Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα. (Αφορά την κόρη μου με τον άντρα της και το 1 έτους κοριτσάκι τους). Η πρόταση για δουλειά (γραφείου) σε πολυμετοχική εταιρεία διεθνών συμφερόντων, ήρθε τη μέρα εισβολής του ΔΝΤ στη χώρα μας. Άρα στο σωστό timing. Εδώ υπάρχει ήδη δουλειά και για τους 2 (γενιά των 800), αλλά με αβέβαιο μέλλον και πολλές υποχρεώσεις. Επειδή υπάρχει μωρό στην οικογένεια, το ψάχνω λίγο πριν τους πω τη γνώμη μου. Βέβαια η απόφαση είναι δική τους.

Ξέρει κανείς το μέσο κόστος ζωής στο Dubai, ενοίκια για 3άρι, και άλλες χρήσιμες πληροφορίες; Η πρόταση αφορά και τους 2, αλλά λόγω παιδιού, θα πάρουν μαζί και την πεθερά της για το παιδί. Μισθοί: USA $ 3000X2 (ίσως πληρωμένο νοίκι και αυτοκίνητο). Γράψτε την άποψή σας, όσοι έχετε εμπειρία, με όσο το δυνατόν καλύτερη προσέγγιση.

Δημοσ.

Ενας πολύ καλός μου φίλος ζούσε τρια χρόνια στο Ντουμπάι... Το απογευμα θα έχεις μια καλή απάντηση...:)

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.
Ενας πολύ καλός μου φίλος ζούσε τρια χρόνια στο Ντουμπάι... Το απογευμα θα έχεις μια καλή απάντηση...:)

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Ευχαριστώ. Περιμένω ανυπόμονα.

Δημοσ.

Έχω ένα ξάδερφο, είναι ο τρίτος του χρόνος στο Qatar, θα τον ρωτήσω. Τι διάολο, πόση διαφορά μπορεί να έχουν;

Δημοσ.

Άρχισε ο ξενιτεμός ήδη; Ωχ.

Αν και δεν μπορώ να σε βοηθήσω, εύχομαι ολόψυχα καλή επιτυχία και καλή τύχη σε όποια απόφαση πάρουν τα παιδιά. Δυστυχώς, η Ελλάδα θα γυρίσει 60 χρόνια πίσω, όπως τότε που έφευγαν μαζικά για Γερμανία και Αυστραλία.

Δυστυχώς, τα πράγματα θα χειροτερέψουν.

Δημοσ.

Aπο γνωστο μ μπορω να σ πω οτι η ζωη πανωκατω ειναι οσο και στην ελλαδα (απλα εκει ειναι αφορολόγητα εαν δν κανω λαθος),εκτος βεβαια απο την βενζίνη που με 7-10 ευρω γεμιζεις 65 λιτρα!!! το μονο δυσκολο ειναι εαν πας εργενης καθως ο κοσμος/ οι νομοι κτλ. δν σου επιτρέπει και πολυ διασκεδαση (αμα σ ποιασουν μεθυσμενο την γ@μισες κτλ.). αμα θες κατι αλλο πες...

Δημοσ.

χωρίς να ξέρω, αν τους πληρώνουν 3000δολάρια και είναι επι 2 πιστεύω πως συμφέρει (βέβαια είναι και το κόστος ζωής που πρέπει να δείτε) πχ το διαμέρισμα να είναι σε <<καλή>> γειτονιά. Αν δεν είχαν παιδί δεν θα υπήρχε αμφιβολία να μην πήγαινα στη θέση τους.

Έχετε κάποιες προοπτικές πχ να πάει σε σχολείο που διδάσκουν ελληνικά πρέπει να το κοιτάξετε,το καλό με αυτή την ηλικία είναι ότι αν μάθει κατευθείαν αγγλικά θα του δίνονται πολύ μεγαλύτερες δυνατότητες για το μέλλον .

Άρα απο εμένα καλό ταξίδι

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

αυτα που ηξερα χωρις να τα εχω ζησει ,ειναι οτι απαγορευετε το αλκοολ και οτι δεν ειχαν clubs.βεβαια απο google βλεπω οτι παει ξεπεραστηκαν αυτα... σαν οικογενεια σιγουρα δεν σας νοιαζει αλλα οκ:P

http://www.google.gr/search?hl=el&source=hp&q=dubai+clubbing&meta=&aq=1&aqi=g5&aql=&oq=dubai+club&gs_rfai=

Πάντως υπαρχουν πολλες παρομοιες καταστασεις απο αμερικη+ευρωπη που εχουν παει σε πολυεθνικες στα εμιρατα...

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.

(...λέτε ο topic starter να κράτησε την ανάσα του μέχρι να ξυπνήσει ο υπνοβάτης...; Χάθηκαν πάντως κι οι δυο...)

...Δεν ξέρω ακριβώς το κόστος ζωής, ξέρω πάντως από γενικές κουβέντες πως πρέπει να το κάνουν με κλειστά μάτια, μιας και οι (πλούσιες) αραβικές χώρες (Ντουμπάι καλή ώρα), είναι ακριβώς αυτό που ήταν κάποτε η Γερμανία, Σουηδία κτλ : μέρος να πας σα ζευγάρι, να δουλέψεις μερικά χρόνια, να κάνεις κομπόδεμα, και να γυρίσεις Ελλάδα να στα φάνε οι τράπεζες κι ο πληθωρισμός :P

Δημοσ.
(...λέτε ο topic starter να κράτησε την ανάσα του μέχρι να ξυπνήσει ο υπνοβάτης...; Χάθηκαν πάντως κι οι δυο...):P

Εγώ δε χάθηκα, είμαι εδώ και περιμένω να βγάλω συμπεράσματα. Στο μεταξύ ψάχνω και μέχρι στιγμής έχω βρεί ενδιαφέροντα πράγματα, μέχρι να έχω απάντηση από "πρώτο χέρι". Πάντως ευχαριστώ όλους όσους ενδιαφέρθηκαν.

Δημοσ.

Η απάντηση από τον ξάδερφο (ο οποίος είναι μηχανολογός μηχανικός σε εργοτάξιο):

**

Καλησπερα ξαδερφε!

Λοιπον τα τελευταία δυο χρονια το κόστος ζωής εδώ στο Qatar ανέβηκε παρα πολυ. Ενα διαμερισμα μπορει να στοιχίζει απο 3000 Qatar rials μεχρι και 15000 Qatar rials, η βενζίνη ενταξει ειναι παρα πολυ φθηνη αλλα το κοστος φαγητού και διασκεδασης ειναι σχετικα ακριβό. Οι τιμες φαγητού ειναι παρομοιες με Ελλάδα. Θα ειναι καλο αν του καλυπτει το ενοικιο διοτι ειναι πολυ ακριβο εδώ στο Qatar. Εγώ μενω σε ενα διαμερισμα με 3 υπνοδωματια, σχετικα καινουριο και στηχιζει 11000 Qatar rials που 8α ελεγα ειναι πολυ ακριβο. αλλα μου το πληρωνει η εταιρεια. Αρα 8α σου κανω ενα μεσο υπολογισμο. Διαμερισμα για να ειναι βιωσημο 4500 -6000 Qatar rials, βενζίνη πολη φθηνη δηλαδη 100 Qatar rials/μήνα, φαγητο εξαρτάται αν προσφερει μαγειρα η εταιρεια 8α ειναι γηρω στα 500 Qatar rials αν οχι γυρω στα 800- 1000. Τα εξοδα διασκεδασης ειναι ακριβα διοτι ο μονος φορος που υπαρχει ειναι στο αλκοολ οποταν αμα βγαίνει συχνα γυρο στα 1000-1500 QΡ. Οποτε 8α εχει εξοδα κα8ε μηνα απο 6000 - 8000 Qatar rials που ειναι ισοτιμο με απο 1200 -1600 Euro. Aν βρει και κανα κοριτσι που ειναι πολυποθητα εδω τοτε.... ο κουκος αηδονι.

Λοιπον αν δεν ειναι υψηλόμισθος καλυτερα να μην ερ8ει. Εγο ηρθα γιατι μου πληρωναν το διαμερισμα, μου εδιναν και αυτοκινητο και εχω συμβόλαιο $55000 τον χρονο και ζω συντηριτικά. Επιπλεον ηρθα για να αποκτησω καποια πειρα. Αλλα τα τελευταία χρονια δεν αξιζει να ερθεις για να δουλέψεις στις αραπιες. Οι πληστοι τωρα φευγουν και προτιμουν να την βγάζουν με λιγοτερα παρα να ζουν εδω διοτι εδω εχει πολλες κακουχιες. Πολύ ζέστη (οι 50 Celcius είναι καθημερινότητα), πολλή υγρασία και γενικά οι αραπιδες ειναι χαλια και θα σου συμπεριφερθουν ασχημα. Οποτε πες του να μην ερ8ει αν δεν του προσφερουν γη και υδωρ διοτι θα το μετανιώσει και να σκεφτει και τισ κακουχίες που θα τραβήσει εδω στις αραπιες. Αν ειναι να σε πηδανε τουλαχιστο να σε χρυσοπληρώνουν.

Σε κουρασα αλλα ο μονος λογος που φευγω ειναι οτι αρρωστησα με το στομαχι μου, εφαγα σκονη, πολλύ ηλιο και γενικα κουράστηκα πολύ.

ΥΓ. 1: Εδώ ειναι 6 ημερο και 10 ωρο για ολους

ΥΓ. 2: Πες του να το ξανασκεφτεί

ΥΓ. 3: Και να το 3ανασκεφτει

**

Νομίζω ότι πάνω κάτω ισχύουν και στο Dubai. Μπορεί και όχι.

Edit: Το κείμενο της απάντησης παρατίθεται αυτούσιο.

Δημοσ.

Wizzy ευχαριστώ. Μετά από ψάξιμο που έκανα, πρέπει να ισχύουν τα ίδια περίπου και στο Dubai. Πλέον ότι υπάρχει και ένα μωρό 1 έτους, οπότε μπαίνει και άλλο θέμα.

Πάντως ευχαριστώ για το ενδιαφέρον, και του ξάδερφου.

Δημοσ.

kage: Ναι, ξέρω ότι είναι διαφορετικά κράτη/κρατίδια. Απλά υπέθεσα ότι οι συνθήκες θα είναι πάνω κάτω οι ίδιες. Μπορεί και να έχω λάθος, απλά ήθελα να δώσω μια εικόνα για το τι γίνεται σε ένα άλλο κράτος παρόμοιων συνθηκών (καιρικών, πολιτικών, εργασιακών). Επαναλαμβάνω, μπορεί και να κάνω λάθος.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...