antepali Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 To γατάκι μόλις άνοιξε τα ματάκια του ενώ βέβαια μας έχει τρελάνει στο βύζαγμα (ειδικά σ' εμένα κάτι που δεν το καταλαβαίνω* ενώ δεν αρέσει καθόλου στις κόρες μου που διαμαρτύρονται). Επίσης έχει μια αδυναμία σε μια πετσέτα (αυτήν με την οποία το ταίζουμε). Σχετικά με την ποσότητα γάλατος για 1-2 μέρες τουλάχιστον δεν θα το αυξήσουμε. Μετά έφθασε η παρασκευή, ίσως το πάω για ένα τσεκ-απ στον κτηνίατρο. Ωραία,έχεις τρία παιδάκια λοιπόν. Με γειά το καινούργιο μέλος της οικογένειάς σας. *Λογικό είναι,το ταΐζεις,σε μυρίζει,ταυτίστηκες με τη μαμά του.Άσε που "νοιώθει" και τα vibs...
jason_rethymno Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Λοιπόν για να μην ανοίγω νέο θέμα.Τα γατάκια μου είναι 38 ημερών.Πριν 1 βδομάδα έβαλα τα γατάκια και την μαμά τους μέσα στο δωματιό μου.Αλλά επειδή το δωμάτιο γέμισε ψύλους η μάνα μου αφού ψέκασε όλο το δωμάτιο και το καθάρισε,μου είπε να πάω τα γατάκια στην αποθηκούλα.Και δε θέλει μου είπε να τα βάλω μέσα στο δωμάτιο ακόμα κι αν τα αποπαρασιτώσω.Και υπάρχει και ένα άλλο πρόβλημα.Οτι η μαμά γάτα όταν την βάζω στην αποθηκούλα με τα γατάκια και αφήνω την πόρτα ανοιχτη ,τα παίρνει και τα πάει σε μέρη έξω απο το σπίτι μας και τα κρύβει.Το θέμα είναι όμως οτι αν τα παίρνει και τα κρύβει, επειδή δεν μπορεί να τα θυλάξει,τα γατάκια θα πεθάνουν απο την πείνα μακριά απο μένα .Και έτσι αναγκάζομαι να κλειδώνω την πόρτα της αποθηκούλας με την γάτα και τα γατάκια της μέσα. Τί μπορώ να κάνω για αυτό?
washcloud Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Κατ' αρχάς, αφού ρωτήσεις κτηνίατρο αν είναι κατάλληλο σε σχέση με την ηλικία των μικρών, σπρέυ και εξολοθρεύεις τους ψύλλους (δεν τους φαίνεται, αλλά μπορεί να γίνουν αιτία, έστω υποβοηθητική, θανάτου, για έστω κάποια απ' τα μικρά) (το ότι δε θες να έχεις ψύλλους στο δωμάτιό σου, δεν το συζητάμε καν). Στην πορεία κοιτάς να πείσεις τη μάνα σου -τον τρόπο θα τον βρεις εσύ, και μπορεί να περιλαμβάνει από παράκληση ή απειλές, μέχρι κι ανταλλάγματα- να μείνει στο δωμάτιό σου η γατοοικογένεια, μέχρι τουλάχιστον να μεγαλώσουν τα πιτσιρίκια στο βαθμό που θα τρώνε μόνα τους και δε θα βασίζονται στο θηλασμό. Γύρω στο μήνα απ' τη γέννησή τους δηλαδή, άντε δύο μήνες που μετά πιθανώς δεν θα τα ξεκουβαλάει καν η μάνα τους - απ' την αποθήκη, όπου και κάποια στιγμή θα πρέπει να τα μετακομίσεις (υποθέτω μιλάμε για εξωτερικό χώρο). Για να στηρίξεις τη θέση σου, τονίζεις πως δεν υπάρχει κανένα άλλο θέμα υγείας, αν μείνουν για 1-2 μήνες στον χώρο σου (υπ' όψιν θα πρέπει να τους έχεις άμμο υγιεινής, και αρωματισμένη κι όλας, για να μην έχεις θέματα με τη δική σου μάνα). ...επειδή όμως somehow δεν προβλέπω να την πείθεις, αναγκαστικά δε βλέπω κάτι άλλο απ' το να τα κλειδώνεις στην αποθήκη, όπως ήδη κάνεις, μέχρι να μεγαλώσουν αρκετά που λέγαμε (1-2 μηνών).
jason_rethymno Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Μάλλον τελικά αυτό θα κάνω θα τα κλειδώνω στην αποθήκη μέχρι να σταματήσουν να θηλάζουν μιας και πήγα και της μίλησα πάλι της μάνας μου και δεχόταν με τίποτα.
washcloud Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 ....μη συνεχίζεις τον διάλογο λέω 'γω, γιατί σε βλέπω και 'σένα κλειδωμένο στην αποθήκη.
Επισκέπτης Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 2 Ιουνίου 2011 Γεία σας. Εχω 1 γατάκι 10 ημερων που το βρήκα μολις είχε γεννηθεί. Του δίνω Ormilak αλλα δεν μπορω να καταλαβω την δοσολογία. Αλλα λεει απ' εξω του κουτι, αλλη δοσολογια ειναι στο μπιμπερο και αλλη δοσολογια βρηκα στο internet. Ξέρει κανεις ποια ειναι η σωστη δοσολογια? Ευχαριστω
washcloud Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 9 Ιουνίου 2011 Ένα πέρασμα από έναν κτηνίατρο και μια ερώτηση (για οποιοδήποτε "απλό" ζήτημα), ούτε χρεώνεται, ούτε βλάφτει, ούτε είναι μεγάλη δουλειά πάντως
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.