konstantina_ena Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 να είσαι καλά κροκόδειλε σε ευχαριστώ πάρα πάρα πολύ!!!!Θα δείξει κοιτα έχω παει και αλλου και η αλλη μου έλεγε μυρμιγκια!!!!θα δείξει θα προσπαθήσω αν είναι απο το άχγος ποτέ δεν ξέρεις τι καταφέρνει ο οργανισμός μας!!!!Το νερό πάντως κάνει όντως πολύ καλό μα πάρα πολυ!!!
nikos_e34 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 καταρχήν θα συνιστούσα να πήγαινες σε κάποιο ψυχολογο να σου λύσει το πρόβλημα που ίσως έχεις. δεύτερον η ομοιοπαθητική που βασίζεται στο φαινόμενο πλασέμπο δεν βοηθά στην ουσία παρά μόνο άν θες να κόψεις το τσιγάρο. μόνο εκεί θα σε βοηθησει. επίσης όταν ένας γιατρός (ειδικά στα νοσοκομεία εκείνα που πήγες) βλέπουν 1000 περιπτώσεις σαν τη δική σου την ημέρα τι διάγνωση διαφορετική περίμενες?? δλδ αν έρθεις με άλλο νόσημα (χτύπα ξύλο) και κάνει ΜΠΑΜ από μακριά ότι είναι αυτό εσύ περιμένεις το γιατρό που θα σου χαιδέψει τα αυτιά? γιαυτό σε ξεπετάνε γρήγορα διότι η ακμή αυτή είναι χαρακτηριστική και δύσκολα να κάνεις λάθος. τέσπα. προτείνω να πας σε ψυχολόγο πρώτα και μετά όλα τα υπόλοιπα.
Krokodilos Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 καταρχήν θα συνιστούσα να πήγαινες σε κάποιο ψυχολογο να σου λύσει το πρόβλημα που ίσως έχεις. δεύτερον η ομοιοπαθητική που βασίζεται στο φαινόμενο πλασέμπο δεν βοηθά στην ουσία παρά μόνο άν θες να κόψεις το τσιγάρο. μόνο εκεί θα σε βοηθησει. Απο τη στιγμη που λες δευτερον, με το "καταρχην" πιθανοτατα εννοουσες "πρωτον". Σε τουτη την περιπτωση θα επρεπε να πεις καταρχας και οχι καταρχην. Εκτός και αν εννοουσες οτι το πιο σημαντικο πραγμα που πρεπει να κανει ειναι να παει σε ψυχολογο. επίσης όταν ένας γιατρός (ειδικά στα νοσοκομεία εκείνα που πήγες) βλέπουν 1000 περιπτώσεις σαν τη δική σου την ημέρα τι διάγνωση διαφορετική περίμενες?? δλδ αν έρθεις με άλλο νόσημα (χτύπα ξύλο) και κάνει ΜΠΑΜ από μακριά ότι είναι αυτό εσύ περιμένεις το γιατρό που θα σου χαιδέψει τα αυτιά? γιαυτό σε ξεπετάνε γρήγορα διότι η ακμή αυτή είναι χαρακτηριστική και δύσκολα να κάνεις λάθος. Ναι αλλά δεν ακουσες οτι πηγε και σε 2ο γιατρο και η διαγνωση της ηταν τελειως διαφορετικη απο του πρωτου! Δεν ειναι ωρα αλλα καποτε θα αναφερω την περιπτωση μου που αποδεικνυει πώς εκανα καποιους(2) γιατρους γνωστου μεγαλου νοσοκομειου της Θεσσαλονικης τελειως ρεζιλι(ιατρικα) οπου μου βρηκαν οτι εχω κατι το οποιο ηταν φαντασμα και δεν υπηρχε, πολυ απλα επειδη εγω τους εκανα να πιστευουν οτι εχω αυτο το "κατι". Με λιγα λογια μην εμπιστευεστε την γνωματευση/διαγνωση ενος γιατρου μόνο. Ουτε καν 2. Παρτε 3-4 ανεξαρτητες γνωμες και μετα δειτε τι θα κανετε. Και ολα αυτα οφειλονται στο οτι οι περισσοτεροι γιατροι δεν αντιμετωπιζουν καθε προβλημα με αυστηρη μαθηματικη παραγωγικη(deductive) λογικη καλυπτοντας ολες τις περιπτωσεις. Και αυτο γιατι με το περασμα του χρονου γινονται πλεον οι εμπειροι, οι βετερανοι που εχουν βαρεθει τα ιδια και τα ιδια και εντιμετωπιζουν ως τετριμμενα σχεδον ολα τα περιστατικα αδιαφορωντας για τον ανθρωπο-ασθενη και βλεποντας τον ως "αλλος ενας πελατης". Και οταν δουνε καποιο τυπικο συμπτωμα μιας κοινοτατης απλης Χ ασθενειας, του λενε εχεις την Χ ασθενεια παρε αυτο το φαρμακο και ολα μια χαρα. Και πραγματι λογω 2 πραγματων στις περισσοτερες των περιπτωσεων την γλιτωνουν οι γιατροι: α)Τα τυπικα συμπτωματα της κοινης ασθενειας Χ, ως "κοινη" ασθενεια εχει και τις περισσοτερες πιθανοτητες να την εχει πραγματικα ο ασθενης, πχ >90%, οποτε στις περισσοτερες περιπτωσεις(>90%) εχουν δικιο οι γιατροι. Οταν δεν εχουν και δεν εχει την κοινη ασθενεια αλλά καποια αλλη λιγοτερο κοινη? Τοτε: β1)Αν η ασθενεια ειναι τελειως διαφορετικη απο την Χ αλλά δεν γιατρευεται ευκολα με τον καιρο(με το περασμα του χρονου να την γιατρεψει ο ιδιος ο οργανισμος) τα συμπτωματα του ασθενη επιμενουν αυτος παει σε 2ο γιατρο, σε 3ο, στο νοσοκομειο κλπ ωσπου να του δωσει καποιος την καταλληλη αγωγη και να γιατρευτει και επειδη γιατρευτηκε συνηθως δεν ασχολειται με την λαθος διαγνωση του 1ου/2ου κλπ γιατρου. β2)Αν η ασθενεια ειναι τελειως διαφορετικη απο την Χ αλλά μπορει να γιατρευτει με τον καιρο(με το περασμα του χρονου να την γιατρεψει ο ιδιος ο οργανισμος) τοτε ο ασθενης παιρνοντας τα ΜΗ καταλληλα φαρμακα για την ασθενεια Χ(την οποια δεν εχει) θα γιατρευτει απο μονος του(ο οργανισμος θα γιατρεψει την ασθενεια) αλλα θα εχει την αυταπατη οτι τον γιατρεψαν τα φαρμακα οποτε παλι ο γιατρος γλιτωνει.
danton Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Κωνσταντινα εμπλεξες αναμεσα στους γιατρους ,το insomnia, και τις πληροφοριες στο ιντερνετ.Εαν συνεχισεις ετσι θα γινει σιγουρα ψυχοσωματικα.Το μονο που μπορεις να κανεις πλεον ειναι να παρεις την γνωμη απο διαφορους γιατρους
konstantina_ena Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 παιδιά σας ευχαριστώ πολύ!!!τα δερματικά σαφως και σου δημιουργουν και ψυχολογικό πρόβλημα!!Εννοείται οτι πήγα και σε ψυχολόγο!!!Σας ευχαριστώ όλους πάρα πάρα πολυ!!!Το άχγος είναι κακός σύμβουλος!!!!!Νομίζω ότι όποιος έχει δερματικό πρόβλημα μπορεί να με καταλάβει!!!!
danton Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Η ροδοχρους ακμη δυστυχως απο οτι ξερω ειναι αρκετα τραγικη σαν ασθενεια και δεν γιατρευεται αν και τα συμπτωματα μπορουν να καταπολεμηθουν με καποια φαρμακα, αλλα οι γιατροι που θα πας θα σου πουνε περισσοτερα. Να προσεχεις τι γραφεις για θεματα υγειας.Εγω με 2 λεπτα ψαξιμο ειδα οτι μερικες περιπτωσεις θεραπευονται. Υπαρχουν πολλες περιπτωσεις που και η κοινη ακμη δεν θεραπευεται αυτο δεν σημαινει οτι δεν αντιμετωπιζεται γενικοτερα. Τωρα εαν η Acne Rosacea ειναι τετοια ακμη που αντιμετωπιζεται πιο δυσκολα απο οτι η κοινη αυτο δεν σημαινει οτι η συγκεκριμενη κοπελα δεν θα μπορεσει να την αντιμετωπισει
Krokodilos Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Να προσεχεις τι γραφεις για θεματα υγειας.Εγω με 2 λεπτα ψαξιμο ειδα οτι μερικες περιπτωσεις θεραπευονται. Ναι εγω ομως οπως εγραψα, εγραψα "απο οτι ξερω" με οσα αυτο συνεπαγεται. Και προσθεσα το "αλλά οι γιατροι που θα πας θα σου πουνε περισσοτερα.". Anyway....
danton Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Ναι εγω ομως οπως εγραψα, εγραψα "απο οτι ξερω" με οσα αυτο συνεπαγεται. Και προσθεσα το "αλλά οι γιατροι που θα πας θα σου πουνε περισσοτερα.". Anyway.... Οκ καλα κανεις και το διευκρινιζεις.Απλα μην απογοητευτει κανεις διαβαζοντας το για αυτο το σχολιασα...
mindtrapper Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δεν ειναι ωρα αλλα καποτε θα αναφερω την περιπτωση μου που αποδεικνυει πώς εκανα καποιους(2) γιατρους γνωστου μεγαλου νοσοκομειου της Θεσσαλονικης τελειως ρεζιλι(ιατρικα) οπου μου βρηκαν οτι εχω κατι το οποιο ηταν φαντασμα και δεν υπηρχε, πολυ απλα επειδη εγω τους εκανα να πιστευουν οτι εχω αυτο το "κατι". Το ιστορικό είναι το Α και το Ω στην ιατρική εξέταση. Βασιζόμαστε πολύ σε αυτό και στη συνέχεια ακολουθούν εξετάσεις και όλα τα άλλα. Τώρα αν εσύ έχεις ελεύθερο χρόνο να ψάχνεις στο google συμπτώματα και μετά να πας να το παίζεις άρρωστος, έχουμε όνομα για την ασθένεια σου. Ψάξτο θα το βρεις, είμαι σίγουρος, με τόση εμπειρία που έχεις.
konstantina_ena Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Σας ευχαριστώ ειλικρινά πάρα πάρα πολυ!!!!Θα προσπαθήσω όσο το καλυτερο γίνεται γιατί είμαι ήδη πολύ ασχημα ψυχολογικά!!!Καλό είναι απλά να μην αναφερόμαστε στο ιντερνετ όσοι έχουμε πρόβλημα η κάθε περίπτωση είναι ξεχωριστή και επίσης και ο κάθε οργανισμός!!!Υπάρχουν ανθρωποι που απο θέμα ψυχολογικό και μόνο βγαίνουν καλα απο πολύ πιο σοβαρές ασθένειες π.χ.καρκίνος!!!!Το δικό μου θεωρώ ότι δεν είναι και τόσο ακραίο!!!!Ας πω δημόσια και ένα μεγάλο ευχαριστό σε κάποι- που μου έστειλε προσωπικό μηνύμα και με στήριξε!!!!!!!
Krokodilos Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Το ιστορικό είναι το Α και το Ω στην ιατρική εξέταση. Βασιζόμαστε πολύ σε αυτό και στη συνέχεια ακολουθούν εξετάσεις και όλα τα άλλα. Τώρα αν εσύ έχεις ελεύθερο χρόνο να ψάχνεις στο google συμπτώματα και μετά να πας να το παίζεις άρρωστος, έχουμε όνομα για την ασθένεια σου. Ψάξτο θα το βρεις, είμαι σίγουρος, με τόση εμπειρία που έχεις. Λαθος κάνεις φυσικα. Δεν μιλαω για παραποιηση ιστορικου. Αυτο θα ηταν κουτο να το κανω. Εδωσα ακριβες ιστορικο των ασθενειων μου. Το μονο που υποκριθηκα ηταν ενα φαντασμα γεγονος που συνεβη και επηρεασε την κατω δεξια μερια μου, το οποιο κανοντας μου υπερηχο μου ειπαν οτι ναι πραγματι κατι βλεπω εχεις ενα μικροπροβλημα δεξια εκει. Ενω δεν ειχα τιποτα δεξια(και διαπιστωθηκε οταν πηγα αμεσως σε 2ο γιατρο οπου χωρις να του πω τιποτα για δεξια, και να τον οδηγησω να δει κατι που δεν υπαρχει, δεν μου βρηκε τιποτα απολυτως, φυσιολογικοτατα)!
mindtrapper Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Λαθος κάνεις φυσικα. Δεν μιλαω για παραποιηση ιστορικου. Αυτο θα ηταν κουτο να το κανω. Εδωσα ακριβες ιστορικο των ασθενειων μου. Το μονο που υποκριθηκα ηταν ενα φαντασμα γεγονος που συνεβη και επηρεασε την κατω δεξια μερια μου, το οποιο κανοντας μου υπερηχο μου ειπαν οτι ναι πραγματι κατι βλεπω εχεις ενα μικροπροβλημα δεξια εκει. Ενω δεν ειχα τιποτα δεξια(και διαπιστωθηκε οταν πηγα αμεσως σε 2ο γιατρο οπου χωρις να του πω τιποτα για δεξια, και να τον οδηγησω να δει κατι που δεν υπαρχει, δεν μου βρηκε τιποτα απολυτως, φυσιολογικοτατα)! Για κοιλιά μιλάς; Δύο περιπτώσεις παίζουν. 1. Όντως φαινόταν κάτι εκείνη την ώρα, μικροπράγματα που μπορεί μετά από μισή ώρα να αποκαταστάθηκε μόνο του. 2. Σε πήρανε χαμπάρι και σου είπαν αυτό που ήθελες να ακούσεις μπας και σηκωθείς και φύγεις.
FilipposMD Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Συγγνώμη, αλλά με ποια λογική "υποκρίθηκες ένα φάντασμα γεγονός"; Ειλικρινά αδυνατώ να κατανοήσω. Όσο για το ότι ο 1ος σου είπε ότι είδε κάτι, είναι ακριβώς ο λόγος για τον οποίο δεν κάνουμε εξετάσεις στα κουτουρού, ειδικά απεικονιστικές. Όποιος κι αν κάνει μια αξονική πχ σε όλο το σώμα, θα βρεθεί με 3-4 ύποπτα ευρήματα. Αν υπάρχει λόγος να υποψιαστούμε παραπάνω κάποιο από αυτά, το κάνουμε, αλλιώς τα αγνοούμε. Τέλος, καλό θα ήταν να καταλαβαίνουμε όλοι ότι γιατρός και ασθενής είναι συνεργάτες, δεν πάει κάποιος να κοροϊδέψει τον άλλο. Δε θα έπρεπε τουλάχιστον...
doctorkostis Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Τέλος, καλό θα ήταν να καταλαβαίνουμε όλοι ότι γιατρός και ασθενής είναι συνεργάτες, δεν πάει κάποιος να κοροϊδέψει τον άλλο. Δε θα έπρεπε τουλάχιστον... Ο Φιλιππος εχει απολυτο δικιο.Ακομα θυμαμαι μια γιαγια σε επειγοντα επαρχιακου νοσοκομειου να λεει σε συναδελφο ¨γιατι να σου πω τι εχω?Γιατρος εισαι,να το βρεις μονη σου!" Το συμπερασμα ειναι οτι στην ιατρικη,οσο ψαχνεις βρισκεις.Αλλα δε θεραπευουμε εξετασεις και νουμερα,θεραπευουμε ασθενεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.