Προς το περιεχόμενο

Πολυπριζα ασφαλειας-ups

alexx20

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Eνα πολυπριζο ασφαλειας οπως αυτο εδω με 20€ λεει οτι σου εξασφαλιζει προστασια απο βραχυκυκλωμα-κεραυνο-αυξομειωση τασης, χαρη στην εσωτερικη ασφαλεια που λεει οτι περιλαμβανει.

1) Για να ισχυει αυτη η προστασια πρεπει το διακοπτη του να τον γυριζουμε στο off ή ειναι ok και στο on?...

2) Εαν οντως κανει αυτα το πολυμπριζο αυτο, τι διαφορά υπαρχει απ το πολυ πιο ακριβο ups που σου υποσχεται τα ιδια?

Μηπως η μόνη διαφορά του ups ειναι οτι σου παρεχει τον εξτρα χρονο μετα το μπλακαουτ για να αποθηκευσεις την εργασια σου?

Δημοσ.

Δεν έχει νόημα να λέγεται προστασία όταν όλα είναι σβηστά,εννοείτε ότι σε κατάσταση on σε προστατεύει.

Το ups αν είναι καλο εκτος από τον επιπλέον χρόνο σου προσφέρει και εξομάλυνση τάσης,έτσι ώστε να προστατεύονται καλύτερα τα ηλεκτρονικά σου.

• Super Moderators
Δημοσ.

το πολύμπριζο αυτό (και γενικά τα πολύμπριζα) προστατεύει από υπερτάσεις μόνο, όχι από πτώσεις τάσης...

Δημοσ.
Δεν έχει νόημα να λέγεται προστασία όταν όλα είναι σβηστά,εννοείτε ότι σε κατάσταση on σε προστατεύει.

Υπαρχει το απλο σβησιμο του πισιου(shutdown), υπαρχει το σβησιμο του διακοπτη του πολυμπριζου, υπαρχει το εντελως βγαλσιμο απ τη πριζα. Εσυ μου λες οτι σε ολες τις περιπτωσεις σβησιματος ή και λειτουργιας, με αυτο το πολυπριζο θα ειμαι καλυμμενος. Να το αγορασω δηλαδη?...

Ως τωρα εχω ενα απλο πολυμπριζο με διακοπτη(κανει μερικα ευρω λιγοτερα) με το οποιο κινδυνευω ανα πασα στιγμη?:fear:

Το ups αν είναι καλο εκτος από τον επιπλέον χρόνο σου προσφέρει και εξομάλυνση τάσης,έτσι ώστε να προστατεύονται καλύτερα τα ηλεκτρονικά σου.

Δηλαδη το πολυπριζο ασφαλειας που συζηταμε δεν σου προσφερει εξομαλυνση τασης?...

το πολύμπριζο αυτό (και γενικά τα πολύμπριζα) προστατεύει από υπερτάσεις μόνο, όχι από πτώσεις τάσης...

Αν προσεξεις στην επικεφαλιδα του προιοντος γραφει: "...προστασια απο αυξομειωσεις τασης του ρευματος".

Λεει ψεμματα?

• Super Moderators
Δημοσ.
Δηλαδη το πολυπριζο ασφαλειας που συζηταμε δεν σου προσφερει εξομαλυνση τασης?...

όχι βέβαια...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701152&u=APC-LE1200I-%D3%D4%C1%C8%C5%D1%CF%D0%CF%C9%C7%D4%C7%D3-%D4%C1%D3%C7%D3-1200VA αυτό αντιθέτως προσφέρει...

Αν προσεξεις στην επικεφαλιδα του προιοντος γραφει: "...προστασια απο αυξομειωσεις τασης του ρευματος".

Λεει ψεμματα?

ναι δυστυχώς...

Δημοσ.
όχι βέβαια...

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.701152&u=APC-LE1200I-%D3%D4%C1%C8%C5%D1%CF%D0%CF%C9%C7%D4%C7%D3-%D4%C1%D3%C7%D3-1200VA αυτό αντιθέτως προσφέρει...

ναι δυστυχώς...

Ε τοτε γιατι να το αγορασουμε? μας δουλευουν?

Tι σου προσφερουν τελικα τα λεγομενα "πολυπριζα ασφαλειας"?

Αυτο που εβαλες ειναι ups.

Δημοσ.
1) Για να ισχυει αυτη η προστασια πρεπει το διακοπτη του να τον γυριζουμε στο off ή ειναι ok και στο on?...

Εγώ από αυτό κατάλαβα για τον διακόπτη του πολιμπριζου.

Από απλή υπέρταση σε προστατεύει και από τίποτα άλλο.

• Super Moderators
Δημοσ.
Tι σου προσφερουν τελικα τα λεγομενα "πολυπριζα ασφαλειας"?

Αυτο που εβαλες ειναι ups.

προστασία από υπέρταση...

όχι δεν είναι ups, δεν έχει μπαταρία...

Δημοσ.

αν δεις την ταση του δικτυου της δεη σε ενα παλμογραφο θα δεις μια καμπυλη ημιτονειδη με συχνοτητα 50hz και πλατος 220V (αυτο σε ενα παλμογραφο μπορει να μεταφραζεται σαν μια μεταβολη απο +110 σε -110 V 100 φορες το δευτερολεπτο). αν το δικτυο τωρα δινει πλατη στιγμιαια η συνεχως απο πχ 213 v η 224 volt αυτο για να το εξομαλυνεις χρειαζεσαι ηλεκτρονικα ισχυος που σιγουρα δε θα τα βρεις σε ενα πολυπριζο. το να μπει μια ασφαλεια που θα καει στα 260 volt δε λεει κατι...

αυτο γενικα. και εγω σε πολυπριζο με απλη προστασια υπερτασης δουλευω. απο lidl αγορασμενο πριν 1 χρονο. μη σου κανω και τον εξυπνο. λογω οικονομικου περνω τα ρισκα μου εν γνωση μου. ξερω ομως οτι αλλο ups αλλο πολυπριζο

Δημοσ.

Oπως ακριβως στα λεει και ο Spirtoulis,ενα πολυμπριζο ασφαλειας η μοναδικη διαφορα που εχει σε σχεση με ενα κοινο πολυμπριζο,ειναι μια 10αρα ασφαλεια,η οποια σε μια στραβη θα πεσει για να σε προστατεψει.

Εχω μετατρεψει ενα φτηνο πολυμπιζο σε πολυμπριζο ασφαλειας,βαζοντας μια 10αρα ασφαλεια,ε και τι εγινε,εχω μια υποτυπωδη προστασια.

Πιστευω οτι η μαγικη λεξη ειναι σταθεροποιητης τασης.

Δημοσ.

Το φανταζομαι κι εγω οτι το ups ειναι η σωστη λυση, γιαυτο αλλωστε ειναι και πιο ακριβο.

Γινεται σε ενα ups να συνδεονται με καποιον τροπο ολες οι ηλεκτρικες συσκευες του σπιτιου? ετσι θα ειχε νοημα.

Οσο για τα πολυπριζα ασφαλειας η απορια ειναι γιατι διαφημιζουν πραγματα που δεν κανουν. Αρα μας εξαπατουν.Κατι σαν τους σκληρους που διατυμπανιζουν χωρητικοτητα μεγαλυτερη απ αυτη που πραγματικα εχουν...

• Super Moderators
Δημοσ.
Αρα μας εξαπατουν.Κατι σαν τους σκληρους που διατυμπανιζουν χωρητικοτητα μεγαλυτερη απ αυτη που πραγματικα εχουν...

οι κατασκευαστές πάνε τα kilo/mega/giga/tera βάση του SI που είναι 1000χ και όχι βάση της πληροφορικής που είναι 1024χ

Δημοσ.
οι κατασκευαστές πάνε τα kilo/mega/giga/tera βάση του SI που είναι 1000χ και όχι βάση της πληροφορικής που είναι 1024χ

Aυτο ειναι το γνωστο σοφισμα για να δικαιολογησουν την απατη τους...

Οι κατασκευαστες αν θελουν ας ορισουν τη δικη τους μοναδα μετρησης.

Ενω ο λεγομενος 500ρης ειναι στην πραγματικοτητα 465giga για ολο το κοσμο, αυτοι τον παρουσιαζουν ως 500giga!

Αυτο θα πει κοροϊδια : oneup :

Δημοσ.

Δηλαδη εσυ τους υποστηριζεις? (ή μηπως θες μόνο να μου πας κοντρα παλι?)

Για ολο το κοσμο οι χωρ/τες μετριουνται με 1024χ, ποιο si και πρασινα αλογα?

Ειναι γνωστη η απατη αυτη των κατασκευαστων και εχει ηδη στιγματιστει, δεν θα το λυσουμε τωρα εμεις το θεμα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...