Alchemist` Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Μια υπερενισχυμένη τοπική αυτοδιοίκηση μας κάνει; Με τον Δήμαρχο "τοπικό άρχοντα με τα ούλα του"; 'Η μπα; Δεν ήθελα να τονίσω αυτό με τα λεγόμενα μου, όσο τον άμεσο έλεγχο από τον λαό (με σοβαρές επιπτώσεις σε περίπτωση παραστατήματος), ενός προσώπου, που έχει όλη την εξουσία. Στην ουσία έχεις ένα άτομο που μπορεί να κάνει σχεδόν τα πάντα, αλλά και να χάσει με συνοπτικές διαδικασίες αυτό το δικαίωμα. Το άτομο αυτό εκλέγεται και δεν είναι μονάρχης. Ο έλεγχος για την εμπιθστοσύνη του λαού γίνεται άμεσα ηλεκτρονικά, όχι μέσω ψήφων, όχι μέσω αντιπροσώπων (βουλή-γερουσία ή όπως διάολο μπορεί να λέγεται) Η υπερισχυμένη τοπική αυτοδιοίκηση δεν μας κάνει γιατί: 1) περιορίζεις τον αριθμό των υποψηφίων ατόμων για αυτή την θέση μόνο σε δημότες του δήμου, που μπορεί σε ποσοστό 99% να είναι τσομπάνιδες 2) τα κονδύλια/κρατικά ταμεία ελέγχονται και πάλι από την κεντρική εξουσία 3) δεν έχουμε εξιδικευμένη νομοθεσία για τις ανάγκες τις συγκεκριμένης περιοχής 4) δεν μπορώ να πάρω αποφάσεις για θέματα όπως εξωτερική πολιτική και διάφορους άλλους τομείς της διοίκησης. Στην ουσία η όποια κεντρική εξουσία, πάλι σε περιορίζει. ίσως και πολύ άλλοι λόγοι, που δεν θέλω να κάτσω να ψάξω αυτή την στιγμή.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Οπου ψηφος βαλτε κληρωση και τα πραγματα θα ειναι λιγοτερο χειροτερα κατ'εμε.
Lucifer Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Αν βάλεις όλα τα bold μαζί (εκτός το underlined κομμάτι), είναι σαν να φωτογραφίζεις ένα πολίτευμα. Ωστόσο δεν έστησα όλο αυτό το πανηγύρι για να σου πω εξυπνάδα αλλά για να δείξω ότι πάνω κάτω (αν συνυπολογίσουμε και την συζήτηση που έχει προηγηθεί εδώ) δεν έχει σημασία πως ονομάζεται ένα σύστημα αλλά στο πως εφαρμόζεται. Αν το δεις αφαιρετικά, σχεδόν όλα τα πολιτεύματα (πλην αναρχίας) προτείνουν μια κεντρική εξουσία που αποφασίζει, το μόνο που αλλάζει είναι ο τρόπος που βγαίνει αυτή η εξουσία και κατά πόσο επηρεάζεται από την θέληση του λαού. Συνοπτικά συμφωνώ μαζί σου, κάτι τέτοιο έχω και γω στο μυαλό μου ως το πολίτευμα με την καλύτερη αναλογία ρεαλιστικού-εφικτού/ιδεατού. Ίσως με λίγο μεγαλύτερη εξουσία στην αριστοκρατία για να μπορεί να δράσει και με διάφορες "ποινές" σε όσους δεν μπορούν να αξιοποιήσουν σωστά το δικαίωμα της ψήφου. Αλλά ξεφεύγω στα όρια του "ρεαλιστικού" μετά. ΥΓ Το σύστημα που λες εφαρμόζεται στην Ελβετία νομίζω, δεν ξέρω αν έχεις επηρεαστεί από εκεί. To bold στην αριστοκρατία το έβαλα γιατί θεώρησα ότι αριστοκρατία = εκλεκτή εξουσία. Αν το εννοούσες με άλλη έννοια, γράψε λάθος. Με περιμένει μια ψησταριά και κάτι μπριζολάκια στον Άλιμο, I'll be back. Δεν είχα ιδέα. Γενικά δεν έχω ιδέα τι εφαρμόζεται που, πέραν ΠΟΛΥ γενικών γραμμών. Το μόνο που ξέρω είναι τα καλά και τα κακά του ήπιου κομμουνισμού που ζω εδώ πέρα. Και ναι, η αριστοκρατία είναι άλλη φάση, βασίζεται σε μια παραλλαγή αυτού εδώ που 'χα διαβάσει πριν χρόνια. Όπως είπα, παραμένει ουτοπικό.
nmout Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Αμεση δημοκρατια με δημοψηφισματα Ολοι οι νομοι της βουλης τα προεδρικα διαταγματα και οι υπουργικες αποφασεις θα επικυρωνονται η θα απορριπτονται με δημοψηφισματα
Lucifer Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Άμεση κι όλας. Να ψηφίζει και η γιαγιά με το αλτσχάημερ και ο μανάβης με την πλήρη κατανόηση ενός δημοψηφίσματος πολεοδομικής φύσης.
AGNUSDeI Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Έμενα μου αρέσει και απολαμβάνω τη μορφή του πολιτεύματος που έχουμε σήμερα. χάριν αυτού ζω και ζούμε το όνειρο μιας χώρας "μεγάλης" και "ωραίας"...! [ame]http://www.youtube.com/watch?v=C95LnEUTG1c&feature=PlayList&p=3E3EC33E63033B42&playnext_from=PL&playnext=1&index=8[/ame]
jimarass Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Αρχικά θέλω φασισμό! Εκτελούμε τους ΔΥ που δεν παράγουν, κατάσχουμε τις περιουσίες τους και μετά επιστρέφουμε στην Δημοκρατία και το Θοδωράκη!!
Alchemist` Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Αρχικά θέλω φασισμό! Εκτελούμε τους ΔΥ που δεν παράγουν, κατάσχουμε τις περιουσίες τους και μετά επιστρέφουμε στην Δημοκρατία και το Θοδωράκη!! [offtopic] Συμβάλλουν δλδ στην παραγωγή της χώρας μας με την εργατικότητα τους και την εξιδίκευσή τους, (οπότε πρέπει να μείνουν ζωντανοί και να τραγουδούν με τον Θεοδωράκη για να πάμε μπροστά) οι: * Υπάλληλος της vodafone, που πάντα με χαμόγελο έχει μαγνητοφωνήσει και αναπαράγει την απάντηση "Ισως δεν έχει καλό σήμα η περιοχή" για όλα τα προβλήματα * Απόφοιτος λυκείου με βαθμό απολυτηρίου 9,5 (6000 μόρια στις πανελλαδικές), μελλοντικός άνεργος * Πτυχιούχος άνεργος που έχει 552 μεταπτυχιακά, 827 πτυχεία και έχει παρακολουθήσει 8000 σεμινάρια, χωρίς να έχει πατήσει ποτέ στο πανεπηστίμιο (πρέπει να είναι διάνοια το παιδί) * Τζούλια Αλεξανδράτου * Συνδικαλιστής που καταστρέφει τα όποια έσοδα θα είχαμε από τον τουρισμό κλείνοντας λιμάνια, αεροδρόμια, τζατζικοσούβλακα, κτλπ με πορείες διαμαρτυρίες κτλπ * Τυπάκος που έχτισε μέσα στο δάσος και δεν κατεβαίνει από την ταράτσα όταν πάει η πολεοδομία για γκρέμισμα * Πτυχιούχος του ΤΕΙ "Η τέχνη της ζωής" . . . . . ........ Υ.Γ. Ακόμα δεν έχουν καταλάβει μερικοί ότι η Ελλάδα έχει σαπίσει στο σύνολό της? Δεν τα προκάλεσαν αυτά ορισμένες ομάδες, αλλά όλοι μας! [/offtopic]
hashashin Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Καλα με το παραπανω εριξα τρελο γελιο^^ Για μενα η τελεια μορφη πολιτευματος ειναι η αναρχια αλλα ειναι αδυνατον να εφαρμοστει. Οσο για την δημοκρατια θα πρεπει να ανατρεξουμε στον χρυσο αιωνα του Περικλη.Αυτη ηταν η τελεια δημοκρατια.Βεβαια περιοριζοταν μονο στους κατοικους της Αθηνας που ηταν πολυ μικρος πληθυσμος σε σχεση με σημερα. Η ιδεα μου ειναι να σφαξουμε τα 3/4 του πληθυσμου της γης .Ετσι θα ειμαστε ολοι πλουσιοι και ευχαριστημενοι και θα γλιτωσουμε και την γη απο την μολυνση .Εγω βεβαια θα ειμαι σ' αυτους που θα ζησουν Πλακα πλακα η παραπανω προταση μου θα λυσει ολα τα προβληματα αλλα ειναι τελειως ανηθικο
Blondeamon Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δεν έχει σημασία το πολίτευμα. Όταν το φρούτο είναι σάπιο, δεν έχει σχέση σε τι πιάτο θα το σερβίρεις.
hashashin Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Για μια στιγμη, μας αποκαλεις σαπιους?Γιατι αν το κανεις αυτο δικιο εχεις
V for Vagelis Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Η ιδεα μου ειναι να σφαξουμε τα 3/4 του πληθυσμου της γης .Ετσι θα ειμαστε ολοι πλουσιοι και ευχαριστημενοι και θα γλιτωσουμε και την γη απο την μολυνση .Εγω βεβαια θα ειμαι σ' αυτους που θα ζησουν Πλακα πλακα η παραπανω προταση μου θα λυσει ολα τα προβληματα αλλα ειναι τελειως ανηθικο Ναι, γιατί οι κακοί Κινέζοι και Ινδοί κλέβουν και μολύνουν την Ελλαδίτσα μας... Ο υπερπληθυσμός της γης δε παίζει ρόλο. Ίσα ίσα, η Ελλάδα πχ είναι σχετικά αραιοκατοικημένη χώρα. Το αποτέλεσμα του καπιταλισμού θα είναι πάντα το ίδιο. Λίγοι πλούσιοι, πολλοί φτωχοί. Η αναλογία παραμένει σταθερή. Κανένα πρόβλημα δε λύνεται έτσι, εκτός κι αν στα 3/4 του πληθυσμού συμπεριλαμβάνονται τα δυτικά κράτη (συνεπώς κι εμείς) και οι κυβερνώντες του τρίτου κόσμου. Εξάλλου οι πόροι της γης θεωρητικά επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες όλων μας.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Επισης, λογω του καπιταλισμου εχουμε και λιγους ομορφους και πολλους ασχημους, λιγους ψηλους και πολλους κοντους. Γενικα, ο καπιταλισμος μας εμαθε να συγκρινουμε, να ζηλευουμε και να φθονουμε κατι που δεν καναμε πριν για καποιο περιεργο λογο.
Blondeamon Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Αυτό μας έκανε ο καπιταλισμός...ε ρε κοτσάνες που θα ακούσουμε ακόμα σήμερα.
saboter7 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 χουντα? οτι πολιτευμα και να εχεις σημασια ειναι ποσα θελει να βγαλει αυτος που κανει κουμαντο
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.