Προς το περιεχόμενο

στήσιμο Print server

paylidis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα,

πριν μερικές μέρες απέκτησα για δώρο εναν color laser printer samsung clp-310. Δυστυχώς δεν ήταν στο χέρι μου η επιλογή του μοντέλου καθώς όπως ανέφερα είναι δώρο.

Επειδη όμως η κατασταση με τις usb στο laptop μου (με τις μόλις 3 usb) εχει παραγίνει σκέφτηκα το ενδεχόμενο ενός print server.

Οι συσκευες που έχω και θέλω να γίνουν δικτυακές είναι

Ο samsung clp-310

Το Hp Officejet 4315

Ενας Wd Essentials 600-700gb (δε θυμαμαι ακριβώς)

και ενα τετοιο (σκεφτομαι το ενδεχόμενο, αν γίνεται να stream-αρω οτι περνάει απο εκει αν γίνεται, κατι σαν ip cam)

Έχω βρεί αυτό που λεει οτι με ενα hub υποστηρίζει 4 συσκευες...

Τι έχετε να πείτε, προτείνετε, βοηθήσετε;

Α, το modem-router που έχω είναι το level-one wbr-3460A (ξέρω, αθλιο...) :-(

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Οι print server μπορούν να κάνουν μόνο εκτυπωτές δικτυακούς, όχι δισκους και κάμερες.

Ακόμα μπορούν να κάνουν τόσους εκτυπωτές, όσες θύρες έχουν. πχ αν έχει 2 usb μπορεί να συνδεθεί σε 2 εκτυπωτές μόνο.

just click...

Το TL-PS310U της TP-Link είναι μία συσκευή που σας επιτρέπει να μοιράσετε μέσω δικτύου διάφορες συσκευές όπως εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, flash drive, card reader, USB webcam, USB speaker κ.α. Η λειτουργία του είναι απλή ενώ μπορείτε να συνδέσετε έως και 4 συσκευές με την χρήση ενός usb hub.

και εγω είχα μείνει λιγο πίσω στο θέμα των print servers... (όταν ήταν ακριβότεροι από το να στήσεις ενα παλιο-pc με μεταχειρα κομματια που να το έχεις 24/7/365 ανοιχτό)

Ο print server παίρνει μια μοναδική διεύθυνση IP του τοπικού σου δικτύου.

Αν εσύ βάλεις παραπάνω απο 1 συσκευές σε ένα USB HUB(συνδεδεμένο στον print server),ουσιαστικά όλες οι συσκευές USB έχουν το ίδιο "IP".

Άρα λογικά αν το πάρεις,π.χ να εκτυπώνεις και να μεταφέρεις αρχεία στον εξ.σκληρό δίσκο νομίζω είναι αδύνατο.

Δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα με την ip αφού μπορεί να χρησιμοποιεί διάφορες πόρτες (ports) επάνω στην ip για διάφορες υπηρεσίες. Πρέπει ο ενσωματωμένος επεξεργαστής να είναι μικρών δυνατοτήτων.

Δεν νομίζω ότι είναι πρόβλημα με την ip αφού μπορεί να χρησιμοποιεί διάφορες πόρτες (ports) επάνω στην ip για διάφορες υπηρεσίες. Πρέπει ο ενσωματωμένος επεξεργαστής να είναι μικρών δυνατοτήτων.

Φυσικά και μπορούν να χρησιμοποιούνται διάφορα ports πάνω σε μια IP,αλλά δεν νομίζω η συγκεκριμένη συσκευή να είναι τόσο ευέλικτη ώστε να μπορείς να ορίσεις ports.

Τώρα, μια άλλη λύση είναι κάτι τέτοιο Belkin Network USB Hub.

Αν ειχες κανενα δευτερο παλιο παμπαλαιο ηυ με καρτα ethernet θα πεταγες οσες συσκευες ηθελες εκει και νασου η λυση. Προσωπικα δεν θα εδινα ουτε ενα ευρω για τις λυσεις που προτεινετε αφου πλεον μπορειτε να βρειτε ενα μεταχειρισμενο παλιο ηυ με 50 ευρω..

Ναι αλλά το pc πιάνει χώρο και καταναλώνει άσκοπα ρεύμα.

Για έναν απλό χρήστη δεν είναι ιδιαίτερα πρακτικό να έχει στημένους file-servers, print servers κλπ στο σπίτι του.

Μια άλλη λύση είναι η χρήση της PCMCIA του λαπτοπ και η τοποθέτηση επιπλέον usb θυρών.

Επίσης σε ένα usb hub θα μπορούσαν να συνδεθούν κάποιες συσκευές χαμηλής ισχύος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...