ioannitis Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Να επαναφέρω λιγάκι το θέμα. Ψάχνοντας το "από που" και εγώ εδώ και μέρες τελικά κατάφερα και πελάγωσα! Αρχικά, είχα καταλήξει στο electronic king στο ebay.co.uk καθώς έχει τις χαμηλότερες τιμές. Για την ακρίβεια έχει εξευτελιστικές τιμές στα όρια του ύποπτου. Όπως ανέφερε και κάποιος φίλος παραπάνω η διαφορά με τις ελληνικές τιμές μπορεί και να φτάσει στα 500-600 ευρώ με τα μεταφορικά μέσα. Ήμουν έτοιμος λοιπόν για ένα τέτοιο : http://cgi.ebay.co.uk/NEW-Apple-Macbook-Pro-2-66GHz-2-66-GHz-17-IntelCore-i7-/380234753854?cmd=ViewItem&pt=UK_Computing_Apple_Laptops_ET&hash=item5887c1e73e αλλά προβληματιζόμενος έκανα κάποιο ψάξιμο και βρήκα κάποια αρνητικά feedback από το κατάστημα. Επίσης και εδώ μέσα κάποιος φίλος είχε αναφέρει ότι μετά την παραγγελία του ζήτησαν 5 αστέρια ΠΡΙΝ παραλάβει για να το στε'ιλουν με κουριερ. Μπορεί να έχει 20000+ θετικές κρίσεις αλλά ποτέ δεν είναι αργά για ένα μπαμ. http://www.avforums.com/forums/camcorders-video-editing/1106639-electronic-king-avoid.html http://forums.whirlpool.net.au/forum-replies-archive.cfm/1296375.html http://forums.cnet.com/5208-21565_102-0.html?threadID=379966 Επόμενη στάση στο ψάξιμο ήταν το http://www.notebook.de . Αυτό δεν έχει τιμές λιώμα αλλά και πάλι 200-300 ευρώ θα τα γλυτώσεις. Κάπου διάβασα όμως ότι τα συγκεκριμένα έρχονται με γερμανικό πληκτρολόγιο το οποίο έχει αρκετές διαφορές από το γερμανικό (ισχύει αυτό?) και για να έρθει με αγγλικό θέλει ειδική παραγγελία. Αν ισχύει αυτό μάλλον δεν αξίζει η όλη ταλαιπωρία και άγχος για το τι θα έρθει. Επόμενη λύση isquare, systemgraph . Πολύ υψηλές τιμές αλλά μάλλον δεν ευθύνονται αυτοί παρά η στρατηγική της ίδιας της Απλ. Εδώ πληρώνεις περισσότερα αλλά έχεις μια (μικρή) σιγουριά ότι έχεις να απευθυνθείς σε κάποιον για κάποιο πρόβλημα. Τablet, η τιμη του μουλτιράμα είναι η ίδια με systemgraph και απλά το μουλτιράμα κάνει πιο πολλές δόσεις (η systemgraph δίνει μόνο 6 άτοκες)? Συνοψίζοντας, παρακαλώ παραθέστε δικες σας εμπειρίες από αυτά τα καταστήματα και τι προτείνετε γενικότερα για αγορά macbook pro 17.
haHa Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Απο amazon.co.uk ερχεται στις £1750, δηλαδη κατω απο 2100€. Γλυτωνεις δηλαδη καμμια 300αρα σε σχεση με Ελλαδα.
haHa Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Απο amazon.co.uk ερχεται στις £1750, δηλαδη κατω απο 2100€. Γλυτωνεις δηλαδη καμμια 300αρα σε σχεση με Ελλαδα.
Palp Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Επόμενη στάση στο ψάξιμο ήταν το http://www.notebook.de . Αυτό δεν έχει τιμές λιώμα αλλά και πάλι 200-300 ευρώ θα τα γλυτώσεις. Κάπου διάβασα όμως ότι τα συγκεκριμένα έρχονται με γερμανικό πληκτρολόγιο το οποίο έχει αρκετές διαφορές από το γερμανικό (ισχύει αυτό?) και για να έρθει με αγγλικό θέλει ειδική παραγγελία. Στο notebook.de έχει επιλογή για αγγλικό πληκτρολόγιο και software με επιπλέον χρέωση 1 ευρώ. Btw, βλέπω την τιμή του βασικού μοντέλου στις 15" να πέφτει συνέχεια από το amazon.co.uk. Ένα άλλο κατάστημα που πουλάει μέσω amazon συνέχεια έχει 50 λίρες φθηνότερη τιμή οπότε τραβάει την τιμή χαμηλότερα (το amazon ξεκίνησε από 1500 λίρες και τώρα έχει πέσει στις 1346 λίρες)
Palp Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Επόμενη στάση στο ψάξιμο ήταν το http://www.notebook.de . Αυτό δεν έχει τιμές λιώμα αλλά και πάλι 200-300 ευρώ θα τα γλυτώσεις. Κάπου διάβασα όμως ότι τα συγκεκριμένα έρχονται με γερμανικό πληκτρολόγιο το οποίο έχει αρκετές διαφορές από το γερμανικό (ισχύει αυτό?) και για να έρθει με αγγλικό θέλει ειδική παραγγελία. Στο notebook.de έχει επιλογή για αγγλικό πληκτρολόγιο και software με επιπλέον χρέωση 1 ευρώ. Btw, βλέπω την τιμή του βασικού μοντέλου στις 15" να πέφτει συνέχεια από το amazon.co.uk. Ένα άλλο κατάστημα που πουλάει μέσω amazon συνέχεια έχει 50 λίρες φθηνότερη τιμή οπότε τραβάει την τιμή χαμηλότερα (το amazon ξεκίνησε από 1500 λίρες και τώρα έχει πέσει στις 1346 λίρες)
ioannitis Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Απο amazon.co.uk ερχεται στις £1750, δηλαδη κατω απο 2100€. Γλυτωνεις δηλαδη καμμια 300αρα σε σχεση με Ελλαδα. To είχα δει το αμαζον αλλά δυστυχώς δεν έχει ΒΤΟ και δεν το έχει όπως το θέλω (άσε που συμ τοις άλλοις με αυτό το χαοτικό που έχει με πολλά μαγαζιά με μεταχειρισμένα/καινούρια με έχει κουράσει τον τελευταίο καιρό ) . Η σύνθεση που με ενδιαφέρει είναι : 17" Ματ οθόνη, i7 και 7200 σκληρός. Στο notebook.de έχει επιλογή για αγγλικό πληκτρολόγιο και software με επιπλέον χρέωση 1 ευρώ. Btw, βλέπω την τιμή του βασικού μοντέλου στις 15" να πέφτει συνέχεια από το amazon.co.uk. Ένα άλλο κατάστημα που πουλάει μέσω amazon συνέχεια έχει 50 λίρες φθηνότερη τιμή οπότε τραβάει την τιμή χαμηλότερα (το amazon ξεκίνησε από 1500 λίρες και τώρα έχει πέσει στις 1346 λίρες) Δεν το είχα προσέξει αυτό με το 1 ευρώ γιατί είχα εστιάσει στα άλλα που με ενδιέφεραν. Πρόσεξε μία λεπτομέρεια που είδα τώρα και εγώ. Αν βάλεις μόνο τα αγγλικά με i7, matte οθόνη : http://www.notebook.de/index.php?section=shop&group=1318&lang=en τότε έρχεται περίπου 350 ευρώ φθηνότερα από Ελλάδα. Αν όμως κάνεις το λάθος και βάλεις το σκληρό στις 7200 το χρεώνει 400 ευρώ (!!!!!!!!!!) και η τιμή γίνεται 2680 όταν αυτή η σύνθεση στο isquare.gr έχει 2690 καθώς τον 7200 500αρι σκληρό τον χρεώνει μόνο +50 ευρώ ! Μιλάμε η αγορά ΜΑΚ στην Ελλάδα του 2010 αποτελεί μεγάλο πονοκέφαλο! Έχω πελαγώσει τελείως !!
haHa Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Εγω παντως θα ελεγα τον 7200 σκληρο να τον αγορασεις μετα και να τον βαλεις εσυ. Και στα ιδια λεφτα θα σου ερθει(75€ κανει καινουριος) και θα εχει 3 χρονια εγγυηση ο σκληρος αντι για 1 και θα σου μεινει καβατζα ο μαμισιος 5400 για να τον κανεις εξωτερικο με 10€.
ioannitis Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Εγω παντως θα ελεγα τον 7200 σκληρο να τον αγορασεις μετα και να τον βαλεις εσυ.Και στα ιδια λεφτα θα σου ερθει(75€ κανει καινουριος) και θα εχει 3 χρονια εγγυηση ο σκληρος αντι για 1 και θα σου μεινει καβατζα ο μαμισιος 5400 για να τον κανεις εξωτερικο με 10€. Aύτο σκέφτηκα και εγώ καθώς μου αρέσει να σκαλίζω (πρόσφατα έβαλα έναν ssd στο vaio μου) και το ρώτησα στη systemgraph αν η αλλαγή επηρεάζει την εγγύηση (εννοώ να τον αλλάξω μόνος). Παρόλο που έχω διαβάσει εδώ ότι θεωρητικά δεν επηρεάζεται η εγγύηση εκεί μου είπαν ότι η εγγύηση παύει να ισχύει σε μια τέτοια αλλαγή. Άλλωστε ένα 50ρικο δεν είναι και μεγάλο ποσό. Οπως ξαναέγραψα και πιο πάνω, πέλαγος η αγορά ΜΑΚ. Είπα να κάνω μια αλλαγή και εγώ από windows να πάω Mac και εδώ και ένα μήνα που το ψάχνω, πελαγοδρομώ σε ελληνικά και ξένα μαγαζιά, αν ισχύει η εγγύηση του εξωτερικού στην Ελλάδα, χρόνος παράδοσης κλπ κλπ ! Θα καταλήξω όμως που θα μου πάει !
haHa Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Η εγγυηση δεν χανεται. Το εχουν κανει τοσα παιδια και εδω μεσα.. Αν σου ειπαν κατι τετοιο στην systemgraph, θα προτεινα να τους αποφυγεις για αγορα γιατι απο οτι φαινεται ενδιαφερονται μονο πως θα σου αδειασουν την τσεπη σου λεγοντας σου μαλιστα ψεμματα. Μεχρι και η apple δινει επισημα οδηγιες για αλλαγη σκληρου.
Palp Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Δημοσ. 19 Μαΐου 2010 Γενικά μπορείς να βρεις από εξωτερικό φθηνότερα όλα τα μοντέλα αλλά αυτό που με προβληματίζει πάρα πολύ είναι η εγγύηση. Είναι άλλο να έχεις το κατάστημα δίπλα σου για να το δώσεις, ή να βρίσεις κάποιον αν χρειαστεί, και άλλο να είναι το κατάστημα στην αγγλία/γερμανία/αμερική. Θεωρητικά καλύπτεσαι αλλά μπορούν να σου πουν και ότι είναι παραεισαγωγή και να μην το δεχθούν και να τρέχεις μετά και να μην φτάνεις. Προβληματίζομαι πάρα πολύ αν αξίζουν τα 200 ευρώ με το να έχεις το κεφάλι σου ύσυχο σε περίπτωση που συμβεί κάτι (και από ότι βλέπω παρουσιάζονται μερικά προβλήματα στα νέα mbp).
haHa Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Η εγγυηση ειναι παγκοσμια/worldwide. Δεν υπαρχει καν θεμα να μην το δεχτουν. (πριν μερικα χρονια εκανε κατι κολπα η rainbow και ηθελε λιγο φοβερα, αλλα αυτα τωρα εχουν κοπει)
Palp Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Δημοσ. 20 Μαΐου 2010 Btw, βλέπω την τιμή του βασικού μοντέλου στις 15" να πέφτει συνέχεια από το amazon.co.uk. Ένα άλλο κατάστημα που πουλάει μέσω amazon συνέχεια έχει 50 λίρες φθηνότερη τιμή οπότε τραβάει την τιμή χαμηλότερα (το amazon ξεκίνησε από 1500 λίρες και τώρα έχει πέσει στις 1346 λίρες) Ούτε μάντης να είμουν.... είναι στα 1273 τώρα και με τα μεταφορικά και τη διαφορά του ΦΠΑ (μεταξύ αγγλίας και ελλάδας) βγαίνει σχεδόν ίδια τιμή με τον electronic king (1250+50 μεταφορικά) αλλά με πολύ μεγαλύτερη εγγύηση ασφάλειας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.