katina Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Καλησπέρα, για μία νέα Πληροφορικό ελεύθερη επαγγελματία ξέρει κανένας τι μπορούμε να βάλουμε στις δαπάνες που εκπίπτουν από το ΦΠΑ στην περιοδική δήλωση; π.χ. Θα βάλω το νέο μου λαπτοπ που αγόρασα. Τι άλλο μπορώ να βάλω; Έχω έδρα το σπίτι μου και δεν έχω λογιστή, οπότε κάθε συμβουλή είναι δεκτή αρκεί να είναι έγκυρη! :-) Σας ευχαριστώ πολύ.
NoD Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Μπορεις να δικαιολογήσεις βενζίνη και ένα ποσοστό ρεύματος/νερού/τηλεφώνου. Πχ, αν το γραφείο είναι 20 τετραγωνικά εκ των 100, τότε το 20% του ποσού των λογαριασμών.
katina Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Μπορεις να δικαιολογήσεις βενζίνη και ένα ποσοστό ρεύματος/νερού/τηλεφώνου. Πχ, αν το γραφείο είναι 20 τετραγωνικά εκ των 100, τότε το 20% του ποσού των λογαριασμών. Βενζίνη;; Είσαι σίγουρος; Για πληροφορικό; Σε ευχαριστώ πολύ.
micraSport Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Βενζίνες μπορείς να βάλεις σαν έξοδα, οχι ομώς να εκπίπτεις το φπα.
AlexNet Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Έχω και εγώ να κάνω έναρξη επαγγέλματος αυτές τις μέρες κ έχω μπερδευτεί με όλα αυτά.....
Physics_Rulez Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 katina, AlexNet Θέλω να στήσω μια βάση δεδομένων πάνω σε μια ιστοσελίδα και θα ήθελα να μου πείτε πως ακριβώς θα το κάνω.
platongr Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Αγορές από αναλώσιμα Λογαριασμούς κινητού Λογαριασμούς internet Αγορά software ... γενικά έξοδα που έχουν να κάνουν με την δουλειά σου. Αν έχεις έναν πελάτη στην Θεσ/νίκη μπορείς να βάλεις ένα ξενοδοχείο και φαγητά από εκεί (normal νούμερα).
Physics_Rulez Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Αγορές από αναλώσιμαΛογαριασμούς κινητού Λογαριασμούς internet Αγορά software ... γενικά έξοδα που έχουν να κάνουν με την δουλειά σου. Αν έχεις έναν πελάτη στην Θεσ/νίκη μπορείς να βάλεις ένα ξενοδοχείο και φαγητά από εκεί (normal νούμερα). Και εγώ σου λέω πως οι συμβουλές που του έδωσες είναι λάθος και σε πιθανό έλεγχο θα έχει πρόβλημα.
NoD Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 katina, AlexNet Θέλω να στήσω μια βάση δεδομένων πάνω σε μια ιστοσελίδα και θα ήθελα να μου πείτε πως ακριβώς θα το κάνω. Παίζεις με τον πόνο μας ;
bobosss Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Αγορές από αναλώσιμαΛογαριασμούς κινητού Λογαριασμούς internet Αγορά software ... γενικά έξοδα που έχουν να κάνουν με την δουλειά σου. Μέχρι εδώ σωστός είναι Τώρα για ξενοδοχεία δεν ξέρω...
platongr Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Όλα τα έξοδα που μπορείς να δικαιολογήσεις περνάνε. Αν στον έλεγχο σε ρωτήσουν γιατί έχεις βάλει μέσα το ξενοδοχείο, τους δείχνεις το τιμολόγιο που έχεις κόψει στον πελάτη σου εκεί, την δουλειά που έχεις κάνει, την σύμβαση ή κάτι που να αποδεικνύει ότι υπάρχει συνεργασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.