maniac89 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 σε ποιο πρόγραμμα μπορώ να κάνω μια γραφική παράσταση στο οποίο θα δίνω εγώ την συνάρτηση που θα συνδέει τις τιμές και θα μπορώ να αλλάξω τα μεγέθη των αξόνων; θέλω ο κατακόρυφος άξονας σε (dB) και τον οριζόντιο σε κλίμακα λογαρίθμου... ευχαριστώ πολύ....
flik Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δεν θες να το κάνεις σε excel γιατί δεν θες να βάζεις χειροκίνητα τιμές και δίπλα να έχεις την συνάρτηση; Γιατί και αυτό δεν είναι τόσο δύσκολο, ειδικά αφού το excel μπορεί να ενώσει τις τιμές με ομαλή γραμμή. Για να βάλεις μια συνάρτηση f(x) και να στην ζωγραφίσει έχω χρησιμοποιήσει 2 προγράμματα. Dplot και origin. Το πρώτο απλό και εύκολο και το δεύτερο κάνει παπάδες αλλά είναι μεγάλο. Δυστυχώς κανένα δεν είναι free. Ψάξε στο google για function plot, κάτι τέτοιο.
Krokodilos Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 σε ποιο πρόγραμμα μπορώ να κάνω μια γραφική παράσταση στο οποίο θα δίνω εγώ την συνάρτηση που θα συνδέει τις τιμές και θα μπορώ να αλλάξω τα μεγέθη των αξόνων; θέλω ο κατακόρυφος άξονας σε (dB) και τον οριζόντιο σε κλίμακα λογαρίθμου... ευχαριστώ πολύ.... Πχ Graphmatica ξερω γω. Αν και αυτο που λες ετσι οπως το λες ψιλοπαπαριά ακουγεται, και φυσικα απολυτως φορμαλιστικα ειναι λαθος. Αναφερομαι στο: "και θα μπορώ να αλλάξω τα μεγέθη των αξόνων; θέλω ο κατακόρυφος άξονας σε (dB) και τον οριζόντιο σε κλίμακα λογαρίθμου..." Καθως ενα συστημα συντεταγμενων δεν εχει μεγεθη στα διαφορα σημεια των 2 αξονων του(στους 2 αξονες του δηλαδη), αλλά μονον αριθμητικες τιμες, οπου αυτο επισης σημαινει οτι η προταση "ο κατακορυφος αξονας σε dB" ειναι λαθος. Πχ αυτο που γραφουνε(συνηθως ολοι) σε εναν αξονα, πχ αν γραψουν kg για να δειξουν οτι ο αξονας δειχνει κιλα ειναι λαθος και το σωστο(φορμαλιστικα) ειναι να γραψουν Μ/kg λεγοντας καπου οτι Μ ειναι η μαζα. Και γραφοντας το με αυτον τον τροπο εχουμε οτι καθε σημειο(εστω το ψ1) του αξονα αντιστοιχει στην αριθμητικη τιμη της μαζας Μ για την οποια ισχυει Μ/kg = ψ1. Αρα και Μ = ψ1 kg.
yayawoot Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 http://www.geogebra.org Το καλύτερο που κυκλοφορεί κατά τη γνώμη μου.. Μπορείς να πειραματιστείς με παραγώγους αλλά και πολλά άλλα Sent from my iPhone using Insomnia.app
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.