Προς το περιεχόμενο

ασκηση συμπληρωσης κενων!!!

Thanos_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας!! Θελω να δημιουργησω μια ιστοσελιδα συμπληρωσης κενων. Αυτο που εχω κανει μεχρι στιγμης ειναι η βαση δεδομενων που θα βρισκονται τα κειμενα. Αυτο που θελω απο εσας αν μπορειτε να με βοηθησετε ειναι στο πως θα μπορει ο χρηστης να βαζει τα δικα του κειμενα. Δλδ εστω οτι ο χρηστης θελει να βαλει την προταση "Ο γιωργος παιζει μπαλα", αυτο το εισαγει σε μια φορμα που επειτα μπαινει στην βαση(τα εχω κανει αυτα), εστω οτι η λεξη που θελει να ειναι το κενο ειναι η λεξη μπαλα πως θα το κανω να το οριζει και οταν καλει την προταση αυτη απο την βαση θα μου εμφανιζει "Ο γιωργος παιζει {κουτι}"

Ενα πραγμα που σκεφτηκα ειναι οταν το εισαγει ο χρηστης στην βαση να βαζει "Ο γιωργος παιζει //μπαλα//", ετσι οταν καλει την προταση αργοτερα απο την βαση να βλεπει τα // και να βαζει ενα κουτακι.

Ελπιζςω να μην σας μπερδεψα πολυ και να καταλαβατε αυτο που ζητω. Σας παρακαλω, οποιαδηποτε προταση ειναι δεκτη, ειναι για μια εργασια στην σχολη και εχω χρονικο περιθωριο!!!!

Ευχαριστω!!!!!

Δημοσ.

" Γεια σας!! Θελω να δημιουργησω μια ιστοσελιδα συμπληρωσης κενων. Αυτο που εχω κανει μεχρι στιγμης ειναι η βαση δεδομενων που θα βρισκονται τα κειμενα. Αυτο που θελω απο εσας αν μπορειτε να με βοηθησετε ειναι στο πως θα μπορει ο χρηστης να βαζει τα δικα του κειμενα. Δλδ εστω οτι ο χρηστης θελει να βαλει την προταση "Ο γιωργος παιζει μπαλα", αυτο το εισαγει σε μια φορμα που επειτα μπαινει στην βαση(τα εχω κανει αυτα), εστω οτι η λεξη που θελει να ειναι το κενο ειναι η λεξη μπαλα πως θα το κανω να το οριζει και οταν καλει την προταση αυτη απο την βαση θα μου εμφανιζει "Ο γιωργος παιζει {κουτι}"

Ενα πραγμα που σκεφτηκα ειναι οταν το εισαγει ο χρηστης στην βαση να βαζει "Ο γιωργος παιζει //μπαλα//", ετσι οταν καλει την προταση αργοτερα απο την βαση να βλεπει τα // και να βαζει ενα κουτακι.

"

καλημέρα,

καταρχή αυτό που έχεις στο μυαλό σου να κάνεις πέρα απο την γενική άσκηση αν επιτρέπεται φυσικά τι είναι?

έτσι όπως το αναφέρεις είναι σαν να θέλεις να φτιάξεις web site για ένα καθηγητή όπου θα βάζει-φτιάχνει δικές του ασκήσεις συμπλήρωσης κενών (και όχι μόνο--->σου βάζω ιδέες τώρα... ) στα παιδιά που κάνει μαθήμα... έχω πέσει μέσα ή καμία σχέση? :-D

anyway... αυτό που μου έρχεται εμένα στο μυαλό είναι τα κείμενα να είναι με την μορφή προτάσεων...

επομένως κάθε πρόταση έχει ένα στάνταρ αριθμό λέξεων όπου για κάθε πρόταση εσύ (ή ο καθηγητής :shock:) να

θέλεις-ει να διαλέξεις-ει μία λέξη όπου θα είναι κενή...

επομένως έχουμε ένα πίνακα σε μία βάση δεδομένων...

σε κάθε εγγραφή έχουμε τουλάχιστον τα εξής πεδία:

1.πεδίο πρωτεύον κλειδί

2.πεδίο όπου θα περιέχει όλη την πρόταση (με την μορφή string)

3. πεδίο όπου θα έχει την πρόταση και στην θέση της λέξης που θέλεις να εξαφανίσεις-εμφανίσεις θα έχει "___"¨(δηλαδή κενό προς συμπλήρωση) ..

4.πεδίο όπου θα περιέχει μόνο την λέξη που θέλεις να εμφανίσεις-εξαφανίσεις...

5.6.7..... και ότι άλλα πεδία θέλεις εσύ...

έτσι θα δίνεις την δυνατότητα στον καθηγήτη :shock: να κάνει τα εξής ...

-να δίνει την πρόταση:

"ο καθηγητής κάνει ιδιαίτερα"

-να δίνει την πρόταση χωρίς την λέξη που θέλεις να δεις:

"ο καθηγητής κάνει ____ "

-να δίνει την λέξη που λείπει:

"ιδιαίτερα"

έτσι μπορεί να δημιουργήσει όσες προτάσεις θέλει και αυτές να γράφονται με την μορφή που σου είπα σαν εγγραφές στον πίνακα της βάσης δεδομένων σου....

ένας απλός και ο πιο εύκολος τρόπος για να κάνεις αυτό που θέλεις αρκεί τα δεδομένα που δίνει να έχουν λογική (μην δίνει δηλαδή άλλες λέξεις στα κενά που λείπουν ή άλλη πρόταση χωρίς την λέξη κτπ κτπ... )

αμα θέλεις καμια επιπλέον βοήθεια εδώ είμαστε... :-)

Δημοσ.

Γιατι να μπει σε τέτοιο κόπο.... προτιμότερο είναι ένα string με κάποιο ειδικό χαρακτήρα... πχ "ο καθηγητής κάνει [hide]ιδιαίτερα[/hide] σε μαθητές...

Και υλοποιήται πολύ πιο εύκολα.. σαν bb code... με preg_replace κτλ κτλ ;)

Ψάξε για bbcode php mysql κτλ

Δημοσ.
Γιατι να μπει σε τέτοιο κόπο.... προτιμότερο είναι ένα string με κάποιο ειδικό χαρακτήρα... πχ "ο καθηγητής κάνει [hide]ιδιαίτερα[/hide] σε μαθητές...

Και υλοποιήται πολύ πιο εύκολα.. σαν bb code... με preg_replace κτλ κτλ ;)

Ψάξε για bbcode php mysql κτλ

αν κατάλαβα καλά θα αποθηκεύει μία πρόταση με την μορφή

π.χ ο καθηγητής κάνει #ιδιαίτερα# σε μαθητές

και στην ουσία θα γίνεται ένας έλεγχος στην πρόταση για το που υπάρχουν οι συγκεκριμένοι ειδικοί χαρακτήρες # για να αποκρύψουν το περιεχόμενο λέξη ανάμεσα στα #... ??

τραβάει απο βάση δεδομένων κάνει έναν απλό έλεγχο if και εμφανίζει την πρόταση με κενο..

στην συνέχεια όταν θέλει να αποκαλύψει την λέξη εμφανίζει την πρόταση χωρίς τους ειδικούς χαρακτήρες... κάτι τέτοιο? :rolleyes::rolleyes:

(μιλάω με πολλές λεπτομέρειες και για να καταλάβει τόσο αυτός που θέλει να κάνει το συγκεκριμένο project όσο και εγώ )

Δημοσ.

Ναι... φτιάχνεις ένα μικρό μηχανισμό (2-3γραμμές κώδικα) και σπάει το String σε substring... και έτσι πχ θα έχουμε...

$str=ο καθηγητής κάνει [hide]ιδιαίτερα[/hide] σε μαθητές...

$sub1=ο καθηγητής κάνει

$sub2=σε μαθητές...

$secret=[hide]ιδιαίτερα[/hide]

Κάνει print τα $sub1 & $sub2 και ελέγχει το $secret με αυτό που θα δώσει ο χρήστης

Έτοιμη η μεθοδολογία :-)

Δημοσ.

βασικα προγραμματιστικα δεν ξερω πως θα το κανω, δλδ πως θα καταλαβαινει απο τιν βαση δεδομενων οτι στο "ο δασκαλος παιζει <μπαλα>" στο μπαλα ια βαλει κουτακι!!!

Δημοσ.

Ψάξε και λίγο.. γι αυτό είναι ο ρόλος της εργασίας.. ήδη σου έδωσα το 70% της λύσης

Δημοσ.

φιλος ετσι το σκεφτηκα κι εγω, το προβλημα μου ειναι πως απο την φορμα που θα γραφει την προταση "ο δασκλαος παιζει μπαλα" θα αντλει σαν secret την μπαλα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...