damastes Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Έχω ubuntu 9.10 UNR σε ACER AOA150, εγκατεστημένα dual boot με windows xp (οχι wubi). Δεν είχα κανένα πρόβλημα μεχρι σήμερα. Αφου διαλέξω στον grub τo ubuntu, ξεκιναέι να τα φορτώσει, βλέπω το πρώτο σηματάκι και μετα κολλάει εκεί και δεν προχωράει. Καμιά ιδεά τι πρέπει να κάνω? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
jim_p Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Grub σκετος ή grub2? Αυτο το βλεπεις πανω πανω που λεει "Grub version XXX". Aν λεει 0.9x ειναι grub σκετος, αν λεει 1.9χ ειναι grub2. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
damastes Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Μέλος Share Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 1.9x beta αν θυμάμαι καλά. Μέχρι στιγμής έχω δοκιμάσει τα ακόλουθα μήπως σας βοηθήσω να καταλάβετε τι γίνεται : 1. ALT+F2 δεν δείχνει τίποτα κατά την εκκίνηση 2. Προσπάθησα να βγάλω το silent απο τις επιλογές του grub αλλα δεν μου το κρατάει. Τελικά έβαλα ubuntu live usb. 1. Το partition των windows το κάνει mount κανονικά. 2. Το partition του ubuntu το βλέπει αλλά δεν το κάνει mount. Μου βγάζει τα εξής λάθη : α. mount exited with code 32. mount : wrong fs type, bad option, badsuperblock on /dev/sda5. b. χρησιμοποιόντας dmesg | tail, που μου πρότεινε το ποιο πάνω μήνυμα, μου βγάζει¨ JBD: failed to read block at offset 18716JBD recovery failed, JBD ext4-fs (sda5) error loading journal ---------- Προσθήκη στις 17:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:11 ---------- δεν με ενδιαφέρει για την εγκατάσταση, θα έβαζα τα 10.04 απο την αρχή γιατι δεν είχα το home σε αλλο partition, να το έκανα με τον σωστό τρόπο, αλλα να πάρω τα αρχεία. ---------- Προσθήκη στις 17:25 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:17 ---------- να δοκιμάσω fsck /dev/sda5 ή e2fsck /dev/sda5, ή θα τα κάνω χειρότερα? ---------- Προσθήκη στις 17:40 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:25 ---------- οκ solved, το fsck dev/sda5, εφτιαξε το journal και ξεκινήσανε κανονικά. Κάτι έμαθα και σήμερα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.