Προς το περιεχόμενο

Δημιουργία ιστοσελίδας για πρακτορείο ΟΠΑΠ.

Aiexandros

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Δεν θέλω κάτι το ιδιαίτερο αλλά κάτι απλό για να διαφημίσω λίγο το μαγαζί μου και τον τοποθεσία μου και να παρέχω αποτελέσματα και άλλα σχετικά για τους πελάτες που έρχονται στο μαγαζί μου.

Ξέρω πολύ λίγα από κατασκευή ιστοσελίδων αλλά επειδή «το ‘χω» πάντα μ’ άρεσε να τα ψάχνω αυτά και θέλω να το φτιάξω μόνος μου.

Έχω ακούσει για το Joomla ότι είναι εύκολο «ακόμα και για τη γιαγιά μου» να φτιάξει ιστοσελίδα χρησιμοποιώντας το.

Εγώ όμως δεν έχω καταλάβει αν είναι πρόγραμμα αυτό ή κάτι άλλο... Από το σχετικά μικρό ψάξιμο που έριξα είδα διάφορα που δεν τα καταλάβαινα όσο αφορά το Joomla.

Παλιότερα ήξερα λίγο Dreamweaver αλλά αντικρίζοντας το νέο CS4 Dw... Αναθεώρησα στο ότι δεν ξέρω τίποτα :Ρ

Έχετε να προτείνετε κάποια λύση σε αυτό το «πρόβλημα» που αντιμετωπίζω?

Δημοσ.

Αφού δεν έχεις γνώσεις προγρμματισμού ψάξ'το με το joomla... το joomla είναι ένα πρόγραμμα (CMS) που πρέπει να το στήσεις σε ένα server που υποστηρίζει PHP+mySQL ... ακολουθείς τις οδηγίες και στήνεται.. απο εκεί και πέρα είναι στο χέρι σου νατο κάνεις ότι θες και χωρίς γνώσεις!

Αφού το έχεις λοιπόν... ντου!

Δημοσ.

Το μεράκι έχω και την όρεξη αλλά λόγο τον λιγοστών γνώσεων που έχω σε αυτά τα πράγματα δεν ξέρω πώς να στήσω ένα server που υποστηρίζει PHP+mySQL... Και δεν ξέρω και αυτές τις 2 γλώσσες δηλαδή...

Ίσως κάποια άλλη πρόταση?

Δημοσ.

Ψάχνοντας θα βρεις την άκρη... ενα googling να κάνεις θα βρεις πως στήνεται το joomla κτλ

Και η mySQL δν ειναι γλώσσα. βάση δεδομένων είναι

Και η πιο απλή πρόταση... να φτιάχνεις πίνακες με το dreamweaver και να τους ανεβάζεις και να τους ανανεώνεις με το χεράκι καθε τόσο

Δημοσ.

Μάλιστα.. Πορτοκαλάδα μου μυρίζεται.. ένι-γουέι! Πάω να ψαχτώ... Μπορώ να σε ρωτήσω οτιδήποτε αν έχω κάποιο πρόβλημα στη συνέχεια (σήμερα αύριο κλπ) ?

Δημοσ.
Δεν θέλω κάτι το ιδιαίτερο αλλά κάτι απλό για να διαφημίσω λίγο το μαγαζί μου και τον τοποθεσία μου και να παρέχω αποτελέσματα και άλλα σχετικά για τους πελάτες που έρχονται στο μαγαζί μου...

Απλό είναι μόνο το πρώτο κομμάτι. Το δεύτερο που έχει αποτελέσματα είναι λίγο πιο "επικίνδυνο". Για το πρώτο και απλές στατικές σελίδες είναι αρκετές και δε χρειάζεσαι και joomla. Ποια αποτελέσματα θες να εμφανίζονται στη σελίδα σου και πόσο συχνά; Για παράδειγμα θες τα εμφανίζονται όλα τα αποτελέσματα του στοιχήματος και τα kino;

Δημοσ.
Απλό είναι μόνο το πρώτο κομμάτι. Το δεύτερο που έχει αποτελέσματα είναι λίγο πιο "επικίνδυνο". Για το πρώτο και απλές στατικές σελίδες είναι αρκετές και δε χρειάζεσαι και joomla. Ποια αποτελέσματα θες να εμφανίζονται στη σελίδα σου και πόσο συχνά; Για παράδειγμα θες τα εμφανίζονται όλα τα αποτελέσματα του στοιχήματος και τα kino;

Όχι όχι δεν το εννοώ έτσι... Με υπερσύνδεση θα στέλνω τον επισκέπτη στη σελίδα του ΟΠΑΠ να τα βλέπει από εκεί. Αν και για να πω την αμαρτία μου είχα σκεφτεί να βρω τρόπο να ανοίγει java παράθυρο ή με κάποιο pop-up window για να εμφανίζονται τ’ αποτελέσματα αλλά αυτό είναι αρκετά προχωρημένο για εμένα…

Αλλά αυτό είναι δευτερεύον...

Εδώ δε βρίσκω τρόπο να φτιάξω την κεντρική καλά καλά!!! :Ρ

Δημοσ.

Επειδή θα φας πολύ χρόνο μέχρι να καταλάβεις τι πρέπει να κάνεις και το αποτέλεσμα που θα καταλήξεις δεν νομίζω να σε ικανοποιήσει, ξεκίνα με ένα blog το οποίο είναι δωρεάν.

Αν από την άλλη έχεις άφθονο χρόνο να σπαταλήσεις, τότε και μόνο τότε δες για joomla ή κάποιο άλλο cms.

Όσο για αυτά που λένε joomla στήνει και η γιαγιά μου άκουσε τα βερεσέ, θέλει να έχεις κάποιες γνώσεις αρχάριου για το στήσιμο, αλλά αρκετές γνώσεις από html, css, php για την παραμετροποίηση. Επίσης ακόμα και σε joomla μπορείς να καταλάβεις αν την δουλειά την έκανε επαγγελματίας ή ερασιτέχνης.

Δημοσ.

Μακριά από οποιοδήποτε CMS για τέτοια δουλειά. Εφόσον θες μόνο να παρουσιάσεις το μαγαζί σου και να δίνεις τα αποτελέσματα από τη σελίδα του ΟΠΑΠ μένεις σε στατική σελίδα. Οι οποίες είναι διαολεμένα γρήγορες, μιας και δε περιμένουν να... "αποφασίσει" μια πολύ αργή γλώσσα από πίσω τι αποτέλεσμα πρέπει να βγάλει.

Και αν επιλέξεις το δρόμο των CMS, προς Θεού όχι το JOOMLA! Ένα από τα πιο βαριά βρήκες κι εσύ;

Δημοσ.
Όχι όχι δεν το εννοώ έτσι... Με υπερσύνδεση θα στέλνω τον επισκέπτη στη σελίδα του ΟΠΑΠ να τα βλέπει από εκεί. Αν και για να πω την αμαρτία μου είχα σκεφτεί να βρω τρόπο να ανοίγει java παράθυρο ή με κάποιο pop-up window για να εμφανίζονται τ’ αποτελέσματα αλλά αυτό είναι αρκετά προχωρημένο για εμένα…

Αλλά αυτό είναι δευτερεύον...

Εδώ δε βρίσκω τρόπο να φτιάξω την κεντρική καλά καλά!!! :Ρ

Αφού είναι έτσι, ξέχνα τα joomla και τα cms. Μια και ξέρεις και τα βασικά, μια σελίδα με νέα (αν θες να έχεις) μπορείς να την διατηρήσεις και μόνος σου (πέρα από το υπόλοιπο site).

Δε θα σου πρότεινα blog αν θέλεις να διαφημίσεις το μαγαζί σου. Τα blogs είναι ευχή για πολλά πράγματα, αλλά για διαφήμιση μαγαζιού είναι κατάρα.

Δημοσ.

Λοιπόν για να μην σας τρελαίνω και σας κουράζω παράλληλα...

Θα δω τι θα αποφασίσω να κάνω.. Με βοηθήσατε αρκετά ;) Απλά θέλω να ψάξω δυο τρία πράγματα με βάση τα νέα δεδομένα που μου δώσατε και θα σας ενημερώσω λίαν συντόμως!!! :Ρ

Ευχαριστώ και πάλι!!!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...