-Arcturus- Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Καλησπέρα σε όλους! Έχω κάτι προβλήματα με τον ήχο και δε έχω ιδέα τι μπορει να παίζει! Όλα άρχισαν όταν έβαλα τα windows 7...Πέρασα όλους τους drivers κανονικά και εγκατέστησα και τους τελευταίους της κάρτας ήχου (αφού τους κατέβασα από την επίσημη ιστοσελίδα) Εχω μια Creative Soundblaster X-Fi series και ηχεία πήρα καινούρια αφού τα παλιά τα είχα πολύ καιρό και το ένα έπαιζε όποτε γούσταρε! ΟΚ πάμε στο ψητό τώρα...Το πρόβλημα είναι ότι όταν φορτώνω ελάχιστα το pc κάνω π.χ. browsing στο internet, μιλάω στο msn ή έχω ανοιχτό κάποιο άλλο πρόγραμμα μου κάνει παρεμβολές ο ήχος(χιόνια και περίεργους ήχους απο το υπερπέραν! ) και σε κάποια φάση χάνεται τελειως(κολλάει κ το windows media player λες και έχω πατήσει pause και δε ξεκινάει παρά μόνο όταν θελήσει αυτό!!!). Επίσης μερικές φορες κάνει χιόνια ανάλογα με τη ροδέλα του ποντικιού Τι να κάνω; έχω σπάσει το κεφάλι μου... Λέτε να χάλασε η κάρτα ήχου ; (την έχω 2-3 χρόνια!) Τα ηχεία δε παίζει γιατί τα πήρα πριν μια βδομάδα και ούτως ή άλλως και με τα παλιά το ίδιο γινόταν!! Drivers έβαλα καινούριους συμβατούς με windows 7. Έχω ένα pentium 4 στα 3.2 GHz και 2 Gb μνήμη( πρόσφατα έβαλα + 1 Gb για να βάλω τα 7! ) Πείτε καμμιά ιδεά πριν το πάω στο πλαίσιο μπας και γλυτώσω κανα 50αρι...
RcManiac Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Ποντικη / πληκρολογιο ειναι ασυρματα ? Δες μηπως εχεις παρεμβολες ...
profi Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 το οτι το ένα ηχείο έπαιζε όποτε γούσταρε,μπορεί να ήταν κ θέμα driver,είχα το ίδιο πρόβλημα με creative κάρτα...είναι διάσημη για τους sucky drivers!Αν με το προηγούμενο λειτουργικό σου δεν είχες αυτά τα προβλήματα,"αποκλείουμε" το ενδεχομενο να έχεις hardware πρόβλημα (κάνε έναν έλεγχο με memtest bootable στην καινούργια μνήμη!) οπότε βγάλε τους οδηγούς καθάρισε με driver sweeper κ ξαναπέρνα τους Ή (προτιμότερο για εμένα αλλά μάλλον μόνος μου τα λέω...μόνος μου τα ακούω) δοκίμασε τους τελευταίους stable από Kx Project αν είναι στη λίστα τους η κάρτα τους!εγώ μόνο με αυτούς έκανα τη δουλειά μου κ κανένα χρόνο τωρα οχι μόνο δεν έχω προβλήματα...αλλά είναι κ πλήρως παραμετροποιήσιμοι! ΑΑΑν ψηθείς για ΚΧ πρίν δοκιμάσεις,πες να σου πω 2-3 συμβουλές για σωστή εγκατάσταση σε 7!
isay Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Πριν αρχίσεις νεες δοκιμές με drivers και λειτουργικά, ακολουθείς λογική απόρριψης πιθανών προβλημάτων Ένας εύκολος τρόπος για να διαπιστώσεις αν έχουν τα ηχεία πρόβλημα, είναι να χρησιμοποιήσεις ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΕΞΟΔΟ, αντί για ηχεία ... ένα ζευγάρι ακουστικά. Μετά κατεβάζεις και χρησιμοποιείς κάποιο Linux live cd (σου προτείνω το Linux mint). Έτσι θα διαπιστώσεις αν η κάρτα ήχου έχει πρόβλημα από θέμα hardware ή software (drivers).
-Arcturus- Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Χμμ... memtest bootable; τι εστί; Πολύ σωστός isay, αυτό αρκεί για τη διάγνωση! Τα ηχεία δε παίζει να έχουν πρόβλημα αφού και με τα άλλα το ίδιο ακριβώς μου κανε... Thanks για τις άμεσες απαντήσεις ;-)
profi Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Αν με το προηγούμενο λειτουργικό δεν είχες ανάλογα προβλήματα τότε σχεδόν αποκλείουμε το ενδεχόμενο να φταίει κάποιο hardware...εκτός της μνήμης που είναι νέο κομμάτι στο σύστημα,κ την τσεκάρεις με το πρόγραμμα memtest86 την bootable έκδοση για εγκυρότερα αποτελέσματα(το αφήνεις αρκετές λούπες)! έτσι σιγουρεύεσαι πως φταίνε οι οδηγοί....εμένα πχ σταματούσε χωρίς λόγο το πίσω δεξιά ηχείο κ μόνο με reinstall ξαναέπαιζε...
SteveAngello Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Αυτο που λες για "παρασιτα" μου το εκανε και μενα.Ειδικα με το ροδακι απο το ποντικι.Αλλα δεν ειχα προβλημα, δεν μου κολλαγε το pc απλα ηταν λιγο ενοχλητικο ειδικα οταν ειχα δυνατα τα ηχεια καθως ο ηχος δεν ειναι καθαρος.Εμενα μου λυθηκε απο μονο του το προβλημα τυχαια αφου εκανα φορματ και εβαλα τα win7.Αν και τωρα που μου το θυμισες αρχιζω να νοσταλγω "τους ηχους απ το υπερπεραν":lol:, πολλες φορες γινονταν πολυ μελωδικοι και καθομουν και τους ακουγα.Αν δεν μπορεις να ζησεις μ αυτους δοκιμασε ενα φορματ αν σου ειναι ευκολο.Τα drivers δεν θα λυσουν τπτ.
-Arcturus- Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Μόλις έκανα φορμάτ και έβαλα τα windows 7! Και είναι άκρως ενοχλητικό δε παλεύεται γίνεται κάθε 10 λεπτά και δεν είναι απλά παράσιτα, ο ήχος σταματάει τελείως και επανέρχεται μετά απο 1-2 λεπτά... Θα δοκιμάσω απο linux και μήπως βρω άλλους drivers(που δε νομίζω!) το KxProject τι είναι;
HALF EVIL Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δεν δουλεύεις με την κάρτα ήχου της μητρικής να τελειώνεις ! Σχεδόν ίδια ποιότητα ήχου θα έχεις. Εκτός και είναι τόσο παλιά που δεν έχει υποστήριξη 5.1 που υποθέτω ότι είναι τα νέα σου ηχεία.
profi Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 drivers είναι οι Kx Project google it...κατέβασε τους τελευταίους stable οι 35.41 είναι νομίζω...τουλάχιστον εγώ αυτούς έχω!πρίν τους βάλεις όμως πες να σου πώ πως ακριβώς! edit δεν υποστιρίζουν X-Fi....μία άλλη λύση είναι να δείς μήπως υπάρχει κάποιο πρόβλημα με την αντιστοίχηση των IRQ από το ΒΙΟS της μητρικής σου...
after Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Mαλλον εχεις ανοιχτο το μικροφωνο στα properties Κλειστο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.