Προς το περιεχόμενο

ΔΝΤ & καταθέσεις

eneta

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ανοίξτε λογαριασμό σε ξένη τράπεζα, και μεταφέρετε τα λεφτά εκεί μέσω τραπεζών.

Πιθανών να ζητήσουν φορολογική ενημέρωση για να μην είναι μαύρα.

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Έρχονται δύσκολες μέρες.....όχι μόνο απο οικονομικής απόψεως , αλλά και απο ψυχολογικο - κοινωνικό - ηθικης απόψεως....

Με λίγα λόγια , δεν την παλεύουμε κάστανο...

Δημοσ.

Το ψυχολογικό έχει έρθει εδώ και καιρό. Και να μη θες να δεις τηλεόραση,βγαίνεις για ένα καφέ μια στο τόσο να ξεχαστείς και η μαλακισμένη παρέα σου αντι να μιλήσει περι ανέμων και υδάτων, θυμάται να συζητήσει τα οικονομικά και το πόσο χάλια(sic) πάει το Ελλαδιστάν. Δεν αντέχεται η κατάσταση, σε λίγο δε θα πηγαίνω για καφέ ούτε τις 2-3 φορές το μήνα. Θα πιάνω κανα βουνό και θα κάνω γιόγκα.

Δημοσ.

Έχουν πληθύνει κατά πολύ οι οιμωγές των παπαγαλακίων,περί της ενδεχόμενης temp αποχώρησης της Ελλαδίτσας μας απ' το €.

Φίλη πήγε να τραβήσει κάποια (πολλά...) χρήματα και μόνο κολποσκόπηση δεν της κάνανε (τί τα θες κι έτσι και τους είπε ότι βρήκε κάποιον με χάρες -σιτεμένη γαρ- και τόσα ζητάει για να "την πάρει" ο χαρίεν).

Πάμε να τα βγάλουμε και μεις;(όσα μείνανε,τελοσπάντων).

Δημοσ.
Από το site της alphabank...
Μπορώ να στέλνω χρήματα ...

στο σαιτ κάθε τραπεζούλας, έχει πιό ενδιαφέροντα πράγματα.

όπως πχ, οι διευθυνσεις των υποκαταστημάτων της, για να σχεδιάσω το δρομολόγιο που θα ακολουθησω απο το ένα στο άλλο, ωστε να σηκώσω οσο το δυνατόν περισσότερα στο λιγότερο χρόνο ;)

Δημοσ.
στο σαιτ κάθε τραπεζούλας, έχει πιό ενδιαφέροντα πράγματα.

όπως πχ, οι διευθυνσεις των υποκαταστημάτων της, για να σχεδιάσω το δρομολόγιο που θα ακολουθησω απο το ένα στο άλλο, ωστε να σηκώσω οσο το δυνατόν περισσότερα στο λιγότερο χρόνο ;)

Μα άμα υπάρχει (άτυπο...) πλαφον,δεν θα φαίνεται στις καταχωρήσεις των βιβλιαρίων;:P

Δημοσ.
Το εγραψα και ενα post πιο πανω.Η διαδικασια αυτη ονομαζεται δεσμευση και δεν εχει καμια μα καμια σχεση με την εννοια "δημευση καταθεσεων"!Το κακο ειναι οτι ο καθενας ακουει την π@π@ρια του καθε ασχετου δημοσιογραφισκου και δημιουργει κλιμα εντυπωσεων και πανικου!

καταλαβαίνουμε την διαφορά δέσμευσης με δήμευση αλλά νομίζω πως ότι και να είναι πάλι δημιουργεί πρόβλημα..

Αν μου δεσμεύσουν τα λεφτά και στο μεταξύ αποχωρίσουμε από την ΕΕ και γίνουν αυτομάτως δραχμούλες και κάνουν και υποτίμηση νομίσματος χάνω όπως θα χάσω και σε πιθανή δέσμευση όπως είχε γίνει και επί Τρικούπη ( 50%) ..

Και τί να μου πει ρε παιδιά το σύνταγμα και οι υποσχέσεις του ΔΝΤ όταν εδώ και χρόνια λένε και ξελένε και μας υπενθυμίζουν το σύνταγμα μόνο για να μη βγούμε στους δρομους? Πότε μας προστάτεψε το σύνταγμα? Θέλετε να μου πείτε μια περίπτωση?!

---------- Προσθήκη στις 13:42 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:40 ----------

Έχουν πληθύνει κατά πολύ οι οιμωγές των παπαγαλακίων,περί της ενδεχόμενης temp αποχώρησης της Ελλαδίτσας μας απ' το €.

Φίλη πήγε να τραβήσει κάποια (πολλά...) χρήματα και μόνο κολποσκόπηση δεν της κάνανε (τί τα θες κι έτσι και τους είπε ότι βρήκε κάποιον με χάρες -σιτεμένη γαρ- και τόσα ζητάει για να "την πάρει" ο χαρίεν).

Πάμε να τα βγάλουμε και μεις;(όσα μείνανε,τελοσπάντων).

Το άκουσα κι εγώ αυτό.. Για ανάληψη που χρειάστηκε να περιμένει η γυναίκα να δώσουν έγκριση ένα σωρό άτομα και για πολλές ερωτήσεις και για χάσιμο μιας μέρας..Μου αφαιρούν το δικαιωμα να πάρω κάτι που μου ανήκει, είναι συνταγματικό ?!!

Δημοσ.
Το ψυχολογικό έχει έρθει εδώ και καιρό. Και να μη θες να δεις τηλεόραση,βγαίνεις για ένα καφέ μια στο τόσο να ξεχαστείς και η μαλακισμένη παρέα σου αντι να μιλήσει περι ανέμων και υδάτων, θυμάται να συζητήσει τα οικονομικά και το πόσο χάλια(sic) πάει το Ελλαδιστάν. Δεν αντέχεται η κατάσταση, σε λίγο δε θα πηγαίνω για καφέ ούτε τις 2-3 φορές το μήνα. Θα πιάνω κανα βουνό και θα κάνω γιόγκα.

[offtopic]Εντάξει, απ'το να είναι πίθηκοι και να συζητάνε μόνο για μουνιά, αμάξια και μπάλα (κλασσική αντροπαρέα) καλύτερα να συζητάνε και κάτι άλλο κι ας σου ρίχνουν το ηθικό.[/offtopic]

Δημοσ.
καταλαβαίνουμε την διαφορά δέσμευσης με δήμευση αλλά νομίζω πως ότι και να είναι πάλι δημιουργεί πρόβλημα..

Αν μου δεσμεύσουν τα λεφτά και στο μεταξύ αποχωρίσουμε από την ΕΕ και γίνουν αυτομάτως δραχμούλες και κάνουν και υποτίμηση νομίσματος χάνω όπως θα χάσω και σε πιθανή δέσμευση όπως είχε γίνει και επί Τρικούπη ( 50%)

Δεσμευση σημαινει οτι σου βαζουν ανωτατο οριο στις αναληψεις σου!Σου λενε οτι καθε μηνα για παραδειγμα μπορεις να κανεις αναληψη το πολυ 10,000€!Δημευση σημαινει οτι εχεις 10,000€ στην τραπεζα και σε μια νυχτα γινονται 5,000€!Βλεπεις εσυ να ειναι το ιδιο?

Οσο για την εξοδο απο την ευρωζωνη σου το ειπα ξανα!Θα δανειστουμε σε €.Μια πιθανη εξοδο απο την ευρωζωνη συνεπαγεται εκτοξευση του χρεους!Απο τη στιγμη που το ΑΕΠ της χωρας θα υπολογιζεται σε δραχμες,με δεδομενο το γεγονος οτι το € σαν νομισμα ειναι πολυ πιο ισχυρο απο την δραχμη μπορεις να καταλαβεις τις αρνητικες συνεπειες μιας τετοιας κινησης!Εγω προσωπικα το θεωρω απιθανο!

ΜΕ πολυ απλα λογια ειναι σαν να παιρνεις ενα δανειο για να αγορασεις εναν fiataki,να αγοραζεις το fiataki σου αλλα το δανειο που θα πρεπει να ξεχρεωσεις να ισοδυναμει με αγορα μιας ferrari!Βρισκεις λογικη μια τετοια κινηση?Γιατι το παραδειγμα που σου λεω αντικατοπτριζει πανω κατω τις συνεπεις της χωρας με εξοδο απο την Ευρωζωνη!

Δημοσ.
Δεσμευση σημαινει οτι σου βαζουν ανωτατο οριο στις αναληψεις σου!Σου λενε οτι καθε μηνα για παραδειγμα μπορεις να κανεις αναληψη το πολυ 10,000€!Δημευση σημαινει οτι εχεις 10,000€ στην τραπεζα και σε μια νυχτα γινονται 5,000€!Βλεπεις εσυ να ειναι το ιδιο?

Οσο για την εξοδο απο την ευρωζωνη σου το ειπα ξανα!Θα δανειστουμε σε €.Μια πιθανη εξοδο απο την ευρωζωνη συνεπαγεται εκτοξευση του χρεους!Απο τη στιγμη που το ΑΕΠ της χωρας θα υπολογιζεται σε δραχμες,με δεδομενο το γεγονος οτι το € σαν νομισμα ειναι πολυ πιο ισχυρο απο την δραχμη μπορεις να καταλαβεις τις αρνητικες συνεπειες μιας τετοιας κινησης!Εγω προσωπικα το θεωρω απιθανο!

ΜΕ πολυ απλα λογια ειναι σαν να παιρνεις ενα δανειο για να αγορασεις εναν fiataki,να αγοραζεις το fiataki σου αλλα το δανειο που θα πρεπει να ξεχρεωσεις να ισοδυναμει με αγορα μιας ferrari!Βρισκεις λογικη μια τετοια κινηση?Γιατι το παραδειγμα που σου λεω αντικατοπτριζει πανω κατω τις συνεπεις της χωρας με εξοδο απο την Ευρωζωνη!

επαναλαμβανω αυτο που ειπα.. καταλαβαινω την διαφορα αλλα ο παρονομαστης ειναι ο ιδιος. Οτι κι αν γινει εμενα μου δημιουργει προβλημα!

Και σχετικα με το δευτερο.. Αντε και εμεις δεν θελουμε να βγουμε απο την ΕΕ. Αν μας πεταξουν μια ωραια πρωια εξω? Τοσο μεγαλη εμπιστοσυνη εχεις σε γραφειοκρατες, τεχνοκρατες και πολιτικους? Που ξερω εγω τι και πως θα το μαγειρεψουν?

Δημοσ.

Για τι ποσό μιλάμε?

Αν γίνει καμιά μαλακία με τα λεφτά πολλοί θα ασπαστούμε την ιδεολογία του ένοπλου αγώνα......Και ο Μαζιώτης και ο κάθε Μαζιώτης θα μοιάζει ανέκδοτο :mad: Αν τους ξεφτίλιζαν επί χρόνια μερικοί "τρομοκράτες", φανταστείτε τι θα κάνουν μερικές χιλιάδες

Δημοσ.
Φίλη πήγε να τραβήσει κάποια (πολλά...) χρήματα και μόνο κολποσκόπηση δεν της κάνανε (τί τα θες κι έτσι και τους είπε ότι βρήκε κάποιον με χάρες -σιτεμένη γαρ- και τόσα ζητάει για να "την πάρει" ο χαρίεν)

Να σε ρωτησω κατι?Εχει τυχει να βγαλεις ποτε πολλα λεφτα απο την τραπεζα?Οχι τωρα που και καλα μπηκε το ΔΝΤ!Παλαιοτερα σου αναφερω!

Γιατι η μπουρδολογια συνεχιζεται μου φαινεται!

Δημοσ.
Να σε ρωτησω κατι?Εχει τυχει να βγαλεις ποτε πολλα λεφτα απο την τραπεζα?Οχι τωρα που και καλα μπηκε το ΔΝΤ!Παλαιοτερα σου αναφερω!

Γιατι η μπουρδολογια συνεχιζεται μου φαινεται!

Ναι.Χρειάστηκε πριν καμια τριετία μια 35άρα (όχι γκόμενα,για προσωπική τραπεζική επιταγή μιλάω,μη κουβαλάω και όπλο μαζί...:P) και μου τα δώσανε σε 20'.

Μπουρδολογία;Γιατί;Παραθέτω απλές πληροφορίες.

Αν νομίζεις ότι είμαι μπουρδολόγος,γιατί δεν μου το κάνεις πιό λιανά;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...