Προς το περιεχόμενο

Πρόγραμμα εκκαθάρισης/καλής λειτουργίας για Win 7

Vasilis 07

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετά από 8 μήνες εγκατάστασης θα έχουν μαζέψει αρκετοί σαβούρα τα Windows. Στα Vista είχα το Tune Up Utilities.Να βάλω και στα 7 το ίδιο ? Με την registry τί να κάνω γιατί κάπου διάβασα για προβλήματα μετά από εκκαθάριση :rolleyes:

Ευχαριστώ

Δημοσ.

Τα έχω δοκιμάσει (τελευταία έκδοση Tune Up Utilities)χωρίς κανένα πρόβλημα.

Τώρα για το αν έκαναν όντως δουλειά δεν είμαι 100% σίγουρος καθώς το pc μου είναι σχετικά αργό...

Δημοσ.

Δεν τα χρησιμοποιώ εδώ και χρόνια..

Στο αυτόματο σου σβήνουν και εγγραφές που δεν πρέπει,

το performance του υπολογιστή βελτιώνεται μόνο αν τον έχεις τσακίσει στα install - uninstall κωλοπρογραμμάτων.

Μοναδική σοβαρή λύση το format.

Κάποιες αλλαγές που κάνουν για optimization συνήθως δημιουργούν προβλήματα σε εφαρμογές..

Ελάχιστες αλλαγές ωφελούσαν σε Performance, κυρίως σε εφαρμογές που είχαν πρόβλημα με τις default ρυθμίσεις.

Στα winxp χρησιμοποιούσα τα powertoys της microsoft που είχαν κάποιες σοβαρές ρυθμίσεις..

Στα win 7 υπάρχουν σχεδόν όλα όσα ήθελα και δεν έχω βάλει τίποτα.

Τα registry cleaners είναι ψιλοάχρηστα αφού δεν μπορούν να σβήσουν ξεκρέμεστα clsid's εφαρμογών .

Σε τσακισμένο PC μοναδική λύση είναι το format και η επανεγκατάσταση.

Γενικά πάντως , αν δεν έχω κάνει μαλακίες με drivers ή δεν έχει σκάσει κάποιο περιφερειακό, δεν χρειάζεται format.

Έχω 7άρια από πέρσυ τον Ιούλιο εγκατεστημένα χωρίς κανένα πρόβλημα, και xp στημένα πάνω από 2 χρόνια...

Αν χρησιμοποιείς torrents και λοιπά προγράμματα αυτού του τύπου βέβαια θα χρειάζεσαι format κάθε δύο μήνες.

Σε αυτή την περίπτωση συνιστώ τη δημιουργία virtual pc session που να την χρησιμοποιείς για τέτοιες δουλειές, και όποτε τον πίνει από ιούς - trojan κλπ. να τη σβήνεις και να την ξεκινάς πάλι από μια μήτρα που θα έχεις backup σε μια άκρη του δίσκου.

Δημοσ.

Αν έχεις εμπειρία και σιγουριά στις υπολογιστικές σου ικανότητες κάνε "εμφάνιση κρυφών αρχείων και φακέλων", μπες στο C:\Users και ψάξε εκεί για φακέλους-υπολείματα παλιών προγραμμάτων.

Επίσης και μια βόλτα στο μητρώοπ των windows θα βοηθήσει σημαντικά:

run --> regedit

HKEY_CURRENT_USER\SOFTWARE και δες και στο

HKEY_LOCAL MACCHINE\SOFTWARE

Προσοχή όμως γιατί λάθη στο μητρώο δεν συγχωρούνται!

Απαραίτητο backup.

Δημοσ.

Μακριά απτό Tune up , είναι απλά άχρηστο για τον μέσο χρηστη, συν το ότι καταστρέφει το σύστημα, αν το "σκαλιξεις" λίγο παραπάνω

Δημοσ.

Εγω παντως χρησιμοποιω your uninstaller και μετα απο μια απεγγατασταση τρεχω και ενα Ccleaner-μητρωο και ολα καλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...