Προς το περιεχόμενο

Αγορά Playstation 3

doutsos13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια συμφωνω οτι κανουμε συζητηση καφενειου. Και ο λογος ειναι οτι απλα δεν ξερουμε λεπτομερειες, ουτε οι μεν ουτε οι δε. Εχει μαλλιασει η γλωσσα μου βεβαια να λεω τη λεξη "αρχιτεκτονικη" και κανεις δεν το λαμβανει υποψην του αυτο. Ολοι μενουν στο νουμερακι 8 και χαιρονται....α 8 πυρηνες....καλο θα ειναι!. Αυτο ειανι περισσοτερο που με εκνευριζει.

Το οτι προβαλω την αρχιτεκτονικη σαν μια σημαντικη παραμετρο δε σημαινει οτι ο cell ειναι αχρηστος. Μπορει καλλιστα η αριχτεκτονικη να ειναι με το μερος του και να ειναι ικανοτερος απο εναν τυπικο intel 8πυρηνο (λεμε τωρα). Δεν ξερω και δεν ξερετε αρα δε στηριζομαι εκει. Αυτο που θελω να περασω ειναι οτι 8 πυρηνες απο μονοι τους δε λενε τιποτα οταν δεν υπαρχει μια βαση για συγκριση. 8 πυρηνες Pentium MMX 166ΜΗζ ειναι τιποτα μπροστα σε 1 πυρηνα Pentium4 2ghz και ουτω καθ'εξης. Ο Cell ως επι το πλειστον ειναι κατι το αγνωστο για εμας που κανουμε συγκρισεις και γι'αυτο με εκνευριζει οτι για οσους τον θαυουν υπαρχουν αλλοι τοσοι που τον επεφυημουν απλα για το νουμερακι το 8...

Απο τη στιγμη ομως που δεν εχουμε δεδομενα για να κρινουμε αν ειναι καλος ή κακος, εγω θα προτεινω να σκεφτουμε λιγο out of the box....

Δεδομενο 1) Μιλαμε για εναν επεξεργαστη που σχεδιαστηκε τουλαχιστον 5 χρονια πριν

Δεδομενο 2) Η τεχνολογια στους επεξεργαστες κινειτε με τετοιους ρυθμους που καθε 3 χρονια περιπου εχουμε διπλασια αποδοση στο ιδιο κοστος

Δεδομενο 3) Οι κονσολες ανεκαθεν ειχαν hardware ελαφρως μπροστα απο την εποχη τους σε σχεση με τα PC για να μπορεσουν να ανταπεξελθουν μελλοντικα.....αλλα ελαφρως σημαινει ~6 μηνες, δεν υπαρχει και η δυνατοτητα για παραπανω.

Καθομαι λοιπον εγω με το απλο μου το μυαλο και λεω απο τα παραπανω, το δεδομενο3 που ειναι υπερ του cell, μπορουμε να πουμε οτι πηγαινοντας σε ενα διαφορετικο μονοπατι μπορεις να παρεις ενα προβαδισμα και παραπανω απο 6 μηνες (ενω πχ στην καρτα γραφικων οταν ζητας απο την nvidia να σου τη φτιαξει, δε γινεται να κανει μαγικα και να σου δωσει κατι πολυ καλυτερο απο αυτο που θα κυκλοφορησει και η ιδια το επομενο εξαμηνο...). Αλλα και παλι να φτασεις τον 1 χρονο? παραπανω δε παει...δε μπορεις να φερεις εξωγηινη τεχνολογια...

Συνιπολογιζοντας λοιπον τα δεδομενα 1 και 2, και ο χρονος ειναι πραγματικα αμειλικτος σε τετοια τεχνολογικα προιοντα, εφοσον εχουν περασει 4-5 χρονια απο την παραγωγη του cell, ποσο δυνατος πιστευεται οτι μπορει να ειναι με σημερινα δεδομενα?

Do the math yourself...

Αυτα οσον αφορα την υποθεση cell, χωρις καν να μπουμε σε τεχνικες λεπτομερειες.....κοινη λογικη ειναι νομιζω...

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Αν έχεις κάποιο εξωτερικό δίσκο στην κατοχή σου, τότε πήγαινε για το πιο φθηνό μοντέλο των 120GB, καθώς στο PS3 μπορείς να να συνδέσεις οποιονδήποτε εξωτ. σκληρό δίσκο σε USB, ή και ακόμα ν αλλάξεις τον ίδιο τον δίσκο του PS3 με κάποιον άλλο 2.5" εσωτερικό.

Αυξάνοντας και στις 2 περιπτώσεις τη χωρητικότητα...

Βάζοντας έναν εξωτερικό δίσκο, δεν μπορείς να κάνεις Download παιχνίδια και φυσικά να τα εγκαταστήσεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αποθηκεύσεις MP3, Videos, φωτογραφίες,κλπ...

Οπότε δεν αξίζει αυτό που λες...

η δικια μου αποψη ειναι οτι το 120αρι συμφερει. Γιατι αφενος αν δε σε ενδιαφερει ο χωρος, ειναι υπεραρκετο για σωσιματα και λιγα downloads, και αφετερου αν σε ενδιαφερει καλυτερα να επενδυσεις σε αυτο :

http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Hardware/Laptop-Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Scorpio-Blue-WD5000BVET-500GB-HDD-2-5inches-8MB-Cache-5400rpm-SATA-3.htm

και να σου μεινει και ο 120αρης για αλλες χρησεις...

Ναι, συμφωνώ και εγώ...

Αλλά για 20Ευρώ γιατί να μην έχεις ένα 250άρη για άλλες χρήσεις? ;)

Θελω να παρω ενα PS3 για να παιξω μονο fifa world cup 2010 online και demon souls...και μου βγαινει στην καλυτερη περιπτωση :

275 η κονσολα, 50 το fifa 45 δευτερο dualshock3 και κανα 30αρι το demon souls απο ebay = 400 ευρω...

Πολλα τα λεφτα ρε γμτ για να παιξω 2 παιχνιδια... :(

Υπαρχει τιποτα που να μου διαφευγει, καμια προσφορα, κατι?

Ισως αν περιμενω κανα bundle με το Fifa μεσα να βγαινει σε καλυτερη τιμη?

HD TV έχεις? Αν όχι ανεβαίνει ακόμα παραπάνω το κόστος!

Αν είσαι σίγουρος ότι το θες μόνο για δύο παιχνίδια, μη πάρεις καθόλου.

Όπως και να έχει όμως δεν θα παίξεις μόνο δύο παιχνίδια! :-)

Όσον αφορά τις τιμές των παιχνιδιών, πάρα πολύ καλές τιμές, χωρίς έξοδα αποστολής έχουν τα παρακάτω Sites:

http://www.zavvi.com

http://www.blahdvd.com

Από αυτά τα δύο ψωνίζω εδώ και καιρό! Τα παιχνίδια έρχονται σε λιγότερο από μία εβδομάδα, σε όμορφα προστατευμένη συσκευασία και πάντα!

Το ps3 για το hardware που έχει είναι τσάμπα, εδώ οι καλές κάρτες γραφικών μόνο έχουν πάνω από 250 euro, και το ps3 έχει 8πύρινο cpu, δίσκο, wifi, decent κάρτα γραφικών, blue ray player κλπ

Δεν πάει έτσι ακριβώς...

Γιατί δεν συγκρίσεις πόσα άλογα είναι ένα αεροπλάνο με ένα αυτοκίνητο?

Μόνο για το Hardware του δεν το παίρνεις το PS3... Τι να κλάσει από Hardware μπροστά στα PC??? Και ναι ok, το PC μου δεν έχει Blu-ray... E με ένα 80άρι βάζω και ριπάρω και ταινίες. Η σύγκριση είναι άτοπη για PS3 με PC.

Σίγουρα αποτελεί μία πολύ όμορφη λύση για να παίζει κάποιος τα παιχνίδια του πετώντας το δισκάκι μέσα και τέλος.

Το Online κομμάτι είναι 40% της κονσόλας κατά τη γνώμη μου, καθώς χωρίς αυτό, καλύτερα παίζε PS2.

Επίσης η επιλογή για να έχεις το PC σου ως Media Server κάνοντας δίκτυο το PC με το PS3, είναι τρομερή εμπειρία!

Γενικότερα οι κονσόλα έχει φοβερές δυνατότητες και είναι ένα πολύ καλό μηχάνημα όπως άλλωστε χρόνια τώρα μας έχει συνηθήσει η SONY, τόσο στις κονσόλες της, όσο και σε άλλες συσκευές της.

Xανει 35 ευρω με κάθε πωληση play3 η sony.Aλλα τα βγάζει με το store και γενικα τα παιχνιδια που πουλάει.

Αυτό το λένε χρόνια τώρα.

Δεν το πίστεψα ποτέ και ούτε σημασία έχει, όταν από το PS Store και τα παιχνίδια που πουλάει όπως λες και εσύ βγάζει τρελά χρήματα!

ασύγκριτη η αίσθηση για το Fifa 10 world cup του χειριστηρίου του xbox 360 σε σχέση με το ps3 μάλλον λόγω της πιο ψηλής θέσης του αριστερού αναλογικού μοχλού!

Μπα, λόγω της συνήθειας... :-)

3) Πηγαιντε σημερα με εναν υπολογιστη με core i7 980X (6πυρηνος cpu ιντελ) και μια καρτα γραφικων nvidia 7800GTX να παιξετε παιχνιδι τελευταιας γενιας....και εκει να δεις κατι πετρες να γελανε...

Εννοείς φαντάζομαι ότι το PS3, θα είναι καλύτερο σε απεικόνιση από το PC που αναφέρεις... ε? :whistle:

8 πυρήνες ΕΙΝΑΙ 8 ΠΥΡΗΝΕΣ!!! ΤΕΛΟΣ!!

Είπε κανείς ότι είναι 5? :o

Δημοσ.

δειτε το αλλιώς, σε κανα 2 χρονια πολυ πιθανον η Microsoft να βγαλει καινουργια κονσολα... Η sony δε νομιζω να εχει τετοια σχεδια.

Και στο επακρο να εκμεταλευονται τον cell τοτε, παλι δε θα φτανει το καινουργιο hardware της MS.

Εγω νομιζω οτι εκανε απλα βλακεια η Sony σε αυτη τη γενια κονσολων με το ps3... ειδικα στα θεματα υπολογιστων οι εξελιξεις τρεχουν ..και οι αλλοι θα ψαχνονται ακομα πως να δαμασουν τον cell.

Δημοσ.
δειτε το αλλιώς, σε κανα 2 χρονια πολυ πιθανον η Microsoft να βγαλει καινουργια κονσολα... Η sony δε νομιζω να εχει τετοια σχεδια.

Έχουμε επίσημες πληροφορίες? Οι κονσόλες κάθε 6-7 χρόνια αλλάζουν γενιά.

Και στο επακρο να εκμεταλευονται τον cell τοτε, παλι δε θα φτανει το καινουργιο hardware της MS.

Αν τελικά βγάλει κάτι όχι μόνο η MS, αλλά οποιαδήποτε εταιρία, ούτε εγώ νομίζω να υπάρχει το ανάλογο οπτικό αποτέλεσμα από μία κονσόλα πιο παλαιάς γενιάς.

Εγω νομιζω οτι εκανε απλα βλακεια η Sony σε αυτη τη γενια κονσολων με το ps3... ειδικα στα θεματα υπολογιστων οι εξελιξεις τρεχουν ..και οι αλλοι θα ψαχνονται ακομα πως να δαμασουν τον cell.

Γιατί? Σε τι υστερεί η κονσόλα?

Τι σχέση έχει η εξέλιξη των υπολογιστών με τις κονσόλες?

Όχι μόνο "έχουν μάθει" τον Cell, αλλά δεν έχουν καμία σχέση σε γραφικά τα πρώτα παιχνίδια με τα σημερινά. Δες τα Uncharted 2 και GoW 3!

Με αυτά τα δεδομένα μόνο να ψάχνονται με τον Cell δεν φαίνεται, αλλά να τον έχουν κάνει τσιφλίκι τους!

Δημοσ.
8 πυρήνες ΕΙΝΑΙ 8 ΠΥΡΗΝΕΣ!!! ΤΕΛΟΣ!!

my point exactly αν διαβασες ολο το post :D αυτη η λογικη ειναι στην οποια αναφερομαι. Να σου δωσω 10 πυρηνες πορτοκαλιου να νικας το PS3? :D

Heatspreader με το παραδειγμα εννοουσα οτι οτι παπαδες και να κανει ο cell αμα η καρτα ειναι για τα μπαζα συκγριτικα, τι να περιμενεις σε ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ?

Βεβαια σωστα μου ανεφεραν οι υπολοιποι οτι αλλο το programming στο PC (οπου οντως με direct3D δεν θα εκανες τιποτα με την 7800gtx ακομα και 20απυρηνο να εβαζες) και αλλο στο ps3 (που μπορει να εκμεταλευτει πιο πολυ τον επεξεργαστη) αλλα και παλι δεν ειναι οπως θα ευχονταν καποιοι, δε μπορουν ολες οι "πραξεις" να γινουν αποδοτικα στον cell και αν τις μεταφερουμε εκει απο την καρτα γραφικων επειδη μας βολευει...

Το καλυτερο το ειπε ο vortex αλλα αφορα μονο το μελλον. Ναι σε 2 χρονια αμα βγει νεο xbox τι να πεις για cell και κουραφεξαλα μετα....αμα εχει DX12 καρτα πανω θα κοιταει με τα κυαλια το ps3 τα visual effects. Αυτο που εννοουσε ειναι οτι σε ενα τεχνολογικο κοσμο η εννοια της επενδυσης απλα δεν υπαρχει.

Εγω και οι περισσοτεροι το μαθαμε the hard way. Πρωτη φορα που αγορασα ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ υπολογιστη (γιατι προφανως ειχα και παλιοτερα) ηταν το 2000 οταν και πηρα εναν AMD Thunderbird 1400 και μια Geforce3. Τοτε και για καμποσα χρονια ημουνα της λογικης "παρε κατι πολυ καλο γι ανα αντεξει μια τριετια και μετα αλλαξε το να παρεις παλι κατι πολυ καλο για αλλα 3 χρονια κλπ" . Ε λοιπον στην πορεια καταλαβα οτι αυτο ειναι μεγαλη βλακεια. Επενδυση δεν υπαρχει σε ενα χωρο που καθε 6 μηνες βγαινει κατι καλυτερο... Η καλυτερη συνταγη ειναι παρε κατι value4money σημερα και ξαναπαρε κατι value4money σε 2 χρονια. Σε βαθος 6 ετων θα εχεις δωσει 3 φορες απο 500 ευρω ας πουμε συνολο 1500 ενω αν πηγαινες σε High-end εξαρτηματα θα εδινες 2 φορες απο 1000 συνολο 2 χιλιαρικα, και με το να αγορασεις 3 φορες αντι 2 θα ειχες και καλυτερη ενσωματωση νεων υποστηριξεων που βγαινουν καθε τοσο (πχ usb/esata νεο DX καρτας κλπ).

Αυτο πιστευω ηθελε περιπου να πει και συμφωνω απολυτα...

Επισκέπτης
Δημοσ.
Heatspreader με το παραδειγμα εννοουσα οτι οτι παπαδες και να κανει ο cell αμα η καρτα ειναι για τα μπαζα συκγριτικα, τι να περιμενεις σε ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ?

Το καλυτερο το ειπε ο vortex αλλα αφορα μονο το μελλον. Ναι σε 2 χρονια αμα βγει νεο xbox τι να πεις για cell και κουραφεξαλα μετα....αμα εχει DX12 καρτα πανω θα κοιταει με τα κυαλια το ps3 τα visual effects. Αυτο που εννοουσε ειναι οτι σε ενα τεχνολογικο κοσμο η εννοια της επενδυσης απλα δεν υπαρχει.

Παλι ομως καταλαβαινεις οτι κανουμε συζητηση καφενειου και τετοιας ποιοτητας ειναι τα συμπερασματα που βγαζουμε.Εγω εμπιστευομαι παντως περισσοτερο τους προγραμματιστες της sony απο εμας.:P

Ειδικα οταν απο exclusive σε exclusive βλεπω μεγαλες διαφορες στα γραφικα.

Για το δευτερο τωρα.Παλι αυτα που λεμε εμεις δεν εχουν σημασια.Σημερα(το 2000 δλδ) θα επρεπε να ειχαμε ηδη το νεο xbox (γιατι τα γραφικα του 360 θα ηταν ξεπερασμενα ,βλεπε ας πουμε Alan Wake...:eek: λολ)και το Ps3 θα το εβλεπε(το νεο xbox) με τα κυαλια...

Kι ομως το παραπανω ηταν αλλη μια απο τις θεωριες των ''προγραμματιστων της εξεδρας''.

Δεν αποκλειω οτι θα βγει νεο xbox το 2012,αλλα καταλαβαινεις τι θελω να πω.Και φυσικα αν βγει εννοειται οτι θα ειναι πολυ μπροστα απο το ps3.

btw η αποψη μου ειναι οτι εχουν να δωσουν πολλα ακομα αυτες οι κονσολες.

Δημοσ.

Βεβαια σωστα μου ανεφεραν οι υπολοιποι οτι αλλο το programming στο PC (οπου οντως με direct3D δεν θα εκανες τιποτα με την 7800gtx ακομα και 20απυρηνο να εβαζες) και αλλο στο ps3 (που μπορει να εκμεταλευτει πιο πολυ τον επεξεργαστη) αλλα και παλι δεν ειναι οπως θα ευχονταν καποιοι, δε μπορουν ολες οι "πραξεις" να γινουν αποδοτικα στον cell και αν τις μεταφερουμε εκει απο την καρτα γραφικων επειδη μας βολευει...

Τα καινούρια παιχνίδια έχουν τόσο διαφορά με τα παλιά οπτικά επειδή έχει περισσότερο βάρος στο Cell. Το πόσο ακριβώς ρόλο παίζει η κάρτα γραφικών και πόσο ο Cell και γενικότερα τη λειτουργία δεν τη γνωρίζω.

Όταν παίρνω μία κονσόλα με ενδιαφέρει να βλέπω όμορφα γραφικά στην TV μου με ωραία παιχνίδια και καλό Online. Αν θέλω να σκοτιστώ και να δω ποια κάρτα γραφικών είναι καλύτερη και να δω τι παίζει με Hardware γενικότερα θα αλλάξω θέση και θα πάω στο PC μου.

Δεν διαφωνούμε πάντως κάπου από ότι καταλαβαίνω.

Αυτό μας έλειπε να μην είναι πιο δυνατό και πιο αποδοτικό ένα μηχάνημα νεότερης γενιάς από ένα παλιότερο!

Επένδυση δεν υπάρχει με την έννοια που υπάρχει στα οικόπεδα, κατά ένα τρόπο υπάρχει.

Και κάτι που το έχω πει ή εδώ ή σε γειτονικό Forum.

Πάρε όλες τις κονσόλες της SONY για παράδειγμα από την αρχή. Όλες είναι σαν να αποτελούν δύο γενιές.

Όταν βγήκε το PSone, βγήκαν κάποια παιχνίδια. Στη μέση της θητείας του τα παιχνίδια ήταν σαφώς πολύ πιο μπροστά σε γραφικά από τα πρώτα σαν να ήταν ας πούμε μία άλλη κονσόλα. Με το PS2 το ίδιο! Με το PS3, τώρα πάει να γίνει αυτό...

Ίσως το λίγο καλύτερο Hardware να βοηθάει στο βάθος χρόνου, από τη στιγμή που οι κονσόλες δεν αναβαθμίζονται και αλλάζουν κάθε 6-7 χρόνια.

Τώρα αν η MS βγάλει νέα κονσόλα, κάθε άλλο παρά άσχημο θα είναι. Θα κάνει την αγορά άνω κάτω...

Τοτε και για καμποσα χρονια ημουνα της λογικης "παρε κατι πολυ καλο γι ανα αντεξει μια τριετια και μετα αλλαξε το να παρεις παλι κατι πολυ καλο για αλλα 3 χρονια κλπ" . Ε λοιπον στην πορεια καταλαβα οτι αυτο ειναι μεγαλη βλακεια. Επενδυση δεν υπαρχει σε ενα χωρο που καθε 6 μηνες βγαινει κατι καλυτερο...

Το High End σου μένει δεν συμφωνώ...

Κοίτα το PC της υπογραφής μου...

CPU: Παλιό... Πολύ πάνω από 6 μήνες...

ΜΟΒΟ: επίσης...

VGA: παλιά

Τα πάντα είναι πάνω από 6 μήνες και πάνω από χρόνο...

Αν είχα πάρει τα mid range θα ήθελα αναβάθμιση τώρα, όμως ένα ίσως δύο χρονάκια κάτσω με την ίδια σύνθεση...

Αν είχα πάρει μία πιο normal κάρτα γραφικών του χρόνου θα ήθελα σίγουρα αλλαγή.

Κάθε 6 μήνες βγαίνει κάτι, αλλά η αναβάθμιση είναι στο κεφάλι μας και όχι ότι μας το ζητάει το Software!

Ειδικα οταν απο exclusive σε exclusive βλεπω μεγαλες διαφορες στα γραφικα.

Είπαμε, μεγαλύτερο βάρος στον Cell...

Δημοσ.

Για να καταλάβω τώρα συγκρίνουμε το xbox της επόμενης γενιάς με το Playstation αυτής; Ότι να ναι! Μάλλον είστε φρέσκοι στις κονσόλες και δεν ξέρετε πώς κινούνται τα πράγματα. Ο κλάδος δεν έχει καμία σχέση με αυτόν του PC. Δεν πάει όπως την διαμάχη Intel vs AMD ή Nvidia vs ΑΤΙ που κάθε τρίμηνο βγαίνει "καινούρια" τεχνολογία. Οι κονσόλες διακρίνονται σε γενιές, εάν δηλαδή η MS βγάλει καινούριο xbox τότε θα βγάλει καινούρια κονσόλα και η Sony και η Nintendo αντίστοιχα και θα περάσουμε στην λεγόμενη 8η γενιά(η τωρινή είναι η 7η). Κάθε cross-generation σύγκριση είναι άκυρη. Σαν να συγκρίνω το SNES με το Saturn ας πούμε και όχι με το Megadrive. Έτσι ο cell συγκρίνεται με τον επεξεργαστή του 360 και όχι του 720 ξερωγώ.

Δημοσ.
Για να καταλάβω τώρα συγκρίνουμε το xbox της επόμενης γενιάς με το Playstation αυτής; Ότι να ναι! Μάλλον είστε φρέσκοι στις κονσόλες και δεν ξέρετε πώς κινούνται τα πράγματα. Ο κλάδος δεν έχει καμία σχέση με αυτόν του PC. Δεν πάει όπως την διαμάχη Intel vs AMD ή Nvidia vs ΑΤΙ που κάθε τρίμηνο βγαίνει "καινούρια" τεχνολογία. Οι κονσόλες διακρίνονται σε γενιές, εάν δηλαδή η MS βγάλει καινούριο xbox τότε θα βγάλει καινούρια κονσόλα και η Sony και η Nintendo αντίστοιχα και θα περάσουμε στην λεγόμενη 8η γενιά(η τωρινή είναι η 7η). Κάθε cross-generation σύγκριση είναι άκυρη. Σαν να συγκρίνω το SNES με το Saturn ας πούμε και όχι με το Megadrive. Έτσι ο cell συγκρίνεται με τον επεξεργαστή του 360 και όχι του 720 ξερωγώ.

κανεις λαθος ομως, γιατι σου διαφευγει οτι το xbox ξεκινησε εξαρχης με χαμηλοτερο προηπολογισμο και βγηκε και κυκλοφορησε και 2 χρονια νωριτερα....αρα ειναι αυτονοητο οτι το νεο xbox οχι μονο θα βγει νωριτερα απο το επομενο playstation αλλα και παραπανω απο 2 χρονια νωριτερα, αρα τι να μιλαμε για γεννιες, πλεον πορευονται διαφορετικα οι 2 εταιρειες οπως φαινεται.

ea3509 αυτο που λες μπορει να ισχυει, αλλα το αποτελεσμα μετραει. Θα μπορουσε και το wii (ή οποιαδηποτε κονσολα τελοσπαντων) πχ να εχει ενσωματωσει μια καμερα στο χειριστηριο με φακο αξιας 500 ευρω και να τη χρησιμοποιει με Χ τροπο κατα τη διαρκεια του Online, και να κοστολογουσε την κονσολα πολυ ακριβοτερα και να ηταν και "φτηνη" θεωρητικα....

Θα ενδιεφερε κανεναν αυτο?

Το παραδειγμα ειναι τραβηγμενο, αλλα ειναι επιτηδες τραβηγμενο για να τονισω οτι το αποτελεσμα μετραει, και στην περιπτωση του ps3 ας πουμε, τους περισσοτερους χρηστες τοσο ο cell οσο και το bluray τους αφηνει αδιαφορους οταν θελουν απλα να φορτωσουν το Fifa τους...

Εγω να τονισω οτι δεν ειμαι κατα του ps3, ειμαι της αποψης οτι καθε σοβαρος gamer Πρεπει να εχει ΚΑΙ ps3 ΚΑΙ xbox. To δευτερο για να παιζει καθε μουφο-game που μας πλασαρουν και ζητανε 60 ευρω για 10-15 ωρες διασκεδασης, και το πρωτο για τα λιγα καλα exclusive και για οποιο game αξιζει για online. ΜΟΝΟ xbox θα προτεινω μονο στον τζαμπατζη που δε θελει να πληρωνει μια θελει να δωσει 200 ευρω μια φορα για κονσολα σκληρο και δευτερο χειρηστιριο και να μη χαναδωσει ποτε του ουτε ευρω περα απο τα αγραφα verbatim.

Εγω προσωπικα εχω xbox και wii , και καποια στιγμη θα παρω και ps3, δε λεω οτι κανενα ειναι καλυτερο απο το αλλο, το καθενα ειναι καλυτερο αναλογα το target group του....αλλα σιγουρα το ps3 ειναι ακριβο για ολους περαν αυτων που μπορουν να κανουν σοβαρη χρηση του Bluray του, δηλαδη σχεδον για ολους (και να φανταστεις οτι το λεω εγω που μπορω να κανω χρηση του bluray οταν εχω 1080p προβολεα.....αλλα τυφλος δεν ειμαι ουτε fanboy, οι περισσοτεροι δε χρειαζεται να πληρωσουν ουτε το Bluray ουτε τον cell)

Δημοσ.

αλλα σιγουρα το ps3 ειναι ακριβο για ολους περαν αυτων που μπορουν να κανουν σοβαρη χρηση του Bluray του, δηλαδη σχεδον για ολους (και να φανταστεις οτι το λεω εγω που μπορω να κανω χρηση του bluray οταν εχω 1080p προβολεα.....αλλα τυφλος δεν ειμαι ουτε fanboy, οι περισσοτεροι δε χρειαζεται να πληρωσουν ουτε το Bluray ουτε τον cell)

Μια χαρά τιμή έχει το PS3 σε σχέση με το 360 ακόμα και αν δε λάβουμε υπόψη τον Cell και το Blue Ray.

Το φθηνότερο 360 με το φθηνότερο PS3 έχουν 100Ε διαφορά. Διαφορά που καλύπτεται από τον σκληρό και το WiFi.

Δημοσ.
Μια χαρά τιμή έχει το PS3 σε σχέση με το 360 ακόμα και αν δε λάβουμε υπόψη τον Cell και το Blue Ray.

Το φθηνότερο 360 με το φθηνότερο PS3 έχουν 100Ε διαφορά. Διαφορά που καλύπτεται από τον σκληρό και το WiFi.

ας μη τα ξαναλεμε....σκληρους εχει καινουριους 20αρηδες με 15$ στο ebay με το κιλο(υπερ αρκετος για saves και downloads και 1-2 εγκαταστασεις, ενω αν θες κρατας το κελυφος που ειναι το σημαντικο και βαζεις αλλον 2.5" μεσα), και το wireless ειναι αχρειαστο σε παρα πολλους ενω υπαρχουν και workarounds (οπως το wireless του xbox1 πχ που δουλευει μια χαρα). Γενικα η sony ποτε δε ριχνει την τιμη αυτο ειναι το κακο...περιοριζομαστε στην γενικη προσφορα του carrefour για τις κονσολες 2 φορες το χρονο...

Xbox Πηρα περσι τα χριστουγεννα με δευτερο χειριστηριο στα 169 ευρω...πηρα και ενα δισκο απο ebay και πραγματικα δε χρειαστικα τιποτα αλλο....και μαλλιστα ηθελα να παρω ps3 τοτε γιατι το ειχα δοκιμασει και παλιοτερα το xbox, αλλα η τιμη απλα δε με αφησε...

Στην επομενη προσφορα εγω θα το παρω το PS3, αλλα αυτο δε το κανει φτηνο, not even close, θα το κανω απλα επειδη ξερω οτι δεν εχω αλλη επιλογη...

Δημοσ.
κανεις λαθος ομως, γιατι σου διαφευγει οτι το xbox ξεκινησε εξαρχης με χαμηλοτερο προηπολογισμο και βγηκε και κυκλοφορησε και 2 χρονια νωριτερα....αρα ειναι αυτονοητο οτι το νεο xbox οχι μονο θα βγει νωριτερα απο το επομενο playstation αλλα και παραπανω απο 2 χρονια νωριτερα, αρα τι να μιλαμε για γεννιες, πλεον πορευονται διαφορετικα οι 2 εταιρειες οπως φαινεται.

Μάλλον εσύ κάνεις λάθος το PS3 βγήκε με 1 χρόνο διαφορά όχι 2(όπως και το wii). Νοέμβρη 2005 το 360, Νοέμβρη 2006 το PS3.

Άλλα παραδείγματα κονσολών που ήταν βασικοί ανταγωνιστές στην ίδια γενιά και είχα 1-3 χρόνια διαφορά στη κυκλοφορία τους:

NES-Master system, Megadrive-SNES, Saturn/Playstation -N64, Dreamcast-Playstation2-Xbox.

Με την λογική σου λοιπόν έπρεπε να συγκρίνουμε το Xbox με το PS3 μιας και το xbox βγήκε αργότερα απο το PS2, πράγμα φυσικά άκυρο.

Ξαναλέω οι κονσόλες είναι άλλος κλάδος και δεν λειτουργούν με PCάδικες λογικές.

Και ναι οι γενιές ισχύουν όπως ίσχυαν μέχρι σήμερα κανονικά όπως βλέπεις.

Δημοσ.
Μάλλον εσύ κάνεις λάθος το PS3 βγήκε με 1 χρόνο διαφορά όχι 2(όπως και το wii). Νοέμβρη 2005 το 360, Νοέμβρη 2006 το PS3.

Άλλα παραδείγματα κονσολών που ήταν βασικοί ανταγωνιστές στην ίδια γενιά και είχα 1-3 χρόνια διαφορά στη κυκλοφορία τους:

NES-Master system, Megadrive-SNES, Saturn/Playstation -N64, Dreamcast-Playstation2-Xbox.

Με την λογική σου λοιπόν έπρεπε να συγκρίνουμε το Xbox με το PS3 μιας και το xbox βγήκε αργότερα απο το PS2, πράγμα φυσικά άκυρο.

Ξαναλέω οι κονσόλες είναι άλλος κλάδος και δεν λειτουργούν με PCάδικες λογικές.

Και ναι οι γενιές ισχύουν όπως ίσχυαν μέχρι σήμερα κανονικά όπως βλέπεις.

σωστος εισαι, μπερδευτηκα επειδη το ps3 ηρθε στην ευρωπη μισο χρονο αργοτερα και σε μικρες ποσοτητες.

Παντως δεν εχει καμια ουσια να συγκρινεις με εποχες Mega drive Κλπ και να τα παιρνεις ως ενδειξη του τι θα γινει. Οι κονσολες εχουν ηδη PC-οποιηθει σε τεραστιο βαθμο (δε χρειαζετια να φερουμε επιχειρηματα για αυτο, τι να πρωτοπεις, για το hawrdware που πηγαζει απο εταιρειες pc? για τους σκληρους δισκους? το internet? τα περιφερειακα ποντικια? η επομενη γεννια θα ειναι 80% PC) και το Life span τους εχει μειωθει αρκετα.

Η δικια μου αισθηση ειναι οτι το επομενο xbox θα βγει ΠΟΛΥ νωριτερα απο το επομενο ps και ο λογος δεν ειναι μονο το παραπανω, ειναι 1002 πραγματα. Το κυριοτερο ειναι οτι η sony δε μπορει να παρατησει το PS αν δεν βγαλει αρκετα απο την επενδυση της.....ζοριστηκε παρα πολυ για να αποφυγει την αποτυχια, και δε προκειται να παρατησει την κονσολα πρωτου βγαλει αρκετο κερδος. Επενδυσε πολλα και περιμενει πολλα. Δε θα παρει οσα περιμενε, αλλα θα παρει οσα μπορει. Η λογικη της Microsoft ηταν πολυ διαφορετικη απο την αλλη, επενδυσε μετρια, και θελησε κυριως να φτιαξει ονομα. Αυτο το καταφερε σε μεγαλο βαθμο, και απο κερδη εχει ηδη βγαλει ορα (αισιοδοξα) υπολογιζε. Δεν εχει λογο να συνεχισει να αρμεγει το 360, οσο νωριτερα βγαλει το επομενο τοσο περισσοτερο θα εκμεταλευτει τα κερδη της απο αυτη τη γεννια (ανεβασμα του brand name) και τοσο πιο πολυ χρονο θα εχει να αλωνιζει χωρις αντιπαλο.

Αλλωστε δεν υπαρχει καποιο θεμα στη συνυπαρξη ps3 με νεο xbox. Εκει θα φανει αλλη μια φορα ποσο εχουν PCοποιηθει τα πραγματα. Οι developers θα βγαζουν τα ιδια παιχνιδια παλι και για τα 2 και απλα στο xbox θα εχουν 2-3 εφφε παραπανω και τη δυνατοτητα για 1080p ισως.....οπου αντεχει το ps3 θα την δινουν και σε αυτο την αναλυση. Αυτο ειανι ολο και ολο, και δε θα υπαρχει και καμια τρελη διαφορα απο 720p σε 1080p οπως ηταν απο 480p σε 720p οποτε ολοι ευχαριστημενοι θα ειναι...

Εγω ετσι βλεπω το μελλον, και δε φαινεται κακο για καμια απο τις 2 εταιρειες απλα ελαφρως καλυτερο για τη Microsoft αφου εχει πιο πολλες επιλογες. Παντως σιγουρα δε θα ασχολουμαστε με γεννιες συντομα, η PC-οποιηση θα συνεχιστει...ενα ποντικι μονιμο εμεινε να προστεθει ουσιαστικα και να μπουν 2-3 λειτουργειες παραπανω στα OS τους.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...