Προς το περιεχόμενο

Κουτί για γραφείο (δε λέμε όχι σε χαλαρό gaming).... όριο 400Ε

hasodikis

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 70
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τροποποιώ το αρχικό ποστ και μετά από μία μέρα χρήσης έχουμε και λέμε...

1.Κουτί.... Το κουτί είναι εξαιρετικό για τα λεφτά του.. Η προσβασιμότητά του είναι το κυριότερο όπλο του. Τα πάντα είναι υπόθεση λεπτο'ύ και χωρίς κατσαβίδια. Ακόμα και ψύκτρα αλλάζω χωρίς να αφαιρέσω τη μητρική. Στα μείον του το ότι το μπροστινό μέρος είναι από πλαστικό και όχι από μέταλλο που θα ήταν και πιο εργονομικό .... (σήκωμα)...

Τέλος με απασχολεί η κυκλοφορία του αέρα καθώς το κουτί έχει τρύπε για ανεμιστήρες παντού.

2. Τροφοδοτικό.... Μέχρι στιγμής (+ati radeon 4670 +OC) σταθερότατο.. με προβληματίζει ο ανεμιστήρας του που είαι σε πολύ χαμηλές στροφές (τώρα 507rpm)

3. Mobo +CPU . Η μοβο είναι διαμάντι με μόνο πρόβλημα την έλλειψη κουμπιου για bios flash (έχει τζαμπερακια). Η cpu στις stock ρυθμισεις είναι εξαιρετική με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες (τώρα σε debian 29c στα 800mhz) και μεγάλη ταχύτητα.

Το μόνο πρόβλημα που έχω να αναφέρω .. και δεν ξέρω αν οφείλεται σε ατυχία μου να έπεσα σε ελαττωματικούς κλειδωμένους πυρήνες είναι το εξής.

Έκανα update στο bios και μου επέτρεψε σε επιλογή να ξεκλειδώσω πυρήνες. Το επέλεξα ... δοκίμασα την αναγνώριση και σε manual και σε auto αλλά ενεργοποιείται μόνο ο τρίτος ... που είναι ο τέταρτος οοοεεεοοοο? Μετά από μερικά κρασαρίσματα δουλέυω σταθερότατα με τρεις πυρήνες αν και ο επεξεργαστής και στο biοs και στα windows και σε linux αναγνωρίζεται ως Phenom II x4 b55.....όπως αναμένεται δλδ σε ξεκλείδωμα. Η όλη προσπάθεια έγινε χωρίς να αυξηθεί το voltage... και δεν έχει παρατηρηθεί καμία αύξηση θερμοκρασίας.

ΝΑ παρατηρήσω ότι αυτό που γράφεται πως με το ξεκελίδωμα δεν μπορείς να διαβάσεις τις θερμοκρασίες της cpu είναι απίστευτη μούφα. Και στο bios και στα windows (εφαρμογή της asus) και σε linux (sesnsors) μια χαρά φαίνεται η θερμοκρασία.

Τέσπα... τι να πω... αντε και με τους τρεις κέρδος είναι....

4. ram ... o πρώτος λόγος επιβράνδυσης του συστήματος ... σίγουρα θέλει ένα ακόμα τσιππακι για να μπουν σε dual channel.

5. Σκληρος... τα αναμενόμενα...

6. οπτικό .. δεν το πολυδοκίμασα.. μου καθυστέρησε λίγο την εγκατάσταση τοου linux και απίστευταπολύ την εγκατάσταση των windows (μπορεί να έφτεγε το πείραγμα που είχε πέσει στο iso ;);))

αυτά προς το παρόν παίδες .

Είμαι σε γενικές γραμμές πολύ ευχαριστημένος...

Αν πάω και σε 4 πυρήνες από τρεις σαθερούς που είμαι τώρα.... Παρτυ!!!

Δημοσ.

Επομενως φαινεται οτι εσενα σου ελαχε στην κληρωτιδα τριπυρηνος.Δεν ειναι ασχημα,παλι κερδος.

Στο Tux με ποια εφαρμογη βλεπεις θερμοκρασιες?

Δημοσ.

σε gnome (μπλιαχ αλλά τι να κάνω το kde4 είναι gtp) me to GNOME Sensors Applet 2.2.3 μαζί με το οποίο θα εγκατασήσεις lm-sensors, fancontrol (για να διαβάζει ανεμιστήρες), hddtemp (για θερμοκρασία σκληρού) και ότι εξάρτησει σου δώσει το pm σου.......

Βρε λες ... μα ποτέ να μην κερδίσω βρε καιδάκι μου ... όλο χαρμολύπη .. όλο... Πάντως είναι ο ποιο γρόγορος επεξεργαστής που είχα ποτέ ... αφήνει τον διπύρηνο ιντελ (OCed) στο σπίτι πίσω όλλά πολλά χλμ....

Για να δούμε ... άυριο θα ρχίσω με τους πολλαπλασιαστές...... στόχος από phenom II x2 555 3,2Ghz --> Phenom II x3 b55κάτι 3,8 ghz

post-42350-129063083626_thumb.png

Δημοσ.

Αν εχεις καλη ψυκτρα θα τα καταφερεις.Εμενα εφτασε στα 3,9 σταθερος.Αλλα απο οτι μου απαντησαν στα φορουμς της AMD που ειμαι γραμμενος μαλλον ειμαι απο τους κολοφαρδους.

Νομιζω οτι δεν θα ηταν κακη ιδεα να γραφτεις και εσυ για ανταλλαγη αποψεων και εμπειριων.Ειναι και πολυ tuxers εκει μεσα.Για καποιο λογο μαλιστα η συντριπτικη πλειοψηφια των Linux users εχει AMD cpus.

Δημοσ.

δε θελω καν να το πουσάρω μέχρι εκεί... βασικά ακόμα και τώρα είμαι απόλυτα ευχαριστημένος.. καθώς δε σηκωνω τίποτα βαρύ... openoffice και κανα urbanterror ... φαντάσου ότι η cpu δουλευει περισσότερο από κάθε άλο πρόγραμμα στο...... youtube... τέτοιες είναι οι ανάγκες μου... περισσότερο για να παίξω ο μπέμπης το κάνω.

Τα rpms του τροφοδοτικού σου φαίνονται σωστ'α?

Δημοσ.

δεν μπορούσες να μην ευλογίσεις τα γένια σου.....λολ

Δεν μπορώ να δω τις θερμοκρασίες του τροφοδοτικού σε λινουξ απλά τις στροφές βλέπω... σε windows 7 to πρόγραμμα της asus μου βάρεσε συναγερμό για τις χαμηλές στροφές του (509rpm)

Δημοσ.
hasodiki για να σου φύγει η ανησυχία με το psu κοίτα το τελευταίο σχεδιάγραμμα http://www.enermaxusa.com/catalog/product_info.php?cPath=21_56&products_id=149.

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που σου το πρότεινα;).

Άψογα... οκ οκ το παραδέχομαι ήταν πολυ καλή η επιλογή του τροφοδοτικού....

Το τελευταίο πρόβλημα που έχω είναι να κάνω το logitech lx170 να δείχνει σε λινουξ την εναλλαγή μεταξύ μικρών - κεφαλείων.. αλλά είμαστε εντελώς off topic....

Για κατακλείδα... το κουτί φυσάει και προτίνω το συνδυασμό ανεπιφύλακτα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...