akpe Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Με αφορμή κάποιο άλλο πόστ ήθελα να ρωτήσω το εξής. Είχε ακουστεί κάτι αρκετά παλιά, αλλά ένας Θεός ξέρει αν ποτέ εφαρμόστηκε. Έχουμε έναν δρόμο με STOP, καλά; Ο δρόμος με τον οποίον διασταυρώνεται όμως, αυτός που έχει προτεραιότητα δηλαδή, όχι μόνο έρχεται από στροφή, αλλά εκεί μονίμως παρκάρουν με τέτοιο τρόπο (επάνω στη γωνία π.χ.) ώστε να εμποδίζουν την ορατότητα όσων βρίσκονται στο STOP. Στον συγκεκριμένο δρόμο που έχω στο μυαλό μου μάλιστα, ώρες ώρες παρκάρει ένα βανάκι, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να βγείς -αρκετά- έξω ώστε να δεις τον δρόμο... με αποτέλεσμα να προκαλούνται συχνά μικροατυχήματα. Σε τέτοιες περιπτώσεις και εφόσον υπάρχουν μάρτυρες/καταγραφή του ατυχήματος χρεώνεται καθόλου συνυπαιτιότητα στον μαλάκα οδηγό που παρκάρει επάνω στη στροφή; Μπορεί να επιβληθεί στην ασφαλιστική του να αποζημιώσει και τους δυο οδηγούς; Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
afentiko Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δεν είμαι σίγουρος, αλλά πιστεύω (ελπίζω βασικά ) πως ναι. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
panosno1com Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 απ οτι θυμαμαι σε μια αναλογη περιπτωση στη γειτονια μου,η τροιχαια "Εγραψε" και τον οδηγο που χε παρκαρει μισος καθετη γωνια μισος στη οριζοντια της διασταυρωσης[αν με καταλαβατε οπως το λεω] και εμποδιζε την ορατοτητα των οδηγων που ξεκινουσαν απ το στοπ ! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
kage Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 το να φαει κληση ειναι αλλο πραγμα απο το να του δωσουν συνυπαιτιοτητα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pettakos Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Σαφώς και φέρει ευθύνη για την πρόκληση του ατυχήματος, διότι παρανομεί εφόσον έχει παρκάρει σε απόσταση μικρότερη των 5 μέτρων από την στροφή (Κ.Ο.Κ.).Την συνυπαιτιοτητα θα του την καταλογίσει το δικαστήριο εφοσον νομικα ζητηθει. Το ποσοστό της δεν το γνωρίζω, άλλα είναι απορεια πολλών παραγόντων. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
PCharon Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δυστυχώς είναι μία από τις χειρότερες και πιο συχνές καταστάσεις αυτό που περιγράφεις. Γι αυτόν που "χτυπήθηκε" με βάση τον ΚΟΚ φταίει αυτός που πετάχτηκε από το στοπ, τελεία. Το για ποιό λόγο πετάχτηκε από το στοπ είναι δικό του πρόβλημα. Αν δε βλέπεις πρέπει να βρεις τρόπο να δεις, όχι να σκοτώσεις όποιον διέρχεται. Δε σε αθωώνει το ότι δεν έβλεπες. Μπορεί πχ να τραυματίσεις θανάσιμα ένα κανονικά διερχόμενο δικυκλιστή που μπορεί να πέσει πάνω στη μούρη του αμαξιού που πετάγεται. Φοβάμαι πως αυτός που βρίσκεται παρακαρισμένος εκεί στη χειρότερη θα φάει μια κλήση αν καλέσεις την τροχαία, ό,τι και να έχει γίνει. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.