sifalio Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Γεια σας παιδια!!! Θελω να φτιαξω μια φορμα που να εχει drop down menu τα οποια 8α παιρνουν δυναμικα τιμες απο πινακες μιας βασης και μετα τις τιμες που εχουν τα drop down menus να τις κανω submit σε ενα αλλο πινακα. Δηλ. εχω ενα drop down menu που εχει στατικες τιμες.Οταν επιλεγω μια απο τις τιμες στο αλλο drop down menu να εμφανιζονται αυτα που αντιστοιχουν στην αντιστοιχη επιλογη.εχω συνολικα 4 drop down menu που συνδιαζονται. πχ. επελεξε νομο(στατικα_μονο αυτο) | επελεξε δημο | επελεξε πολη | επελεξε περιοχη πολης κατι τετοιο θελω.. οποιος μπορει να βοηθησει παρακαλω....γιατι φτιαχνω την πτυχιακη και δεν εχω καλες γνωσεις....
elis88 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Κάτι παρόμοιο είχα κάνει με την χρήση ajax. Εγώ είχα χρησιμοποιήσει το library JQUERY. Αυτό που έκανα εγώ είναι βάση του πρώτου drop down, να παιρνει την επιλογη του χρήστη, επειτα με την χρήση ajax στελνει αυτην την παράμετρο σε ένα php αρχείο μέσω ajax, και φορτώνει τα αποτελέσματα στο άλλο drop down.. στο <select> δηλαδή. Άρα το php αρχείο αυτό πρέπει να σου απιστρέφει κάτι σε αυτο το style: ><option> Kwsta </option> <option> Mitsos </option> <option> Makis </option> Good luck με την πτυχιακή
Uberalles_gr Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Με AJAX και επίπεδο 4 drop down δεν είναι και τόσο εύκολο εάν δεν το έχει ξανακάνει και θα του είναι λίγο δύσκολο....αλλά εάν καταλάβεις το σκεπτικό δεν είναι κάτι δύσκολο.... Πάντως για πιο "εντυπωσιακό" αποτέλεσμα και εγώ AJAX θα σου πρότεινα..
sifalio Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Το παλευω παιδια....Σας ευχαριστω πολυ!!!
sifalio Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 εφτιαξα τα μενου και παιρνουν τιμες απο την βαση..ολα οκ. το προβλημα ειναι τωρα οτι οταν γραφω κειμενο στο php αρχειο βγαζει ???????. απο την βαση παντως μια χαρα τα ελληνικα..και τα μενου τα εμφανιζουν. εχω βαλει mysql_query("set names 'utf8'", $conn); mysql_query("set character set 'utf8'", $conn); και <META HTTP-EQUIV="Content-Type" content="text/html; charset=utf-8"> αλλα παλι δεν δουλεβει.. ---------- Προσθήκη στις 20:46 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 20:08 ---------- τελικα το βρηκα....
sifalio Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Παιδια θελω να σας κανω αλλη μια ερωτηση...Εχω βαλει ενα textbox και θα ηθελα να με βοηθησετε να το κανω να μην μπορει να παρει κειμενο,,,μονο αριθμους. πως μπορω να το κανω?
sifalio Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Εχω αυτον εδω τον κωδικα... <? $cat=$_POST['cat']; $subcat=$_POST['subcat']; $am=$_POST['am']; if ($cat == 0) { echo"Παρακαλώ επιλέξτε σχολή"; return false; } if ($subcat == 0) { echo"Παρακαλώ επιλέξτε τμήμα"; return false; } if ($am == "") { echo"Παρακαλώ εισάγετε Αm"; return false; } $conn=mysql_connect("localhost","root",""); mysql_query("set names 'utf8'", $conn); mysql_query("set character set 'greek'", $conn); mysql_select_db("erg_db",$conn) or die ("Connection Failed"); $query = "delete from records where am = '$am' and id_section=$subcat"; if(mysql_query($query)){ echo "Η Διαγραφή Ολοκληρώθηκε";} else{ echo "Η Διαγραφή Απέτυχε";} ?> το θεμα ειναι οτι μπορω να διαγραψω απο την βαση αλλα οταν βαζω στο textbox μια τιμη που δεν υπαρχει παλι βγαζει το μηνυμα οτι Η Διαγραφή Ολοκληρώθηκε και οχι Η Διαγραφή Απέτυχε.. τι κανω λαθος??
Haldol Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Πιθανολογώ πως συμβαίνει επειδή το DELETE δεν επιστρέφει κάποιο αποτέλεσμα (απλά σβήνει ότι του ζητήσεις). Για να είσαι πιο τυπικός χρησιμοποίησε το EXISTS πριν τη διαγραφή για να ελέγξεις αν υπάρχει αυτό που θες να σβήσεις.
sifalio Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2010 το βαζω αλλα δεν δουλευει.......... ---------- Προσθήκη στις 20:39 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:56 ---------- ?????????????????????????????????????????
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.