kosmasgr Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Τεσπα, για ένα πολίτευμα που θα ήθελα να δω είναι κάτι σαν και αυτό που λέει ο Lucifer πάνω-κάτω O luci είναι επηρεασμένος απο την χώρα που ζει τώρα
Lucifer Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Μπα, ανέκαθεν ήμουν κατά του κομμουνισμού, δεν περίμενα τη Δανία για να το επιβεβαιώσω.
The_Judas Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Εδώ σήμερα για μια θέση στο δημόσιο και 1000 ευρώ ψηφίζουν πασοκ-νδ... εσύ στους δρόμους κόλλησες;;; Οι χουντικοί εναντιώνονταν στους αντιφρονούντες όπως άλλωστε και οι ΗΠΑ στους κομουνιστές ή οι Σοβιετικοί στους καπιταλιστές. Με βάση τα δεδομένα της εποχής ήταν φυσιολογικό φαινόμενο.
kosmasgr Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Αλμυρά και άχρωμα, αλλά έχει τα καλά του. E ναι κάθε πολίτευμα έχει και τα καλά του
Garnele Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Ίσως πιστεύουν πως είναι καλύτερο να μπορείς να πας όπου θες αλλά να μη σε αφήνουν παρά να σε αφήνουν και να μη μπορείς. Κάτι τέτοιο, ναι, εκτός αν πρόκειται για άστεγους, που θα έχουν τζαμπέ ανακαίνιση.
washcloud Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πώς γίνεται κάποιοι να βάζουν πιο ψηλά τους ΔΡΟΜΟΥΣ από την ατομική και πολιτική τους ελευθερία. Eίναι αυτό που λένε ο ΔΡΟΜΟΣ είχε τη δική του ιστορία.
gf030 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 ...με τον όρο "πολίτευμα", και την λέξη "προτιμάτε", υποθέτω πως σε όλους έρχεται στο μυαλό ένας πολιτικο-κοινωνικός σχηματισμός που θα τον επιλέξουμε και πιθανώς, έστω έμμεσα, θα διαμορφώσουμε κι όλας στην πορεία. Οι δικτατορίες συνήθως δεν επιλέγονται, κι όταν ψηφίζουν πεθαμένοι και δέντρα, δεν διαμορφώνεται καν, το υποτιθέμενο πολιτικό υπόβαθρο κάτω τους. Αλλιώς να το θέσουμε σε βάση του τύπου "τί σόι διακυβέρνηση νομίζετε πως μας χρειάζεται/αξίζει/θα κάνει την καλύτερη δουλειά;". Όσο για τους παλαιότερους που έχουν να αναφέρουν "καλά" των δικτατοριών, σίγουρα δεν ήταν από τις χιλιάδες όσων αντιφρονούντων κυνηγήθηκαν, δάρθηκαν, φυλακίσθηκαν, τυραννήθηκαν, εκτελέστηκαν. Και άντε πάει στο διάλο, ο ένας εφήρμοσε εδώ το 8ωρο, ο άλλος έφτιαξε δρόμους. Συνήθως όμως οι δικτατορίες γυρνάνε μια χώρα προς τα πίσω, δεν προωθούν την πρόοδο, κατασπαταλούν κρατικές περιουσίες, καταπιέζουν με κάθε τρόπο (οικονομικό, κοινωνικό) τα λαϊκά στρώματα, ξεπουλιούνται σε αλλοδαπές πολιτικο-οικονομικές υπερδυνάμεις και γενικώς δεν είναι πολύ σοφή η πρακτική του περιορισμού της ελευθερίας του ανθρώπου, γιατί αργά ή γρήγορα θ' αντιδράσει. Το αν η "δημοκρατία" (η αλλιώς η καπιταλιστικοκαταναλωτική αποχαύνωση και έμμεσος φασισμός) που βιώνουμε, δε μοιάζει να διαφέρει και πολύ στην πράξη από τα παραπάνω, αφ' ενός και τουλάχιστον στη θεωρία είναι επιλογή μας - αφ' ετέρου είναι άλλο καπέλο... Συμφωνω απολυτα για τους πεθαμενους, τα δεντρα, το ΝΑΙ η ΟΧΙ (). Επισης στο οτι οι δικτατοριες γυρνανε τις χωρες πισω δεκαδες χρονια. Στο οτι κατασπαταλουν κρατικες περιουσιες, ειδικα κατα την περιοδο της δικης μας δικτατοριας διαφωνω απολυτα. Το ταμειο "παραδοθηκε" χωρις να λειπει ουτε μια δραχμουλα και οι πρωταιτιοι πεθαναν απενταροι, η οσοι ακομα ζουν δεν εχουν περιουσια. Εν αντιθεσει με καποιους δημοκρατες που εκαναν τους γνωστους γαμους στα παρισια και που τα "αμπαρια" των ελβετικων τραπεζων ξεχειλιζουν κυριολεκτικα απο τις μπαζες που εχουν κανει αγοραζοντας πχ. υποβρυχια που γερνουν. Και, επειδη τεθηκε το ερωτημα, τι εχουμε σημερα εκτος απο το να μιλαμε (και να βριζουμε) ελευθερα; Υπαρχει καποιο μελλον για ολους, εστω και μακρινο, μεσα σ' αυτη την παγκοσμια χουντα που μας εχουν οδηγησει; Αν και αισιοδοξος ανθρωπος, πιστευω πως οχι... τουλαχιστον οχι αναιμακτα. Και για να μην υπαρχουν παρεξηγησεις ανηκω σε οικογενεια που μελη της βασανιστηκαν τυραννηθηκαν και "εξαφανιστηκαν".
Praetorianos Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 @ washcloud ...με συγχωρείς, αλλά είναι η κατάργηση του πολιτεύματος.Κατάσταση είναι, καθεστώς αν θες, αλλά όχι πολίτευμα, ειδικά με την έννοια που υποτίθεται ότι σχολιάζουμε στο παρόν νήμα. Πώς λες για παιχνίδι με τις λέξεις; Θα σου...δώσω άλλη μία ευκαιρία (επειδή ξέρω ότι θα την αρπάξεις ) να αναθεωρήσεις αν παίζω ή όχι. Δεν αναθεωρώ για το παιχνίδι γιατί σε παλαιότερο νήμα εσύ ήσουν αυτός που μου είχες βγάλει τα σώψυχα με την ακρίβεια των λέξεων και αρνιόσουν απλά να δεις τι θέλω να πω. Μην επιμένεις λοιπόν για τη δικτατορία: A dictatorship is defined as an autocratic form of government[/b'] in which the government is ruled by an individual, the dictator. Δικτατορία Μορφή πολιτεύματος. Το πολίτευμα όπου η εξουσία ασκείται απολυταρχικά από ένα πρόσωπο ή ομάδα προσώπων.[...] Η δικτατορία επιβλήθηκε σαν πολίτευμα σε οικονομικά καθυστερημένες χώρες που η δημοκρατία δεν μπορούσε να σταθεί σε μια τέτοια ανώμαλη κατάσταση. Επίσης υπάρχει και η : A Constitutional dictatorship is a form of government in which dictatorial powers are exercised during an emergency. The dictator is not absolute and the dictator's authority remains limited by the constitution. Τα παραπάνω ήταν payback γι' αυτό . Αν δεν θυμάσαι, να σου θυμίσω παρακάτω: Επειδή όμως τον είχες ψιλοσκίσει τον άλλον με την απαίτηση για σημειολογία (ενώ τις ίδιες συνθήκες τραβούσατε) και τον έκανες ν' αφρίζει, αντί να δείξεις καταννόηση όπως όφειλες ( ; ), μιας και καλά τα έλεγε στην ουσία, πιάστηκα κι εγώ, και είπα να σε τσιγκλίσω...για να δεις τη γλύκα και μπας σου γίνει μάθημα να είσαι πιο "καταννοητικός" (θυμάσαι?) Εκεί κολλάει και το δάσκαλε που δίδασκες περί σημειολογίας και "δείξε κατανόηση όπως όφειλες". Καλή συνέχεια με τις δικτατορίες. Ως πολίτευμα.
Apoll Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Στο οτι κατασπαταλουν κρατικες περιουσιες, ειδικα κατα την περιοδο της δικης μας δικτατοριας διαφωνω απολυτα.Το ταμειο "παραδοθηκε" χωρις να λειπει ουτε μια δραχμουλα και οι πρωταιτιοι πεθαναν απενταροι, η οσοι ακομα ζουν δεν εχουν περιουσια. Εν αντιθεσει με καποιους δημοκρατες που εκαναν τους γνωστους γαμους στα παρισια και που τα "αμπαρια" των ελβετικων τραπεζων ξεχειλιζουν κυριολεκτικα απο τις μπαζες που εχουν κανει αγοραζοντας πχ. υποβρυχια που γερνουν. +1 Ας μας δείξει με το δάχτυλο κάποιος, τους υπαίτιους του 1967 (όχι του 1973) και την περιουσία που άφησαν. Προσωπικά γνωρίζω το παιδί ενός μέσο του πατέρα μου. Ο άνθρωπος δουλεύει όπως όλοι μας, ενώ κοντεύει σύντομα σε σύνταξη, η οποία είναι πείνας επίσης. Επίσης καλό θα ήταν να διαβάζουμε και λιγάκι σχετικά με την επταετία, αν και η προπαγάνδα των δημοκρατών δεν αφήνει.
Pytzamarama Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Oλα τα πολιτευματα εχουν λοιπον τα καλα τους και τα κακα τους. Και μιας και το πηγαμε στη χουντα, απο τη μια λυπομαστε (και πρεπει) για το κοσμο που πηγε αδικα στα ξερονησια ή που του εβγαζαν τα νυχια επειδη διαβαζε αριστερη εφημεριδα αλλα απο την αλλη οταν οι περισοτεροι απο δαυτους (ή αυτοι που τους καθοδηγουσαν εκ του ασφαλους) εξαργυρωσαν την "επανασταση" τους με εναν οργιωδη ματαιοδοξο βιο εγκαινιαζοντας την "μεταπολιτευση"και εστειλαν την Ελλαδα απο πρωταγωνιστη σε παγκοσμιο ζητιανο μαζι με τη Ρουαντα και το Γκουαμ, βλεπουμε οτι ολα μπορουν και εχουν δυο θεωρησεις. Μαλιστα οι συμμετεχοντες (ή οι συνομωτες αναλογα την οπτικη) ηταν οι μοναδικοι Ελληνες πολιτες που εκατσαν οικειοθελως ισοβια στη στενη και πεθαναν εκει μεσα (ενας μου φαινεται μονο ζει ακομα στο Κορυδαλλο) Τεσπα περι ορεξεως...σπανακοτυροπις
mangepsamin Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 H δικτατορια όταν συζητάμε για Ελλαδα,δεν είναι πολιτευμα,αφου το πολιτευμα προκυπτει απο το συνταγμα. Μια φωτογραφια για τους νοσταλγους Εγω για την Ελλαδα προτιμω αυτο το πολιτευμα που εχουμε,αν δεν το παρεις στα σοβαρα και το βλεπεις με ματι κριτικου που παρακολουθει το θεατρο του παραλογου ξεκαρδιζεσαι στο γελιο αφενος και ξερεις και το τελος του αφετερου.
doutsos13 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 δεν νομίζω οτι πρέπει να κάνουμε τέτοιες συζητήσεις γενικότερα στην ελλάδα μιάς και ο καθένας ... θα την θα την γυρισει εκει που θέλει τον βολεύει και τον εξυπηρετεί .. γνώμη μου.. αλλα μου φένεται οτι και δημοκρατία που έχουμε άλλος αποφασίζει και δεν εννοώ την κυβέρνηση εννοώ τους άλλους απο έξω που καλά κάνουν ότι κάνουν αφού τα καταφέρανε έτσι όπως τα καταφέρανε...
Praetorianos Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Δημοσ. 27 Απριλίου 2010 Επίσης καλό θα ήταν να διαβάζουμε και λιγάκι σχετικά με την επταετία, αν και η προπαγάνδα των δημοκρατών δεν αφήνει. Apoll υπονοείς ότι μια χούντα θα ήταν καλύτερη από το σημερινό πολίτευμα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.