css03027 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 γεια σας, θέλω να φτιάξω ένα site διαφημιστικό για ένα μαγαζί με έπιπλα για έναν συγγενή μου, θα έχει λίγες φωτογραφίες από προϊόντα μόνο, προτείνεται μου ένα πολύ οικονομικό πακέτο για hosting και όνομα. Μπορώ να πάρω ένα πακέτο με προ εγκατεστημένο τo joomla?
isay Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 γεια σας, θέλω να φτιάξω ένα site διαφημιστικό για ένα μαγαζί με έπιπλα για έναν συγγενή μου, θα έχει λίγες φωτογραφίες από προϊόντα μόνο, ... Γιατί joomla; Αφού θες ένα απλό site με λίγες φωτογραφίες και λίγα προϊόντα, είναι πλεονασμός (έως άχρηστο) το cms (γενικά cms, όχι μόνο joomla). Απλό στατικό site κάλύπτει μια χαρά τις ανάγκες σου ...προτείνεται μου ένα πολύ οικονομικό πακέτο για hosting και όνομα. Ψάξε στο forum για Hosting. Υπάρχουν δεκάδες συζητήσεις για να βγάλεις και γνώμη. Επειδή είναι για μαγαζί, φρόντισε να ξεκαθαρίζεις ότι θέλεις τιμολόγιο, για να αποφεύγεις τις αρπαχτές ή τα αλεξίπτωτα. Μπορώ να πάρω ένα πακέτο με προ εγκατεστημένο τo joomla?Όλα τα καλά και οργανωμένα hostings (και όχι τα φθηνότερα), έχουν έτοιμο το joomla και πολλά άλλα έτοιμα scripts Εγώ θα σου πρότεινα, να αγοράσεις μόνο το domain από μια ελληνική εταιρεία (εφόσον θέλεις gr domain) και να φτιάξεις ένα δωρεάν λογαριασμό στο freehostia.com (που έχει και joomla). Μια απορία. Την κατασκευή του site θα την κάνεις εσύ;
Seldimi Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Αν βρεις host με cPanel προσφέρουν αυτόματη εγκατάσταση όχι μόνο joomla αλλα πολλών scrpts που ίσως να χρειαστείς !
css03027 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 θα το κάνω εγώ το site, θα το κάνω με CMS γιατί ειναι πολύ πιο εύκολο και με ένα ωραίο template θα δείχνει και ψιλο-όμορφο, δε ψάχνει κάτι συνθετο ο συγγενής μου, ένα απλό site για να δείχνει κάποιες φωτογραφίες από τη δουλεία του. το freehostia ωραίο μου φάνηκε, το δωρεαν πακέτο είναι για πάντα δωρεάν 'η για τον πρώτο χρόνο μόνο? θα πάρω και το όνομα απο εκεί, ας είναι σε κατάληξη .com δεν υπάρχει πρόβλημα. Μια τυπική αξιοπιστία φαντάζομαι θα την έχει. Θα το πάρω με προεγκατεστημένο το joomla, άρα σε 1-2 μέρες θα είναι έτοιμο το site.
giannis Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Μπορεις να δείς και τα πακέτα μας εδώ INTEC Hosting Solutions Ολοι οι Servers της intechs.gr ειναι joomla optimized.
bobosss Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 Δημοσ. 30 Απριλίου 2010 sorry για το offtopic και χωρίς να θέλω να ακουστώ επιθετικός. Τι σημαίνει για ένα server "joomla optimized" Τι παραπάνω δηλαδή έχει ενας joomla optimized server απο έναν Linux hosting server με php και Mysql?
giannis Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Optimized με: suPHP - Επιλύει όλα τα προβλήματα δικαιωμάτων των αρχείων και αυξάνει την ασφάλεια του site σας. Default utf8 collation - σε κάθε δημιουργία νέας βάσης MySQL το collation γίνεται αυτόματα utf8_general_ci για τη σωστή λειτουργία των ελληνικών χαρακτήρων.
bobosss Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Ωραία ακούγονται όλα αυτά και τα θέμα file permitions και το utf-8 collation ειδικά αν παίζει και με το fantastico σωστα... Αλλα δεν είναι optimazation για joomla αλλα γενικότερα optimazation του server. Γι αυτό σε ρώτησα γιατι δεν μπορούσα να φανταστώ αν μπορείς να κάνεις κατι στο server σου για να παίζει καλύτερα με joomla σε αντίθεση με τα υπόλοιπα php scripts...
antonisid Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δημοσ. 3 Μαΐου 2010 Δε καταλαβαίνω γιατί θεωρείται τόσο μεγάλο πλεονέκτημα η αυτόματη εγκατάσταση cms . Δηλαδή απέχει πολύ σε δυσκολία απ το ν'ανεβάσει κάποιος όλα τ'αρχεία με ftp ?
linkinpark4175 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Το θεμα δεν ειναι το upload toυ CMS, αλλα το ποσο βαρυ ειναι σε σχεση με 1-2 αρχεια html... Κανε unzip το αρχειο του CMS (αυτο που σου δινει στην ιστοσελιδα της η Joomla για να εγκαταστησεις) και δες ποσα αρχεια εχει.
isay Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δε καταλαβαίνω γιατί θεωρείται τόσο μεγάλο πλεονέκτημα η αυτόματη εγκατάσταση cms . Δηλαδή απέχει πολύ σε δυσκολία απ το ν'ανεβάσει κάποιος όλα τ'αρχεία με ftp ? Αντώνη είναι θέμα marketing για προώθηση του προϊόντος. Για σένα μπορεί να είναι απλό, αλλά για άλλους είναι υπόθεση, οπότε η "αυτόματη εγκατάσταση" μετράει. Προσωπικά δεν το επιζητώ στις προυποθέσεις, αλλά αμα υπάρχει ... δεν το αρνούμαι. Το θεμα δεν ειναι το upload toυ CMS, αλλα το ποσο βαρυ ειναι σε σχεση με 1-2 αρχεια html...Κανε unzip το αρχειο του CMS (αυτο που σου δινει στην ιστοσελιδα της η Joomla για να εγκαταστησεις) και δες ποσα αρχεια εχει. Συμφωνώ ότι είναι μια διευκόλυνση να υπάρχει αυτόματη εγκατάσταση αλλά εντάξει τα "παρα-λές" λίγο. Δεν τα ανεβάζεις ένα-ένα για να σου κάνει τόσο κόπο. Ανοίγεις τον ftp client, κάνεις ένα drag and drop και ασχολείσαι με άλλα πράγματα μέχρι να τελειώσει.
linkinpark4175 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Δημοσ. 4 Μαΐου 2010 Το θεμα τον αρχειων δεν ειναι το πως θα τα ανεβασεις, αλλα το ποσα θα κατεβαζει ο καθε χρηστης που θα μπαινει στο σαιτ σου. Πρωτα απολα θα αργει να ανοιξει την σελιδα σου (μπορω να σου πω και 10 φορες ποιο αργα, το CMS απο μια απλη ιστοσελιδα με 3-4 pages) Δευτερον, αμα δεν εχεις "unlimited bandwidth" τιθετε ξανα το θεμα του μεγεθους της ιστοσελιδας αυτης. Τεσπα, το θεμα ειναι θα ηταν καλο αμα μπορεις να κανεις αυτο το σαιτ χωρις CMS, αλλα αμα δεν μπορεις να κατσεις να το φτιαξεις ειτε επειδη δεν ξερεις ειτε επειδη δεν θελει (η δεν ξερω ποιο λογο εχεις, δικαιωμα σου κιολας) Εμειςς απλα σου δινουμαι καποιες προτασεις σχετικα με την ερωτηση και μια απλη εξηγηση. Btw, αμα βαλεις photo μεσα, βαλε καποιο script τυπου "lightbox", θα κανει το σαιτ και την παρουσιασει πολυ καλυτερη. anyway, καλη τυχη με το σαιτ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.