Προς το περιεχόμενο

Θέλω την ησυχία μου!!!

dark_raider

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Hi παίδες. Μιας και η ψύκτρα του επεξεργαστή κάνει σαν να ψύχει πυρηνικό αντιδραστήρα λέω να την αλλάζω με κάποια πιο αθόρυβη μπας και βρω την ησυχία μου στα ατελείωτα βράδια κατεβάσματος. Ξέρετε τίποτις καλό για socket 775;

Επίσης μιας και άνοιξα το thread να εωτήσω και κάτι άλλο. Αυτές οι ψύκτρες που έχουν μόνο fins χωρίς ανεμιστήρα κάνουν δουλειά από άποψη θερμοκρασίας ή πρέπει να κοτσάρω ανεμιστήρα για να μην καεί το μηχάνημα;

• Απαντ. 37
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αν δεν σε απασχολεί το overclock στα όρια τότε αυτή είναι η καλύτερη / οικονομικότερη λύση. Την είχα σε έναν 8400 όπου δούλευε στα 3,8ghz 24/7 χωρίς να έχω το παραμικρό πρόβλημα θερμοκρασιών και θορύβου. Ο 100άρης fan δεν ακούγεται καθόλου.

Το να πάρεις μιά πολύ καλή ψύκτρα όπως για παραδειγμα η thermalight true ή η Megahalems είναι χαμένα λεφτά αν δεν ασχοληθείς με O/C στα όρια. Επίσης μπορείς να μην βάλεις ανεμιστήρες πάνω τους (περιορίζοντας την ικανότητα της ψύκτρας) αλλά με την προυπόθεση ότι έχεις case με πολύ καλό airflow το οποίο διαθέτει ανεμιστήρα / ανεμιστήρες εξαγωγής πλησίον της ψύκτρας.

Δημοσ.

Έχω τον q6600. Δεν έχω σκοπό να ασχοληθώ με overclocking, παρ' όλα αυτά όμως παίζω παιχνίδια οπότε δεν ξέρω κατά πόσο μπορούν να τα βγάλουν πέρα οι ψύκτρες χωρίς ανεμιστήρα. Ξέρει κανείς πόσα db είναι ο θόρυβος μιας μαμίσιας ψύκτρας για να έχω μέτρο σύγκρισης με αυτές που προτείνετε;

Δημοσ.

Μην το σκέφτεται για passive - πάρε μια S1284 και θα είσαι practically silent με τον PWM fan της, εξάλλου το θόρυβος ενός καλού 12άρη @ 800 rpm θα καπελώνεται εύκολα από κανένα psu/gpu ;)

Δημοσ.

Tmx παιδιά για τις απαντήσεις. Αυτές οι ψύκτρες χρειάζονται και θερμοαγώγιμη πάστα ή τπτ τέτοιο; Ρωτάω γιατί δεν έχω δοκιμάσει να βάλω ψύκτρα ξανά. Πώς και πού το βάζεις αυτό το πράμα;

Δημοσ.

Εννοείται ότι θέλει απαραιτήτως thermal paste. Πρέπει να αγοράσεις μία καλή (εκτός και αν χρησιμοποιήσεις αυτή που παρέχεται τις περισσότερες φορές με την ψύκτρα), όπως για παράδειγμα την Arctic silver 3 ceramique ή την arctic silver 5.

Ο τρόπος με τον οποίο απλώνεται η πάστα στο cpu παρέχεται με οδηγίες στο site του κατασκευαστή ή δές και ένα ωραίο βιντεάκι [ame=http://www.youtube.com/watch?v=EyXLu1Ms-q4&feature=related]βιντεάκι[/ame] με το θέμα. (αν και υπάρχουν και άλλοι εξίσου αποδοτικοί τρόποι). :-)

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Aπο το κιτρινομαγαζο τι παιζει αυτον τον καιρο σε φθηνο και αθορυβο για socket 775 ψυχτρα ....

Απλη ψυξη χωρις o/c αλλα αθορυβη ε ..

Δημοσ.

Aπο το κιτρινομαγαζο τι παιζει αυτον τον καιρο σε φθηνο και αθορυβο για socket 775 ψυχτρα ....

Απλη ψυξη χωρις o/c αλλα αθορυβη ε ..

Δημοσ.
Δεν νομιζω πως το Κιτρινομαγαζο εχει κατι της προκοπης για 775...

Kαι ποιος σου ειπε πως θελω κατι της προκοπης ...:P

Ενα απλο, ησυχο και φθηνο coolerακι θελω για να αντικαταστησω τη μπακατελα της intel που κανει θορυβοο....

Καθαρα για θεμα θορυβου δλδ γινεται η αλαγη...

Δημοσ.
Δεν νομιζω πως το Κιτρινομαγαζο εχει κατι της προκοπης για 775...

Kαι ποιος σου ειπε πως θελω κατι της προκοπης ...:P

Ενα απλο, ησυχο και φθηνο coolerακι θελω για να αντικαταστησω τη μπακατελα της intel που κανει θορυβοο....

Καθαρα για θεμα θορυβου δλδ γινεται η αλαγη...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...