Προς το περιεχόμενο

κινητό ως modem και pc

chrinsomniac

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Σκοπός μου είναι να συνδέσω το κινητό με ενεργοποιημένη υπηρεσία internet με ένα laptop (ουσιαστικά για τη μεγάλη του οθόνη), ώστε, αν χρειαστώ internet εκτός οικίας, να το έχω.

Όλα πάνε καλά με τη χρήση μιας sim συμβολαίου cosmote με υπηρεσία cosmote wireless internet. Συνδέω το κινητό με usb στο laptop και μέσω του σχετικού software η σύνδεση στο διαδίκτυο πραγματοποιείται.

Δοκίμασα να κάνω το ίδιο χρησιμοποιώντας την υπηρεσία wap gprs (που προσφέρεται και στα καρτοκινητά της cosmote). Χρησιμοποποιώντας το καρτοκινητό μόνο του, μπορώ να έχω πρόσβαση στο internet, διαβάζω τα email μου κλπ. Όταν το συνδέω στον υπολογιστή, ενώ η σύνδεση πραγματοποιείται (έτσι τουλάχιστον λέει το σχετικό εικονίδιο), δεν μπορώ να μπω σε καμμιά σελίδα. Γνωρίζει κανείς τίποτα;

Ευχαριστώ

• Moderators
Δημοσ.

Για ποια συσκευη μιλαμε?

ΕΝΤΙΤ: Ακυρο το παραπανω. Εχω την εντυπωση πως το προβλημα ειναι στην ρυθμιση wap, δοκιμασε να επικοινωνησεις με τον παροχο για να σου δωσει τις ρυθμισεις web.

Δημοσ.

αν έχει Nokia πάντως στο Ovi Suite (PC) στα tools , και connect to internet έχει προ εγκατεστημένες της ελληνικές εταιρίες με τις ρυθμίσεις που έχουν για wap . Ισως να πρέπει να το ρυθμίσεις από εκεί.

Δημοσ.

Παιδια εγω εχω ενα iPhone 3G και εχω ιντερνετ απεριοριστα μεσα απο το προγραμμα συμβολαιου που εχω.Ξερει κανεις πως μπορω να συνδεω το κινητο με usb στο λαπτοπ και να μπορω να εχω κανονικα συνδεση στο ιντερνετ???

Το θελω κυριως για τις μερες που παω στο χωριο.

Δημοσ.
αν έχει Nokia πάντως στο Ovi Suite (PC) στα tools , και connect to internet έχει προ εγκατεστημένες της ελληνικές εταιρίες με τις ρυθμίσεις που έχουν για wap . Ισως να πρέπει να το ρυθμίσεις από εκεί.
Κοίταξε. Απ' ό,τι έχω καταλάβει, για σύνδεση cosmote wireless internet, στο πεδίο APN θέτεις "internet", ενώ για σύνδεση wap gprs θέτεις "wap". Τώρα, γιατί επιμένω να συνδεθώ με το δεύτερο τρόπο αφού είναι αδηφάγος σε χρήμα; Απλά, παρατήρησα (μέχρι στιγμής τουλάχιστον) ότι συνδεόμενος με το καρτοκινητό μόνο του στο internet δεν χρεώνομαι δεκάρα, αρκεί να πατάω "αποσύνδεση" λίγο πριν πλησιάσει τα 1000ΚΒ downloaded data (εκτός κι αν είναι δωρεάν και δεν το ξέρω). Προλαβαίνω δηλ. να διαβάσω τα email μου, πλοηγούμαι σε χάρτες google κλπ. Δεν ξέρω αν υπάρχει χαριστική περίοδος, πάντως σε ανάλογη δοκιμή με κινητό συμβολαίου cosmote, μετά από ένα σημείο η χρέωση ήταν ... - κρατηθείτε - 12€/ΜΒ ή 1 λεπτό ανά KB. Τέλος πάντων, αν κανείς μπορεί να συνδέεται με καρτοκινητό οποιασδήποτε εταιρίας στο διαδίκτυο (με χρήση pc monitor, όπως είπα), χωρίς συμβόλαια (δεν μου αρέσουν τα συμβόλαια), ας μου κάνει μια κλήση.

Αρχικά καταχωρημένο από paranoid_gr

Παιδια εγω εχω ενα iPhone 3G και εχω ιντερνετ απεριοριστα μεσα απο το προγραμμα συμβολαιου που εχω.Ξερει κανεις πως μπορω να συνδεω το κινητο με usb στο λαπτοπ και να μπορω να εχω κανονικα συνδεση στο ιντερνετ???

Πιθανότατα έχεις κάποιο cd με drivers και software για να εγκαταστήσεις στο pc. Τώρα βέβαια, με τους drivers και μόνο, ίσως να μπορείς να συνδεθείς μέσω network connections των windows: create dial-up connection, select modem το κινητό σου και, προκειμένου για cosmote ο αριθμός κλήσης είναι *99#, ενώ user και password δεν χρειάζεται. Καλύτερα όμως, χρησιμοποίησε το software που σου έχει δοθεί.
Δημοσ.

εγκατέστησε το itunes κ καθάρισες.. όταν συνδέεις το κινητό με το pc ενεργοποιείς το Internet tethering από τα settings του iphone, δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα μα τίποτα από τα παραπάνω..κατευθείαν μπορείς είτε μέσω του καλωδίου usb είτε μέσω bluetooth..

αν είναι χωριό -χωριό και δεν πιάνει 3g θα σου σπάει λίγο τα νεύρα επειδή θα σέρνεται αλλά από το ολότελα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...