Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με το SNR Margin!!!!!!!

koser

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έβαλα πρόσφατα forthnet 2 play 24Mbps, λοιπόν για δέκα μέρες πετούσε το internet, τώρα από το Σάββατο μου αποσυνδέεται συνέχεια, μου έχει σπάσει τα νεύρα, πάνω από 10 λεπτά δεν κάθομαι μέσα. Μίλησα με τους τεχνικούς και μου είπαν τα γνωστά....βάλε φιλτράκια πριν τις συσκευές, δοκίμασε χωρίς αυτές κ.τ.λ.(μ@#$%$@#) καταλάβατε τί εννοώ.....μου είπαν ότι κάνανε κάτι επιδιορθώσεις οι οποίες δεν έφεραν κανένα αποτέλεσμα και τώρα περιμένω να έρθει τεχνικός για να δει την γραμμή, άμα κάνει την κίνηση και μου ζητήσει χρήματα θα φύγει με φορείο, πραγματικά σας μιλάω.....η ηλιθιότητα και η ανευθυνότητα σ' αυτήν την χώρα είναι σε απίστευτο σημείο.... Να αναφέρω ότι δεν έβαλα το thomson 585 v7 που υπάρχει στην συσκευασία και έχω το προηγούμενο router ένα baudtec δοκίμασα και με το άλλο, τζίφος.....

Βλέπω τα χαρακτηριστικά της γραμμής και είναι SNR Margin 9-11 downstream και Line Attenuation 10.0 db...Βλέποντας διάφορα site στο internet (και μιλώντας συγχρόνως και με έναν φίλο μου τεχνικό μου είπε ότι είσαι κοντά στο κέντρο) ανέφεραν ότι to SNR στην Forthnet θα έπρεπε να είναι 6 db. Είναι όντως έτσι, για πείτε σας παρακαλώ;;;;;;

Μπορώ με κάποιο τρόπο να αλλάξω εγώ το SNR και αν ναι, πώς γίνεται αυτό;;;;;;

Περιμένω τις γνώμες-σχόλια σας...........!!!!!!!!!!

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Super Moderators
Δημοσ.

όσο ανεβαίνει το SNR τόσο πιο σταθερή γίνεται η σύνδεση, άρα το να κατεβάσεις από 10-11 σε 6db θα χειροτερέψει τα πράγματα...κάπου λογικά θα υπάρχει βραχυκύκλωμα είτε σπίτι σου είτε στη γραμμή μέχρι το dslam

κρίμα πάντως γιατί με 10db attenuation μπορείς να παίξεις σχεδόν στα 24mbit

Δημοσ.

δεν ξέρω ρε φίλε εμένα διαφορετικά μου τα είπαν, δηλαδή πως άλλο είναι το snr και άλλο το snr margin....και πως σ' εμένα το ιδανικό είναι το 6, γι' αυτό έκανα κι αυτό το Post για να το ξεκαθαρίσω....

• Super Moderators
Δημοσ.

δεν είναι το ιδανικό αλλά το κλασικό που παίζει η Forthnet (και εγώ με 6 είμαι) αλλά αν η γραμμή έχει θόρυβο ή βραχυκύκλωμα το αυξάνουν (πέφτει ο συγχρονισμός) για να γίνει πιο σταθερή

Δημοσ.

οκ το καταλαβαίνω αυτό, εγώ πώς γίνεται με 10 και 11 να μου αποσυνδέεται κάθε 5-10 λεπτά.....τί να πω δεν ξέρω..

Δημοσ.
δεν ξέρω ρε φίλε εμένα διαφορετικά μου τα είπαν, δηλαδή πως άλλο είναι το snr και άλλο το snr margin....και πως σ' εμένα το ιδανικό είναι το 6, γι' αυτό έκανα κι αυτό το Post για να το ξεκαθαρίσω....

Αυτο ειναι απολυτα σωστο φιλε μου. Και το μπερδευουν ολοι με το snr value. Το γνωστο σε ολους μας snr margin σημαινει "ποσο επιπλεον πρεπει να μειωσω το θορυβο για μην αποσυνδεομαι". Το 6 της forthnet σημαινει π.χ. οτι αμα χρειαζομαι 30snr value για να κρατιετε η γραμμη σταθερη, αυξανω την ισχυ της κατα 3χ6=18 φορες, εναντι του θορυβου(περιπου 15-16 αν προσθεσεις και την αυξηση του θορυβου). βασικα επειδη τα στατιστικα σου φαινοντε αρκετα οκ, μηπως κατι δε κανεις εσυ σωστα στα στοιχεια που δηλωνεις στο ρουτερ σου? εισαι σιγουρος οτι ειναι σωστα?

Δημοσ.

πώς εξηγείτε ρε παιδιά το ότι δούλευε χωρίς πρόβλημα η σύνδεση μου για 10 μέρες και μετά ξαφνικά άρχισαν οι αποσυνδέσεις.....και κάτι άλλο...γίνεται τίποτα με το dmt tool....;

Ναι φίλε Anonymous είμαι σίγουρος ότι είναι σωστά.....

jh36hl.jpg

Δημοσ.

βγαλε οτιδηποτε εχεις πανω στις τηλ. πριζες και αφησε μονο το ρουτερ και πες αν αποσυνδεεσε ετσι....... και τα φιλτρα βγαλε, μονο ρουτερ και καλο τηλ. καλωδιο πανω του

Δημοσ.

τα έχω δοκιμάσει όλα φίλε Anonymous, με συσκευές, χωρίς, με φιλτράκια, χωρίς.....τα ίδια, συνεχόμενες αποσυνδέσεις και στην περίπτωση που έχω σύνδεση είμαι γύρω στα 6 Mbps.....δοκίμασα και το thomson που μου έδωσαν από την forthnet ενώ πρίν είχα το baudtec, αλλά πάλι έχω αποσυνδέσεις με μικρότερη όμως συχνότητα από αυτές που είχα με το baudtec.....Περιμένω σήμερα και τον τεχνικό από την forthnet να δω τί θα μου πει.....

Δημοσ.
πώς εξηγείτε ρε παιδιά το ότι δούλευε χωρίς πρόβλημα η σύνδεση μου για 10 μέρες και μετά ξαφνικά άρχισαν οι αποσυνδέσεις.....και κάτι άλλο...γίνεται τίποτα με το dmt tool....;

Ναι φίλε Anonymous είμαι σίγουρος ότι είναι σωστά.....

jh36hl.jpg

re sy φαγωθηκες να κατεβασεις το margin στο 6.απο forthnet στο εχουν βαλει εκει η αλλιως η γραμμη κλειδωνει με 6 και μετα κανει σκαμπανεβασματα.μπορει να εχεις και 15 και να εχεις χαλια γραμμη και να κανεις αποσυδνεσεις.πριν φτιαξει η γραμμη σου δεν εχει νοημα να το πας στο 6 απλα θα σε πεταει συνεχεια εξω.οποτε ξεχνα το dmt tool και περιμενε να ερθει ο τεχνικος.η προβλημα στην γραμμη απο κατανεμητη σου μεχρι οτε η απο κατανεμητη μεχρι πανω.

λογικα θα κανει δοκιμη κατω στην εισαγωγη και θα σου πει τι φταιει.ηρεμησε δεν εισαι ο πρωτος που εχει τετοιο θεμα και μην ανησυχεις για το Margin απο τωρα.

τα έχω δοκιμάσει όλα φίλε Anonymous, με συσκευές, χωρίς, με φιλτράκια, χωρίς.....τα ίδια, συνεχόμενες αποσυνδέσεις και στην περίπτωση που έχω σύνδεση είμαι γύρω στα 6 Mbps.....δοκίμασα και το thomson που μου έδωσαν από την forthnet ενώ πρίν είχα το baudtec, αλλά πάλι έχω αποσυνδέσεις με μικρότερη όμως συχνότητα από αυτές που είχα με το baudtec.....Περιμένω σήμερα και τον τεχνικό από την forthnet να δω τί θα μου πει.....

αν ολα πανε καλα τοτε θα παρεις τηλ να σου βαλουν το default margin δηλαδη το 6.

Δημοσ.

Λοιπόν φίλε Poulino, τo 6 που αναφέρω εάν πρόσεξες είναι η ταχύτητά μου ενώ έχω 24 γραμμή και η απόστασή μου από το κέντρο είναι περίπου 1 χλμ (Line Attenuation). Ήρθε ο τεχνικός ο οποίος έλεγξε την γραμμή και μου ανέφερε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα και ότι ήταν καθαρή και ότι το πρόβλημα ήταν το software που έχω με πιθανότητα trojans που γεμίζουν σφάλματα την γραμμή....Εγώ με την σειρά μου του εξήγησα ότι για 10 μέρες δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα και μετά δεν μπορούσα να κάτσω στο internet πάνω από 10 λεπτά από τις αποσυνδέσεις η στην περίπτωση που ήμουν μέσα η ταχύτητά μου δεν θα ήταν παραπάνω από 6 mbps. Ύστερα από συνομιλία με έναν συνάδελφό του για περίπου μισή ώρα προσπαθούσαν να συγχρονίσουν το router και οι ρυθμίσεις που έχω αυτήν την στιγμή είναι SNR 6 - 6.5 και ταχύτητα 15 - 16 mbps (είναι να τρελαίνεσαι δηλαδή λες και βρίσκομαι 50 χλμ μακριά και πληρώνω σας μ@λ@κ@ς για 24 άρα γραμμή) και του λέω, πώς γίνεται να είμαι τόσο κοντά στο κέντρο και βγάζει αυτήν την στιγμή 15 άρα ταχύτητα και αυτός μου απαντάει πως είναι φυσιολογικό <λόγω απωλειών> κάτι το οποίο εγώ δεν μπορώ να καταλάβω μιας και είμαι δίπλα......αυτά!!!!

Δημοσ.
Λοιπόν φίλε Poulino, τo 6 που αναφέρω εάν πρόσεξες είναι η ταχύτητά μου ενώ έχω 24 γραμμή και η απόστασή μου από το κέντρο είναι περίπου 1 χλμ. Ήρθε ο τεχνικός ο οποίος έλεγξε την γραμμή και μου ανέφερε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα και ότι ήταν καθαρή και ότι το πρόβλημα ήταν το software που έχω με πιθανότητα trojans που γεμίζουν σφάλματα την γραμμή....Εγώ με την σειρά μου του εξήγησα ότι για 10 μέρες δεν είχα κανένα απολύτως πρόβλημα και μετά δεν μπορούσα να κάτσω στο internet πάνω από 10 λεπτά από τις αποσυνδέσεις η στην περίπτωση που ήμουν μέσα η ταχύτητά μου δεν θα ήταν παραπάνω από 6 mbps. Ύστερα από συνομιλία με έναν συνάδελφό του για περίπου μισή ώρα προσπαθούσαν να συγχρονίσουν το router και οι ρυθμίσεις που έχω αυτήν την στιγμή είναι SNR 6 - 6.5 και ταχύτητα 15 - 16 mbps εκεί λίγο τα πήρα και του λέω, πώς γίνεται να είμαι τόσο κοντά στο κέντρο και βγάζει αυτήν την στιγμή 15 άρα ταχύτητα και αυτός μου απαντάει πως είναι φυσιολογικό <λόγω απωλειών> κάτι το οποίο εγώ δεν μπορώ να καταλάβω μιας και είμαι δίπλα......αυτά!!!!

gia to 15-16 mbit δεν μπορεις να κανεις τιποτα.ακομα και να δωθει βλαβη σε οτε οτι το ζευγαρι του πελατη εχει προβλημα και δεν κλειδωνει παραπανω ο οτε θα το θεωρησει οτι ειναι νορμαλ.αμα εκαναν αλλαγη οποιος δεν κλειδωνει στα σωστα θα πρεπε να ξανασκαψουν να ξαναπερασουν νεα καλωδια.ναι κανονικα θα πρεπε να εισουν 20+ αλλα οπως λεμε αυτα σε μια αλλη χωρα.αν δεν πεσει φραγκο να αλλαχτει χαλκος που ειναι εδω και τοσες γενιες οσο περναει ο καιρος θα βλεπουμε και χειροτερα.καταλαβαινω οτι ειναι σπασιμο να εισαι τοσο κοντα και να μην παιζεις τοσο αλλα...

το ιδιο ελεγα και για το τεστ που εχει το adslgr.μπορει να δεις καποιον με attenuation 30 να παιζει στα 14 mbit και να δεις εναν να μενει διπλα του να παιρνει απο αλλο καλωδιο και να παιζει στα 5.σε μια πολυκατοικια με 4 ατομα με την ιδια εταιρεια οι 2 ειχαν 40 attenuation και επαιζαν στα 8 και οι αλλοι δυο παλι με 40 attenuationστα 2,5 me 3 αν θυμαμαι καλα....ολες οι μετρησεις στον κατανεμητη.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...