Pytzamarama Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Παντως οποτε το εθνος ειχε προβληματα, η λυση ηταν πρoσωποπαγης. Καποιος φωτισμενος τυπας συγκεκτρωνε εξουσιες στα χερια του και μας εβγαζε απο τη λουμπα (ασχετα αν μας εριχνε αλλου μετα). Καποδιστριας, Βενιζελος, Πλαστηρας, Μεταξας κτλ Δεν το "εκσυγχρονιζω" περαιτερω για να μην εχουμε flames και χαλασει το thread
random Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Αν πηγαίνεις όμως με τη λογική του "δε λειτουργεί τ-ι-π-ο-τ-α", οπότε "why bother?" απάντησα αποκλειστικά, στις προσδοκίες του φίλου, οτι μόλις ανέβει στο πάλκο μια κάποια μαγικά αδιάφθορη επανάσταση (όπως προτιμάς: κίνημα/χούντα/παρέα/αδελφάτο) , θα στηθούν γκιλοτίνες στο Σύνταγμα και θα περάσουν τους διεφθαρμένους πολιτικούς,κλπ, για ενα κουρεματάκι.. Κεφάλια θα πέσουν. μερικών ενόχων, και μερικών όχι ενόχων. απλά, κανείς δεν θα μπορει να ζητήσει καταλογισμό ευθυνών για τις περιπτώσεις μη ενόχων, γιατι απλά θα βαφτίζεται αντεπαναστάτης. if αντεπαναστάτης then go to γκιλοτίν. else enjoy : την κάρτα μέλους στο epanastasi.club, την συνυπευθυνότητα, και βγαίνοντας μην ξεχάσεις το ζιγκ χάιλ. Αν θες με κάποιο τρόπο να λειτουργήσουν σωστά τα πράγματα εδώ, πρέπει κάτι δραστικό να κάνεις. Θέλω; εδω μας θέλω.
sugata Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Μπορεί λοιπόν να μη θες (εγώ επιφυλάσσομαι να απαντήσω σε κανένα τετράμηνο, μόλις έρθει η παραγγελία από εξωτερικό, ak 47 for everyone ), αυτό που θες, πιστεύω 100%, είναι να πάψει πλέον η διαφθορά, η ασυδοσία, η "γράφω στα @@ μου τους νόμους" λογική που διέπει τον πολίτη αυτής της χώρας, δηλαδή πράγματα που σε άλλες χώρες της Ε.Ε. είναι αυτονόητα (και εκεί έχουν τα δικά τους αντίστοιχα προβλήματα, δεν λέω ότι είναι τέλειοι, απλά δεν το παραγαμπιπ όπως εδώ) Έστω λοιπόν ότι θέλουμε (ας φύγουμε από το α' ενικό για να μην παρεξηγηθούμε) την αποφυγή κατάλυσης του πολιτεύματος, αλλά ταυτοχρόνως να καταφέρουμε την ριζική αλλαγή νοοτροπίας στον Έλληνα πολίτη. Από πού ξεκινάς, και πού θα τελειώσεις; Μικρή παρένθεση, η δικτατορία είναι απολυταρχικό πολίτευμα. Praetorianos, με συγχωρείς, το χρησιμοποιήσα γιατί κόλαγε. editάτσι: If λαμόγιο, then κατάσχεση περιουσίας, καταθέσεων κτλ κτλ. Else, σε κρατάω στη θέση σου. (μπορεί να κάνει καλή δουλειά το παιδί) Αυτό σαν απλό παράδειγμα πώς σου φαίνεται; Από την άλλη, If θέλεις να κάνεις συγκέντρωση διαμαρτυρίας, then δώσε πλήρη στοιχεία για το πού, πότε, ποιοι και για πόσο Else, άντε σπίτι σου να δεις TV.
washcloud Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Μικρή παρένθεση, η δικτατορία είναι απολυταρχικό πολίτευμα. ...με συγχωρείς, αλλά είναι η κατάργηση του πολιτεύματος. Κατάσταση είναι, καθεστώς αν θες, αλλά όχι πολίτευμα, ειδικά με την έννοια που υποτίθεται ότι σχολιάζουμε στο παρόν νήμα.
Praetorianos Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Praetorianos, με συγχωρείς, το χρησιμοποιήσα γιατί κόλαγε. Ναι αλλά δεν κατάλαβα τελικά συμφωνούμε ή διαφωνούμε? Ρε wash μην παίζεις με τις λέξεις, μπες στο νόημα. :p:-) (δάσκαλε που δίδασκες, θυμάσαι?)
washcloud Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 ...ρε Praet, τελευταίως (έχω κι άλλο παράδειγμα, που δυστυχώς το πήρε το Εύρηκα από δημόσια θέα - αλλά εγώ το έχω) σε κόβω όχι πολύ συγκεντρωμένο (...έρως; ). Πώς λες για παιχνίδι με τις λέξεις; Θα σου...δώσω άλλη μία ευκαιρία (επειδή ξέρω ότι θα την αρπάξεις ) να αναθεωρήσεις αν παίζω ή όχι.
Lucifer Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Αν αλλάξω τον τίτλο σε "μορφή άσκησης διακυβέρνησης" από "πολίτευμα" θα σταματήσετε; χμμμμ;;
washcloud Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 ...άμα έβγαζες κι εκείνο το "προτιμάτε", καλά θα ήταν
Lucifer Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Εξαρτάται από τις προτεραιότητες του καθενός. Ο τόπικ στάρτα το έθεσε ωραία, "τι προτιμάτε" όχι "ποιο πιστεύετε πως είναι το καλύτερο". Λέω .
labros1988 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 ...με συγχωρείς, αλλά είναι η κατάργηση του πολιτεύματος.Κατάσταση είναι, καθεστώς αν θες, αλλά όχι πολίτευμα, ειδικά με την έννοια που υποτίθεται ότι σχολιάζουμε στο παρόν νήμα. Εγώ πιστεύω ότι είναι ακραία μορφή του πολιτεύματος και του καπιταλιστικού συστήματος. Όλες οι δικτατορίες κάνανε μεταρρυθμίσεις. Όπως λένε οι μεγαλύτεροι συνέχεια "τουλάχιστον στη χούντα φτιάχτηκαν οι δρόμοι και γίνανε έργα". Και ο Μεταξάς καθιέρωσε το 8ωρο, την άδεια μετ'αποδοχών και δημιούργησε το ΙΚΑ... Βέβαια δεν είχες λόγο σε τίποτα και επίσης όπως έλεγε και ο μεγας Πατακός(τι στόκος πρέπει να 'τανε...) όποιος ενδιαφέρεται για τον συνάνθρωπό του είναι κομμουνιστής! Και αν π.χ ένας καθηγητής προσπαθούσε να εκδόσει ένα σύγγραμα μπορούσε να θεωρηθεί εχθρός του πολιτεύματος Και το ενδιαφέρον είναι ότι σε αρκετές χώρες εκεί που πήγαινε να προκύψει σοσιαλισμός τελικά κατέλιξαν με δικτάτορα. Στην Ιταλία π.χ. ο Μουσολίνι ήταν σοσιαλιστής πριν γίνει φασίστας και στη Γερμανία πριν το ναζισμό παραλίγο να έχουν σοσιαλισμό Δηλαδή εκεί που ο καπιταλισμός τα βρίσκει σκούρα έρχεται η δικτατορία η οποία είναι ακραία μορφή του ώστε να τον βγάλει από το τέλμα. Βέβαια δεν νομίζω ότι είναι καλό για όλους μας...
washcloud Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Εγώ πιστεύω ότι είναι ακραία μορφή του πολιτεύματος ...με τον όρο "πολίτευμα", και την λέξη "προτιμάτε", υποθέτω πως σε όλους έρχεται στο μυαλό ένας πολιτικο-κοινωνικός σχηματισμός που θα τον επιλέξουμε και πιθανώς, έστω έμμεσα, θα διαμορφώσουμε κι όλας στην πορεία. Οι δικτατορίες συνήθως δεν επιλέγονται, κι όταν ψηφίζουν πεθαμένοι και δέντρα, δεν διαμορφώνεται καν, το υποτιθέμενο πολιτικό υπόβαθρο κάτω τους. Αλλιώς να το θέσουμε σε βάση του τύπου "τί σόι διακυβέρνηση νομίζετε πως μας χρειάζεται/αξίζει/θα κάνει την καλύτερη δουλειά;". Όσο για τους παλαιότερους που έχουν να αναφέρουν "καλά" των δικτατοριών, σίγουρα δεν ήταν από τις χιλιάδες όσων αντιφρονούντων κυνηγήθηκαν, δάρθηκαν, φυλακίσθηκαν, τυραννήθηκαν, εκτελέστηκαν. Και άντε πάει στο διάλο, ο ένας εφήρμοσε εδώ το 8ωρο, ο άλλος έφτιαξε δρόμους. Συνήθως όμως οι δικτατορίες γυρνάνε μια χώρα προς τα πίσω, δεν προωθούν την πρόοδο, κατασπαταλούν κρατικές περιουσίες, καταπιέζουν με κάθε τρόπο (οικονομικό, κοινωνικό) τα λαϊκά στρώματα, ξεπουλιούνται σε αλλοδαπές πολιτικο-οικονομικές υπερδυνάμεις και γενικώς δεν είναι πολύ σοφή η πρακτική του περιορισμού της ελευθερίας του ανθρώπου, γιατί αργά ή γρήγορα θ' αντιδράσει. Το αν η "δημοκρατία" (η αλλιώς η καπιταλιστικοκαταναλωτική αποχαύνωση και έμμεσος φασισμός) που βιώνουμε, δε μοιάζει να διαφέρει και πολύ στην πράξη από τα παραπάνω, αφ' ενός και τουλάχιστον στη θεωρία είναι επιλογή μας - αφ' ετέρου είναι άλλο καπέλο...
Garnele Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πώς γίνεται κάποιοι να βάζουν πιο ψηλά τους ΔΡΟΜΟΥΣ από την ατομική και πολιτική τους ελευθερία.
Lucifer Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Ίσως πιστεύουν πως είναι καλύτερο να μπορείς να πας όπου θες αλλά να μη σε αφήνουν παρά να σε αφήνουν και να μη μπορείς.
labros1988 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω πώς γίνεται κάποιοι να βάζουν πιο ψηλά τους ΔΡΟΜΟΥΣ από την ατομική και πολιτική τους ελευθερία. Ναι, αλλά εκτός από τους δρόμους που φτιάξανε, μπορούσες να κοιμάσε με την πόρτα ξεκλείδωτη! Ποιον τον νοιάζει τώρα για ατομικές και πολιτικές ελευθερίες... Και όσον αφορά τους βασανισμούς κλπ ο Παττακός το είχει πει ξεκάθαρα: Ή βασανιστές είμαστε ή ηλίθιοι. Δεν γίνεται και τα 2 μαζί.(Απ' ότι μας έδειξε όμως γίνεται...) Τεσπα, για ένα πολίτευμα που θα ήθελα να δω είναι κάτι σαν και αυτό που λέει ο Lucifer πάνω-κάτω
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.