Προς το περιεχόμενο

Πιστεύετε στον θεο?

georgeuk

Πιστεύετε σε κάποιον θεό;  

4 μέλη έχουν ψηφίσει

1. 1. Πιστεύετε σε κάποιον θεό;

• Πιστεύω στον θεό όπως παρουσιάζεται μέσω μιας θρησκείας.
    • Πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη που δεν εκφράζεται από κάποια θρησκεία.
    • Δεν πιστεύω σε κάποιον θεό κάποιας θρησκείας αλλά δεν αποκλείω την ύπαρξή του.
    • Δεν πιστεύω σε κάποιον θεό αλλά δεν αποκλείω την ύπαρξη μιας γενικότερης ανώτερης δύναμης.
    • Δεν πιστεύω σε κανέναν θεό ή ανώτερη δύναμη.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Στον θεο με την χριστιανικη εννοια οχι.

Οτι υπαρχει κατι απο πανω μας, μαλλον ναι. :P

Δημοσ.

Ουφφφφφφφ. Ας γίνει ένα υποforum για θέματα θρησκείας, εκκλησίας κτλ γιατί κάθε ένας που ξυπνάει στραβά ξεκινάει και ένα αντίστοιχο topic.

Περιμένω τον επόμενο που θα ξεκινήσει θέμα με το εάν πρέπει να φορολογηθεί η εκκλησία...

Δημοσ.

Oχι.. Κατηγορηματικα οχι στο Θεο των χριστιανων και απλο οχι στην υπαρξη του θειου γιατι πολυ απλα δεν μπορω να το δω και να το νιωσω.. Επισης ως απιστος θωμας δεν μπορω να πιστεψω και να βασισω τη ζωη μου σε κατι που δεν εχω αποδειξεις οτι υπαρχει...

Τελος οτι πιο κοντα στο θειο αν οχι Θεος ειναι ο Γκαλης.. true story. :-)

Δημοσ.

Όχι.

Βέβαια δεν αποκλείω το ενδεχόμενο να υπάρχει αλλά αν υπάρχει δε νομίζω να είναι κάποιος από τους γνωστούς θεούς που κυκλοφορούν στη πιάτσα τις τελευταίες χιλιετίες.(Αλλάχ,θεός των χριστιανών κτλ)

Δημοσ.

Ναι πιστεύω...Όπως επίσης πιστεύω ότι υπάρχει και διάβολος...Οχι με τα στενα δεσμα - κέρατα - οπλές - φωτοστέφανα και τέτοια...!! Αν θες ακόμη και έτσι όμως...!!

''Το μεγαλύτερο κόλπο του Διαβόλου ήταν να πείσει τον κόσμο ότι δεν υπήρχε''...(The Devil's Advocate)...Σαν την Λουκα ακούγομαι ε...?

Όπως και να έχει υπάρχει θεός κατ'εμέ και ακόμη δεν είδαμε τίποτα...!!

Δημοσ.

Ούτε εγώ πιστεύω. Γενικά δεν πιστεύω στην ύπαρξη κάτι "δυνατότερου" κτλπ. Πιστεύω στην Μητέρα Φύση και σε ότι η επιστήμη μας δίνει...

Δημοσ.

Btw σε φόρουμ με υπολογιστο-τεχνολογικό περιεχόμενο what are the odds του να υπάρχει πλειοψηφία ανθρώπων που πιστεύουν στο Θεό;

Αν βάλει και στην εξίσωση ότι οι περισσότεροι εδώ μέσα σαν σπουδές έχουμε τους υπολογιστές και τις φυσικές επιστήμες, ακόμα πιο δύσκολο.

Δημοσ.

Δεν πιστεύω τίποτα παραπάνω από την Φύση, την Επιστήμη και εμένα.

Και εξαρτάται με ποια δογματική έννοια αναφέρεσαι στον Θεό. Αναφέρεσαι στον Θεό τον Χριστιανισμού/Μουσουλμανισμού/Ιουδαϊσμού/Ζωροαστρισμού; Στην έννοια του Θεού των Αρχαίων Ελλήνων/Ρωμαίων/Αιγυπτίων; Του Ινδουισμού; Των Ινδιάνων της Βορείου Αμερικής; Των Προκολομβιανών πολιτισμών της Κεντρικής και Νοτίου Αμερικής;

(Βουδισμός και Τάο δεν είναι θρησκείες και δεν έχουν Θεό).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...