Προς το περιεχόμενο

Ξέρει κανείς από κηπουρική;; Έμπλεξα με κάτι μικρά πράσινα μαμούνια!

Giorgos_bek

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ξέρει κανείς από κηπουρική;;

Με φωναξε κανεις??

c563048f-1a3b-46d9-80ab-95d00e8f776d.thumb.jpg

:lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol::lol:

Επίσης, ρίξε μια ματιά και για μυρμήγκια στη "γειτονιά" των γλαστρών σου. Αν βρεις, απομάκρυνέ τα, τα έχουν κάνει "πλακάκια" με τις μελίγκρες...

To μόνο γήινο ζωντανό (το μερμύγκι) μαζί με τον άνθρωπο που εκτρέφει κοπάδια, τα προστατεύει, τα πηγαίνει για βοσκή και τρέφεται από τα προϊόντα τους.

Δημοσ.
Ξέρει κανείς από κηπουρική;;

Με φωναξε κανεις??

c563048f-1a3b-46d9-80ab-95d00e8f776d.thumb.jpg

Επίσης, ρίξε μια ματιά και για μυρμήγκια στη "γειτονιά" των γλαστρών σου. Αν βρεις, απομάκρυνέ τα, τα έχουν κάνει "πλακάκια" με τις μελίγκρες...

To μόνο γήινο ζωντανό (το μερμύγκι) μαζί με τον άνθρωπο που εκτρέφει κοπάδια, τα προστατεύει, τα πηγαίνει για βοσκή και τρέφεται από τα προϊόντα τους.

Δημοσ.

Η ονομασία είναι μελιγκρα ή μελιούρα ή αφίδες.Συμφωνώ με τον Vagpap οσο αφορα την βιολογική καταπολέμηση. Κοίτα αν προκειται για καλλωπιστικά φυτά πειραματίσου με σαπουνόνερο, αυτο που θα κάνει είναι να δημιουργήσει μια λεία επιφάνεια στο φυτό ώστε να μην μπορουν να εγκατασταθούν τα έντομα. Αν πρόκειται για έντονη προσβολή και τα έντομα παράγουν μια μελιτώδη ουσία (μελίτωμα λέγεται) που κολλάει, δεν πρόκειται να κάνεις τίποτε με το σαπουνόνερο. Αγόρασε ένα Confidor απο ένα κατάστημα με γεωργικά φάρμακα και κάνε μια επέμβαση με ψεκασμό. Αν το μελίτωμα είναι πάρα πολύ -αν σχεδόν στάζει κάτω από το φυτό θα χρειαστείς και 2ο ψεκασμό. Αν το φυτό παράγει καρπούς να τηρήσεις τον χρόνο απο την τελευταία επέμβαση τον τελευταίο ψεκασμό εννοώ το γράφει η ετικέτα του φαρμάκου. Το Confidor είναι το ίδιο επικίνδυνο όσο ένα υγρό πιάτων και αν προσέξεις έχουν την ίδια ετικέτα -ερεθιστικό-. Θα έλεγα να καταλήξεις στο Confidor ή σε οποιοδήποτε φάρμακο έχει imidacloprid σαν δραστική ουσία. Μην πάρεις την μικρή συσκευασία για ένα ή δύο ψεκασμούς, προτίμησε την μεγαλύτερη, είναι πολυ πιο οικονομική και θα σου χρειαστεί ΣΙΓΟΥΡΑ του χρόνου...

---------- Προσθήκη στις 16:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:45 ----------

Μην πάρεις Αctellic είναι για άλλη δουλειά και είναι σχετικά πιο επικίνδυνο.

Δημοσ.
Η ονομασία είναι μελιγκρα ή μελιούρα ή αφίδες.

Άλλο είδος η μελίγκρα, άλλο οι αφίδες, άλλο το oleander aphid και άρα δεν είναι απαραίτητο να έχουν κι 100% κοινό τρόπο αντιμετώπισης. Όλα μαζί ανήκουν στις Αφιδίδες. Με το να λες πως το oleander aphid είναι μελίγκρα, είναι σα να λες πως ο πίθηκος είναι άνθρωπος. Άλλο τα πράσινα, άλλο τα μαύρα, άλλο τα πορτοκαλί... :o

Συμφωνώ με τον Vagpap οσο αφορα την βιολογική καταπολέμηση.

Κι εγώ αλλά συγκεκριμένα το oleander aphid τα έχει γραμμένα τα μαντζούνια. :mrgreen:

Δημοσ.

καλησπερα, εχω μια ερωτηση κηπουρικης ασχετη με μαμουνια. εχω ενα φυτο και το καλοκαιρι που θα φυγω για διακοπες (1,5 μηνα) δεν εχω να το αφησω σε καποιον. υπαρχει κανα αυτοματο συστημα ποτισματος μην πεθανει τελειως (γλαστρα ειναι μεγαλουτσικη)

Δημοσ.
εχω ενα φυτο και το καλοκαιρι που θα φυγω για διακοπες (1,5 μηνα) δεν εχω να το αφησω σε καποιον. υπαρχει κανα αυτοματο συστημα ποτισματος μην πεθανει τελειως (γλαστρα ειναι μεγαλουτσικη)

Μια χαρά υπάρχουν, σε σχετικά καταστήματα με εργαλεία/είδη κήπου, στο Praktiker κτλ. Αλλά θα σου κοστίσει κανά 50άρι (στο Praktiker είδα ένα καινούργιο με 30€, αλλά υπολόγισε και τα συμπράγκαλα να το στήσεις), οπότε δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο για μία γλάστρα.

Δημοσ.
Μια χαρά υπάρχουν, σε σχετικά καταστήματα με εργαλεία/είδη κήπου, στο Praktiker κτλ. Αλλά θα σου κοστίσει κανά 50άρι, οπότε δεν ξέρω αν αξίζει τον κόπο για μία γλάστρα.

καμια φωτο για να ξερουμε τουλαχιστον περι τινος προκειται η κανας αλλος τροπος;

Δημοσ.
καμια φωτο για να ξερουμε τουλαχιστον περι τινος προκειται η κανας αλλος τροπος;

Έλα μωρέ, θα τα γνωρίσεις. Κάτι τέτοια είναι http://www.agrokip.gr/Default.asp?ElementId=60

(δε χρειάζεσαι ακριβό)

Εγώ έχω αυτό http://www.agrokip.gr/default.asp?ElementId=215 για την πάρτη μου (κάνει κανά 50€), πάντως στο Praktiker μόλις την προηγούμενη εβδομάδα είδα και φέρανε ένα καινούργιο στα 30€. Το θέμα είναι όμως πως πρέπει να υπολογίσεις και τα έξοδα για το λάστιχο, μπεκάκια κτλ (είναι ακριβούτσικα) και δεν ξέρω αν συμφέρει για μία γλάστρα. Επίσης στο Praktiker είδα και κάτι κουτιά με ολοκληρωμένα set για κανά 5άρι γλάστρες, αν είσαι κάπως αδαής/αρχάρια και δεν ξέρεις τί συμπράγκαλα να πάρεις.

Γι άλλη πατέντα που να κρατάει 1,5 μήνα, δεν έχω ακούσει.

Δημοσ.

Ρίξε μια ματιά εδώ για μια ενδιαφέρουσα "πατέντα". Δε θα δουλέψει στα σίγουρα αν η γλάστρα βρίσκεται σε εξωτερικό χώρο, μιας και το νερό θα εξατμίζεται. 1,5 μήνας πάντως είναι κάμποσο χρονικό διάστημα.

Δημοσ.

Αυτό με τη μπουκάλα, είναι αδύνατον να δουλέψει, πόσο μάλλον για 1,5 μήνα και πόσο μάλλον για φυτά που κάθονται στον ήλιο και χρειάζονται μπόλικο νερό για να αντέξουν, γι αυτό δεν το ανέφερα καν. Παλιότερα η μάνα μου το έκανε για φυτά στο μπαλκόνι της για μία εβδομάδα απουσίας στο καλοκαίρι και τα μισά πήγαν για πέταμα. Είναι για φυτά εσωτερικού χώρου που θέλουν ελάχιστο πότισμα.

Αλλά anyway, WTF, δε μπορεί, κάποιος γείτονας θα υπάρχει, τόσο δύσκολο είναι να αφήσεις κάπου μια γλάστρα! :-(

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...