Προς το περιεχόμενο

Λογαριασμος ΔΕΗ

barrcode

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα,

Προχθες ηρθε ο λογαριασμος της ΔΕΗ (175 ευρω).(Να συμπληρωσω οτι ειμαι φοιτητης και μενω σε 30 τ.μ.)

Λοιπον τα 175 ευρω μου φαινονται υπερβολικα και γι αυτο τσεκαρα τον μετρητη. Γραφει 15835.(Ο λογαριασμος 175 ευρω ειναι εκκαθαριστικος) ενω ο προηγουμενος λογαριασμος ηταν 14314 και μου ηρθε 44 ευρω.

Επειδη ειμαι ασχετος με αυτα λογικα οσο πιο πολλες κιλοβατορες εχεις τοσο πιο μεγαλος ερχεται ο λογαριασσμος ετσι δεν ειναι?

Θελω να μου απαντησει καποιος που ξερει εαν ειναι λογικος ο λογαριαμος?

Δημοσ.

Δες πόσο ρεύμα έκαψες στην ανάλυση λογαριασμού.

Τα περισσότερα είναι δημοτικά τέλη και κολοκύθια.

Δημοσ.

Άλλο τι λέει η λογική και άλλο τι λέει η ΔΕΗ.

Έχω δει λογαριασμούς 300ευρώ εκ τον οποίων τα 50ευρώ ήταν ρεύμα.

Δημοσ.
καταναλωση ρευματος λεει 106.και παλι πολυ ειναι

Μάλλον έχει πολύ καιρό να σου έρθει εκκαθαριστικός και σου ήρθαν μαζεμένα.

Δημοσ.

1ον δεν εχει καιρο να ερθει γιατι το θυμαμαι και

2ον εαν δεν ειχα πληρωσει το προηγουμενο θα εγραφε στο Ανεξοφλητο ποσο κατι.τωρα ειναι κενο

Δημοσ.

Πραγματι ειναι παρα πολλα 106 ευρω για ΔΕΗ .

Αν ο μετρητης σου γραφει πιο πανω απο οτι λεει ο λογαρισμος σαν τελευταια ενδειξη το μονο που μπορεις να κανεις ειναι να ζητησεις ελεγχο μετρητη απο ΔΕΗ αλλα αν δεν εχει προβλημα θα χρεωθεις την επισκεψη του τεχνικου.

Δημοσ.

ο μετρητης που κοιταξα στο ρολοι ειναι ο ιδιος που γραφει και ο λογαριασμος,οποτε πρεπει να ειναι σωστος.Αλλα η καταναλωση ειναι παρομοια με των προηγουμενων μηνων.και συνηθως ειμαι γυρω στα 40 ευρω.πως ειναι δυνατον να μου ζητανε 175 ευρω ρε γαμοτο για 30 τ.μ.

Θα τρελαθω

Δημοσ.

Φιλε barrcode,μηπως εχεις κανενα UPS;Γιατι αν εχεις και χαλασε,ισως (λεω ισως) τραβουσε συνεχεια ρευμα με συνεπεια τον 'φουσκωμενο' λογαριασμο.

Επισης να ξερεις οτι κατα 99% αυτοι που θα φωναξεις να ερθουν για ελεγχο (αν τους φωναξεις τελικα) θα σου βρουν οτι ο μετρητης ειναι ΟΚ και μαλιστα κατα 99% και παλι οτι ειναι υπερ σου κατα 0,κατι% !

Να πας απο Δευτερα στο υποκαταστημα της ΔΕΗ που ανηκεις και να ζητησεις εξηγησεις ηρεμα και πολιτισμενα.Αν το αφησεις κατα πασα πιθανοτητα και οι επομενοι λογαριασμοι ισως ειναι φουσκωμενοι.

Δημοσ.

οχι φιλε δεν εχω ups.αυτο σκεφτηκα και εγω να παω απο εκει την δευτερα.

Δεν εχω καταλαβει ακομα ομως αν οσο πιο πολλες κιλοβατορες γραφει ο λογαριασμος τοσο πιο πολυ πληρωνεις.

γραφει ο λογαριαμος π.χ

Α.ΜΕΤΡΗΤΗ=ΤΑΔΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ=15835 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ=14314 ΔΙΑΦΟΡΑ=1521 ΣΥΝ. ΚΑΤΑΝ=1521

Ο μετρητης μου στο ρολοι γραφει 15900 περιπου αρα ειναι σωστος ο λογαριασμος.

Η καταναλωση ομως η τωρινη δεν διαφερει πολυ απο του προηγουμενου.Πως γινεται να ειναι τοσο μεγαλη η διαφορα στην τιμη?Αυτο δεν καταλαβαινω ακομα.

---------- Προσθήκη στις 21:52 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:49 ----------

Να συμπληρωσω οτι κοιταξα και καποιους λογαριασμους απο αλλα ατομα στην πολυκατοικια με παρομοιο αριθμο khw και οι τιμες τους ηταν πολυ πιο χαμηλες.κατω απο 60 ευρω

Δημοσ.

Μηπως (τραβηγμενο σεναριο) σου κλεβει ρευμα καποιος;

Μηπως αφησες/ξεχασες φωτα ανοιχτα για καιρο;

Μηπως χαλασε καποια συσκευη με συνεπεια την αυξημενη καταναλωση ρευματος;

Μηπως απλως επεσες σε περιπτωση υπαλληλου που περασε για μετρηση και απλα εκανε λαθος;

Δημοσ.

Θα ξαναρωτησω γιατι μπορει να μην ειμαι κατανοητος.

Εαν π.χ ειχα αφησει τον κλιματιστικο ανοιχτο δεν φαινοταν στον λογαριασμο?Οι κιλοβατορες δεν θα ηταν κατα πολυ αυξημενες ετσι ωστε να δικαιολουν το ποσο?

Δημοσ.
Δεν εχω καταλαβει ακομα ομως αν οσο πιο πολλες κιλοβατορες γραφει ο λογαριασμος τοσο πιο πολυ πληρωνεις.

γραφει ο λογαριαμος π.χ

Α.ΜΕΤΡΗΤΗ=ΤΑΔΕ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ=15835 ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ=14314 ΔΙΑΦΟΡΑ=1521 ΣΥΝ. ΚΑΤΑΝ=1521

έχεις 1521 κιλοβατώρες σε ένα τετράμηνο, και συνολικά πληρώνεις κάπου 210 ευρώ, σωστά; Μια χαρά φαίνεται ο λογαριασμός σου ως εδώ.

Τσέκαρε τον προηγούμενο εκκαθαριστικό λογαριασμό σου (δύο λογαριασμούς πριν δηλαδή). Δες αν οι μετρήσεις πάνε σωστά. Δηλαδή πχ, ο προηγούμενος θα λέει "προηγούμενη μέτρηση 1000, τωρινή 1500, διαφορά 500" και ο τωρινός "προηγούμενη 1500, τωρινή 2200, διαφορά 700". Αυτά για να αποκλείσεις λάθος στην έκδοση του λογαριασμού.

Επίσης τσέκαρε την κατανάλωση που έχεις τα τελευταία τετράμηνα (φαίνεται στους εκκαθαριστικούς). Αν σε αυτό το 4μηνο είναι υπερβολικά αυξημένη (μεταξύ μας, 1521 κιλοβατώρες είναι πάρα πολλές για 1 άτομο ε) ίσως κάτι συμβαίνει. Από διαρροή, μέχρι να ξέχασες τον θερμοσίφωνα ανοιχτό για 4 μήνες μεγάλε μου ;)

Δημοσ.

Πιθανόν να ναι σύμπτωση αλλά 3/4 φίλους που τυχε να συζητήσουμε για το θέμα, τους ήρθε σχεδόν διπλάσια ΔΕΗ απ ό,τι στον προηγούμενο λογαριασμό και σαφώς υψηλότερη απ οποιαδήποτε άλλη φορά. Ίσως ο προηγούμενος έναντι να ταν αρκετά χαμηλός, όπως μάλλον στην περίπτωσή σου. Δεν έχω μπροστά μου κάποιον αλλά 44€ είναι τίποτα αν υπολογίσεις πάγιο+ΕΡΤ+δημοτικά τέλη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...