Zeron2862 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Γεια σας. Εχω αυτη την καρτα και μου παρουσιαζει το εξης προβλημα. Κατεβασα το Crysis:Warhead το εκανα εγκατασταση και ολα καλα. Μπηκα να παιξω και οπως ηταν αναμενομενο δεν θα το επαιζε σε enthusiast γραφικα. ετσι το εβαλα στα mainsteam χωρις motion blur και 1440χ900 αναλυση σε window mode για να πιασω τα 45 fps. Oλα καλα, επαιξα για κανα μισαωρο και μου μαυρισε η οθονη και μολις επανηλθε πεταξε μια ειδοποιηση λεγοντας οτι ο οδηγος γραφικων καταφερε να ξαναξεκινησει. Με λιγα λογια σταματησε η καρτα. Αυτο το εχω ξαναπαθει και πιο παλια με το CoD:MW 2 αλλα μονο μια φορα. Με το crysis το εχω παθει 2 μεχρι τωρα και μια τριτη που δεν ξανανοιξε η οθονη. Το προιγουμενο Catalyst Control center που ειχα στα xp ειχε το VPUrecover που το εκανε αυτο. Το CCC που εχω τωρα με τα win7 δεν τοχει. Τι φταιει? Σε ενα αλλο θεμα εδω που εψαξα ειχε την 4870 με το ιδιο προβλημα και στις απαντησεις ελεγε για την θερμοτητα. εμενα πανω απο 60 δεν εφτασε ποτε. Να προσθεσω οτι εχω ανεβασει τα ρολογια τις λιγο απο το CCC και το Fan speed το εβαλα στο 20% απο 3% που ηταν.
liopyr Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Ξανακατέβασε τα ρολόγια της, μάλλον δεν είναι stable.
Zeron2862 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 βασικα πηγα και κατεβασα την αναλυση στα 1280χ700 αλλα fullscreen και επιασα τα 80 φπς. Ετσι κρατησε καπου στα 40 λεπτα χωρις προβλημα. Μαλλον υπερφορτωνετε. Επισης εχω μια απορρια. Γιατι εφοσων το CCC εχει ρυθμισεις για τα παιχνιδια ριχνουν τοσο πολυ τα φπς?
skrats Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 μπορεί η κάρτα να είναι ελλατωματική τρέξε ενα stress test για γραφικά να δείς συμπεριφορά, αλλά αν επιμένει να κολλάει και έχεις πρόσφατους drivers πήγαινέ την πίσω στο κατάστημα για έλεγχο. οι κάρτες γραφικών είναι τα πιο ύπουλα υποσυστήματα...
juno12 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 βασικά άσε τον ανεμιστήρα στο αυτόματο γιατί μάλλον προσπαθεί να πάει παραπάνω από το 20% που έβαλες όριο και δεν μπορεί.
Zeron2862 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 μπορεί η κάρτα να είναι ελλατωματική τρέξε ενα stress test για γραφικά να δείς συμπεριφορά, αλλά αν επιμένει να κολλάει και έχεις πρόσφατους drivers πήγαινέ την πίσω στο κατάστημα για έλεγχο. οι κάρτες γραφικών είναι τα πιο ύπουλα υποσυστήματα... Δεν πιστευω να ειναι ελλατωματικη. Γιατι θα ειχε εμφανισει και αλλα προβληματα. Οσο για το stress test ετρεξα το stability test του furmark με 1680χ1050 αναλυση fullscreen και το τελειωσε επιτυχως. μεχρι 62C εφτασε και 45 fps max Για το ανεμιστηρακι εχει την επιλογη <<Enable Manual Fan Control>> και το 20% ειναι η ελαχιστη τιμη. εχω διαβασει και αλλους που το εχουν σταθερα 50% και 60%. Αλλα οκ ας το βαλω.
pano Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Μια χαρά είναι η κάρτα σου απλώς με το crysis σε 1440χ900 ανάλυση δεν μπορούσε να ανταπεξέλθει.
lionheart75 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Φίλε όπως είπαν και οι παραπάνω η κάρτα δεν έχει πρόβλημα. Απλά υπερθερμαίνεται και το αντίστοιχο προγραμματάκι του CCC την κλείνει για να μην πάθει ζημιά. Κάτι αντίστοιχο με τις περιπτώσεις προστασίας τοu cpu σε περίπτωση υπερθέρμανσης. Για μένα κάνε το εξής. Αρχικά βάλε το fan να δουλέυει στο auto. Με το να καθορίζεις το 20% σταθερά δεν είναι αρκετό για να ψυχθεί επαρκώς η gpu under load / stressing. To fan ανεβάζει αυτόματα στροφές ανάλογα με την αυξηση της θερμοκτασίας στη διάρκεια του παιχνιδιού και μπορεί να φτάσει και το 90 - 100%, ανάλογα το game και το airflow στο κουτί σου. Αν θέλεις τώρα να επιλέξεις ο ίδιος σε τι στροφές θα παίζει το ανεμιστηράκι ανάλογα με την θερμοκρασία, τότε εγκατέστησε το Msi afterburner και κάνε τις ρυθμίσεις αυτές καθώς και για το O/C της κάρτας σου. Είναι πολύ καλό προγραμματάκι.
Zeron2862 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 ΟΚ το εβαλα σε 1280χ700 αναλυση full screen και δεν παθαινει εμπλοκη (μαλιστα πιανει και τα 70 fps). Επειδη σκεφτομαι μια μικρο αναβαθμιση σε αλλα 2Gb RAM και μια αλλη καρτα γραφικων μια 5830 ειναι αρκετη για 1680χ1050 και medium προς high γραφικα? Αναλογα με το πως πανε οι δουλιες το καλοκαιρι ενα 750W psu και την HD5970 θα πηγαινε να τα βαλω σε αυτο το PC? Kαι φυσικα ενα OC τον επεξεργαστη στα 3.00-3.20Ghz.
liopyr Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Βάλε άλλα 2Gb ram να μη πνίγεται το σύστημα και μία 5770 και θα είσαι ok. Είναι παράλογο να δώσεις ένα σκασμό λεφτά, ειδικά άμα δε σου περισσεύουν.
pano Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Βάλε άλλα 2Gb ram να μη πνίγεται το σύστημα και μία 5770 και θα είσαι ok.Είναι παράλογο να δώσεις ένα σκασμό λεφτά, ειδικά άμα δε σου περισσεύουν. +100........ lionheart75 Απλά υπερθερμαίνεται και το αντίστοιχο προγραμματάκι του CCC την κλείνει για να μην πάθει ζημιά. Κάτι αντίστοιχο με τις περιπτώσεις προστασίας τοu cpu σε περίπτωση υπερθέρμανσης. Mάθαμε και κάτι σήμερα.
Zeron2862 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Σας ευχαριστω για τις απαντησεις σας. Α και κατι ακομα. Για το oc του επεξεργαστη να κρατησω την δικια του ψυκτρα ή να βαλω μια αλλη? Αν ναι, ποια? (θελω να τον φτασω στα 3-3,2Ghz αν και φτανει και παραπανω)
liopyr Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Βλέποντας και κάνοντας. Λογικά εκεί που θες να τον φτάσεις θα πάει χωρίς ιδιαίτερα ρεύματα, αν οι θερμοκρασίες σου είναι οk δεν είναι απαραίτητo να βάλεις καλύτερη ψύκτρα.
Tablet Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 ανεβασε πρωτα το fan full και δες τι γινεται και μετα τα ξαναλεμε
Zeron2862 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Α επειδη η mb μου εχει το turbo key μπορω να βαλω εκει τις ρυθμισεις και να το παταω οποτε μου χρεαστει για να μην ειναι oc ολη την ορα. καλυτερα δεν θα ειναι ετσι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.