Προς το περιεχόμενο

thompson tg585+fritz boxfon

xapakias

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γνωριζετε τι ρυθμισεις πρεπει να γινουν ωστε να χρησιμοποιηθει το thompson σαν gateway και το fritzbox fon(δεν ειναι ασυρματο) σα συσκευη voip και τηλεφωνικο κεντρο?

Δημοσ.

δεν ξερω αν εχει επιλογη το thomson για να στειλει το voip αντιδιαμεσω του δικου του gateway πχ 172.x.x.x να περασει μεσα απο καποιο αλλο gateway πχ του Thomson.εχεις ασταθης γραμμη και το θες αυτο?

Δημοσ.
δεν ξερω αν εχει επιλογη το thomson για να στειλει το voip αντιδιαμεσω του δικου του gateway πχ 172.x.x.x να περασει μεσα απο καποιο αλλο gateway πχ του Thomson.εχεις ασταθης γραμμη και το θες αυτο?

τουλαχιστον μηπως μπορει να χρησιμοποιηθει σαν τηλεφωνικο κεντρο για να κανω φραγη?

Δημοσ.

μπορεις να βαλεις αδαπτορα και να βαλεις το τηλ. καλωδιο και στα 2 ρουτερ με τη προυποθεση οτι θα κλειδωνεις στη μεση , αλλα θα τα εχεις και τα 2. θεωρητικα παιζει ετσι. Προφανως θες ασυρματο ε?

Δημοσ.

ελπιζω να μην εννοεις να συγχρονιζουν και τα 2 ρουτερ γιατι δεν θα γινει.αν θες το fritz να μπαινει ιντερνετ να εχεις το voip εκει και να κανεις το thomson access point Πανω στο fritz αυτο ναι γινεται.

Δημοσ.
ελπιζω να μην εννοεις να συγχρονιζουν και τα 2 ρουτερ γιατι δεν θα γινει.αν θες το fritz να μπαινει ιντερνετ να εχεις το voip εκει και να κανεις το thomson access point Πανω στο fritz αυτο ναι γινεται.

οχι ,δε θελω να συγχρονιζει το fritz.θελω να συγχρονιζει το thompson και να εχω το fritz για τηλεφωνικο κεντρο,με ενδιαφερει να κανει φραγη εξερχομενων

Δημοσ.

Φυσικά και γίνεται.

Αρκεί να κάνεις πρώτα πρώτα unbind τη θύρα 5060 του Thomson καθώς την δεσμεύουν γιά το Voip (έχουν δεν έχουν ενσωματωμένο ΑΤΑ) και στη συνέχεια bind την θύρα 5061 γιά το Voip.Μετά σετάρεις το Fritz ως ΑΤΑ και ρυθμίζεις τους Voip λογαριασμούς.Τέλος ανοίγεις τις πόρτες στο Thomson γιά την ΙΡ του Fritz αφού κάνεις πρώτα στατική την εσωτερική του διεύθυνση.

Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται στο Thomson με τις κατάλληλες εντολές μέσω telnet και ΟΧΙ από το GUI.

Τα παραπάνω λειτουργούν άψογα σε τηλεφωνικό κέντρο Asterisk (Elastix) που έχω στήσει με Thomson 546V6 ως ADSL router κι ένα παλιό FritzBox Fon ρυθμισμένο ως ΑΤΑ πάνω στο οποίο έχω βάλει δύο εσωτερικά.

Δημοσ.
Φυσικά και γίνεται.

Αρκεί να κάνεις πρώτα πρώτα unbind τη θύρα 5060 του Thomson καθώς την δεσμεύουν γιά το Voip (έχουν δεν έχουν ενσωματωμένο ΑΤΑ) και στη συνέχεια bind την θύρα 5061 γιά το Voip.Μετά σετάρεις το Fritz ως ΑΤΑ και ρυθμίζεις τους Voip λογαριασμούς.Τέλος ανοίγεις τις πόρτες στο Thomson γιά την ΙΡ του Fritz αφού κάνεις πρώτα στατική την εσωτερική του διεύθυνση.

Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται στο Thomson με τις κατάλληλες εντολές μέσω telnet και ΟΧΙ από το GUI.

Τα παραπάνω λειτουργούν άψογα σε τηλεφωνικό κέντρο Asterisk (Elastix) που έχω στήσει με Thomson 546V6 ως ADSL router κι ένα παλιό FritzBox Fon ρυθμισμένο ως ΑΤΑ πάνω στο οποίο έχω βάλει δύο εσωτερικά.

H συνδεσμολογια πως γινεται?συνδεω το φριτζ σε μια θυρα ethernet του thomson?

Δημοσ.
H συνδεσμολογια πως γινεται?συνδεω το φριτζ σε μια θυρα ethernet του thomson?

Yes.Έτσι συνδέονται.

Γιά τις εντολές πες μου να σου τις δώσω.

Δημοσ.
Yes.Έτσι συνδέονται.

Γιά τις εντολές πες μου να σου τις δώσω.

ευχαριστω.πες μου πρωτα πως κανω bind και unbind μεσω telnet.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...