Waldo_Vrs Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Εκεί που όλα τρέχαν ρόδινα ξαφνικά φράκαρε το σύμπαν...δεν κουνιόταν τίποτα...πάγωσε η οθόνη...αφού επι μια ώρα ήταν έτσι δεν το είχα καταλάβει ..είδα το ρολόι που είχε μείνει μια ώρα πίσω και το κατάλαβα... Κάνω μια restart...και ο δίσκος δεν ξεκινάει τέλος...δεν κάνει boot... Αφού άλλαξα ότι μπόρεσα τπτ... Έκανα μια εγκατάσταση τα windows στον 2ο σκληρό που είχα για αποθήκη και με τα χίλια ζόρια ξεκίνησε... Αφού ανοίξω τον υπολογιστή πλέον τώρα...βλέπω κανονικά μέσα τον πρωταρχικό μου δίσκο με το φάκελο των windows programm files κτλ...δουλεύει κανονικά!!!. Όταν πάω απο το Bios και βάζω να ξεκινήσει απο εκείνον δεν ξεκινάει..αλλά εν τέλη μου ανοίγει τα windows απο το 2ο πλέον... Τέλος ο δίσκος???... ή παίζει τίποτα με τη μητρική?... ή κάνω κάποια παπαριά εγώ?... Και το τόσο γερό κόλημα απο τι προέρχετε?.
alexis333 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Aπλα εσκασαν τα windows μαλον αν καταλαβα καλα ... Δοκιμασες να κανεις format/εγκατασταση windows στον πρωτο δισκο ... ?? Παρε τα backup σου και ξεκινα ...
Waldo_Vrs Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Έτσι απλά?.. κάτι το προκαλεί... Το ίδιο έγινε και πριν 3 βδομάδες...τα ξαναέκανα εγκατάσταση και δούλεψε...αλλά τώρα πάλι τα ίδια???...
alexis333 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Έτσι απλά?..κάτι το προκαλεί... Το ίδιο έγινε και πριν 3 βδομάδες...τα ξαναέκανα εγκατάσταση και δούλεψε...αλλά τώρα πάλι τα ίδια???... edit... Μπορεις να κανεις και κανα τεστ με διαφορα προγραμματα κι ολας για να διαπιστωσεις αν ειναι οκ ο δισκος.... Π.χ. αν bootar-εις με Hiren's μπορεις να κανεις δοκιμη το δισκο με το tool της κατασκευαστριας εταιριας ... Ή να κανεις ενα τεστμε το HDD Regenerator για bad sectors ... Αυτα ....
Waldo_Vrs Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Τη πρώτη φορά είχε βγάλει bad sector τώρα δεν δείχνει κάτι τέτοιο... Το σύστημα στο Bios τον βλέπει κανονικά και τον αναγνωρίζει στην 3# θέση που τον έχω...και στην 2# τον άλλο που έχω για αποθήκευση... Το ανεξήγητο είναι πως στις επιλογές για boot μου έχει μόνο τον "καμένο" και όχι τον 2ο που έχω τώρα τα windows... Ότι και να κάνω δεν ξεκινάει ποτέ απο εκείνον...λέει βάλτε σωστή μονάδα για να ξεκινήσει το σύστημα...και μόλις βάλω το cd (σαν επιλογή) αναγνωρίζει πως δεν υπάρχει (δεν βάζω στο boot) ξεκινάει απο τον 2ο που έχει τα windows... Ο άλλος μεν λειτουργεί αλλά είναι ενα πράμα σαν φάντασμα?!?!?!?!...
washcloud Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 ...έτσι δημιουργούνται οι μύθοι περί φαντασμάτων. Τεσπα, αν σε ενδιαφέρουν τα "βαρεμένα" Windows, δοκίμασε τα εξής : (full)Chkdsk. Aν πάλι δεν ξεκινάνε, άσε μόνο το "φάντασμα" πάνω, boot απ' το CD, και πας για εγκατάσταση. Λίγο πριν μπει στο μενού των δίσκων/partition που βλέπει (μετά το πάτημα του F8 δηλαδή, για αποδοχή των όρων του Βασίλη, αν τα Παραθύρια σου δεν είναι καμμιά κομμένη/πειραγμένη έδοση και στους βγάζει), θα σε δώκει επιλογή για "επιδιόρθωση λειτουργικού". Να πεις ναι (ΔΕΝ εννοοώ την επιλογή "εγκατάσταση με Ednter ή Κονσόλα Αποκατάστασης με R" που ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ θα προηγήθηκε). Θα ξεκινήσει με περιβάλλον τύπου εγκατάστασης, μάλλον θα τραβήξει και αρκετά (σχεδόν όσο μια εγκατάσταση), αλλά θα αντικαταστήσει πιθανά σακατεμένα, σημαντικά αρχεία των Win. Aν είσαι τυχερός, μετά το restart θα ξαναμπαίνει στα παλιά Win. Aν όχι, πάτα του ένα filling with zeros με το εργαλείο της εταιρίας του (είτε από win, είτε από floppy), μετά initialization μέσα απ' το disk management των Win και δημιουργία συστήματος αρχείων (partitions, πρακτικά), κι άμα θες ξανά εγκατάσταση εκεί, ή τον κρατάς για αποθήκη. Κάνε κι έναν διαγνωστικό έλεγχο, με το μανίσιο (λογικά θα σου πει είναι οκ), και τέλος με ένα 3rd party prog (ΗDTune, HD Sentinel κτλ) δες πληροφορίες για το S.M.A.R.T. του. Αν είναι κάποιες τιμές κοκκινισμένες, ή τεσπα δείχνει ότι έχουν αντικατασταθεί πολλοί sectors απ' την καβάτζα του δίσκου, έχε απλά τον νου σου για το μέλλον του, και για το μέλλον των αρχείων που του εμπιστεύεσαι. Τέλος μπορεί να τραβάει κάποιο ζόρι η ΣΥΝΔΕΣΗ του : το καλώδιο σήματος (προληπτικά άλλαξέ το, φθηνά είναι) ή το βύσμα τροφοδοσίας (κούμπωσέ τον σε ένα άλλο) - ή ακόμα και το ίδιο σου το τροφοδοτικό, αν κάνει "συχνά", όπως λες, "κόλπα" (μπορεί να έχει αρχίσει να ψιλοψοφάει, και να μη στέλνει κανονικά ρεύμα, με αποτέλεσμα να βαράνε τα Win, ή το file system. Αμέ...). Τσέκαρε τί τιμή δίνει για τη γραμμή των 12 Volt. Αν είναι SATA, είναι το πιο αθλιοτερότερο interface ever : συχνά δεν γίνεται καλή επαφή στους κονέκτορες (είτε του καλωδίου φταίνε, είτε της μητρικής, είτε πότε ο Γιάννης δεν μπορεί-πότε ο κώλος του πονεί), με το πιθανό αποτέλεσμα αυτό που πχ βιώνεις.
Waldo_Vrs Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Τα δοκίμασα τα τεχνικά θέματα τα πάντα..και έχω αλλάξει και καλώδια με κάποια της akasa πιο άκριβα απο την αρχή... άλλαξα και θέσεις για τροφοδοσία και της Sata που είναι συνδεδεμένος όλα όλα..βασικά μήπως κάνει λαδιές η μητρική αλλά πάλι τίποτα... Είναι ενας Velociraptor και είναι ακόμα εν εγγύηση...εντομεταξύ τον έχω αλλάξει ήδη μια φορά με την εγγύηση γιατί δεν τον έβλεπε ούτε καν η μητρική... Εαν τα επίπεδα στο S.M.A.R.T. είναι για κλάμματα...θα μου τον αλλάξουν αν τους το δώσω πίσω???... Το κακό με την επιδιόρθωση και το παράδοξο είναι οτι δεν τον βλέπει για να την κάνει...πατάω που να την κάνει και λέει ότι δεν υπάρχει... Θέλω να δοκιμάσω αυτό με το filling zeros δεν το είχα σκεφτεί ...άντε να δούμε... ...θα ενημερώσω αύριο που θα πέσει το πείραμα... Δεν είναι τελικά σκληροί για 24ώρα συστήματα εν ενεργεία μου φαίνετε... ...τα νεύρα μουυυ
washcloud Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 ...πιο πιθανό πάντως είναι τις λαδιές να τις κάνει το τροφοδοτικό ή ο/οι connectors της μητρικής (αφού λες δοκίμασες άλλα καλώδια), παρά η μητρική "γενικώς" (αν εννοοείς πχ τον disk controller). Eνδέχεται βέβαια να είναι κι ο δίσκος (είναι από αλλαγή ήδη λες, αλλά που να είσαι σίγουρος ότι δεν σου έδωσαν κανέναν refurbished ξερωγω....Conspiracy theory ολίγον το τελευταίο, αλλά δεν αποκλείεται τίποτα. ΕΛπίζω βέβαια να μην είναι ο ίδιος -ο ΙΔΙΟΣ, όχι "ίδιο μοντέλο"- με αυτόν που τους έδωσες να σου αλλάξουν...) που τραβάει ζόρι. ...Αν οι τιμές του SMART είναι τραγικές, θα σ' ενημερώσει το πρόγραμμα που θα στις παρουσιάζει, πως είναι "failed" ο δίσκος. Το οποίο σημαίνει τον παίρνεις όπως είναι (ούτε zeros writing, ούτε καν format) και τον δίνεις γι' αλλαγή. Αν νομίζεις ότι σε παίρνει, δωσ' τον γι' αλλαγή και χωρίς να είναι τόσο άθλιες οι τιμές - "επέμενε" λίγο να στον αλλάξουν (στυλ, "σας παρακαλώ, αλλάχτε τον, δεν μπορώ τη δουλειά μου να κάνω", με λίγο "έντονη" ένταση φωνής, και ίσως το κάνουν μπαμ-μπαμ για να μη σ' έχουν πάνω στο κεφάλι τους να "γκρινιάζεις"). Το κακό με την επιδιόρθωση και το παράδοξο είναι οτι δεν τον βλέπει για να την κάνει...πατάω που να την κάνει και λέει ότι δεν υπάρχει... .....? Δεν είναι τελικά σκληροί για 24ώρα συστήματα εν ενεργεία μου φαίνετε... ..."και είναι-και δεν είναι". Να τους έχεις καλή ψύξη (Μ.Ο. ξερωγω στους 20C, Χειμώνα-Καλοκαίρι), κι ό,τι σου κάτσει - ανάλογα τον δίσκο, που είναι ολίγον κάτι σαν λαχείο (...και δε λέμε για πάνω από 2, άντε 3 χρόνια, σχεδόν αδιάλειπτης λειτουργίας, ε. Μιλώντας για δίσκο που κουβαλάει μάλιστα λειτουργικό, και γενικώς ΕΙΝΑΙ active, όχι απλά "παίρνει ρεύμα και κάθεται. Κάτι σαν κασέτες είναι οι δίσκοι, όσο κι αν πρόκειται για πιο "εξειδικευμένη" τεχνολογία, άρα μην περιμένουμε και θαύματα από αυτούς...Τα 3 χρόνια Μ.Ο. εγγυήσεων, δεν είναι καθόλου τυχαία βαλμένα).
Neo106 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 To SMART δεν ειναι σιγουρο οτι θα σου δειξει αν ο σκληρος εχει προβλημα. Σκαναρε τον δισκο για bad sector με ενα προγραμμα οπως το hdtune. Αν δεν σου βγαλει bad sector τσεκαρε τον δισκο απο κατω.Εχει κατι μικρες ακιδες που ειναι κατασπρες.Αν αυτες αρχιζουν να μαυριζουν η εχουν ηδη μαυρισει ειναι ενδειξη οτι η πλακετα αρχιζει να φτανει στα τελευταια της. Τελος παιζει και το τροφοδοτικο οπως προαναφερθηκε.
Waldo_Vrs Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Τον έκανα ενα check με ένα πρόγραμμα της Western Digital LifeGuard Diagnostics ... Τον βγάζει όλα οκ...όλα pass... Και στον έλεγχο του SMART και για τα bad sectors... Τότε τι άλλο μπορεί να παίζει και ξαφνικά να τραβάει τέτοιο κόλημα?... Και το τροφοδοτικό δεν παρουσιάζει κάτι...όλα τα υπόλοιπα δουλεύουν κανονικά... Κανείς καμιά ιδέα???...
washcloud Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 ...εγώ απλά να πω μην το έχεις τόσο σίγουρο το τροφοδοτικό. Αν μπορείς δανείσου ένα, και δοκίμασέ το για καμμιά βδομάδα ξερωγω. Κατά τ' άλλα, μην ψάχνεις για σχόλιο για καμμιά "φευγάτη" περίπτωση. Κάτι απ' αυτά που είπαμε και πριν είναι (αν θυμάμαι καλά, τροφοδοτικό και κονέκτορας μητρικής ή δίσκου. Αν είναι της μητρικής, μάλλον θα στο κάνει και σ' άλλο δίσκο κάποια στιγμή, αν βάλεις εκεί κάποιον άλλον. Αν είναι του δίσκου, μάλλον θα στο κάνει και σ' άλλο...pc, κάποια στιγμή).
alexis333 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Waldo να σε ρωτησω κατι επειδη τα βλεπω λιγο μπερδεμενα τα πραγματα ... Τον φορμαρες τον δισκο .. ??? Δοκιμασε ενα low format .... Επισης αναφερεις πως ειχε παλιοτερα bad sectors ... Κοιταξες μην εχει παλι ... ??? Πιθανο ειναι ...
Waldo_Vrs Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Τα έχω αλλάξει έχω στη θέση του άλλον σκληρό και σύνδεσα το καλόδιο και ρεύμα και δεδομένα που είχε ο άλλος... οπότε θα φανεί αν είναι το τροφοδοτικό... Δεν ξέρω τι να πω... Παλιότερα είχε κολίσει ακριβώς στο ΙΔΙΟ ΣΤΥΛ... δηλαδή όχι να κολήσει το σύστημα απλά σε κάπιο πρόγραμμα ή να πατάς π.χ. ctrl alt del και να μην ανταποκρίνετε ή να σου βγάζει errors... μου κάνει εντύπωση πως όταν λέω κόλησε...μιλάμε πάγωσε η οθόνη... αφού είχε κολήσει το ρολόι..δεν δούλευε...μένει η οθόνη σαν φωτογραφία.. Τη πρώτη φορά που το έκανε μόλις τον πάτισα restart στο boot μου πέταξε ότι είχε bad sector και αφού είδα και απόιδα...τον έκανα ένα format και έστρωσε...δούλεψε ένα μήνα και λιγότερο μπορώ να πώ και τώρα μου έκανε πάλι το ίδιο...ίδιος τρόπος κολήματος!!!...αλλά δεν έβγαλε bad sector απλά δεν μπορεί να κάνει boot... Και στην διάγνωση μου λέει ότι είναι μια χαρά (ούτε bad sectors ούτε τίποτα στο SMART)... Θέλω να δω πως θα πάει τώρα αυτός ο σκληρός που έβαλα (ο 2ος που είχα για αποθήκευση) επάνω τυπικά γρήγορα τα windows για τέστ...κοιτάω με προσοχή αυτά που είπατε τώρα...τροφοδοτικό και τη μητρική...
washcloud Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Παλιότερα είχε κολίσει ακριβώς στο ΙΔΙΟ ΣΤΥΛ... δηλαδή όχι να κολήσει το σύστημα απλά σε κάπιο πρόγραμμα ή να πατάς π.χ. ctrl alt del και να μην ανταποκρίνετε ή να σου βγάζει errors... μου κάνει εντύπωση πως όταν λέω κόλησε...μιλάμε πάγωσε η οθόνη... αφού είχε κολήσει το ρολόι..δεν δούλευε...μένει η οθόνη σαν φωτογραφία.. Τη πρώτη φορά που το έκανε μόλις τον πάτισα restart στο boot μου πέταξε ότι είχε bad sector και αφού είδα και απόιδα...τον έκανα ένα format και έστρωσε...δούλεψε ένα μήνα και λιγότερο μπορώ να πώ και τώρα μου έκανε πάλι το ίδιο...ίδιος τρόπος κολήματος!!!...αλλά δεν έβγαλε bad sector απλά δεν μπορεί να κάνει boot... Και στην διάγνωση μου λέει ότι είναι μια χαρά (ούτε bad sectors ούτε τίποτα στο SMART)... Θέλω να δω πως θα πάει τώρα αυτός ο σκληρός που έβαλα (ο 2ος που είχα για αποθήκευση) επάνω τυπικά γρήγορα τα windows για τέστ...κοιτάω με προσοχή αυτά που είπατε τώρα...τροφοδοτικό και τη μητρική... ...όταν χάνεται η σύνδεση κάποιου hardware (ειδικά αν αυτό είναι στη φάση "πατάω-δεν πατάω καλά"...), το να "παγώνουν" τα Win είναι κάτι σύνηθες. Από 'κει και πέρα, είπαμε πως το ότι δεν μπουτάρει, σημαίνει πως κατά πάσα πιθανότητα απλά σακατεύτηκε το λειτουργικό (και είπαμε και τρόπους να δοκιμάσεις να το ανανήψεις, αν το θες). Αν του κάνεις ένα filling with zeros του δίσκου, και μετά εγκατάσταση λειτουργικού, (μάλλον) θα δεις ότι θα είναι "μια χάρα". (το δε fwz, θα "καθαρίσει μια και καλή", με το τί bad ή failing sectors υπάρχουν και δεν υπάρχουν) "Σκέτο φορμάτ" δε λέει τίποτα.....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.