Προς το περιεχόμενο

Αγορά Playstation 3

doutsos13

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ρε συ Thrylos7 ..απο οικονομικης αποψης να το δεις και μονο, πιασε εκει το φλασαρισμενο με το LT λιωστο στο online να το χαρεις ..ε και αν τον Νοεμβρη πεσουν ban το πουλας κανα 100αρι δινεις αλλα 50-60 και παιρνεις ενα καινουργιο .. σιγα τα ωα δηλαδη.

Τη συνδρομη δε τη χανεις ετσι κ αλλιως, μενει στο gamertag και συνεχιζεις με αλλη κονσολα.

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τεσπα επειδη η τιμη του ps3 ειναι τραγικη ακομα, βλεπω να κανω μια 3μηνη συνδρομη με 11 ευρω(ebay) να λιωσω οσο μπορεσω και αμα πεσει ban ή παιξει καμια προσφορα ps3 παω εκει...

Το ps3 για το hardware που έχει είναι τσάμπα, εδώ οι καλές κάρτες γραφικών μόνο έχουν πάνω από 250 euro, και το ps3 έχει 8πύρινο cpu, δίσκο, wifi, decent κάρτα γραφικών, blue ray player κλπ

Δημοσ.
Το ps3 για το hardware που έχει είναι τσάμπα, εδώ οι καλές κάρτες γραφικών μόνο έχουν πάνω από 250 euro, και το ps3 έχει 8πύρινο cpu, δίσκο, wifi, decent κάρτα γραφικών, blue ray player κλπ

Xανει 35 ευρω με κάθε πωληση play3 η sony.Aλλα τα βγάζει με το store και γενικα τα παιχνιδια που πουλάει.

Δημοσ.
ναι....εγω ανηκω στην 1η κατηγορια. Εχω jasper με liteon LT, ολα τα παιχνιδια χιλιοπροσεγμενα με ABGX κλπ αλλα και παλι δε μου παει να πληρωσω συνδρομη και μεθαυριο να γινω banned και να παει χαμενη...

Εχω παιξει στο παρελθον βεβαια casually ετσι με φλασαρισμενη και δεν εγινε τιποτα...αλλα το fifa θελω να το λιωσω λιγο τωρα και...

Τεσπα επειδη η τιμη του ps3 ειναι τραγικη ακομα, βλεπω να κανω μια 3μηνη συνδρομη με 11 ευρω(ebay) να λιωσω οσο μπορεσω και αμα πεσει ban ή παιξει καμια προσφορα ps3 παω εκει...

ασύγκριτη η αίσθηση για το Fifa 10 world cup του χειριστηρίου του xbox 360 σε σχέση με το ps3 μάλλον λόγω της πιο ψηλής θέσης του αριστερού αναλογικού μοχλού!

Δημοσ.

ακουγεται πολυ σαν fanboy extreme αυτο που ειπες...ειδικα το κομματι με τον 8πυρινο ειναι για να γελανε και οι πετρες. Αλλα τελικα δεν εχει καμια σημασια, το θεμα ειναι ποσο θα μου κοστισει για να παιξω τι και οπως τα βεαλα κατω απλα δε με συμφερει. Αν παιξει προσφορα στο ps3 ειαμι ανοικτος να το τσιμπησω, δεν ειμαι κατα...

Και μακαρι να εβγαινε το fifa και στο PC αλλα προτοτυπησαν φετος για αγνωστους λογους....

Keyboard >>>> gamepad

anyway θα χορεψουμε οπως μας αναγκαζουν....αρχιζω με το 360 μολις γινει verified (τι στον #@$#@ κανουνε και αυτοι τοσες μερες?) και αμα μπαναριστω με βλεπω για ps3...

Αλλα αμα κατσει και κανα -20% του carrefour παλι, θα το παρω και νωριτερα...εκτος αν αποδειχτει σουπερ η εμπειρια του xbox live (που λεγεται οτι ως μη δωρεαν ειναι και καλυτερο απο το psn αλλα δεν εχω ιδια εμπειρια ακομα) και καταληξω να παρω δευτερο xbox απειραχτο για Online lol

Δημοσ.
ειδικα το κομματι με τον 8πυρινο ειναι για να γελανε και οι πετρες

δεν βλέπω κάτι αστείο, γιατί θα γελάνε οι πέτρες ?

και σε περίπτωση που δεν γνωρίζεις τα ps3 χρησιμοποιούνται σε clusters για παράλληλη επεξεργασία, και σε κρυπτογράφηση

Marc Stevens, Arjen K. Lenstra, and Benne de Weger have demonstrated using a single PS3 to perform an MD5 hash attack in a few hours. They say: "Essentially, a single PlayStation 3 performs like a cluster of 30 PCs at the price of only one"

εγω απλά είπα οτι είναι πολυ δυνατό σε hardware

http://en.wikipedia.org/wiki/PlayStation_3_cluster

Δημοσ.

Οπως εχω ξαναπει ενα παλικαρι συνεδεσε το ps3 με το pc του(για κοινή χρήση πόρων)και μεσα απο επιλογή στο 3ds max (κατι με multi comp) εκανε rendering τρελα γρήγορα.

Όπως και να το κάνουμε ειναι δυνατό μηχανημά.

The Computational Biochemistry and Biophysics Lab in Barcelona has launched a distributed computing project called PS3GRID. This project is expected to run sixteen times faster than an equivalent project on a standard PC. Like most distributed computing projects, it is designed to run only when the computer is idle.

Σε 2 χρονάκια θα αποδείξει το Hardware του και ποιος το πιάνει!

Δημοσ.

εσεις οι 2 απο πανω ξερετε τιποτα απο hardware υπολογιστη? απο αρχιτεκτονικες, απο cell κλπ?

Ή ακουτε 8 πυρηνες και νομιζετε οτι καταλαβατε?

Προς το δευτερο κλινω, βεβαια θα ισχυριστειτε το πρωτο και δεν εχω ορεξη να πιασουμε κουβεντα επ'αυτου γιατι δεν αρμοζει στο topic οποτε θα πω 3 πραγματα και οποιος καταλαβε καταλαβε :

1) πολλους πυρηνες για να τους εκμεταλευτεις θες εφαρμογη σχεδιασμενη να εκμεταλευεται πολλα threads ταυτοχρονα, πραγμα οχι παντα εφικτο, και ακομα και οταν ειναι μεχρις ενος σημειου. Το να εχεις 8 "φορτηγα" και να μπορεις να χρησιμοποιησεις τα 3-4-5 και συχνα το 1 και τα υπολοιπα να καθονται δεν εχει πολυ σημασια, και αυτο δε συμβαινει μονο λογω της εφαρμογης αλλα και του οτι οι υπολοιποι ποροι σου μοιραζονται με στα 8....αμα η μνημη σου σε μια εφαρμογη την χρησιμοποιουν ολη 2 threads τα αλλα 6 τι θα κανουν? θα περιμενουν... Επισης 8 αγγουρια cell δεν ειναι το ιδιο με 8 αγγουρια core i7 ....key word : Αρχιτεκτονικη.

2) στα παιχνιδια το 80% της δουλεια την κανει η καρτα γραφικων. .&-

3) Πηγαιντε σημερα με εναν υπολογιστη με core i7 980X (6πυρηνος cpu ιντελ) και μια καρτα γραφικων nvidia 7800GTX να παιξετε παιχνιδι τελευταιας γενιας....και εκει να δεις κατι πετρες να γελανε...

Οποιος καταλαβε καταλαβε, ας μην καταστρεψουμε το θεμα, αν θελετε να συνεχισουμε παμε στο αλλο thread...xbox vs ps3 ή οπως λεγεται

Δημοσ.

οντως :P άκουσα πολλές γνώμες και ευχαριστώ για την βοήθεια... πιστεύει ότι πρέπει να κλείσει το θέμα.

Δημοσ.

Φίλε Thrylos, συγκρίσεις τελείως διαφορετικά πράγματα!

Άλλο το development που γίνεται για τα pc games και άλλο για τα console games!

Τα παιχνίδια που φτιάχνονται για ps3 το μεγαλύτερο ποσοστό της δουλειάς το κάνει ο επεξεργαστής και όχι η κάρτα γραφικών. Το συνολικό output σε σχέση με το 360 (που έχει καλύτερη κάρτα γραφικών αλλά χειρότερο επεξεργαστή) είναι μεγαλύτερο. Αν διαβάζει τύπο και συνεντεύξεις οι developers όντως συμφωνούν ότι οι δυνατότητες είναι μεγάλες χάρις σε αυτή την αρχιτεκτονική. Επίσης ο κάθε μικρό-πυρήνας στον cell δουλεύει ξεχωριστή λειτουργία που του αναθέτει ο κεντρικός πυρήνας, συνέχεια χωρίς downtime.

Πάρε παράδειγμα το Uncharted 2. Πες μου ένα αντίστοιχο PC game με κάρτα γραφικών 256 που μπορεί να βγάλει τέτοια γραφικά, dynamic στο χώρο και λεπτομέρεια. Δεν μπορεί, γιατί πολύ απλά το development είναι διαφορετικό και αποδεικνύει ότι δεν κάνει τα πάντα η κάρτα γραφικών. Ακόμα και στο PC υπάρχουν παιχνίδια που ρίχνουν το βάρος στον επεξεργαστή περισσότερο και λιγότερο στη κάρτα γραφικών και μετά βγαίνουν οι pc gamers με κάρτες τούμπανα και επεξεργαστές 5ετιας και διαμαρτύρονται ότι το "παιχνίδι δεν είναι καλό".

Όσο για την τιμή του PS3 είναι πλέον στα κανονικά επίπεδα αν και ακριβότερο απο το 360 αλλά με καλύτερο hardware.

Δημοσ.
εσεις οι 2 απο πανω ξερετε τιποτα απο hardware υπολογιστη? απο αρχιτεκτονικες, απο cell κλπ?

Ή ακουτε 8 πυρηνες και νομιζετε οτι καταλαβατε?

κάτι μπορεί να ξέρουμε και εμείς,

για το οποίο και δεν υπάρχει λόγος να επαιρόμαστε δημόσια...

back to the point,

εκ των 8 πυρήνων οι 6 είναι dedicated στα games,

ο ένας είναι στο OS,

ο τελευταίος είναι idle,

όπως είπε και ο φίλος είναι θέμα σχεδιασμού το πως θα καταμεριστεί ο φόρτος, στα π.χ. το API είναι κατα κύριο λόγο το directx, και ως εκ τούτου η κάρτα γραφικών επωμίζεται το μεγαλύτερο βάρος. Στα ps3 το software γράφεται ακριβώς επάνω στα μέτρα του hardware και είμαι σίγουρος οτι το API της sony παρέχει όλα τα εργαλεία για να αξιοποιηθεί το μηχάνημα στο μέγιστο.

τώρα αν δεν σε καλύπτουν τα cluster, και οτι άλλο έχει λεχθεί για το ps3 σαν hardware, είναι δικό σου το θέμα, δεν χρειάζεται όμως ούτε ύφος, ούτε διάθεση για προσβολή.

Δημοσ.

Καταρχην να ζητησω συγγνωμη αν προσεβαλα καποιον, δεν ηταν η προθεση μου, απλα εχω βαρεθει να ακουω για cell και cell και @@ απο πριν καν βγει το PS3 και ισως ξεφυγα λιγο.

Στο θεμα τωρα, ποσα παιχνιδια γραφονται πανω στο hardware του ps3?

Προφανως και δεν ειπα οτι ενα παιχνιδι θα παιξει στο ps3 οπως θα παιξει σε pc με καρτα γραφικων 5 ετων και 256 μνημης. Προφανως θα παιξει καλυτερα στο ps3 σε αυτες τις συνθηκες, πολυ καλυτερα. Αμα καναμε τοσο αμεσες συγκρισεις θα ηταν αστειο γιατι νομιζω το ps3 εχει 512 ram? ουτε για τα windows δε φτανει αυτο, στα pc Πλεον συζηταμε για 4-6gb και πανω...

Αλλα οτνα η δοαφορα ειναι τοσο χαοτικη, φυσικα ειναι επισης αστειο να λεμε οτι μπορει το ps3 να βγαλει τα γραφικα ενος συγχρονου PC...

Δε θελω να παω τη δουλεια σε PC vs PS3 γιατι ειανι αλλο θεμα, απλα τονιζω οτι ποτε δεν εννοησα πως επειδη το ps3 εχει μια καρτα γραφικων της ταξης της 7800gtx, θα αποδοσει οσο ενα τετοιο PC. Απλα χρησιμοποιησα αυτην την καρτα στο παραδειγμα για να δειξω οτι οσο σουπερ επεξεργαστη και να βαλεις, με μια παλια καρτα δε κανεις τιποτα.

Αποκει και περα πλεον μπορω να δεχτω οτι αλλο το software γραμμενο σε direct3D και αλλο στην πλατφορμα του ps3 οπου μπορει πιθανον να γινει καλυτερη χρηση του επεξεργαστη. ΑΛΛΑ , αμφιβαλω αν πανω απο το 5% των παιχνιδιων φτιαχνονται με βαση το ps3, ουσιαστικα μονο τα exlusive ισως, και αυτα ειναι ελαχιστα πλεον.

Επισης επιμενω οτι ο cell δεν ειναι και τοσο θαυματουργος οσο νομιζετε. Ακουτε 8 πυρηνες και πορωνεστε....ψαξτε το λιγο παραπανω....ειπαμε η μαγικη λεξη ειναι "Αρχιτεκτονικη"....αλλη βαρυτητα ο πυρηνας του i7 αλλη του athlon X2, αλλη του cell....ψαξτε το λιγο και θα καταλαβετε οτι ο cell δεν ειναι δα και κατι το τοσο εντυπωσιακο οσο νομιζετε. Δεν ειναι τυχαιο αλλωστε οτι ειναι προιον παραγωγης εγω και 4 ετων.....για τεχνολογια μιλαμε, ξερετε τι ειναι 4 χρονια? ενας αιωνας...

Οσα εντυπωσιακα διαβαζετε για τον cell πηγαζουν απο εφαρμογες που εκμεταλευονται στο επακρο τα 8 threads και δεν επηρεαζονται απο τις αδυναμιες του, δηλαδη πραγμα που σοτν πραγματικο κοσμο ελαχιστη σημασια εχει...

Επισης οσο και να εκμεταλευτεις το hardware του PS3 καποιοι υπολογισμοι καλως η κακως γινονται αποδοτικα μονο στην καρτα γραφικων, γι'αυτο και υπαρχουν οι ατιμες αλλωστε και γι'αυτο εχει και μια τετοια μεσα το ps3.....δε μπορεις μαγικα να μεταφερεις το 60% του φορτου στον cell επειδη ετσι απλα το θες, δεν ειναι θεμα προγραμματισμου μονο ειναι και αποδοτικοτητας γιατι αν ο cell αυτους τους υπολογισμους τους κανει με το 1/5 της αποδοτικοτητας της καρτας γραφικων, οση ισχυ και να εχει καταλαβαινεις οτι κατανταει ανουσιο...

Δημοσ.
Στο θεμα τωρα, ποσα παιχνιδια γραφονται πανω στο hardware του ps3?

1... Uncharted 2... (δυστυχώς) Και είδαμε το θαύμα που προέκυψε. Μπορεί και Killzone 2 και MGS4 αλλά δεν τα έχω παίξει για να μπορώ να κρίνω άμεσα :P Αν όλοι καθόντουσαν να ασχοληθούν όπως έκανε η ND με το Uncharted 2 τότε το αποτέλεσμα θα ήταν πολύ καλύτερο από ότι βλέπουμε σήμερα...

Υ.Γ.: Έχουμε ξεφύγει από το θέμα πιστεύω XD

Επισκέπτης
Δημοσ.

Φιλε Thrylos7 δεν θα διαφωνησω,ουτε θα συμφωνησω με αυτα που γραφεις(καλα κανεις,κουβεντα να γινεται),γιατι δεν ξερεις ,οπως ουτε και εγω ξερω.Κουβεντα ''καφενειου'' μπορει να γινει μονο,αντε και να κανουμε λιγο τους ''προπονητες της εξεδρας''.Ως εκει ομως.

Πριν απο 2 χρονια ειχα βαρεθει να διαβαζω απο ''προγραμματιστες των φορουμ'' για το τεραστιο λαθος που εκανε η sony και επενδυσε στον cell,καθως και καλα δεν γινεται να εχει αποτελεσμα λογο της μετριας καρτας γραφικων.Δεν τους ειχε εντοπισει η sony βλεπεις πριν κανει το Ps3,ωστε να την προστατευσουν.:P Μιλαμε ηταν παρα πολλοι, 100δες ''προγραμματιστες'' σε ολα τα φορουμς του κοσμου.H στραβη η sony που κοιταζε?:P

Ξεκινησανε απο το ''το ps3 δεν μπορει να βγαλει γραφικα 360'' συνεχισανε με το ''λογο μικρης μνημης δεν μπορει να βγαλει καλα textures'' και τωρα(εφοσον τα προηγουμενα δεν ισχυουν τελικα) ειμαστε στην φαση ''ενταξει δεν ειναι και τοσο σουπερ ο cell oσο νομιζουν οι περισσοτεροι''

και εχουμε ακομα να ακουσουμε...

Μπορει οντως το τελευταιο να ισχυει,μπορει και οχι,αλλα εγω λεω να κανουμε στο τελος ταμειο.

Αποκει και περα πλεον μπορω να δεχτω οτι αλλο το software γραμμενο σε direct3D και αλλο στην πλατφορμα του ps3 οπου μπορει πιθανον να γινει καλυτερη χρηση του επεξεργαστη. ΑΛΛΑ , αμφιβαλω αν πανω απο το 5% των παιχνιδιων φτιαχνονται με βαση το ps3, ουσιαστικα μονο τα exlusive ισως, και αυτα ειναι ελαχιστα πλεον.

Σωστος.Εχεις απολυτο δικιο.Αυτο ειναι ενα επιχειρημα,αλλα μαλλον οχι υπερ της αποψης σου για τον Cell.

Το γεγονος οτι μονο το 5% των παιχνιδιων εκμεταλευεται τις δυνατοτητες του ps3,δειχνει ακριβως οτι δεν ξερουμε που μπορει να φτασει ο cell.

To oτι η Naughty dog και η Guerilla ειναι οι πρωτες στο ''χωριο'',δεν σημαινει οτι θα ηταν και πρωτες αν ολες οι εταιριες(το υπολοιπο 95%) δουλευαν το ιδιο πανω στον cell.

Αλλο ανταγωνισμος απο 100-200 εταιριες ας πουμε και αλλο ανταγωνισμος απο 5-10 εταιριες.

Απο την αλλη βεβαια,τον μελλοντικο αγοραστη δεν τον νοιαζουν οι υποτιθεμενες δυνατοτητες του ps3, ουτε τον ενδιαφερει το ελαφρυντικο οτι μονο το 5% των εταιριων ασχολειται σοβαρα με το Ps3.Το μονο που τον ενδιαφερει ειναι το τι εχει αυτο ως αποτελεσμα.

Το παραπανω quote σου λοιπον θα ηταν ενα σωστο επιχειρημα,ωστε να πεισεις καποιον(που θελει να παρει Ps3 πχ λογο γραφικων) να σκεφτει καλυτερα προτού προβεί στην αγορά της κονσολας, γιατι ναι μεν εχει cell,blu ray ας πουμε κτλ,αλλα στην πραξη ελαχιστα παιχνιδια τα εκμεταλευονται αυτα.

Δημοσ.
Καταρχην να ζητησω συγγνωμη αν προσεβαλα καποιον, δεν ηταν η προθεση μου, απλα εχω βαρεθει να ακουω για cell και cell και @@ απο πριν καν βγει το PS3 και ισως ξεφυγα λιγο.

Φίλε Thrylos δεν ξέρω αν αναφέρεσαι σε εμένα αλλά ούτε ο σχεδιαστής του cell είμαι ούτε παράγοντας της Sony και δεν προσβάλλομαι με τέτοια θέματα. Forum είναι, την γνώμη του λέει ο καθένας.

Ο λόγος που αναφέρεται ο cell είναι κυρίως γι αυτό..

Πριν απο 2 χρονια ειχα βαρεθει να διαβαζω απο ''προγραμματιστες των φορουμ'' για το τεραστιο λαθος που εκανε η sony και επενδυσε στον cell ,καθως και καλα δεν γινεται να εχει αποτελεσμα λογο της μετριας καρτας γραφικων....

Το γεγονός δηλαδή ότι αρχικά υποτιμήθηκε ο επεξεργαστής, στη συνέχεια βέβαια βγήκαν παιχνίδια που κατάφεραν να τον εκμεταλλευτούν κατάλληλα και να βγάλουν θριαμβευτικά αποτελέσματα(βλέπε Uncharted) και αποδώσεις που ουσιαστικά οφείλονται κατά βάσει σε αυτόν.

Για να μη το κουράζω γιατί ήδη έχουμε ξεφύγει συμφωνώ και μαζί σου στα περισσότερα και με τους προλαλήσαντες (louka, PDS). Τέλος, το πόσα παιχνίδια γράφονται πάνω σε ποιο hardware και γιατί, δεν είναι απλό θέμα, καθότι παίζουν λεφτά, συμφωνίες, αποκλειστικότητες, πωλήσεις κονσολών ανα περιοχή και άλλα πολλά που δεν έχουν να κάνουν καθαρά με το ποιο hardware είναι καλύτερο κτλ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...