benign Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Νομιζω πλεον εχουν φτιαξει την υποστηριξη drivers για ATI. Εγω ειμαι αναμεσα σε Suse,Mint και Ubuntu.
hasodikis Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δυστυχώς η υποστήριξη είναι ακόμα άθλια σε σχέση με nvidia ...... Εντελώς άθλια.... Τέσπα αν και βγαίνουμε off topic...γουστάρω το distro bashing Suse... (Χμμμμ.. μπλιαχ....) Ubuntu (bloatware..... ομολογουμένως φιλικό για τον χρήστη που κάνει την πρώτη του επαφή με linux αλλά... μπλιαχ....6μηνιαίες εκδόσεις.... προτιμώ τις rοlling distros) Mint (ακόμα πιο φιλικό από ubuntu (βασίζεται στο ubuntu άλλωστε αλλά έχει τα μειονεκτήματά του) ρίξε μια ματια σε pclinuxos , μόλις βγηκε η 2010... πάει σφαίρα... και είναι πολύ καλή. Αν θες να μπεις λίγο πιο βαθιά Debian ... αλλά αν είσαι νεός θα βλαστημήσεις για να το κτίσεις... βέβαια μετά κάθεσαι και απολμβάνεις ---------- Προσθήκη στις 21:50 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:47 ---------- Μου χάλασε τη βραδιά ένα τροφοδοτικό.... Παράγγειλα pc. Θα πάω να ακούσω τους ματιζ.... με καλή παρέα..... και τωρα θα σκέφτομαι συνέχεια.... το xigmatek..... τον κινέζο μου μέσα........
hasodikis Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 αιντε άλλαξε και το τροφοδοτικο. αντί του xigmatek στα 500 παραγγελθηκε το enermax στα 425. ευχαριστώ όσους το πρότειναν προειδοποιώντας αυτούς ότι αν ξυπνήσουν και δίπλα τους δουν ένα κομμένο κεφάλι αλογου, σημαίνει ότι το τροφοδοτικο βγήκε λίγο και ότι τα καλύτερα για αυτούς έρχονται. Παράδοση την Τρίτη το πρωί. αιντε να δούμε. Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
d3m0n Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 hasodiki, τα ονομαστικά Watt σε ένα τροφοδοτικό δεν λένε τίποτα. Σημασία έχει το eficiency, τα Amps που βγάζει κλπ. Το Corsair που σου έδειξαν τα παιδιά πατάει πολλά 500άρια τροφοδοτικά. Και στο μέλλον και να έβαζες την 4670 που έλεγες το πολύ σε load να κατανάλωνες 200W.. Edit: Τώρα είδα ότι το άλλαξες τελικά. Καλά έκανες..
mihalakis Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 για το τροφοδοτικό καλά στα λένε τα παλλικάρια ορέ.... Εγώ δούλευα με κλοκαρισμένο athlon X2 4400+ και 4870 με ένα υπεροχο τροφοδοτικο των 12 ευρώ και 450βατ, δεν θα εισαι εσυ καλά με enermax ή corsair στα 425? Παρεπιπτόντως πολύ ωραίο συστηματάκι, κάπως έτσι θα κινηθώ και εγώ με κάποιες μικροαλλαγούλες λόγω ακόμα χαμηλότερου προϋπολογισμού
hasodikis Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Αντε να ρίξομεν μια ανακεφαλαίωση για το τελικό σύστημα λοιπόν.... έχουμε και λέμε 1. Κουτί NZXT Gamma Pure Black Case (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/NZXT-Gamma-Pure-Black-Case.htm) 2. Μητρική Asus M4A785TD-V EVO (AM3, DDR3, 785, 90-MIBAC0-G0EAY0KZ, VGA) η οποία τα πάει περίφημα στο να ξεκλειδώνει τους υπόλοιπους δύο πυρήνες των Phenom II x2 (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asus-M4A785TD-V-EVO-AM3-DDR3-785-VGA-90-MIBAC0-G0EAY0KZ.htm) 3. CPU AMD Phenom II X2 555 (AM3/3.20 GHz)... στην αρχή θα φάει ένα μικρό OC με πολλαπλασιαστή, η stock ψύκτρα άλλωστε δε μου επιτρέπει πολλα.... στο μέλλον με μια καλύτερη ψύκτρα θα ξεκλειδώσουν και οι υπόλοιποι δυο πυρήνες.. Για τη δουλειά που το θέλω είναι ήδη υπεραρκετός (ο πρώτος μου amd μετά από ένα κ6-ΙΙΙ) (http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU/AMD-Phenom-II-X2-555-AM3-3-20-GHz-HDZ555WFGMBOX.htm) 4. τροφοδοτικό Enermax PSU EPR425AWT PRO82 + 425W φαίνεται αρκετά καλό και νομίζω ότι θα αντέξει μελοντικές συντηρητικές αναβαθμίσεις http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Enermax-Epr425Awt-Pro82-425W-EPR425AWT-425W-PRO-82.htm 5. RAM Kingston 2GB DDR3-1333 Ram Dimm (PC3 10600, KVR1333D3N9/2G) η επιλογή του φτωχού.... το πρώτο προς αναβάθμιση με ένα ακόμα module 2gb 6. Σκληρός Western Digital Caviar Black 640GB HDD (32MB Cache, 7.200 rpm, Sata, WD6401AALS) τον έχω ήδη στο σπίτι και τον θεωρώ πολύ καλή επιλογή http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Hard-Disk-Drives/Western-Digital-Sata-640Gb-Western-32Mb-Caviar-Black-WD6401AALS.htm 7. Οπτικό LG LS GH22LS50 DVDRW + / - (Sata, Bulk) με παγερή αδιαφορία http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Optical-Disc-Drives/LG-LS-GH22LS50-DVDRW-Sata-Bulk.htm 8. Κάρτα γραφικών Αν και είναι για δουλειές γραφείου ......ε επειδή θα χαλαρώνουμε και λιγάκι διά του gaming.. το σύστημα θα φορέσει μια saphire ati radeon HD 4670 512 mb, την οποία ήδη έχω και δεν υπολογίζω στο κόστος. Αυτά σε συνολικό κόστος αν θυμάμαι καλα 443 € σε 8 άτοκες δόσεις. Λειτουργικά συστήματα. 1. Debian το κύριο 2. PCLinuxOS 2010 , γιατί οι αγάπες δεν κρύβονται..... Γενικά πιστέυω ότι είναι ένα αξιοπρεπέστατο σύστημα... σχετικά δυνατό... που θα με κρατήσει για τα επόμενα χρόνια χαλαρα.... Όταν μάλιστα έρθει αυτή η μαύρη ώρα, η πολύ καλή αναβαθμησιμότητά του θα με βοηθήσει πολύ... Θέλω να ευχαριστήσω όλα τα παιδία που βοήθησαν...... 1. να φτάσει το θρέντ στις 5 σελίδες.... 2. να αλλάξω γνώμη 4-5 φορές.. 3. να παραγγείλω άλλο σύστημα από αυτό που αρχικά σχεδίαζα... 4. να υπερβώ τον προϋπολογισμό για 43 Ευρώ. 5. να τροποποιήσω την παραγγελία στο τροφοδοτικό... :mad::o:o Παίδες μερσί μποκιού μποκιού..... hasodikis Υ.Γ. (φόρεσα στο παλιό desktop μια παλιά αραχνιασμένη nvidia 8500GT και πολύ χαίρομαι που σε windows 7 64bit και σε pclinuxos σηκώνει το urban terror με άνεση στα 1440x900 με ένα φτωχό dual core overclocked στα 2.1Ghz σε μητρική asrock.......) Αυτό σημαίνει ότι ο καινούργιος θα πάει σίγουρα γραφείο..........)
lionheart75 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Σύντεκνε πολύ καλή επιλογή parts έκανες. Και για να σου απαλύνω το άγχος σχετικά με το τροφοδοτικό που επέλεξες θα σου πώ αυτό: Το συγκεκριμένο psu το είχα πρόσφατα σε μία εξής σύνθεση: cpu Athlon II X4 630 κλοκαρισμένος στα 3600Mhz Mobo Asrock A785GMH/128 Ram 4GB (4X1) TeamXtreem Dark 1066Mhz DDR2 HD 1 Seagate 1Tb 7200rpm HD 2 WD AAKS 250GB 7200rpm DVDRW DL Sony Optiarc Gpu Ati Radeon 4890 1GB GDDR5 Psu Enermax 425W 82+ Βλέπεις λοιπόν ότι το Enermax δεν θα μπορεί να σε υποστηρίξει απλά για μιά συντηρητική αναβάθμιση αλλά για πολύ περισσότερα. Με γειές!
pano Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 hasodiki για άλλή μια φορά σου εύχομαι να το χαρείς και να το ξεζουμίσεις. Υ.Γ Αν και με το τροφοδοτικό έχω κάποιες αντιρρήσεις :lol::lol:
benign Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 hasodiki για άλλή μια φορά σου εύχομαι να το χαρείς και να το ξεζουμίσεις. Υ.Γ Αν και με το τροφοδοτικό έχω κάποιες αντιρρήσεις :lol::lol: Βρε πειραχτηρι τι του κανεις του ανθρωπου?
moldovan20 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Εγώ στη θέση σου δε θα ρίσκαρα .Για 40€ θα έπαιρνα κατευθείαν τον phenom 955 γιατί με τον 555 δεν ξέρεις αν θα σου ξεκλειδώσει και ακόμα και αν ξεκλειδώσει δεν ξέρεις αν θα είναι σταθερός .
hasodikis Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 hasodiki για άλλή μια φορά σου εύχομαι να το χαρείς και να το ξεζουμίσεις. Υ.Γ Αν και με το τροφοδοτικό έχω κάποιες αντιρρήσεις :lol::lol: Πάνο άμα σε πιάσω στα χέρια μου....... :mad::mad: .....αφού πρώτα σε γδάρω και σε πασπαλίσω με αλατάκι και πιπέρι, θα σε ανασκολοπίσω (κοινώς παλουκώσω) σε σιδερένια σούβλα.... θα σε βάλω στα κάρβουνα σε πολύ χαμηλή φωτιά.... και μόλις ψηθείς.... θα σε πετάξω στα σκυλιά του γείτονα........ Θα με σκάσεις.....!!!!!!!!! θα με κάνεις καρδιακό....!!!!!!! @moldovan20 Ο σκοπός της αγοράς δεν είναι το ξεκλείδωμα... ήδη είναι πολύ καλή cpu με εξαιρετικές δυνατότητες OC. Αν κάτσει έκατσε, αλλιώς... μια χαρά... ΔΥστυχώς κάπου έπρεπε να μπει όριο χρημάτων... και πιστέυω ότι είναι στο σύνολο η καλύτερη δυνατή επιλογή για τις ανάγκες μου.
Dropsreef Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Αν και με το τροφοδοτικό έχω κάποιες αντιρρήσεις Ποιες ειναι οι αντιρρήσεις σου?
benign Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 hasodikis, Εχε υποψη σου οτι,επειδη εκανα πολυ ερευνα στο θεμα πριν αγορασω και εγω ο 555 εχει πολυ περισσοτερες πιθανοτητες ξεκλειδωματος και σταθεροτητας απο οτι οι αλλοι.Δεν ξερω τον λογο ,απλα αυτο βγηκε εμπειρικα απο δεκαδες παιδια απο Αμερικη που εχω μιλησει σε αλλα ξενα φορουμς που κανανε τα ιδια με μας. Επισης δεν θα εχεις προβλημα με θερμοκρασιες αν τον ξεκλειδωσεις σαν τετραπυρινο.Εχει εξαιρετικες εποδοσεις με χαμηλοτατες θερμοκρασιες.Θα το δεις.Η AMD σε θεματα θερμοκρασιων εχει ξεπερασει κατα πολυ την Intel μεχρι στιγμης.
pano Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Ποιες ειναι οι αντιρρήσεις σου? Διάβασε όλο το θέμα απὀ την αρχή και θα καταλάβεις ότι κάνω πλάκα στον hasodiki
hasodikis Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 hasodikis, Εχε υποψη σου οτι,επειδη εκανα πολυ ερευνα στο θεμα πριν αγορασω και εγω ο 555 εχει πολυ περισσοτερες πιθανοτητες ξεκλειδωματος και σταθεροτητας απο οτι οι αλλοι.Δεν ξερω τον λογο ,απλα αυτο βγηκε εμπειρικα απο δεκαδες παιδια απο Αμερικη που εχω μιλησει σε αλλα ξενα φορουμς που κανανε τα ιδια με μας. Επισης δεν θα εχεις προβλημα με θερμοκρασιες αν τον ξεκλειδωσεις σαν τετραπυρινο.Εχει εξαιρετικες εποδοσεις με χαμηλοτατες θερμοκρασιες.Θα το δεις.Η AMD σε θεματα θερμοκρασιων εχει ξεπερασει κατα πολυ την Intel μεχρι στιγμης. Με τη στοk ψύκτρα??? Δεν το βλέπω και πολύ πιθανόν... Άσε που αν ξεκλειδώσεις τους 2 πυρήνες διάβασα ότι δεν μπορείς να δεις θερμοκρασίες!!!! Τέσπα τρίτη είδωμεν. Κάνει και πλάκα... το τέρας κατάλαβες κύριε... ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ...... χωρίς να σέβεται ένα τριαντάρη ένα βήμα πριν το έμφραγμα....:-D
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.