Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 121
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

@dankannn

ρε συ, εδώ μιλάμε για τραπεζικά συστήματα και το κόστος των server δεν είναι όσο ενδεχομένως να ήταν για αυτή τη σελίδα/ portal...

Οπότε, τώρα διαφωνούμε για το ποσοστό της κλοπής ή την ίδια την κλοπή;

Δημοσ.
Λοιπών παιδιά θα ήθελα να αναφερθώ και εγώ στο θέμα.

Πρώτα από όλα ναι το θέμα έχει αναφερθεί και παλιότερα από τον κο

Τριανταφυλοπουλο , το πρόβλημα είναι ότι όλοι μας δεν βλέπουμε περά από την μύτη μας και αρχίζουμε και λέμε ότι ακούμε κάτι σαν το σπασμένο τηλέφωνο.

Θα πρέπει να ξέρουμε όλοι μας ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός ο οποίος αφόρα την Κοινωνία της πληροφορίας περιελάμβανε δυο διαφορετικούς προμηθευτές.

Ένας που προμήθευσε το hardware και σε αυτό είναι SERVERS στάθμη εργασίας εγκατάσταση router λειτουργικά άδειες χρήσης κλπ κλπ.

Και μετά ήταν το κομμάτι της σελίδας και της συντήρησης της.

Άρα λοιπόν η τιμή δεν είναι για μια σελίδα όπως όλοι νομίζουν.

Και θα αναφέρω ότι το κομμάτι του hardware υποστηρίζετε κανονικά τώρα αν η σελίδα δεν δουλεύει αυτό είναι θέμα του δευτέρου προμηθευτή.

Αυτά θα ήθελα να πω απλά για να ξέρουμε ολοι περισσότερα πράγματα και να μήν μενουμε στο δέντρο αλλά να βλέπουμε και το δασός.

Δύο παρατηρήσεις:

1) Γιατί η βουλη να αγοράσει δικό της Server? Θα έχει τόσο μεγάλη κίνηση, που χρειάζεται δικό της server?

2) Όλες οι εταιρίες, θέλουν να διαφημίσουν τη δουλειά τους. Για αυτό, σχεδόν όλες οι σελίδες έχουν ένα λινκ στην εταιρία που τις κατασκεύασε. Ο μόνο λόγος για να μην υπάρχει ένα τέτοιο λινκ είναι γιατί η σελίδα είναι προσωπική ή κατασκευάστηκε από κάποιον άνγωστο (ή κάποιον που θέλει να μείνει ανώνυμος).

Πιστεύω ότι έχω το δικαίωμα να μάθω ποια εταιρία ανέλαβε το hardware και ποια ανέλαβε την ιστοσελίδα. Θέλω να μάθω ποια είναι η σχέση των υπευθύνων της εταιρίας με τους πολιτικούς.

Δημοσ.
...Ακόμα μαθαίνουμε πως δαπανήθηκαν ακόμα 48.000 Ευρώ για “την κατάρτιση χειριστών και διαχειριστών της πύλης”. Απίστευτα πράγματα δηλαδή.

Ναι, όντως απίστευτα χαμηλό, αυτο το 2ο ποσό, το 48χιλ, για εκπαίδευση*.

δύο περιπτώσεις μπορώ να σκεφτώ:

α. το προηγουμενο ποσό -το 1 εκ.- εμπεριέχει και δαπάνες εκπαίδευσης, απλα η κατανομη τις δαπάνης σε 2 έργα/συμβάσεις (1 εκ, και 48Κ) εξυπηρετεί άλλα θέματα.

β. δεν εγινε καμιά σοβαρή εκπαίδευση, αφου αυτα δεν φτανουν ούτε για "καλημέρα, this is a mouse. This is a Computer Mouse, not a troktiko..." :lol:

(δηλ, αυτο σημαίνει, οτι οταν παρουσιαστούν οι πραγματικές ανάγκες στο σύστημα, ο πελάτης θα κρέμεται πάλι απο προμηθευτές, αφου οι "δικοί του" υπάλληλοι, -οι "εκπαιδευμένοι" - θα σφυρίζουν αδιάφορα)

* Λαμβανοντας υπ'όψη ποιοί πρέπει να εκπαιδευτούν, σε τί περιβάλλον, και με ποιά κίνητρα.

Δημοσ.

Ρε παιδιά αυτά σας το είπα γιατί έχω κάποιες πληροφορίες σχετικά με το θέμα

και οχι για να το παίξω έξυπνος.

Απλά είπα ότι αυτό το ποσο δεν είναι μονο για την σελίδα αλλά και για hardware.

Τώρα ούτε εγώ ούτε εσείς μπορούμε να κρίνουμε αν πρέπει να έχουν server – pc και αλλά διάφορα στην βουλή και από όσο γνωρίζω δεν μιλάμε για ένα server αλλά για αρκετούς.

Συνήθως στους διαγωνισμούς αυτός που ψάχνει να αγοράσει στέλνει της προδιαγραφές και τις απαίτησης του και από εκεί και περα πάνε σφραγισμένες προσφορές από τις οποίες ο πελάτης είτε ιδιώτης είτε δημόσιο πρέπει να διαλέξει

αυτές που θεώρει καλύτερες και πιο συμφέρουσες.

Δεν μπορώ να πω αν θα μπορούσαν να κάνουν πιο φτηνά την δουλεια τους μιας και γνωρίζω ότι έχουν ζητήσει συγκεκριμένα πράγματα άρα για αυτά στέλνει προσφορά η κάθε εταιρεία, αν τα χρειαζωντουσαν όλα αυτά δεν μπορεί να το πει κανένας μας παρά μονο οι υπεύθυνοι που ζήτησαν τις προδιαγραφές.

Επίσης σχετικά με τα ονόματα των εταιρειών βγήκαν στον Τριανταφυλοπουλο

και στο site zougla.

Δεν νομίζω ότι διαφώνησα με κανέναν από εδώ μέσα απλά ανέφερα έναν ακόμα παράγοντα ο οποίος ήταν το hardware.

Δημοσ.

Ρίξτε και εδώ μια ματιά:

http://www.hellenicparliament.gr/news/news-events/announcements/?press=ae82d4c3-79cd-4761-83d7-660bbabdc981

Ποιο ακριβώς λογισμικό κοστίζει 296.000 ευρώ; Ο Apache; :P

"Όπως φαίνεται από τις σειρές 1 & 2, σε ποσοστό 76,3% επί του συνόλου του έργου, δηλαδή 679.455,31 ευρώ, η δαπάνη αυτή αφορά αποκλειστικά αγορά εξοπλισμού και λογισμικού που παραμένουν στην κυριότητα της Βουλής και θα χρησιμοποιηθούν για τη λειτουργία της διαδικτυακής πύλης"

Δημοσ.
Να ριχτε και μια ματια εδω.

Και παλι τονιζω οτι δεν ξερω αν επρεπε να τα παρουν ολα αυτα.

http://www.netfreaks.gr/index.php/comments/greek_parliament_hardware/

Ε ναι τόσος κόσμος που μπαίνει πώς να τραβήξει ο server..

Φαντάσου το gamato που είχε 800.000 εγγεγραμμένους χρήστες τι εξοπλισμό είχε..

τον διπλάσιο από αυτόν.. χαχαχα..

ήθελα να ξερα 1200 υπολογιστές που χώρεσαν; 3.300 άτομα έχουν πρόσβαση στην βάση δεδομένων του server; τι ακριβώς κάνουν;

ή μήπως το κάθε pc έχει από 3 licences;

Δημοσ.

χαχααχ οχι ρε Nik.K δεν το εκανα εγω μακαρι να ημουν.

Εγω ειμαι πατερας δυο παιδιων και κοιταω πως θα τα βγαλω περα.

Δημοσ.

όπως τα έλεγα και στο #49,

Για εκπαίδευση 500 χρηστών σε "βασικές δεξιότητες" , δινουν 500 χιλ.

τι να φτουρήσεις με τα 48; :lol: :lol: :lol:

έτσι όπως προσλαμβάνονται, το να γνωρίζουν οτιδήποτε πέρα απο τα Φέησμπουκ/Γκαματο/Τροκτικό τους καθιστά αυτομάτως "γκουρού του ΙΤ.gr"

Κατάρτιση και Πιστοποίηση σε βασικές και προηγμένες δεξιότητες χρήσης Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών, εργαζομένων στη Βουλή των Ελλήνων (λεγε με : open file, save file, close pc, reboot pc, alt-ctrl-del, open IE, send mail, κλπ....)

Π/Υ (χωρίς ΦΠΑ): 541.500,00 €

μερικές λεπτομέρειες μέσα, ειναι για γέλια:

πχ

Η διάρκεια των προγραμμάτων είναι 100 ώρες (με αναγωγή), εκ των οποίων 60 ώρες είναι ασύγχρονη τηλε-κατάρτιση (εκπαίδευση από απόσταση μέσω Διαδικτύου, χωρίς

παρουσία εκπαιδευτή) και 40 ώρες διδασκαλία με φυσική παρουσία, σεμιναριακού

τύπου.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...