Προς το περιεχόμενο

ΔΝΤ & καταθέσεις

eneta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ερωτηση.

Η τραπεζα Κυπρου (εννοω τα καταστηματα που υπαρχουν εδω στη Ελλαδα) υποκειται στο ελληνικο δικαιο οπως ολες οι αλλες τραπεζες? Με αλλα λογια σε περιπτωση που γινει καποια σταβη ειναι το ιδιο πραγμα σαν να εχεις τα λεφτα σου σε οποιαδηποτε αλλη τραπεζα η θεωρειται σαν να εχεις τα λεφτα στην Κυπρο?

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Για τι ποσό μιλάμε?
25.

Αν γίνει καμιά μαλακία με τα λεφτά πολλοί θα ασπαστούμε την ιδεολογία του ένοπλου αγώνα......Και ο Μαζιώτης και ο κάθε Μαζιώτης θα μοιάζει ανέκδοτο :mad: Αν τους ξεφτίλιζαν επί χρόνια μερικοί "τρομοκράτες", φανταστείτε τι θα κάνουν μερικές χιλιάδες
Σιγά,μη σκίσουμε κανα καλσόν.

Μαζιώτης;Ποιός Μαζιώτης;Τόσα χρόνια τον πιλατεύουν,άγαλμα θάπρεπε να του στήσουν τα μπατσόνια,τόσα γαλόνια,τόσες εργατοώρες πάνω του,τόσα κονδύλια εκταμιεύτηκαν για πάρτη του και συ μου λες ένοπλος αγών;:X

Δημοσ.
25.

Σιγά,μη σκίσουμε κανα καλσόν.

Μαζιώτης;Ποιός Μαζιώτης;Τόσα χρόνια τον πιλατεύουν,άγαλμα θάπρεπε να του στήσουν τα μπατσόνια,τόσα γαλόνια,τόσες εργατοώρες πάνω του,τόσα κονδύλια εκταμιεύτηκαν για πάρτη του και συ μου λες ένοπλος αγών;:X

Καλά ναι σωστό και αυτό :-)

Καταλαβαίνεις ωστόσο τι θέλω να πω

P.s. Θα έχουμε άραγε καλσόν να σκίσουμε :rolleyes:?

Δημοσ.

Επαναλαμβανω,εχει τυχει να πας να σηκωσεις 50,000€ για παραδειγμα cash?Μετρητα?Οχι τωρα.Δυο χρονια πριν ας υποθεσουμε!Σε ορισμενες τραπεζες ισως εχεις δει μια ωραια ταμπελιτσα που λεει "Για αναληψεις ανω των 3,000€ εδω"!Το να σηκωσεις ενα μεγαλο ποσο απο μια τραπεζα απαιτει καποιες διαδικασιες!Οχι γιατι δεν θελουν να σου τα δωσουν!Αλλα πολυ απλα γιατι δεν θελουν να πας σε αλλη τραπεζα,να κανεις καταθεση σε μια αλλη τραπεζα ενα σημαντικο ποσο!Αντιστοιχως αν πας να κανεις μια καταθεση ενος σεβαστου ποσου σε μια τραπεζα σου λενε καθιστε κυριε ταδε,τι να σας προσφερουμε γιατι πολυ απλα θα καταθεσεις τα χρηματα σου στην δικη τους τραπεζα!

Δημοσ.
Επαναλαμβανω,εχει τυχει να πας να σηκωσεις 50,000€ για παραδειγμα cash?Μετρητα?Οχι τωρα.Δυο χρονια πριν ας υποθεσουμε!Σε ορισμενες τραπεζες ισως εχεις δει μια ωραια ταμπελιτσα που λεει "Για αναληψεις ανω των 3,000€ εδω"!Το να σηκωσεις ενα μεγαλο ποσο απο μια τραπεζα απαιτει καποιες διαδικασιες!Οχι γιατι δεν θελουν να σου τα δωσουν!Αλλα πολυ απλα γιατι δεν θελουν να πας σε αλλη τραπεζα,να κανεις καταθεση σε μια αλλη τραπεζα ενα σημαντικο ποσο!Αντιστοιχως αν πας να κανεις μια καταθεση ενος σεβαστου ποσου σε μια τραπεζα σου λενε καθιστε κυριε ταδε,τι να σας προσφερουμε γιατι πολυ απλα θα καταθεσεις τα χρηματα σου στην δικη τους τραπεζα!

πριν το ευρω καποιος γνωστος μου σηκωσε 10εκ.δρχ. και δεν του ειπαν απολυτως τπτ! Ουτε που τα πας, ουτε γιατι τα παιρνεις! Τωρα ομως το κανουν..

Δημοσ.
Επαναλαμβανω,εχει τυχει να πας να σηκωσεις 50,000€ για παραδειγμα cash?Μετρητα?Οχι τωρα.Δυο χρονια πριν ας υποθεσουμε!

Όχι,δεν έχει χρειαστεί,γιατί,απλούστατα,δεν είχα στη διάθεσή μου ποτέ μου τόσα τουλά μαζεμένα.

Σε ορισμενες τραπεζες ισως εχεις δει μια ωραια ταμπελιτσα που λεει "Για αναληψεις ανω των 3,000€ εδω"!Το να σηκωσεις ενα μεγαλο ποσο απο μια τραπεζα απαιτει καποιες διαδικασιες!Οχι γιατι δεν θελουν να σου τα δωσουν!Αλλα πολυ απλα γιατι δεν θελουν να πας σε αλλη τραπεζα,να κανεις καταθεση σε μια αλλη τραπεζα ενα σημαντικο ποσο!Αντιστοιχως αν πας να κανεις μια καταθεση ενος σεβαστου ποσου σε μια τραπεζα σου λενε καθιστε κυριε ταδε,τι να σας προσφερουμε γιατι πολυ απλα θα καταθεσεις τα χρηματα σου στην δικη τους τραπεζα!

Υποθέτω καταλαβαίνεις τώρα την έννοια μπουρδολογία,σωστά;;)

Δημοσ.
πριν το ευρω καποιος γνωστος μου σηκωσε 10εκ.δρχ. και δεν του ειπαν απολυτως τπτ! Ουτε που τα πας, ουτε γιατι τα παιρνεις! Τωρα ομως το κανουν..
Ναι.Χρειάστηκε πριν καμια τριετία μια 35άρα (όχι γκόμενα,για προσωπική τραπεζική επιταγή μιλάω,μη κουβαλάω και όπλο μαζί...:P) και μου τα δώσανε σε 20'.

Μπουρδολογία;Γιατί;Παραθέτω απλές πληροφορίες.

Αν νομίζεις ότι είμαι μπουρδολόγος,γιατί δεν μου το κάνεις πιό λιανά;

Για όποιους έχουν πάρα πολύ καιρό λοιπόν να συναλλαχθούν με τράπεζες, πριν αρχίσουν τις τρομολαγνείες, να ειπωθεί ότι έχουν αλλάξει μερικά πράγματα στις καταθέσεις, στις αναλήψεις και στις μεταφορές ποσών. Όχι μόνο στην Ελλάδα, παντού γίνεται αυτό ακόμα και για μικρότερα ποσά.

Τώρα αν η πιο πρόσφατη εμπειρία με το τραπεζικό σύστημα που έχει κάποιος είναι η ανάληψη δραχμών από ελληνικές τράπεζες πριν από 20 χρόνια, ε μια ενημέρωση πριν γράψουμε ό,τι κάτσει δεν θα ήταν κακό.

Επίσης εκτός από τα 20' που κάνανε να στα δώσουνε (προσωπικά έχω μια ένσταση στο ότι αν μπω αύριο σε τράπεζα και ζητήσω 35.000€ σε επιταγή θα τα πάρω σε ένα 20λεπτο, όταν για πολύ μικρότερο ποσό και κλείσιμο λογαριασμού μου έδωσαν κοτζάμ ερωτηματολόγιο να συμπληρώσω, ωστόσο σε πιστεύω) πόσες μέρες από την στιγμή που σήκωσες τα λεφτά μπορούσες πραγματικά να τα χρησιμοποιήσεις?

Δημοσ.
Να σε ρωτησω κατι?Εχει τυχει να βγαλεις ποτε πολλα λεφτα απο την τραπεζα?Οχι τωρα που και καλα μπηκε το ΔΝΤ!Παλαιοτερα σου αναφερω!

Γιατι η μπουρδολογια συνεχιζεται μου φαινεται!

...και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, και τα τραπεζικά στελέχη, στις δημόσιες τοποθετήσεις τους, έτσι τα χαρακτηρίζουν: μπουρδολογίες.

Ε, όσο νά΄ναι κι αυτοι , επιστήμονες ανθρώποι, σπουδαγμένοι, κάτι θα ξέρουν. ας τους ακούσω. Δεν θα χάσω.

Οκτωβριο 2009, (καμια σχέση το κλιμα με οτι επικρατεί σήμερα): ζητάω 6 χιλιαρικα αναληψη. Αρχισε τα μα, και μου. Αν εχω ειδοποιήσει απο χτες, αν μπορω να περιμένω, κλπ.

ε, όχι! ουτε ειδοποίησα , ουτε θελω να περιμένω! σιγά το ποσό!

Ρωτησα πόσα έχει εδω και τώρα, να τελειωνουμε, και εφυγα με 3,5 χιλ.

Την ίδια μέρα, διαπιστωσα οτι μου ειχαν κατεβάσει το ημερησιο όριο αναλήψεων απο το ΑΤΜ, απο 1000 σε 800.

Χωρις να με ρωτήσουν.

Χωρις να μου το ανακοινώσουν εστω, αφου το έκαναν.

ε: Πώς μπορω να το αλλάξω;

Τ: καθιστε να μιλησετε με τον κυριο εκει...

φυσικά, δεν κάθισα να χάσω κι άλλο απο το χρόνο μου, αφου εκεινη τη συγκεκριμένη μέρα, ειχα κι αλλο τρόπο να βρω το μετρητό.

(Το διπλανό καταστημα πουλαγε καλτσόν και γάντια...)

Δημοσ.
η χωρα ειναι η 25η πλουσιοτερη χωρα στον ΚΟΣΜΟ...

Η χωρα μας ηταν στο νουμερο 47 παγκοσμιος το 2007, μεχρι τη στιγμη που το ξεφτερι ο Αλογοσκουφης αποφασισε μεσα σε μια νυχτα να ανεβασει το ΑΕΠ κατα 25% με την δικαιολογια οτι στην οικονομια μας διακινειται πολυ μαυρο χρημα απο ναρκωτικα τζογο και πορνεια!!

Εκεινη τη χρονια κερδισε την εβδομη θεση στην λιστα με τις εκατο μεγαλυτερες μαλακιες του 2007, δε βρισκω το λινκ να σας το ποσταρω να γελασετε και εσεις.

Εκεινη τη στιγμη βγηκαμε απο την επιτηρηση που ο ιδιος μας ειχε βαλει, και ταυτοχρονα κοπηκαν μεγαλα κονδυλια που προοριζονταν για την ελλαδα, αφου (και καλα)ειχαμε μεγαλυτερο ΑΕΠ απο την Ιταλια!!

Οποιος καταλαβε καταλαβε , τι αμαρτιες πληρωνουμε τωρα και για το μεγεθος της μαλακιας που μπορει να εχει ενας ανθρωπος στο μυαλο του

Edit: Ενα αρθρο του 2007 που περιγραφει τα γεγονοτα που μας εκαναν κατα 25% ποιο πλουσιους μεσα σε μια νυχτα.. http://www.makthes.gr/index.php?name=News&file=article&sid=7236

Δημοσ.

Παντα υπηρχε προβλημα στο να σηκωσεις μεγαλα ποσα απο τραπεζα, αλλωστε ειναι γνωστο το παιχνιδι το επιτοκιων (πας και λες ο ταδε δινει τοσα θελω να τα παω εκει και τσουπ σου ανεβαζουν επιτοκια) ειναι κατι σαν την κινιτη τηλεφωνια και τις επιδοτησεις.Και μενα απιθανο μου φενεται να ζητησουμε να φυγουμε απο την ΕΕ οικονομικα τοσα στοχεια πλαστα τους παρουσιασαμε.btw το επιτοκιο δανειζμου ανηβηκε οταν βγηκαν και ειπαν οτι δινουμε πλαστα στοιχεια στην ΕΕ και οτι φταιει η ΝΔ,πρεπει να ειμαστε μεγαλα αλανια με τα χερακια βγαλαμε τα ματακια.Λεμε οτι ειμαστε απατεωνες και μετα κλαιγομαστε που μας δανειζουν με υψηλο επιτοκιο και εγω να ειμουν σιγα μην δανειζα στον κυρ Μητσο που ειναι κλεφτης.

Δημοσ.
Για όποιους έχουν πάρα πολύ καιρό λοιπόν να συναλλαχθούν με τράπεζες, πριν αρχίσουν τις τρομολαγνείες, να ειπωθεί ότι έχουν αλλάξει μερικά πράγματα στις καταθέσεις, στις αναλήψεις και στις μεταφορές ποσών. Όχι μόνο στην Ελλάδα, παντού γίνεται αυτό ακόμα και για μικρότερα ποσά.

Τώρα αν η πιο πρόσφατη εμπειρία με το τραπεζικό σύστημα που έχει κάποιος είναι η ανάληψη δραχμών από ελληνικές τράπεζες πριν από 20 χρόνια, ε μια ενημέρωση πριν γράψουμε ό,τι κάτσει δεν θα ήταν κακό.

Δεκτόν,άλλωστε είπα από πότε έπαιξε συναλλαγή μου με χοντρά λεφτά και πως.

Επίσης εκτός από τα 20' που κάνανε να στα δώσουνε (προσωπικά έχω μια ένσταση στο ότι αν μπω αύριο σε τράπεζα και ζητήσω 35.000€ σε επιταγή θα τα πάρω σε ένα 20λεπτο, όταν για πολύ μικρότερο ποσό και κλείσιμο λογαριασμού μου έδωσαν κοτζάμ ερωτηματολόγιο να συμπληρώσω, ωστόσο σε πιστεύω) πόσες μέρες από την στιγμή που σήκωσες τα λεφτά μπορούσες πραγματικά να τα χρησιμοποιήσεις?

Tην ίδια μέρα τάδωσα σε κάποιον που πούλαγε ένα ακίνητο (γι αυτό τα εκταμίευσα),αλλά πότε αυτός τα πήρε στα χέρια του ζωντανά και σπαρταριστά,ποσώς με ενδιαφέρει.Οι υπογραφές πέσανε και τα συμβόλαια αλλάξανε χέρια με την ένδειξη "πληρωτέα επί τη εμφανίσει".Γι αυτόν ακριβώς το λόγο εξυπηρέτησαν το σκοπό τους,έγινε χρήση,χρήμα,πως το λέτε εσείς οι γραμματιζούμενοι;

Άλλωστε μην ξεχνάμε το παλιό καλό μοτο του Κινό:ότι δηλ δεν είναι το χρήμα το παν στη ζωή,υπάρχουν και οι επιταγές...

btw,εσένα σε καθυστέρησαν γιατί θέλησες να απογαλακτιστείς απ' αυτούς.Εγώ άφησα φόλι και φέσι ταυτόχρονα,κάτι €λάκια που τα έχουν χρυσοπληρώσει σε έξοδα κίνησης+ ενημέρωσης.lol

Δημοσ.

ωραια ολα αυτα ρε παιδια αλλα εγω απαντηση δεν πηρα...

τι στο καλο να κανουμε με τις οικονομιες μας? Και δεν μιλαω για αστρονομικα ποσα! Αν ειχα πολλα λεφτα θα αγοραζα διαμερισματα και οικοπεδα..

Μιλαω για οικονομιες ετων που θελω να εξακολουθησω να τις εχω με μηδεν ρισκο!

Δημοσ.

τι στο καλο να κανουμε με τις οικονομιες μας? Και δεν μιλαω για αστρονομικα ποσα! Αν ειχα πολλα λεφτα θα αγοραζα διαμερισματα και οικοπεδα..

Στο στρωμα η καλυτερη λυση

Seriously τωρα γιατι τρελεναιστε ολοι με τις καταθεσεις? δεν προκειτε να σας παρουν τα λεφτα απο τις τραπεζες

Αν εχετε φοβαστε απλα πηγεντε σηκωστε τα ολα και κρατηστε τα στο στρωμα να σας τα τρωει ο πληθωρισμος (Αλλα υπαρχει και το ρισκο της κλοπης)

ΑΝ (για μενα πλησιαζει σεναριο επιστημονικης φαντασιας) βγουμε απο το ευρω πιστεψτε με το τελευταιο που πρεπει να σας απασχολει ειναι οι καταθεσεις που θα χασουν την αξια τους μετα την υποτιμηση

Δημοσ.

Η εγγυημένη λύση είναι να τρέξουν όλοι να πάρουν τα λεφτά τους από τις τράπεζες.

Τότε πραγματικά θα καταρεύσουν.

ΥΓ: Η Εθνική έχει μηδέν ρευστότητα, διαπιστωμένο.

Δημοσ.

παιδιά όσοι έχετε ηλικιωμένους συγγενεις/γονείς και είχαν καταθεσεις πριν τον πόλεμο ένα πραγμα θα σας πουν: Ταχυδρομικό ταμιευτήριο...

3 χρόνια μετα τον 2ο παγκοσμιο και αφού η Ελλάδα ήταν όπως ήταν, με τους συγγενείς μου να έχουν αλλάξει 2 φορές πολεις/σπιτια και χωρίς να έχουν βιβλιάρια, ειδοποιήθηκαν απο το ΤΤ μεσω δικηγόρου να πανε να παραλάβουνε τα χρήματα τους ΜΕ ΤΟΝ ΝΟΜΙΜΟ ΤΟΚΟ...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...