01mad Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Καλησπέρα Insomniacs! Σε περίπτωση που κολλήσω έναν ιό στον η/υ μου, ξέρετε αν μπορώ να χρησιμοποιήσω το εργαλείο της ''επαναφοράς συστήματος'', και να τον επαναφέρω σε μία προηγούμενη κατάσταση όπου ο ιός δεν υπήρχε? Ξέρετε αν ισχύει αυτό? Κ ξέρετε αν και κατά πόσο είναι επιβαρυντικό για το σύστημα το εργαλείο αυτό? Ευχαριστώ!
TheELF Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Μπορείς μεν,και για κάποιο διάστημα ίσος ησυχάσεις και από το ιο,αλλα δεν θα σβηστεί από το σύστημα,με αποτέλεσμα να εμφανιστεί ξανά μετά από λίγο.
washcloud Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 ...για την ακρίβεια εξαρτάται από τα καλαμπαλίκια που θα κάνει ο "ιός". "Τελευταία", συνηθίζεται τα όποια "κακόβουλα προγράμματα" τρουπώνουν στο λειτουργικό, πρώτα-πρώτα να "μπλοκάρουν" το System Restore, ούτως ώστε ο γκαντέμης user να μην μπορεί να δοκιμάσει με τη χρήση του να ξεμπερδέψει. ...Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα, ξεκινώντας από το CD των Win (ή κοτσάροντας τον δίσκο ως δεύτερο, ή σε άλλο pc, ή τεσπα ξεκινώντας από άλλα Windows - 2 "εύκολες" επιλογές, αν και υπάρχουν κι άλλες, πιο "μανίκια") να υπάρξει πρόσβαση στα αρχεία που χρησινμοποιεί το System Restore, κι εν τέλει να δοκιμαστεί με αυτόν τον "πλάγιο" τρόπο, αποκατάσταση. Το κακό είναι πως ενίοτε οι "ιοί", φροντίζουν να μαρχαλεύουν τα εν λόγω αρχεία, περίπτωση που σημαίνει "την έκατσες μεγάλε...". Υπάρχει και η περίπτωση της προσπάθειας "επιδιόρθωσης των Windows", με "αυτοματοποιημένη" διαδικασία, πάλι μπουτάροντας απ' το CD τους, αλλά ούτε αυτή έχει "εγγυημένα" αποτελέσματα. Τεσπα, η ΚΑΛΥΤΕΡΗ φάση για να έχει κανείς ΟΛΙΓΟΝ ήσυχο το κεφάλι του, είναι η χρήση κάποιου disk cloning προγράμματος (Acronis True Image πχ), όταν σε κάποια φάση έχουν στηθεί σε "ικανοποιητικό" τα Win (βασική εγκατάσταση, και πέρασμα ένα κάρο συχνότερα χρησιμοποιούμενων προγραμμάτων) - και μάλιστα, αν αυτό συνεχίζει να ενημερώνει το δημιουργηθέν image αρχείο (υπάρχει αυτή η δυνατότητα, και ρυθμίζεται από το πρόγραμμα), τότε οι πιθανότητες "απωλειών" σε περίπτωση "μόλυνσης" κατεβαίνουν σε μια χαρά ανεκτά επίπεδα.
kostas Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Καλησπερα , εγω στα win 7 χρησιμοποιω των 7 το "Αντίγραφα ασφαλείας και επαναφορά"βεβαια,δεν τοχω χρησιμοποιηση ακομα,αλλα ειναι ετοιμο προς χρηση , σε partition,και σενα αλλο δισκο usb .
gfilippas Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Όπως τα λέει ο washcloud. Εξαρτάται από τον ιό. Σε αρκετές περιπτώσεις η Επαναφορά Συστήματος είναι αρκετή. Αν μιλάμε για windows7 φυσικά. Για παλιότερες εκδόσεις η επαναφορά δεν κάνει τίποτα απολύτως.
sotos81 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Για να σας ρωτησω κατι κι εγω ρε παιδια.Αν εχεις παρει ενα backup πχ με acronis και το εχεις κρατησει σε ενα 2 partition του υπολογιστη σου,αν καποια στιγμη κολλησεις καποιον ιο υπαρχει περιπτωση ο ιος να παει και να κατσει πανω στο backup και οταν θα επαναφερεις το συστημα να ξαναμπει και ο ιος μαζι?
sotos81 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Τσουκ . Σ ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση σου αλλα θα ηταν καλυτερο (και το λεω εντελως φιλικα) να ηταν πιο κατατοπιστικη.Πχ γιατι (τσουκ)?
TheELF Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Πρώτον δεν είναι τύπος αρχείο στον οποιο κολλάει ιός. Δεύτερον και να υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να κολλήσει ιο δεν θα το αναγνώριζε το πρόγραμμα π.χ. acronis σαν έγκυρο αρχείο οποτε δεν θα το επανέφερε.
giorgosnp Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Παίρνοντας ένα backup με το Acronis (εννοείται σε διαφορετικό partition/δίσκο από αυτό των windows) επαναφέρεις το σύστημα σου ακριβώς στην κατάσταση που ήταν κατά το backup.
washcloud Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Δημοσ. 29 Απριλίου 2010 Σ ευχαριστω φιλε μου για την απαντηση σου αλλα θα ηταν καλυτερο (και το λεω εντελως φιλικα) να ηταν πιο κατατοπιστικη.Πχ γιατι (τσουκ)? ...διάφοροι οι λόγοι : Κατ' αρχάς "μη φοβάσαι" πως ένα "κακόβουλο πρόγραμμα", μπορεί να συμπεριφερθεί ως ένας βιολογικός ιός. Πχ, να "καβατζωθεί πάνω σε ένα αρχείο, και όπου πάει το αρχείο, μαζί και ο ιός" ("μεταμφιεσμένος ή μη"). Τα προγράμματα αυτού του τύπου, αφ' ενός είτε ό,τι είναι να κάνουν, το κάνουν σε ενεργό λειτουργικό σύστημα (το οποίο περιλαμβάνει την "εκμετάλλευση" του μητρώου, της "cached μνήμης", κ.α.) - αφ' ετέρου είναι πολύ συγκεκριμένοι τύπου αρχείων τους οποίους "αλλοιώνουν", ΟΤΑΝ το κάνουν. Συμπέρασμα, λίγο δύσκολα θα πέσεις σε τέτοιο πρόγραμμα, που θα είναι προσδιορισμένο να διαβρώσει ένα image αρχείο cloning program (πχ της Acronis). Aλλά και αν το κάνει, στην καλύτερη απλά θα το καταστήσει unworkable. Αλλά για τέτοιες περιπτώσεις (μιας και θα μου πεις "ε μα κι έτσι ακόμα να είναι, πάλι ζημιά μου κάνει") δεν έχω ακούσει ποτέ. Γι' αυτό και δεν παίζει "να κολλήσει ιός πάνω στο image, και κατά την αποκατάσταση του λειτουργικού, να ξεφυτρώσει κι ο ιός μαζί".
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.