Προς το περιεχόμενο

το αεριζω καλα? μια προσπαθεια τακτοποιησης καλωδιων...

wgibson

Προτεινόμενες αναρτήσεις

παραθετω 3 φωτο απο τον υπολογιστη μου

εχω τακτοποιηση τα καλωδια οσο καλυτερα μπορουσα

θα ηθελα την γνωμη σας

δεν σκοπευω να αλλαξω κατι, δεν ασχολουμαι με overclocking

απλα για τυπικους λογους αερισμου...

σας ευχαριστω για τον κοπο σας!

9NYTP.jpg

dmhn4.jpg

GH7Nv.jpg

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

χμ....θα μπορουσες και καλυτερα πιστευω...

τα καλωδια αποτελουν εμποδιο σε μια ομαλη ροη του αερα. παρεπιπτωντος γιατι στους ανεμηστηρες δεν δινεις ρευμα κατευθειαν απο την μητρικη? τσαμπα τοσο καλωδιο

οπως λεει και ο προλαλησαντας θα μπορουσες και καλυτερα... :P

παρ'ολα αυτα ενταξει δεν ειναι και χαλια

φυσικα δεν θα εχεις κανενα προβλημα με θερμοκρασιες λογω των καλοδιων σου ειδικα αφου δεν κανεις και o/c ;)

Παρατηροντας τις φοτο δεν μπορω να απαντησω επειδι μου δημιουργιθηκε η απορια αν εχεις πλαινο ανεμηστηρα.Ουσιαστηκα το κυκλωμα του αερα που δημιουργιτε μεσα στο pc ειναι standar σχεδον για ολους.Απο μπροστα τραβαει κριο καθως διερχεται απο το εσωτερικο ζεστενεται και ανεωενει προς τα πανο οπου βγαινει απο το πανο ανεμηστηρα.Χρησιμοποιοντας εναν ακομα ανεμηστηρα στα πλαγια κερδιζεις ταχτητα ανυψωσεις και χαμιλωτερες θερμοκρασιες

Βάλε τους σκληρούς πιο κοντά στο κέντρο του 12άρη, για να κρυώνουν καλύτερα, μάζεψε τα περισσότερα καλώδια του corsair στις άδεις θέσεις των opticals και δες αν μπορείς να περάσεις τίποτα από πίσω από την μητρική :-)

Ti case έχεις?

Υποστηρίζει cable management απο την πίσω πλευρά της μητρικής? Αν ναι κάντο.

Διαφορετικά ακολούθησε την συμβουλή του @ caution.

Εγώ πάντως αν έβλεπα ένα κουτί έτσι δεν θα το γλύτωνα το εγκεφαλικό! :lol::lol:

p.s τώρα που το ξαναβλέπω χλωμό να υποστηρίζει....

#5 tip asap. :P

Εγω παλι για την χρηση που κανεις θα σου ελεγα να μην αλλαξεις τπτ, μια χαρα εισαι, μην σου πω πως και να μην εκανες τπτ παλι μια χαρα θα εισουν.

+φωνω εχω δει 10 φορες χειροτερα που δεν εχουν κανενα απολυτο προβλημα..

μια χαρά είσαι και εγώ κάπως έτσι είμαι .. και δεν έχω ιδιαίτερο πρόβλημα...

Άσχετο..

Παρατηροντας τις φοτο δεν μπορω να απαντησω επειδι μου δημιουργιθηκε η απορια αν εχεις πλαινο ανεμηστηρα.Ουσιαστηκα το κυκλωμα του αερα που δημιουργιτε μεσα στο pc ειναι standar σχεδον για ολους.Απο μπροστα τραβαει κριο καθως διερχεται απο το εσωτερικο ζεστενεται και ανεωενει προς τα πανο οπου βγαινει απο το πανο ανεμηστηρα.Χρησιμοποιοντας εναν ακομα ανεμηστηρα στα πλαγια κερδιζεις ταχτητα ανυψωσεις και χαμιλωτερες θερμοκρασιες

χD? :P όταν έτρωγες έγραφες?? XP

Τα καλώδια ήταν και είναι ένα μεγάλο θέμα...

Η σωστή τακτοποίησή τους εξαρτάται από ένα μεγάλο βαθμό από το Case.

Γενικά να προτιμάτε τροφοδοτικά με αποσπώμενα καλώδια.

Επίσης να προτιμάτε τα Full Tower Cases (always) και όχι μικρότερα για να μπορεί να ανασαίνει το κάθε εξάρτημα το PC.

Screwless κουτιά επίσης σε γλυτώνουν από τον κόπο με τις βίδες κλπ.

Εδώ είναι και καλά ένα πρόχειρο βιντεάκι συμμαζέματος που βρήκα (αλλά εξαρτάται όπως πάντα το θέμα από το κουτί).

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=poXyU-BwNbk[/ame]

Από εκεί και πέρα το ιδανικό συμμάζεμα στο θέμα του κουτιού, το έχει κάνει η Apple. Νομίζω οτι η Apple έχει το τελειότερο κουτί από άποψη καλού αερισμού και συμμαζέματος (Mac Pro).

Το μόνο καλώδιο που βλέπω μέσα στον Mac μου για παράδειγμα είναι το καλώδιο τροφοδοσίας της κάρτας γραφικών (Nvidia GTX 285).

Απλά απίστευτο παιδιά...!!! Μετά από 25 χρόνια ταλαιπώριας με τα PC, όλα είναι συμμαζεμένα πλέον μέσα στο Tower (του Mac Pro) και αερίζονται τέλεια....!!!

Να μερικές εικόνες που βρήκα στο Internet (ίσως κάποια στιγμή φωτογραφίσω και τον δικό μου).

macpro.jpg

macpro2009_multi.jpg

Mac_Pro.jpg

Mac-Pro_original.jpg

33541093-2-300-DT2.jpg

MacProNehalem-SSD.jpg

WhichMacPro_thumb.png

apple-mac-pro-open.jpg

processorcard4.jpg

3342570554_208d8bc6b0_b.jpg

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=0xYseYgzW94[/ame]

[ame]http://www.youtube.com/watch?v=Az9pK52PiEY[/ame]

Με βάση την παραπάνω ιδανική τακτοποίηση μέσα σε κουτί, θα σου πρότεινα να μάζευες όλα τα καλώδια του τροφοδοτικού που δεν χρησιμοποιείς με ένα δεματικό, και να τα είχες σε απόσταση ασφαλείας ναι μεν από τον ανεμιστήρα του τροφοδοτικού σου, αλλά να έβρισκες έναν τρόπο να είναι στο επάνω μέρος του κουτιού σου.

Τον δίσκο με την μεγαλύτερη χωρητικότητα βάλτον στο κάτω μέρος του κουτιού σου και τον μικρότερο στο επάνω μέρος (η θερμοκρασία κάτω είναι πιο χαμηλή και έτσι προστατεύεις τον HDD σου με τα περισσότερα δεδομένα - λεπτομέρειες θα μου πεις...χιχι)

Τα SATA καλώδια να είναι δεμένα σαν και καλά "ένα" καλώδιο και μόνο στα άκρα να ανοίγουν για να μοιραστούν στους HDD's. Ότι καλώδιο δεν χρησιμοποιείς, απλά αφαίρεσέ το απο το σύστημά σου για να μην σου εμποδίζει την καλή κυκλοφορία αέρα.

Χρησιμοποίησε δεματικά για να ομαδοποιήσεις καλώδια και ίσως και κάποιου τύπου "στερεωτικά" για να τα δένεις/σταθεροποιείς σε διάφορα μέρη του κουτιού σου έτσι ώστε να μην εμποδίζουν το Air Flow μέσα στο κουτί. (εν ανάγκη κάνε και μερικές έξτρα τρύπες σε διάφορα σημεία του κουτιού που θα βολεύει για να μπορείς να "τα δέσεις/στερεώσεις" εκεί με τα δεματικά).

:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...