jason_rethymno Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 .Τα 2 απο τα 3 δεν επιβίωσαν.Τους ειχα βαλει ενα ζεστο πουλόβερ για να νομίζουν οτι ειναι το τρίχωμα της μανας τους,τα ταϊζα με συριγγα γαλα αλλα δεν ξέρω γιατι πεθαναν.Παντως ενα μαυρο που επιβίωσε εγινε γάταρος.Μαλλον δεν θα ξερα το μασάζ στο στομαχακι του. Παλι καλα που το σωσες φιλε.Σπανίζουν τετοιοι ανθρωποι στις μερες μας Μήπως τα τάιζες με κανονικό γάλα?
Morticia Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Η αναλογία καλή φαίνεται, εγώ γενικά έδινα σε όσα έβρισκα 2 νερό 1 γάλα (φρέσκο). Και επιζούσαν? Εμένα μου πέθαναν πολλά μέχρι που μου είπε κάποιος να δίνω βρεφικό γάλα (αυτό που είναι σε σκόνη) και όχι αγελαδινό. Εάν βλέπεις να πρήζονται τα μάτια του, να έχει μπουκωμένη μύτη, και να δυσκολεύεται να καταπιεί, τρέξε στον κτηνιάτρο! Εάν προχωρήσει δύσκολα τη γλυτώνουν...
Lucifer Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Μόνο 3 μου ψόφησαν, το ένα το έπνιξε γάτος τα άλλα 2 ήταν ήδη σε κακό χάλι. 2 σε αρκετές δεκάδες.
dim_math Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Την προηγουμενη εβδομαδα ζουσα ακριβως αυτο...βρηκα 6 γατακια πεταμενα σε καδο και αφου ξαγρυπνησα μερες με το ειδικο γαλα -αναλογια 3 με 1-,το τριψιμο,το καθαρισμα,τους ψυλλους,τις κομπλεξικες απο τις "φιλοζωικες" (μου ειπαν να μην τα μαζευα).. Τελικα τη γλυτωσαν και ευτυχως βρεθηκε μια κοπελα να τα υιοθετησει.. Παντως πρεπει να ειναι η εποχη που γεννανε.. Καλο κουραγιο,παλι καλα που ειναι μονο 1..
irahara Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας παιδιά. Συγνώμη για την απουσία μου αλλά εργασία, παιδιά και τώρα και ένα γατάκι με ξενύχτια και ελλειψη ύπνου, είναι πολλά. Τα νέα για το γατάκι είναι πολύ καλά. Είναι ένα ιδιαίτερα ζωηρο και χαδιάρικο πλασματάκι. Η όρεξη του έχει εκτοξευτεί κατακόρυφα. Πίνει περίπου 6ml to 4ωρο, ίσως και λίγο περισσότερο, και αυτό γιατί εμείς φοβόμαστε να του δώσουμε παραπάνω. Γουργουρίζει συνεχώς όταν το φροντίζουμε και παίζει μέχρι να κοιμηθεί πάνω μας. Κάνει κανονικότατα τσισάκια (με την ανάλογη βοήθεια βέβαια) αλλά κακάκια ούτε μία φορά. Και αυτό με ανησυχεί αλλά από την άλλη κάποιος μου είπε ότι επειδή είναι μόνο 1 εβδομάδας δεν είναι και περίεργο. Μπορείτε να μου πείτε αν αυτό είναι φυσιολογικό; Πάντως έχει βάλει βάρος και γενικά δεν βλέπω κάποιο σημάδι ανησυχίας. Τέλος πιάνω ένα μικρό καρουμπαλάκι - στο μέγεθος φακής - πάνω από το αριστερό του ποδαράκι αλλά δεν φαίνεται να επηρεάζεται από αυτό.
antepali Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Ζεστό χαμομηλάκι και επάλειψη με ένα μαλακό βαμβακάκι στον ποπούλη του. Μπράβο παιδιά,το να διοχετεύει κάποιος την αγάπη του στο ζωντανό,ανταποδίδεται στο πολλαπλάσιο μεθαύριο. Μακάρι να ζήσει,κράτα μας ενήμερους.
Crizzt Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Μπραβο irahara για τη περιποιηση, +50 Karma points για το γατακι Εχε υπ'όψιν οτι τα περισσοτερα γατια εχουν δυσανεξία στη λακτόζη, γι'αυτο θελει το αντιστοιχο γαλα.
Dosas Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 μπράβο φίλε, ελπίζω να ζήσει και να είναι μια χαρά το γατάκι.
YiN Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Μην ανησυχεις, νομιζω σε αυτη την ηλικια δεν ενεργουνται κανονικα.
irahara Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Λοιπόν έκανε τα κακάκια του. Ζορίστηκε λιγουλάκι αλλά τα κατάφερε. Τα κακάκια ήταν στο μέγεθος κριθαριού (μέτριο). Η όρεξη του όλο και αυξάνει. Θεωρείται φυσιολογικό να πίνει 6 ml ανά 2 ώρες; Αν εμείς δεν το σταματήσουμε αυτό θα συνέχιζε να κατεβάζει. Σχετικά με το χαμομηλάκι που κάποιος φίλος πιο πάνω πρότεινε προτείνει να του το δίνω στην θέση του γάλατος (όπως κάνουν στα μωρά); Τέλος είχαμε την πρώτη απόδραση. Πως κατάφερε και βγήκε από την φωλίτσα που του φτιάξαμε παραμένει μυστήριο. Το καταλάβαμε επειδή αφού δραπέτευσε, άρχισε να φωνάζει δυνατά, μάλλον επειδή δεν ήταν κανείς δίπλα του. Περιττό να πω ότι οι κόρες μου έχουν ξετρελαθεί μαζί του.
antepali Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Λοιπόν έκανε τα κακάκια του. Ζορίστηκε λιγουλάκι αλλά τα κατάφερε. Τα κακάκια ήταν στο μέγεθος κριθαριού (μέτριο). Η όρεξη του όλο και αυξάνει. Θεωρείται φυσιολογικό να πίνει 6 ml ανά 2 ώρες; Αν εμείς δεν το σταματήσουμε αυτό θα συνέχιζε να κατεβάζει.Σχετικά με το χαμομηλάκι που κάποιος φίλος πιο πάνω πρότεινε προτείνει να του το δίνω στην θέση του γάλατος (όπως κάνουν στα μωρά); Τέλος είχαμε την πρώτη απόδραση. Πως κατάφερε και βγήκε από την φωλίτσα που του φτιάξαμε παραμένει μυστήριο. Το καταλάβαμε επειδή αφού δραπέτευσε, άρχισε να φωνάζει δυνατά, μάλλον επειδή δεν ήταν κανείς δίπλα του. Περιττό να πω ότι οι κόρες μου έχουν ξετρελαθεί μαζί του. fwtoz,plz,να χαρούμε και μεις μαζί σας. Και ένα κολπάκι να μην ξεκολάει από αυτό το παιδάκι που θα διαλέξετε να είναι ο "οικείος" του:Αφήστε το να βυζαίνει από ένα κομματάκι της πυτζάμας.
washcloud Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Λοιπόν έκανε τα κακάκια του. Ζορίστηκε λιγουλάκι αλλά τα κατάφερε. Τα κακάκια ήταν στο μέγεθος κριθαριού (μέτριο). Η όρεξη του όλο και αυξάνει. Θεωρείται φυσιολογικό να πίνει 6 ml ανά 2 ώρες; Αν εμείς δεν το σταματήσουμε αυτό θα συνέχιζε να κατεβάζει.Σχετικά με το χαμομηλάκι που κάποιος φίλος πιο πάνω πρότεινε προτείνει να του το δίνω στην θέση του γάλατος (όπως κάνουν στα μωρά); Για την ποσότητα ρώτα τον κτηνίατρο. Απ' τη μια όσο έχει όρεξη, θετικότατο είναι (πολύ βασικός λόγος που πεθαίνουν, σε κάθε ηλικία, είναι όταν τους κόβεται, και γατί που δε θέλει να τραφεί, είναι ασ' τα) - αλλά μιας και δεν είναι το γάλα της μάνας του, ίσως (δεν έχω ιδέα αν θα το πειράξει, είναι τελείως υποθετικό το ίσως μου) το "πολύ" να το πειράξει (και 'ΜΕΝΑ μου φαίνεται πολλή η ποσότητα που αναφέρεις. Μείνετε τουλάχιστον σε αυτή μέχρι ν' ανοίξουν τα μάτια του, χρονικό σημείο δηλαδή ενδεικτικό του ότι έχει μεγαλώσει αρκετά, και "αντέχει" την...υπερκατανάλωση). Το δε χαμομήλι, αν δεν κάνω λάθος αναφέρθηκε για πρωκτικές επαλείψεις (για αντησηπτικούς και υγραντικούς/υποβοηθητικούς προς την αφόδευση λόγους -παράλληλα με το "μασάζ"- να υποθέσω), όχι για αντικατάσταση γάλατος. Και χωρίς πάλι να είμαι σε θέση να εκφέρω εμπεριστατωμένη άποψη, θα έλεγα μην σκεφτείς να του δώσεις να πιεί, ειδικά σε αυτή την ηλικία. Πάλι όμως κάνε ένα τηλ. και ρώτα τον κτηνίατρο για επιβεβαίωση. Τέλος είχαμε την πρώτη απόδραση χαχ Μακάρι να σας ζήσει και να σας χαίρεται και να το χαιρόσαστε. Βάζε και καμμιά πικ που και που, που λέει κι ο αποπάνως, να το χαιρόμαστε και 'μεις (...προβλέπω φορουμο-νονό-wars btw......)
YiN Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Όσο είναι ευδιαθετο και κινητικο τα πραγματα πανε καλα σημαινει οτι δυναμωνει, αν το δεις να μην θελει να φαει και να παραειναι ησυχο θα πρεπει να ανησυχησεις. Γενικα, το χαμομηλι ξεχνα το :Ρ
washcloud Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Γενικα, το χαμομηλι ξεχνα το :Ρ ...για κατάποση ναι - πάντως μπορεί να φανεί χρήσιμο αργότερα (βδομάδες αργότερα), για πρόχειρο καθαρισμό ερεθισμένων (κι όχι απλά τσιμπλιασμένων) ματιών (για τις αντισηπτικές του ιδιότητες βεβαίως, όχι γιατί αντικαθιστά πχ σταγόνες Tobrex -καθώς και αντιβιοτικά- που θα χρειαστεί, σε πρίπτωση μόλυνσης των ματιών)
irahara Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 To γατάκι μόλις άνοιξε τα ματάκια του ενώ βέβαια μας έχει τρελάνει στο βύζαγμα (ειδικά σ' εμένα κάτι που δεν το καταλαβαίνω ενώ δεν αρέσει καθόλου στις κόρες μου που διαμαρτύρονται). Επίσης έχει μια αδυναμία σε μια πετσέτα (αυτήν με την οποία το ταίζουμε). Σχετικά με την ποσότητα γάλατος για 1-2 μέρες τουλάχιστον δεν θα το αυξήσουμε. Μετά έφθασε η παρασκευή, ίσως το πάω για ένα τσεκ-απ στον κτηνίατρο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.