Προς το περιεχόμενο

Ερώτηση για εντολή Ping

georginos1989

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λοιπον έχω μια ασκηση για το εργαστηριο.. Στην πλή PIng με 32 bytes δεδομενων, αυτα τα δεδομενα είναι γραμματα της αλφαβητου.. Αν ομως κανεις Ping με μεγαλυτερο μεγεθος πακετου τι δεδομενα στελνει?

Δημοσ.

Επισυναπτω 2 αρχεία txt είναι 2 πακετα που καταγραψαμε απο την εντολη ping με μεγεθος πακετου 128 bytes...Λοιπον στο echo request γιατί στο ip packet lenght λέει 42 bytes missing? Τι είναι αυτό

Δημοσ.

Λοιπόν η εντολή ping χρησιμοποιεί πρωτόκολλο ICMP

Το ICMP είναι ένα από τα σημαντικότερα πρωτόκολλα του TCP/IP. Συνήθως το βρίσκουμε μπροστά μας όταν κάνουμε χρήση εργαλείων όπως το ping, tracert ...

Από ότι ξέρω το ICMP packet έχει μήκος 32 byte οπότε αν στέλνεις περισσότερα μάλλον πάνε χαμένα.

Με κάθε επιφύλαξη αυτά που σου γράφω.

Δημοσ.
Λοιπόν η εντολή ping χρησιμοποιεί πρωτόκολλο ICMP

Το ICMP είναι ένα από τα σημαντικότερα πρωτόκολλα του TCP/IP. Συνήθως το βρίσκουμε μπροστά μας όταν κάνουμε χρήση εργαλείων όπως το ping, tracert ...

Από ότι ξέρω το ICMP packet έχει μήκος 32 byte οπότε αν στέλνεις περισσότερα μάλλον πάνε χαμένα.

Με κάθε επιφύλαξη αυτά που σου γράφω.

^ σωστος.

το ICMP στελνει ενα πακετο 32Β και περιμενει να του το στειλει πισω για να δει αν ειναι ζωντανος.

δες αυτα στο δευτερο λογκ

00 9C IP: Packet length = 156 (42 bytes missing)

EC 07 ICMP: Checksum = EC07 (Not verified: Packet truncated)

υγ. σβησε τα αρχεια γιατι φαινεται η ip σου!

Δημοσ.

Μην αγχώνεσε γράψε στο run --> cmd <-/ --> ping κενό μια ενεργή ip ΙΡ "ping 192.168.1.1" enter. στελνει 4 φορες μηνημα των 32bytes.

Αν θες να κάνεις περισσότερα γράψε σκέτο ping και σου εμφανίζονται οι διάφοροι παράμετροι...

ping 192.168.1.1 -t
στέλνει απεριόριστα μηνύματα των 32byte μέχρι να πατήσεις "CONTROL+C" για να σταματήσει.

Αν θες να αλλάξεις τα 32 σε 64byte(τα windows επιτρέπουν μέχρι 65.500bytes μεγεθος) πατάς

ping -l 64 192.168.1.1

Και ούτω καθ έξης.

Δεν είναι τίποτα δύσκολο.

Δημοσ.
Μην αγχώνεσε γράψε στο run --> cmd <-/ --> ping κενό μια ενεργή ip ΙΡ "ping 192.168.1.1" enter. στελνει 4 φορες μηνημα των 32bytes.

Αν θες να κάνεις περισσότερα γράψε σκέτο ping και σου εμφανίζονται οι διάφοροι παράμετροι...

στέλνει απεριόριστα μηνύματα των 32byte μέχρι να πατήσεις "CONTROL+C" για να σταματήσει.

Αν θες να αλλάξεις τα 32 σε 64byte(τα windows επιτρέπουν μέχρι 65.500bytes μεγεθος) πατάς

Και ούτω καθ έξης.

Δεν είναι τίποτα δύσκολο.

Ναι αυτά τα ξέρω.... Απλώς δεν καταλαβα αυτά που είπαν τα άλλα παιδιά...

Γιατί λείπουν bytes από τα πακέτα?

Δημοσ.

διοτι δεν μπορεις να ρυθμισεις να σου στελνουν οι αλλοι οσο θες φιλε μου. Αν δωσεις -i 64 ειναι το ποσο κανεις εσυ requests (δλδ με 64) και οχι το ποσο σου απαντανε, που συνηθως ειναι 128Β

Δημοσ.

ΑΑ μάλιστα... Αλλά στα τxt που ανάβασα γιατί ενώ στέλνουμε 128 bytes πακέτο γιατί στο echo request αντί για 128 γράφει 86 bytes data? Δεν έπρεπε 128 bytes na λέει? Έχω μπερδευτεί....

---------- Προσθήκη στις 11:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:09 ----------

Βοηθείστε λίγο να καταλάβω τι γίνεται.....

---------- Προσθήκη στις 15:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 11:30 ----------

Καποιος να βοηθησει..

Δημοσ.

Ναι το ειχα δει αυτό αλλά δεν κατάλαβα αυτό που ρωτάω...

---------- Προσθήκη στις 21:30 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:42 ----------

Help!!!!!!!!!!

Δημοσ.

καλησπέρα! εχω μια άσκηση να κάνω στο εργαστήριο μου στα δίκτυα...και έχω καποιες ερωτήσεις να σας κάνω εαν μπορεί κανείς να με βοηθήσει.

1. Στα καλώδια UTP κατηγορίας 2, ποιός είναι ο ελάχιστος χρόνος που θα απαιτηθεί για να μεταδοθεί ένα αρχείο μεγέθους 10.000.000 Byte?

2.Με ποιά εντολή command line ελέγχεται εάν κάποιος κόμβος είναι ενεργός (alive ή up); Ποιά είναι η σύνταξή τη; με ποιό τρόπο χρησιμοποιείται; τι πρωτόκολλο χρησιμοποιεί;

3. Βρείτε και καταγράψτε την διαδρομή που ακολουθείται μέχρι την διεύθυνση http://www.in.gr. ποια εντολή χρησιμοποιήσατε; τι πρωτόκολλο χρησιμοποιεί;

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις και ελπίζω να μπορέσει κάποιος να με βοηθήσει...

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων...

Δημοσ.

αν και μπορεί κάποιος να σου απαντήσει ολοκληρωμένα, νομίζω στο 2) και στο 3) είναι απλό να πάς στο wikipedia και να το βρείς.. θα μάθεις και πράγματα παράλληλα.

το 2) είναι η εντολή ping http://en.wikipedia.org/wiki/Ping

και το 3) Λέγεται tracerout (η εντολή διαφέρει ανάλογα απο που θα τρέξει) http://en.wikipedia.org/wiki/Traceroute

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...