Προς το περιεχόμενο

Πιστεύετε στον θεο?

georgeuk

Πιστεύετε σε κάποιον θεό;  

4 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Πιστεύετε σε κάποιον θεό;

• Πιστεύω στον θεό όπως παρουσιάζεται μέσω μιας θρησκείας.
    • Πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη που δεν εκφράζεται από κάποια θρησκεία.
    • Δεν πιστεύω σε κάποιον θεό κάποιας θρησκείας αλλά δεν αποκλείω την ύπαρξή του.
    • Δεν πιστεύω σε κάποιον θεό αλλά δεν αποκλείω την ύπαρξη μιας γενικότερης ανώτερης δύναμης.
    • Δεν πιστεύω σε κανέναν θεό ή ανώτερη δύναμη.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Αν υπαρχει ΜΙΑ πιθανοτητα για να παμε στον παραδεισο αυτη ειναι να πιστευουμε στο θεο.

Αυτό μου θυμίζει το ''στοίχημα του Pascal'': «Δεν μπορούμε να αποδείξομε ότι υπάρχει Θεός. Αλλά αν υπάρχει Θεός, τότε ο πιστός θα κερδίσει τα πάντα (βασιλεία των ουρανών) και ο άπιστος θα χάσει τα πάντα (κόλαση). Εάν πάλι Θεός δεν υπάρχει, τότε ο πιστός δεν χάνει τίποτα και ο άπιστος δεν κερδίζει τίποτα. Έτσι λοιπόν, με το να πιστεύομε στον Θεό έχομε τα πάντα να κερδίσουμε και τίποτα να χάσουμε.»

Λογικοφανές εκ πρώτης όψεως, ψιλομπούρδα αν κάτσεις και το δεις πιο βαθιά.

εξαλλου αυτα που λεει νομιζω δεν ειναι λανθασμενα πχ: να μη σκοτωνουμε να μη κλεβουμε κλπ.ωραιες αξιες δεν ειναι?γιατι λοιπον να χασουμε αυτη την ευκαιρια

Αυτά τα λέει ο Χριστιανικός Θεός. Άλλοι Θεοί λένε άλλα. Γιατι λοιπόν να χάσουμε την ευκαιρία να βλέπουμε τις γυναίκες να κυκλοφορούν με μπούρκα?

καποιος ειπε αν εχω δει τον διαβολο. οταν καποιος βιαζει μια γιαγια και σκοτωνει ή κλεβει δεν κυβερναται απο το διαβολο?

Χωρίς λόγια...

και καποιος αλλος ειπε οτι η γονιμοποιηση ειναι θεμα πιθανοτητων.πολυ σωστα λες.το γεγονος ομως οτι απο τις εκατομμυρια πιθανοτητες βγηκες εσυ δεν το λες τυχη?

Τύχη για μένα. Γιατί όπως προείπα:

Ναι, αλλά για ρώτα τα υπόλοιπα 9,999,999,999 σπερματοζωάρια που δεν πρόλαβαν, να δούμε τι γνώμη έχουν.

αληθεια υπαρχει καποιος εδω που νομιζει οτι ολα στη ζωη ειναι τυχαια?

Με έναν κάπως πιο διαφορετικό τρόπο, εγώ.

εγω παλι νομιζω οτι τιποτα δεν ειναι τυχαιο και ολα γινονται για καποιο λογο.

Η Κβαντομηχανική διαφωνεί μαζί σου. Αλλά αυτήν ''σκέφτεται'' λογικά οπότε απέναντι στον θρησκευόμενο υποστηρικτή της θρησκείας του χωλαίνει...

''Μην προσπαθείτε να βρείτε με την λογική τον Θεό.''

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
αν υπαρχει ΜΙΑ πιθανοτητα για να παμε στον παραδεισο αυτη ειναι να πιστευουμε στο θεο.εξαλλου αυτα που λεει νομιζω δεν ειναι λανθασμενα πχ: να μη σκοτωνουμε να μη κλεβουμε κλπ.ωραιες αξιες δεν ειναι?γιατι λοιπον να χασουμε αυτη την ευκαιρια?καποιος ειπε αν εχω δει τον διαβολο. οταν καποιος βιαζει μια γιαγια και σκοτωνει ή κλεβει δεν κυβερναται απο το διαβολο?και καποιος αλλος ειπε οτι η γονιμοποιηση ειναι θεμα πιθανοτητων.πολυ σωστα λες.το γεγονος ομως οτι απο τις εκατομμυρια πιθανοτητες βγηκες εσυ δεν το λες τυχη?αληθεια υπαρχει καποιος εδω που νομιζει οτι ολα στη ζωη ειναι τυχαια?ή θεμα πιθανοτητων?εγω παλι νομιζω οτι τιποτα δεν ειναι τυχαιο και ολα γινονται για καποιο λογο.

facepalmyz.jpg

καποιος ειπε αν εχω δει τον διαβολο. οταν καποιος βιαζει μια γιαγια και σκοτωνει ή κλεβει δεν κυβερναται απο το διαβολο?

Όχι! το αρρωστημένο του μυαλό το κάνει...

και καποιος αλλος ειπε οτι η γονιμοποιηση ειναι θεμα πιθανοτητων.πολυ σωστα λες.το γεγονος ομως οτι απο τις εκατομμυρια πιθανοτητες βγηκες εσυ δεν το λες τυχη?

θέμα πιθανοτήτων είναι...

ο πιο γρήγορος κερδίζει! :P

αληθεια υπαρχει καποιος εδω που νομιζει οτι ολα στη ζωη ειναι τυχαια?

ναι εγώ!

αν υπαρχει ΜΙΑ πιθανοτητα για να παμε στον παραδεισο αυτη ειναι να πιστευουμε στο θεο.

το είπες και μονος σου, αυτός είναι ο λόγος που πάνε εκκλησια κάνουν καλές πράξις πιστεύουν στον θεό... επειδή θέλουν να εξασφαλίσουν μια ονειρεμένη αιώνια ζωή στον λεγόμενο παράδεισο!

Δημοσ.

γιατι ολοι σας αναφερετε τις επιστημες και τι ειπε ο ενας ή ο αλλος για να αποδειξετε οτι δεν υπαρχει θεος?ο θεος δε βρισκεται στη σφαιρα του επιστητου. ο θεος βρισκεται πανω απο τις επιστημες.ειναι σαν να λεμε οτι ενα ρομποτ (που το φτιαχνει ο ανθρωπος) μπορει να καταλαβει τι ειναι ο ανθρωπος!

• Super Moderators
Δημοσ.
γιατι ολοι σας αναφερετε τις επιστημες και τι ειπε ο ενας ή ο αλλος για να αποδειξετε οτι δεν υπαρχει θεος?ο θεος δε βρισκεται στη σφαιρα του επιστητου. ο θεος βρισκεται πανω απο τις επιστημες.ειναι σαν να λεμε οτι ενα ρομποτ (που το φτιαχνει ο ανθρωπος) μπορει να καταλαβει τι ειναι ο ανθρωπος!

Και τον θεό σου ποιός τον έφτιαξε; :-)

Δημοσ.

ο θεος μου οπως τον λες δεν τον δημιουργησε κανεις υπηρχε πριν απο εμας και θα υπαρχει μετα απο εμας.δεν το λεω εγω αλλα η παραδοση της εκκλησιας μας εδω και χιλιαδες χρονια. βλεπω ομως οτι θυμωνετε και οτι μιλατε με μια γενναια δοση ειρωνειας...γιατι? αυτο που πιστευω λεω δεν εχω το δικαιωμα? δεν προσπαθω να σας αλλαξω γνωμη ουτε να σας πεισω..ο καθενας εχει τα πιστευω του.η δικη σας γνωμη ειναι απολυτως σεβαστη γιατι εκνευριζεστε οταν υπαρχει και μια αντιθετη φωνη απο τη δικη σας?

Δημοσ.

Ειναι τωρα αυτο σοβαρο πολ?

Χιλιες φορες καλυτερο ενα "τι νουμερο σουτιεν φορατε? Βαλτε φωτο."

Συλλα, λαθος φορουμ βρηκες για να γινεις γραφικη-ος.

Δημοσ.

Aπλως το οτι παιρνεις ως δεδομένη την αποψη της εκκλησίας ακουγεται καπως :fear:

αλλωστε η γη ειναι επιπεδη και καιμε όσους διαφωνουν... ;)

Δημοσ.
ο θεος μου οπως τον λες δεν τον δημιουργησε κανεις υπηρχε πριν απο εμας και θα υπαρχει μετα απο εμας.δεν το λεω εγω αλλα η παραδοση της εκκλησιας μας εδω και χιλιαδες χρονια. βλεπω ομως οτι θυμωνετε και οτι μιλατε με μια γενναια δοση ειρωνειας...γιατι? αυτο που πιστευω λεω δεν εχω το δικαιωμα? δεν προσπαθω να σας αλλαξω γνωμη ουτε να σας πεισω..ο καθενας εχει τα πιστευω του.η δικη σας γνωμη ειναι απολυτως σεβαστη γιατι εκνευριζεστε οταν υπαρχει και μια αντιθετη φωνη απο τη δικη σας?

Το να μιλάς για παράδοση από την εκκλησία κλπ κλπ είναι αφελές τουλάχιστον κ είναι στα όρια της βλακείας.

Σέβομαι το ότι πιστεύεις κ έχεις δικαίωμα να λες ότι θες αλλά κ εμείς διατηρούμε το δικαίωμα να το κρίνουμε, αρνητικά ή θετικά.

Δεν εκνευρίζεται κανείς, ξέρεις πόσο δύσκολο είναι να γράφεις οτιδήποτε ενώ έχεις δακρύσει από τα γέλια με αυτά που διαβάζεις; :)

Δημοσ.
ο θεος μου οπως τον λες δεν τον δημιουργησε κανεις υπηρχε πριν απο εμας και θα υπαρχει μετα απο εμας.δεν το λεω εγω αλλα η παραδοση της εκκλησιας μας εδω και χιλιαδες χρονια.

Και ποιος της το είπε αυτό της εκκλησίας?

βλεπω ομως οτι θυμωνετε και οτι μιλατε με μια γενναια δοση ειρωνειας...γιατι? αυτο που πιστευω λεω δεν εχω το δικαιωμα?

Δικαίωμά σου είναι να λες και να πιστεύεις ότι θες. Δεν είμαστε αντίθετοι σε αυτό.

Απλώς έχουμε βαρεθεί να ακούμε όλα τα κλισέ θρησκόληπτα αποφθέγματα.

Δημοσ.

μας κυρίαρχη ο σατανάς όλους τώρα! :shock:

όλοι 666 φορές το κύριε ελέησον!

Δημοσ.
Ειναι τωρα αυτο σοβαρο πολ?

Ακανεμαςτηνχαρη δική μου ιδέα ήταν! :-D

Σοβαροφανές δεν είναι, αλλά έχει τεράστιο λειτουργικό σκοπό.

Το κάνεις bookmark και ξέρεις ανά πάσα στιγμή με ποιον μιλάς!

Χιλιες φορες καλυτερο ενα "τι νουμερο σουτιεν φορατε? Βαλτε φωτο."

Αυτό θα ήταν εξ'ίσου ενδιαφέρων για τους ίδιους ακριβώς λόγους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...