xapakias Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 γνωριζετε τι ρυθμισεις πρεπει να γινουν ωστε να χρησιμοποιηθει το thompson σαν gateway και το fritzbox fon(δεν ειναι ασυρματο) σα συσκευη voip και τηλεφωνικο κεντρο?
poulinos Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 δεν ξερω αν εχει επιλογη το thomson για να στειλει το voip αντιδιαμεσω του δικου του gateway πχ 172.x.x.x να περασει μεσα απο καποιο αλλο gateway πχ του Thomson.εχεις ασταθης γραμμη και το θες αυτο?
xapakias Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 δεν ξερω αν εχει επιλογη το thomson για να στειλει το voip αντιδιαμεσω του δικου του gateway πχ 172.x.x.x να περασει μεσα απο καποιο αλλο gateway πχ του Thomson.εχεις ασταθης γραμμη και το θες αυτο? τουλαχιστον μηπως μπορει να χρησιμοποιηθει σαν τηλεφωνικο κεντρο για να κανω φραγη?
_Anonymous_ Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 μπορεις να βαλεις αδαπτορα και να βαλεις το τηλ. καλωδιο και στα 2 ρουτερ με τη προυποθεση οτι θα κλειδωνεις στη μεση , αλλα θα τα εχεις και τα 2. θεωρητικα παιζει ετσι. Προφανως θες ασυρματο ε?
poulinos Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 ελπιζω να μην εννοεις να συγχρονιζουν και τα 2 ρουτερ γιατι δεν θα γινει.αν θες το fritz να μπαινει ιντερνετ να εχεις το voip εκει και να κανεις το thomson access point Πανω στο fritz αυτο ναι γινεται.
xapakias Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 ελπιζω να μην εννοεις να συγχρονιζουν και τα 2 ρουτερ γιατι δεν θα γινει.αν θες το fritz να μπαινει ιντερνετ να εχεις το voip εκει και να κανεις το thomson access point Πανω στο fritz αυτο ναι γινεται. οχι ,δε θελω να συγχρονιζει το fritz.θελω να συγχρονιζει το thompson και να εχω το fritz για τηλεφωνικο κεντρο,με ενδιαφερει να κανει φραγη εξερχομενων
giorgoslouk Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Φυσικά και γίνεται. Αρκεί να κάνεις πρώτα πρώτα unbind τη θύρα 5060 του Thomson καθώς την δεσμεύουν γιά το Voip (έχουν δεν έχουν ενσωματωμένο ΑΤΑ) και στη συνέχεια bind την θύρα 5061 γιά το Voip.Μετά σετάρεις το Fritz ως ΑΤΑ και ρυθμίζεις τους Voip λογαριασμούς.Τέλος ανοίγεις τις πόρτες στο Thomson γιά την ΙΡ του Fritz αφού κάνεις πρώτα στατική την εσωτερική του διεύθυνση. Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται στο Thomson με τις κατάλληλες εντολές μέσω telnet και ΟΧΙ από το GUI. Τα παραπάνω λειτουργούν άψογα σε τηλεφωνικό κέντρο Asterisk (Elastix) που έχω στήσει με Thomson 546V6 ως ADSL router κι ένα παλιό FritzBox Fon ρυθμισμένο ως ΑΤΑ πάνω στο οποίο έχω βάλει δύο εσωτερικά.
poulinos Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 γενικα το thomson απο το web interface δεν εχει πολλα.το cli του ειναι πανω απο 200 σελιδες.
giorgoslouk Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 γενικα το thomson απο το web interface δεν εχει πολλα.το cli του ειναι πανω απο 200 σελιδες. Σωστό.Έτσι είναι.
poulinos Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 το εχουν στο Site τους ολο το Cli.απλα δεν ειναι και οτι πιο ευκολο.
xapakias Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Φυσικά και γίνεται.Αρκεί να κάνεις πρώτα πρώτα unbind τη θύρα 5060 του Thomson καθώς την δεσμεύουν γιά το Voip (έχουν δεν έχουν ενσωματωμένο ΑΤΑ) και στη συνέχεια bind την θύρα 5061 γιά το Voip.Μετά σετάρεις το Fritz ως ΑΤΑ και ρυθμίζεις τους Voip λογαριασμούς.Τέλος ανοίγεις τις πόρτες στο Thomson γιά την ΙΡ του Fritz αφού κάνεις πρώτα στατική την εσωτερική του διεύθυνση. Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται στο Thomson με τις κατάλληλες εντολές μέσω telnet και ΟΧΙ από το GUI. Τα παραπάνω λειτουργούν άψογα σε τηλεφωνικό κέντρο Asterisk (Elastix) που έχω στήσει με Thomson 546V6 ως ADSL router κι ένα παλιό FritzBox Fon ρυθμισμένο ως ΑΤΑ πάνω στο οποίο έχω βάλει δύο εσωτερικά. H συνδεσμολογια πως γινεται?συνδεω το φριτζ σε μια θυρα ethernet του thomson?
poulinos Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 yes δεν γινεται αλλιως.και τα 2 μονο ethernet εχουν οσο θυμαμαι.
giorgoslouk Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 H συνδεσμολογια πως γινεται?συνδεω το φριτζ σε μια θυρα ethernet του thomson? Yes.Έτσι συνδέονται. Γιά τις εντολές πες μου να σου τις δώσω.
xapakias Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Απριλίου 2010 Yes.Έτσι συνδέονται.Γιά τις εντολές πες μου να σου τις δώσω. ευχαριστω.πες μου πρωτα πως κανω bind και unbind μεσω telnet.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.