Προς το περιεχόμενο

Ενεργοποίηση Hybrid CrossfireX

Alchemist`

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα...

Παιδιά έχω μια 5750 και πήρα μια μητρική πρόσφατα η οποία αναφέρει πάνω το hybrid cfX, το οποίο πάνω κάτω απ'ότι κατάλαβα, αξιοποεί την ενσωματωμένη gpu της μητρικής, σε συνεργασία με την discrete, για να αυξηθούν οι επιδόσεις...

Πως διάολο το ενεργοποιώ αυτό? Ή Onboard κάρτα είναι enabled στο BIOS, αλλά πέρα ααπό αυτό δεν έχει κάποια συγκεκριμένη ρύθμιση. ΕΠίσης το CCC δεν μου αναφέρει κάτι για αυτό? Τι οφέλη θα έχω αν δουλέψει? Παίζει να είναι ήδη ενεργοποιημένο, απλά επειδή έχω discrete κάρτα + enabled την onboard?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Aυτό μπορείς να το κάνεις μέσα απο το catalyst control center όπου θα επιλέξεις το hybrid crossfire.

Επειδή πρόσφατα είχα και εγώ μια 5750 και μία asrock με την hd4200 οnboard που υποστήριζε crossfire είχα προσπαθήσει να το ενεργοποιήσω και έτσι το είχα βρεί. Πάντως αν διαβάσεις το manual της μητρικής ή ψάξεις στο net στο site της ati σχετικά με hybrid crossfire θα διαπιστώσεις ότι υπάρχουν συγκεκριμένοι συνδιασμοί καρτών (onboard - pci) που υποστηρίζουν το hybrid και σε αυτές δεν ανήκουν οι κάρτες της σειράς 5xxx αλλά η προηγούμενη σειρά 4xxx (και μάλιστα όχι όλες). :-)

Δημοσ.

Θέλει κάρτα παρόμοιας δυναμικότητας με αυτή του chipset.

Για το 780G ή το 790G ας πούμε κάτι σαν την HD3450. Για το 785G ή το 890G μια σαν την HD4350. Ίσως και λίγο παραπάνω. Μετά δεν έχει νόημα, ούτε το επιτρέπουν οι οδηγοί εξάλλου.

Πλεονέκτες... :P

Δημοσ.
Θέλει κάρτα παρόμοιας δυναμικότητας με αυτή του chipset.

Για το 780G ή το 790G ας πούμε κάτι σαν την HD3450. Για το 785G ή το 890G μια σαν την HD4350. Ίσως και λίγο παραπάνω. Μετά δεν έχει νόημα, ούτε το επιτρέπουν οι οδηγοί εξάλλου.

Πλεονέκτες... :P

Thnx για τις πληροφορίες... Απλά το είδα μωρές στο κουτί της μητρικής και μου κίνησε την περιέργεια, δεν ειμαι πλεονέκτης :P

Πάντως κοίταξα στο ccc και δεν υπάρχει καμία τέτοια επιλογή, οπότε μάλλον έχετε δίκιο, γίνεται με συγκεκριμένους συνδυασμούς καρτών...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...