Dropsreef Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Εάν γίνει από Ελλάδα μήπως υπάρχει πάλι κίνδυνος μπλοκαρίσματος του λογαριασμού ή δήμευση του από το ελληνικό κράτος μόλις έρθουν τα πολύ δύσκολα? Καλύτερα να χρεοκοπήσουμε από τώρα παρά να μην έχουμε να φάμε..Τέσπα, το θέμα μας δεν είναι η πολιτική αντιπαράθεση.. Δεν με ενδιαφέρουν οι γνώμες εθνικιστών , πατριωτών κλπ Για να γίνει αντιληπτό το νόημα της χρεοκοπίας πρέπει κανείς να φανταστεί το κράτος ως μία επιχείρηση. Όπως κάθε επιχείρηση έτσι και το κράτος έχει έσοδα τα οποία προκύπτουν κυρίως μέσα από την άμεση και έμμεση φορολόγηση καθώς και από την είσπραξη λογαριασμών από τις δημόσιες επιχειρήσεις (ΔΕΗ, ΕΡΤ κλπ.). Παράλληλα έχει και έξοδα μεγάλο ποσοστό των οποίων οφείλεται σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και κρατικών φορέων, προγράμματα πρόνοιας, υγείας, ασφάλισης, δημόσια έργα, εξοπλιστικές δαπάνες κλπ. Η κήρυξη χρεοκοπίας μιας χώρας μπορεί να έχει ως άμεση συνέπεια την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της χώρας, μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό των καταθέσεων στις τράπεζες είναι εικονικό και δεν υπάρχει σε ρευστή μορφή στα χρηματοκιβώτια των τραπεζών, αφού έχει δεσμευθεί σε δάνεια και άλλες επενδυτικές ενέργειες. Έτσι με την ανακοίνωση της χρεοκοπίας, η ταραχή θα υποκινούσε τον κόσμο σε ανάληψη των καταθέσεών του με αποτέλεσμα την άμεση κατάρρευση των τραπεζών αφού δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν όλοι οι πελάτες παρά μόνο σε ποσοστό 5-10% που αντιστοιχεί στα πραγματικά χρηματικά διαθέσιμα των τραπεζών. Παράλληλα το κράτος, χρεοκοπημένο ήδη δε θα μπορούσε να εγγυηθεί καμία επιδότηση προς τις τράπεζες. Οι τιμές των ακινήτων αλλά και των περισσότερων προϊόντων λόγω της χαμηλής αγοραστικής δύναμης θα έπεφταν κατακόρυφα οδηγώντας τις επιχειρήσεις που παράγουν και εμπορεύονται τα προϊόντα σε κλείσιμο ή απολύσεις. Η ανεργία θα εκτινάσσονταν ενώ οι περιουσίες των πολιτών θα ξεπουλιούνταν σε εξευτελιστικές τιμές σε οικονομικά δυνατούς ή και σε ξένα συμφέροντα. Η απαντηση μου στην ατακα σου καλυτερα να χρεοκοπησουμε τωρα παρα να μην εχουμε να φαμε!Οσο για το σκεπτικο παμε ολοι να "σηκωσουμε" τις καταθεσεις μας μπορεις να αντιληφθεις τις συνεπειες απο μια τεοια κινηση!Οχι δεν ειναι θεμα εθνικισμου,πατριωτισμου κτλ!Ειναι η κοινη λογικη!Αν μπορεις να αντιληφθεις τι σημαινει χρεοκοπια!
antepali Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Η εγγυημένη λύση είναι να τρέξουν όλοι να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες. Θα αγαπούσα παράφορα τέτοιες κινήσεις.Ο βρεμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.Εξ άλλου είτε εδώ είτε έξω,τα € την ίδια αξία έχουν,άσχετα αν αλλού αγοράζεις "περισσότερο κράτος" Τότε πραγματικά θα καταρεύσουν. Ίσως αυτό είναι το reboot που χρειαζόταν. Το μόνο πρόβλημα τα κλεφτρόνια,μπουκαδόροι,ληστές κλπ,που τεχνιέντως αφέθηκαν να οργιάζουν στην επικράτεια.Οι τράπεζες έχουν ενισχυμένες τζαμαρίες,ο (απλός) πολίτης μόνο το δίκκανο,αυτοί έχουν καλάσνικοφ και το χρησιμοποιούν. ΥΓ: Η Εθνική έχει μηδέν ρευστότητα, διαπιστωμένο. Μπα,δεν θ' αφήσουν οι Τουρκαλάδες,ούτε οι παπάδες να πέσει.Την τσεπούλα τους θα την προστατέψουν επαρκέστατα. Άσχετο:Πόσο καιρό "έλλειπες";
eneta Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Στο στρωμα η καλυτερη λυση Seriously τωρα γιατι τρελεναιστε ολοι με τις καταθεσεις? δεν προκειτε να σας παρουν τα λεφτα απο τις τραπεζες Αν εχετε φοβαστε απλα πηγεντε σηκωστε τα ολα και κρατηστε τα στο στρωμα να σας τα τρωει ο πληθωρισμος (Αλλα υπαρχει και το ρισκο της κλοπης) ΑΝ (για μενα πλησιαζει σεναριο επιστημονικης φαντασιας) βγουμε απο το ευρω πιστεψτε με το τελευταιο που πρεπει να σας απασχολει ειναι οι καταθεσεις που θα χασουν την αξια τους μετα την υποτιμηση εισαι σιγουρος? μονο εικασιες κανεις οτι δεν... και εμεις κανουμε εικασιες οτι θαααα... μου θυμιζεις τον υπουργο γεωργιας της χωρας μας που μετα το ατυχημα του τσερνομπιλ βγηκε στα καναλια και συμβουλευε τον κοσμο να φαει αφοβα φραουλες γιατι ηταν απιθανο να εχουν μολυνθει απο ραδιενεργεια...
ANHLIKOS Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Επίσης εκτός από τα 20' που κάνανε να στα δώσουνε (προσωπικά έχω μια ένσταση στο ότι αν μπω αύριο σε τράπεζα και ζητήσω 35.000€ σε επιταγή θα τα πάρω σε ένα 20λεπτο, όταν για πολύ μικρότερο ποσό και κλείσιμο λογαριασμού μου έδωσαν κοτζάμ ερωτηματολόγιο να συμπληρώσω, ωστόσο σε πιστεύω) πόσες μέρες από την στιγμή που σήκωσες τα λεφτά μπορούσες πραγματικά να τα χρησιμοποιήσεις? Οφ τοπικ: Δεν ξερω για 35.000 αλλα εγω που χρειάστηκε να πάρω απο την εθνική πριν ενα μισή μήνα 15.000 δεν ειχα κανένα πρόβλημα. Με ρώτησαν αν τα θέλω σε μετρητά ή επιταγή (τα πήρα σε επιταγή). Ή δουλειά έγινε τσακ μπαμ.
Dropsreef Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Θα αγαπούσα παράφορα τέτοιες κινήσεις.Ο βρεμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.Εξ άλλου είτε εδώ είτε έξω,τα € την ίδια αξία έχουν,άσχετα αν αλλού αγοράζεις "περισσότερο κράτος" μια τετοια κινηση συνεπαγεται χρεοκοπια!Τις συνεπεις δυο post πιο πανω! Ίσως αυτό είναι το reboot που χρειαζόταν. Δεν μιλαμε για reboot αλλα για χρεοκοπια!Οι συνεπεις επισης δυο post πιο πανω!Kαι για οσους βιαστουν να απαντησουν ε και η Ρωσια ειχε χρεοκοπησει απλα θα γελασω γιατι συγκριση μεταξυ Ελλαδας-Ρωσιας δεν υφισταται
Radiatedsoul Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Κατι ακουσα οτι οι καταθεσεις ειναι εγγυημενες απο το κρατος για 100 χιλιαδες ανα καταθετη
eneta Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Για να γίνει αντιληπτό το νόημα της χρεοκοπίας πρέπει κανείς να φανταστεί το κράτος ως μία επιχείρηση. Όπως κάθε επιχείρηση έτσι και το κράτος έχει έσοδα τα οποία προκύπτουν κυρίως μέσα από την άμεση και έμμεση φορολόγηση καθώς και από την είσπραξη λογαριασμών από τις δημόσιες επιχειρήσεις (ΔΕΗ, ΕΡΤ κλπ.).Παράλληλα έχει και έξοδα μεγάλο ποσοστό των οποίων οφείλεται σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και κρατικών φορέων, προγράμματα πρόνοιας, υγείας, ασφάλισης, δημόσια έργα, εξοπλιστικές δαπάνες κλπ. Η κήρυξη χρεοκοπίας μιας χώρας μπορεί να έχει ως άμεση συνέπεια την κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος της χώρας, μιας και το μεγαλύτερο ποσοστό των καταθέσεων στις τράπεζες είναι εικονικό και δεν υπάρχει σε ρευστή μορφή στα χρηματοκιβώτια των τραπεζών, αφού έχει δεσμευθεί σε δάνεια και άλλες επενδυτικές ενέργειες. Έτσι με την ανακοίνωση της χρεοκοπίας, η ταραχή θα υποκινούσε τον κόσμο σε ανάληψη των καταθέσεών του με αποτέλεσμα την άμεση κατάρρευση των τραπεζών αφού δεν θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν όλοι οι πελάτες παρά μόνο σε ποσοστό 5-10% που αντιστοιχεί στα πραγματικά χρηματικά διαθέσιμα των τραπεζών. Παράλληλα το κράτος, χρεοκοπημένο ήδη δε θα μπορούσε να εγγυηθεί καμία επιδότηση προς τις τράπεζες. Οι τιμές των ακινήτων αλλά και των περισσότερων προϊόντων λόγω της χαμηλής αγοραστικής δύναμης θα έπεφταν κατακόρυφα οδηγώντας τις επιχειρήσεις που παράγουν και εμπορεύονται τα προϊόντα σε κλείσιμο ή απολύσεις. Η ανεργία θα εκτινάσσονταν ενώ οι περιουσίες των πολιτών θα ξεπουλιούνταν σε εξευτελιστικές τιμές σε οικονομικά δυνατούς ή και σε ξένα συμφέροντα. Η απαντηση μου στην ατακα σου καλυτερα να χρεοκοπησουμε τωρα παρα να μην εχουμε να φαμε!Οσο για το σκεπτικο παμε ολοι να "σηκωσουμε" τις καταθεσεις μας μπορεις να αντιληφθεις τις συνεπειες απο μια τεοια κινηση!Οχι δεν ειναι θεμα εθνικισμου,πατριωτισμου κτλ!Ειναι η κοινη λογικη!Αν μπορεις να αντιληφθεις τι σημαινει χρεοκοπια! Δηλαδη εαν καταλαβα καλα εσενα που σε απασχολει ειναι μονο να μην καταρρευσει το τραπεζικο συστημα ασχετα εαν προκειται για ενα διεφθαρμενο συστημα.. Φιλε μου σε παραπεμπω να δεις το ντοκυμαντερ που αναφερεται στον γολγοθα της Αργεντινης ( επι ποσα χρονια απομυζουσαν μια πλουσια χωρα και στο τελος την οδηγησαν στην χρεωκοπια). Δειτε τι επαθε ο απλος λαος και οι καταθεσεις του και ποιοι ηταν οι κερδισμενοι και οι χαμενοι του στημενου παιχνιδιου. Αραγε η ιστορια θα σας θυμισει κατι? [ame]http://www.youtube.com/watch?v=rH6_i8zuffs[/ame] Για να μην περασω ολα τα κομματια του ντοκυμαντερ ψαξτε τα υπολοιπα μονοι σας στο youtube. Αν εξακολουθησεις να πιστευεις οτι πρεπει να στηριξουμε το συστημα που ειναι υπαιτιο για την δυστυχια εκατομμυριων ανθρωπων ( και Ελληνων) το ξανασυζηταμε
Radiatedsoul Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 τι στο καλο να κανουμε με τις οικονομιες μας? Και δεν μιλαω για αστρονομικα ποσα! Αν ειχα πολλα λεφτα θα αγοραζα διαμερισματα και οικοπεδα.. Για ποσα λεφτα μιλας? Μη πεις ακριβως, στο περιπου πες. Ειναι πανω απο 50κ?
Dropsreef Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Αν εξακολουθησεις να πιστευεις οτι πρεπει να στηριξουμε το συστημα που ειναι υπαιτιο για την δυστυχια εκατομμυριων ανθρωπων ( και Ελληνων) το ξανασυζηταμε Αν εξακολουθεις να πιστευεις οτι με το να παμε να "σηκωσουμε" ολοι μας τις καταθεσεις μας εχουμε σωσει τον κ@λο μας,το ξανασυζηταμε! Οσο για το βιντεακι που μας δειχνεις απλα να σου πω οτι οσα βλεπεις στο συγκεκριμενο βιντεο θα ειναι σαν να το εχεις προκαλεσει εσυ ο ιδιος!Γιατι πολυ απλα εσυ θα εχεις προκαλεσει την χρεοκοπια!Δεν εννοω εσενα προσωπικα!Εννοω ολους εμας που θα παμε να σηκωσουμε απο τις τραπεζες οτι εχουμε και δεν εχουμε με το ηλιθιο σκεπτικο οτι εχουμε σωσει τα ευρουλακια μας!Καποιες απο τις συνεπεις της χρεοκοπιας οπως ειπα μπορεις να τις διαβασεις!
eneta Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Αν εξακολουθεις να πιστευεις οτι με το να παμε να "σηκωσουμε" ολοι μας τις καταθεσεις μας εχουμε σωσει τον κ@λο μας,το ξανασυζηταμε!Οσο για το βιντεακι που μας δειχνεις απλα να σου πω οτι οσα βλεπεις στο συγκεκριμενο βιντεο θα ειναι σαν να το εχεις προκαλεσει εσυ ο ιδιος!Γιατι πολυ απλα εσυ θα εχεις προκαλεσει την χρεοκοπια!Δεν εννοω εσενα προσωπικα!Εννοω ολους εμας που θα παμε να σηκωσουμε απο τις τραπεζες οτι εχουμε και δεν εχουμε με το ηλιθιο σκεπτικο οτι εχουμε σωσει τα ευρουλακια μας!Καποιες απο τις συνεπεις της χρεοκοπιας οπως ειπα μπορεις να τις διαβασεις! οταν ο ολι ρεν ηρθε και ειπε " καλο κουραγιο" κατι εννοουσε, δε νομιζεις? Τωρα αν εσυ εισαι τραπεζικος υπαλληλος και υπερασπιζεσαι τον κλαδο σου εγω δεν εχω την υποχρεωση να συμμεριστω την αποψη σου φιλε μου Και κατι ακομα: εδω εβγαλαν λεφτα εξω οι πολιτικοι μας, σου λεει κατι? δες: http://www.protagon.gr/Default.aspx?tabid=70&smid=382&ArticleID=2215&t=%CE%95%CF%80%CE%B9%CF%84%CE%AD%CE%BB%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%BA%CE%AC%CF%84%CE%B9-%CE%B5%CE%BE%CE%AC%CE%B3%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%B5.-%CE%A4%CE%B9%CF%82-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%AD%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CE%BC%CE%B1%CF%82!
Dropsreef Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 οταν ο ολι ρεν ηρθε και ειπε " καλο κουραγιο" κατι εννοουσε, δε νομιζεις? Τωρα αν εσυ εισαι τραπεζικος υπαλληλος και υπερασπιζεσαι τον κλαδο σου εγω δεν εχω την υποχρεωση να συμμεριστω την αποψη σου φιλε μου Στα παπακια μου οι τραπεζες!Και στα παπακια μου ο τραπεζικος κλαδος γενικοτερα!Και οχι δεν εργαζομαι σε τραπεζα!Σε καλυψα? Ξερεις για ποιο λογο αντιδρω?Γιατι βγαινει ο καθε τυχαιος δημοσιογραφισκος και λεει την παπαρια του!Μετα βγαινει ο καθε τυχαιος παρουσιαστης και λεει επισης την παπαρια του!Τρεξτε Ελληνες να σωσετε τις καταθεσεις σας!Ρε φελλε(δεν εννοω εσενα αλλα τον παπαροδημοσιογραφο) εχεις σκεφτει τις συνεπειες που θα εχει μια τετοια κινηση αν την εφαρμοσουν οι Ελληνες? Θες να μιλησουμε για τις απανθρωπες πολιτικες που χρησιμοποιουν οι τραπεζες?Ευχαριστως να μιλησουμε!Αλλα οταν μιλαμε για το τραπεζικο συστημα και τις συνεπεις που θα εχει η καταρρευση του τα πραγματα αλλαζουν!Στην ζωη,στην φυση γενικοτερα πρεπει να υπαρχουν ισορροπιες!Και για να υπαρχει ισορροπια στο ΟικονομοΠολιτικο συστημα απαιτειται και η υπαρξη των τραπεζων!Ποσο πιο απλα να σου το πω να το καταλαβεις? Και κατι ακομα: εδω εβγαλαν λεφτα εξω οι πολιτικοι μας, σου λεει κατι? Και εγω σου λεω!Παμε να σηκωσουμε ολοι μας τις καταθεσεις μας!Ενταξει συμφωνεις?Τις συνεπεις μαλλον δεν θα θελεις να τις ζησεις....believe me
eneta Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Κατι ακουσα οτι οι καταθεσεις ειναι εγγυημενες απο το κρατος για 100 χιλιαδες ανα καταθετη μονο οταν δεν εχει χρεοκοπησει το κρατος που εγγυαται για τις καταθεσεις. Αν χρεοκοπησει δεν ξερω κατα ποσο η ΕΕ και το ΔΝΤ θα εχουν την διαθεση να εγγυηθουν αυτοι.. Δεν το κοβω αφου αυτοι το μονο που θελουν ειναι να μας τα παρουν με καθε τροπο ---------- Προσθήκη στις 22:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 22:36 ---------- Στα παπακια μου οι τραπεζες!Και στα παπακια μου ο τραπεζικος κλαδος γενικοτερα!Και οχι δεν εργαζομαι σε τραπεζα!Σε καλυψα?Ξερεις για ποιο λογο αντιδρω?Γιατι βγαινει ο καθε τυχαιος δημοσιογραφισκος και λεει την παπαρια του!Μετα βγαινει ο καθε τυχαιος παρουσιαστης και λεει επισης την παπαρια του!Τρεξτε Ελληνες να σωσετε τις καταθεσεις σας!Ρε φελλε(δεν εννοω εσενα αλλα τον παπαροδημοσιογραφο) εχεις σκεφτει τις συνεπειες που θα εχει μια τετοια κινηση αν την εφαρμοσουν οι Ελληνες? Θες να μιλησουμε για τις απανθρωπες πολιτικες που χρησιμοποιουν οι τραπεζες?Ευχαριστως να μιλησουμε!Αλλα οταν μιλαμε για το τραπεζικο συστημα και τις συνεπεις που θα εχει η καταρρευση του τα πραγματα αλλαζουν!Στην ζωη,στην φυση γενικοτερα πρεπει να υπαρχουν ισορροπιες!Και για να υπαρχει ισορροπια απαιτειται και η υπαρξη των τραπεζων!Ποσο πιο απλα να σου το πω να το καταλαβεις? Πρωτον και βασικοτερο: δεν ακουω ειδησεις και δεν βλεπω τηλεοραση γιατι ειναι πουλημενοι. Ενημερωνομαι απο μπλογκς και διαδικτυο Δευτερον: γνωριζω απο οικονομικα και τραπεζικο συστημα ( δεν υπαρχει σωστο η λαθος, ο καθενας το βλεπει απο τη σκοπια του και απολυτως τεκμηριωμενα. Η ιστορια θα δειξει. Ισως να τα ξαναπουμε σε καμια 10ετια γιατι η τριετια που μας πουλανε ειναι ασυστολο ψεμα για να μην ξεσηκωθουμε για τα μετρα και τους κυνηγησουμε με το τουφεκι ασε που αργα η γρηγορα αυτο θα γινει)
Dropsreef Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δευτερον: γνωριζω απο οικονομικα και τραπεζικο συστημα Εφοσον γνωριζεις απο οικονομικα και τραπεζικο συστημα θα επρεπε ηδη να γνωριζεις οτι οι καταθεσεις μας δεν υπαρχουν σε ενα ωραιο χρηματοκιβωτιο και μας περιμενουν!Θα επρεπε επισης να γνωριζεις οτι αλλο δημευση χρηματων και αλλο δεσμευση χρηματων γιατι απο οτι καταλαβα μου τα ψιλομπερδευες στην αρχη!Και τελος αφου γνωριζεις απο οικονομικα και τραπεζικο συστημα θα επρεπε να ξερεις οτι αν αυριο παμε ολοι μας και πουμε θελουμε να κανουμε αναληψη χρηματων και κλεισιμο λογαριασμου σε μιση μερα το πολυ(χρησιμοποιω το στοιχειο της υπερβολης για να σου δωσω να καταλαβεις) θα ειχε κυρηχθει πτωχευση οπως επισης το 90% θα εχει μεινει με το πεος στο χερι και λεφτα δεν θα παρει ουτε στα ονειρα του! Ελπιζω ολα αυτα να σου τα ειπαν στα Blogs που διαβαζεις
eneta Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Και εγω σου λεω!Παμε να σηκωσουμε ολοι μας τις καταθεσεις μας!Ενταξει συμφωνεις?Τις συνεπεις μαλλον δεν θα θελεις να τις ζησεις....believe me σαφως και δεν θελω αλλα και ετσι και αλλιως το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο.. Ανεργια, φτωχια, υφεση, λιτοτητα επ αοριστον.. Ξερω οτι οι τραπεζες δεν εχουν τοσο ρευστο για να μας δωσουν ολους πισω τις καταθεσεις μας και οτι το νομισματικο συστημα ειναι ουσιαστικα μια φουσκα. Οτι θα ζησουμε ενα αλλο κραχ αλλα με το να ειμαστε υποδουλοι, ανεργοι και υπο κατοχη (οπως ειπε και ο μουστακαλης ) εσενα σου ειναι πιο θελκτικο? Οι αγορες παιζουν αυτη τη στιγμη με την χωρα μας και το παιχνιδι το αρχισε η γκολντμαν σακς ( ω τι συμπτωση! μια επενδυτικη τραπεζα επιτεθηκε στα ομολογα μας αντι να τα υπερασπιστει για να πλουτισουν οι παραγοντες της και εγω καλουμαι αυτη τη στιγμη να τους χρηματοδοτησω και αλλο με τον τζαμπα ιδρωτα μου). Μην ξεχνας πως το αμεσως επομενο σταδιο του πατου ειναι η αναδυση.. Ελεος με την δημευση και την δεσμευση! Κατσε και διαβασε προσεκτικα τι εγραψα!!!! Οτι ειτε μπλοκαρουν τους λογαριασμους ειτε κανουν δημευση οπως επι τρικουπη σε εμενα το αποτελεσμα θα ειναι το ιδιο! Οτι δεν θα εχω λεφτα οταν θα τα χρειαζομαι ουτε στην αρχικη ποσοτητα). Η δεσμευση ισως να οδηγησει και σε υποτιμηση νομισματος αρα παλι θα τα χασω! Ελεος! μην το ξαναγραψεις!!! Ποιος εισαι τελος παντων? Ο γιος του Σαλλα και εχεις τοση πορωση?
KWSN_Men Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 παιδιά όσοι έχετε ηλικιωμένους συγγενεις/γονείς και είχαν καταθεσεις πριν τον πόλεμο ένα πραγμα θα σας πουν: Ταχυδρομικό ταμιευτήριο... 3 χρόνια μετα τον 2ο παγκοσμιο και αφού η Ελλάδα ήταν όπως ήταν, με τους συγγενείς μου να έχουν αλλάξει 2 φορές πολεις/σπιτια και χωρίς να έχουν βιβλιάρια, ειδοποιήθηκαν απο το ΤΤ μεσω δικηγόρου να πανε να παραλάβουνε τα χρήματα τους ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΤΟΚΟ... Και το νόμισμα υποτιμημένο κάμποσες χιλιάδες τις εκατό... Θα αγαπούσα παράφορα τέτοιες κινήσεις.Ο βρεμένος τη βροχή δεν τη φοβάται.Εξ άλλου είτε εδώ είτε έξω,τα € την ίδια αξία έχουν,άσχετα αν αλλού αγοράζεις "περισσότερο κράτος" Έχεις μεγάλη αποθήκη; Αγόρασε πολλά ζβαν και εβαπορέ αν γίνει κάτι τέτοιο. Ίσως αυτό είναι το reboot που χρειαζόταν. Τους υπαίτιους έτσι κι αλλιώς δεν θα τους αγγιζε, εσένα κι εμένα θα άγγιζε. Είπαμε, αποθήκη μεγάλη έχεις; Το μόνο πρόβλημα τα κλεφτρόνια,μπουκαδόροι,ληστές κλπ,που τεχνιέντως αφέθηκαν να οργιάζουν στην επικράτεια.Οι τράπεζες έχουν ενισχυμένες τζαμαρίες,ο (απλός) πολίτης μόνο το δίκκανο,αυτοί έχουν καλάσνικοφ και το χρησιμοποιούν. Εδώ δε σε πιάνω. Μπα,δεν θ' αφήσουν οι Τουρκαλάδες,ούτε οι παπάδες να πέσει.Την τσεπούλα τους θα την προστατέψουν επαρκέστατα. Δε λέω ότι θα πέσει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν έχει μία. Πήγε πολύ (αχέμ) γνωστή μου επιχείρηση να ζητήσει 13 χαρτιά με εγγύηση ακίνητο πολύ μεγαλύτερης αξίας και με μέσο μάλιστα, και γιοκ ενώ άλλες τράπεζες το συζητάνε. Άσχετο:Πόσο καιρό "έλλειπες"; Αρκετό. Οι υπογραφές μας μάλλον είναι σχετικές. εισαι σιγουρος? μονο εικασιες κανεις οτι δεν... και εμεις κανουμε εικασιες οτι θαααα...μου θυμιζεις τον υπουργο γεωργιας της χωρας μας που μετα το ατυχημα του τσερνομπιλ βγηκε στα καναλια και συμβουλευε τον κοσμο να φαει αφοβα φραουλες γιατι ηταν απιθανο να εχουν μολυνθει απο ραδιενεργεια... Από τότε προσέχεις για να έχεις; Δηλαδη εαν καταλαβα καλα εσενα που σε απασχολει ειναι μονο να μην καταρρευσει το τραπεζικο συστημα ασχετα εαν προκειται για ενα διεφθαρμενο συστημα..Φιλε μου σε παραπεμπω να δεις το ντοκυμαντερ που αναφερεται στον γολγοθα της Αργεντινης ( επι ποσα χρονια απομυζουσαν μια πλουσια χωρα και στο τελος την οδηγησαν στην χρεωκοπια). Δειτε τι επαθε ο απλος λαος και οι καταθεσεις του και ποιοι ηταν οι κερδισμενοι και οι χαμενοι του στημενου παιχνιδιου. Αραγε η ιστορια θα σας θυμισει κατι? http://www.youtube.com/watch?v=rH6_i8zuffs Για να μην περασω ολα τα κομματια του ντοκυμαντερ ψαξτε τα υπολοιπα μονοι σας στο youtube. Αν εξακολουθησεις να πιστευεις οτι πρεπει να στηριξουμε το συστημα που ειναι υπαιτιο για την δυστυχια εκατομμυριων ανθρωπων ( και Ελληνων) το ξανασυζηταμε Έχεις καταλάβει ότι αν καταρεύσει το τραπεζικό σύστημα δε θα μείνει τίποτα όρθιο; Α και επειδή είναι στο youtube δεν είναι και αλήθεια ε; Το τραπεδικό σύστημα πρέπει να στηριχθεί όχι επειδή μας απομυζεί, αλλά γιατί αν καταρεύσει θα δυστυχίσουν και τα δυσέγγονά μας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.