Προς το περιεχόμενο

Προγράμματα καταλληλα για Netbook

MasterX

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σημερα απεκτησα το πρωτο μου Netbook (χρησιμοποιω εδω και ενα χρονο, αλλα δεν ηταν δικο μου) και θελω να προσεξω το software που θα του βαλω..

Ειναι το Acer Aspire 1410

Το συγκεκριμενο βεβαια δεν ειναι απο τα εντελως αδυναμα, καθως εχει:

Windows 7 Home Premium 64-bit

Celeron 743 (1.3GHz, 1MB L2 Cache)

GMA 4500MHD

11.6 LED LCD (1024x600)

2 GB Ram

160 GB HDD

802.11b/g/n

Με ενδιαφερει το δωρεαν ή Open Source λογισμικο.

Το πιο σημαντικο ομως ειναι να χρησιμοποιησω εφαρμογες που δεν βαραινουν χωρις λογο το συστημα..

Επισης λογω χρονου δεν εχω εγκαταστησει ακομα τα 7 στο desktop PC, οποτε αυτη ειναι η πρωτη μου επαφη με τα 7 και η πρωτη φορα που χρησιμοποιω 64-bit λειτουργικο..

Αυτο σημαινει εκτος των αλλων οτι αρχιζω να ψαχνω 64μπιτα προγραμματα...

Πρωτο και σημαντικοτερο που με απασχολει ειναι η ευρεση του καταλληλου αντιβιοτικου, σε συνδιασμο πιθανον με firewall και ισως anti-malware..

Λογικα στα δωρεαν σκεφτομαι την τριαδα AVG-Avast-Antivir..

Ποιο νομιζετε ειναι πιο ελαφρυ??????

Αν ξερετε και καποιο με firewall και 64bit ακομα καλύτερα..

Δευτερο που με απασχολει αυτη τη στιγμη ειναι να φτιαξω ενα partition.

Εχουν τετοια δυνατοτητα τα 7, ή πρεπει να το κανω με καποιο προγραμμα?

Ξερει κανεις καποιο δωρεαν?

Αυτα μου ερχονται για την ωρα, αλλα καλο θα ειναι να αναφερθουν και προγραμματα που γενικα ειναι ελαφρα στο ειδος τους και θα ηταν καταλληλοτερα για Netbooks..

Δημοσ.

Καλα κανεις και προτιμας να χρησιμοποιεις προγραμματα που δεν επιβαρυνουν ιδιαιτερα το συστημα.Καταρχας για pdf viewer σου συνιστω ανεπιφυλακτα να χρησιμοποιησεις το foxit reader αντι του γνωστου adobe reader, μιας που το πρωτο φορτωνει πολυ πιο γρηγορα και δεν καταναλωνει τοσους πορους οσο το δευτερο...

Ενα αρκετα γρηγορο και ελαφρυ media player ειναι το media player classic το οποιο αν δεν κανω λαθος ειναι και ανοικτου κωδικα, μιας που ειπες οτι σε ενδιαφερουν τετοια προγραμματα...

Τωρα για antivirus απο προσωπικη εμπειρια καθως εχω δοκιμασει και τα τρια προγραμματα που προαναφερεις, σου προτεινω να χρησιμοποιησεις το avast...Υπαρχει και 64μπιτη εκδοση του προγραμματος ακομη και για το free antivirus..Θα την βρεις στο site του avast..Για firewall δεν χρειαζεται να το ψαχνεις ιδιατερα...Το ενσωματωμενο των windows σε καλυπτει 100% και δεν χρειαζεται να επιβαρυνεις ασκοπα το σύστημά σου με ενα διαφορετικο...

Τελος, και βεβαια υπαρχει η δυνατοτητα δημιουργιας partition μεσα απο τα win7...

Με δεξι κλικ στο εικονιδιο "ο υπολογιστης μου">>Manage>>Disk Management και απο εκει θα μπορεσεις να δημιουργησεις το partition...Στο link που παραθετω θα βρεις αναλυτικες οδηγιες για το πως να χρησιμοποιεις το disk management των windows... How to Create a New Partition or Volume in Windows 7...

Δημοσ.

Οντως το Foxit Reader ειναι πολυ καλο για την περιπτωση. Αντιμετωπισα το προβλημα χωρου σε Netbook με SDD μονο 8GB και τα 200+ ΜΒ που επιανε o Adobe Reader ηταν ασυμφορα. Με το Foxit Reader εκανα μια χαρα τη δουλειά μου.

Επίσης στον ιδιο υπολογιστή ειχα βαλει το AbiWord ενα word processing program των 8ΜΒ..

Μερικες φορες αναρωτιεμαι πως εχουν καταφερει να κανουν καποια προγράμματα τεραστια, οταν απο την αλλη βλεπεις αυτα τα μικρα προγραμματακια που κανουν μια χαρα τη δουλεια τους..

Τωρα για Media player στο κανονικο PC χρησιμοποιώ κυριως Winamp για μουσική και KMPlayer για ταινιες. Δεν ξερω ποσο βαρια ειναι σε σχεση με τα υπολοιπα.

Για antivirus μαλλον θα δοκιμασω την προταση σου καθως ειναι και 64bit..

Οσο για το Disk Management βλεπω οτι ειναι περιπου οπως στα XP και για να πω την αληθεια δεν το τσεκαρα απο πριν να δω αν υπαρχει.

Δημοσ.

Το Abiword μπορει να ειναι αρκετα ελαφρυ αλλα δεν ξερω ποσο καλα ανοιγει τα αρχεια .doc του ms office...Μπορει καποιος να σου στελει ενα τετοιο αρχειο και το Abiword να μην το απεικονισει σωστα πραγμα το οποιο σε εμενα τουλαχιστον εχει συμβει αρκετες φορες...Και για να εισαι 100% σιγουρος καλυτερα εγκατεστησε το office, και προκειμενου να μην πιανει αρκετο χωρο στο δισκο μην εγκαθιστας ολα του τα καλουπια (πχ. αφησε μονο τα Word,Excel που σιγουρα θα σου χρειαστουν και οχι καποια εξεζητημενα οπως το Publisher,το Access κλπ κλπ)....

Τωρα ενα καλο προγραμματακι για δημιουργια partitions ειναι το δωρεαν EASEUS Partition Master αν σε ενδιαφερει να κοιταξεις για κατι εναλλακτικο του disk management των windows...

Επισης αν θελεις δοκιμασε και το media player classic στο netbook που εχεις και θα εντυπωσιαστεις απο την ταχυτητα του...Εχει ενσωματωμενους παρα πολλους codecs σαν το vlc αλλα φορτωνει δεκα φορες πιο γρηγορα...

Τελος ενα αλλο καλο ελαφρυ pdf viewer ειναι και το Sumatra PDF viewer...

Δημοσ.

παω να κατεβασω το avast και δεν βλεπω να εχει ξεχωριστη version για 64bit..

Το εχεις δοκιμασει?

Εχει ενα κοινο install για 32/64 bit και διαλεγω κατα την εγκατασταση?

Δημοσ.
παω να κατεβασω το avast και δεν βλεπω να εχει ξεχωριστη version για 64bit..

Το εχεις δοκιμασει?

Εχει ενα κοινο install για 32/64 bit και διαλεγω κατα την εγκατασταση?

"The installation package is the same for 32-bit and 64-bit versions - the setup program automatically detects the operating system it is running on and installs all necessary files."

παρμενο απο εδώ: avast! Antivirus and Windows x64 Edition...

Ενας installer και για τα δυο, και αναλογα με το λειτουργικο που εχεις (32 ή 64 bit) εγκαθισταται αυτοματα η καταλληλη εκδοση...Οποτε στο δικο σου 64μπιτο συστημα θα εγκατασταθει η 64μπιτη εκδοση...

Δημοσ.

το Abiword δεν το εχω δοκιμασει, αλλα το ειχα βαλει σε ενα netbook..

Θα βαλω μαλλον OpenOffice..

Toν Media player classic τον χρησιμοποιουσα πιο παλια,θα το ξαναδώ.

Δημοσ.
Επισης αν θελεις δοκιμασε και το media player classic στο netbook που εχεις και θα εντυπωσιαστεις απο την ταχυτητα του...Εχει ενσωματωμενους παρα πολλους codecs σαν το vlc αλλα φορτωνει δεκα φορες πιο γρηγορα...

Αν σου φαίνεται γρήγορο το mpc δοκίμασε το DziobasRARplayer,μπορεί να ξενερώνει αρκετούς επειδή δεν έχει όμορφο interface αλλα είναι πόλη καλο και με πολλές επιλογές.

Δημοσ.
Αν σου φαίνεται γρήγορο το mpc δοκίμασε το DziobasRARplayer,μπορεί να ξενερώνει αρκετούς επειδή δεν έχει όμορφο interface αλλα είναι πόλη καλο και με πολλές επιλογές.

ενδιαφερον... παιζει και μεσα απο συμπιεσμενα αρχεια..

Δημοσ.

το εχω χρσιμοποιησει..

Απλα προτιμουσα players οπως το Winamp για μουσική και το KMPlayer για βιντεο γιατι ηθελα οπωσδηποτε να εχω την δυνατοτητα να τρεχω μπρος-πισω μεσα στο αρχειο.. πατωντας το αριστερο και δεξι βελακι αυτα τα προγραμματα μου δινουν τη δυνατοτητα να προχωραω 5-10 sec ανα πατημα..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...