Lucifer Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Δημοσ. 24 Απριλίου 2010 Χμμ.. αυτο το τελευταιο, η μεγαλη σφήκα, ειναι γνωστο ως σερσένι.Κάνει πολυ μεγάλη ζημια στις κυψέλες με τις μελισσες και αποτελει πραγματικα μαστιγα στα μελισσοκομεία. Δεν ειναι V. orientalis που ειπώθηκε, αλλα V. crabro. Οι orientalis είναι οι γιγάντιες σφήκες της Ιαπωνίας και είναι πραγματικά καταστροφικές.... Της Ιαπωνίας είναι οι vespa mandarinia japonica. Η Vespa crabro είναι η ευρωπαϊκή βερσιόν και η orientalis η δική μας.
freedubus Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Γαμάνε οι σκούρκοι. 'Εχω πετύχει πολλές φορές να κάνουν ντου σε φαγώσιμα και να απογειώνονται κρατώντας στα πόδια τους κομμάτια φαγητού σε μέγεθος 2-3 φορές μεγαλύτερο από τους ίδιους.
Höfdingadrapa Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Αυτό κι αν θα΄ταν περίεργο! Mε πέθανες.
d3m0n Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Δημοσ. 25 Απριλίου 2010 Αυτό είναι αδερφούλα μπροστά σε αυτό: King of pain λέμε. Και από κοντά, ο κλασσικός μαύρος μπάμπουρας, γνωστός και ως DeathStar. Στο χωριό μου στο Αίγιο αυτά τα λέμε σερσέγκια.
Oscar_Mike Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 πάντως όπως και να λέγονται (μπάμπουρες, τζόρτζινες, απάτσι..) οποτε μπαίνει η άνοιξη εξολοθρεύω πολλά τέτοια οποτε βγαίνω στην εθική με την μηχανή! ιπτάμενα πτώματα παντού! κράνος, μπουφάν, μηχανή όλη κίτρινη πουά
guido Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Στο χωριο μου τα λενε σκουρκους Uploaded with ImageShack.us
gs20309 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Αυτό πρέπει να είναι από αυτά που όταν τσιμπάνε πονάει πολυ.. έχω την εντύπωση ότι ο μπάμπουρας είναι όλος καφέ και δεν τσιμπαέι.. και αυτό διότι πριν τουλάχιστον 10 χρόνια, στις διακοπές στο νησί σταθήκαν όλοι (η φαμίλια) σε ένα ύψωμα να τους βγάλω φωτό με φόντο κάτω τη θάλασσα, κ εκεί που έχω κάτσει ακίνητη να τους βγάλω στο δρόμο, βλέπω με το ακροβλέφαρο στα 25 μέτρα ένα μπάμπουρα, σαν μαύρο σύννεφο να έρχεται, λέω τι στο διαλ.. δεν θα έρθει κοντά μου..20 μέτρα, 15.. περίμενα να στηθούν να τραβήξω τη ριμαδοφωτό, ερχόταν ο μπάμπουρας.. κ εκεί που όλα έτοιμα να κάνω το κλικ να τραβήξω τσακκκκκ έρχεται κ σκατοκολλάει ο μπάμπουρας κάπου μεταξύ κεφάλι-μαλλιά- αριστερό αυτί, πατάω μια στριγκλιά κ αρχίζω τρέχοντας να κατηφορίζω το δρόμο (ευτυχως δεν πέταξα την κάμερα κάτω) από πίσω μου σε χρόνο dt να τρέχουν, μαμά μπαμπάς κτλ.. θα έτρεχα κάνα χιλιόμετρο ουρλιάζοντας κ τινάζοντας με σπασμοδικές κινήσεις κεφάλι - μαλλιά, σαν ζουλού .. σε κάποια φάση με πρόλαβαν ...συνιδητοποίησα ότι είχε φύγει κ είχα βγει αλόβητη.. όμως ποτέ ξανά.. κ 100 μέτρα μακρυά πλέον να δω να είναι εγώ φεύγω αντίθετη κατεύθυνση καλού κακού.. μέλλισες με έχουν τσιμπήσει τουλάχιστον 4 φορές, πονάει απίστευτα αλλά καμία σχέση με σφίγκα ή σκούρκο.... μακρυάααααααααααααααα... αυτό της φωτό μάλλον θα το βλέπω σε εφιάλτες..εμείς οι χαλβάδες τις πόλεις δεν αντέχουμε στη φύση..
Lucifer Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Αυτό με τις σφήκες το 'χω ξανακούσει. Γιατί έτσι ρε παιδιά, με τις σφήκες πιτσιρικάς είχα πόλεμο, με τσιμπούσανε διψήφιες φορές μέσα σε μια μέρα και δεν σκάμπαζα. Μια μάλιστα είχε μπλεχτεί στα μαλλιά και βαρούσε συνέχεια όπου έβρισκε μέχρι να την σκοτώσω (ως τότε προσπαθούσα να τη βγάλω). Αστείος πόνος. Ο μπάμπουρας από την άλλη, βαγγελίστρα μου. Ο αράπης των εντόμων.
freedubus Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Παίζει ρόλο ο οργανισμός βασικά. Ξέρω τύπους που αν τους τσιμπήσει μέλισσα πρήζονται πάρα πολύ ή πρέπει να κάνουν κορτιζόνη κλπ. Εμένα ο,τι και να με τσιμπήσει απ' αυτά, δε νιώθω. Πιο πολύ πονάει το τσίμπημα από κουνούπι παρά αυτά. Μια φορά κάτι με γαργάλαγε στην πλάτη όλη μέρα, γαμώτη μου, λέω σε έναν να δεί τι έχω και ήταν καρφωμένο το κεντρί της μέλισσας, με τσίμπησε και είχε μείνει εκεί. Μια άλλη φορά πήγαινα για μπάνιο με τη μηχανή, πέρναγα από ένα δρόμο με κυψέλες, χώνονται 2-3 στο μαγιό και μου τη φοράνε στα πόδια (ευτυχώς όχι στα κειμήλια) δε σταμάτησα καν, τινάζω λίγο το βρακί φεύγουν, και μετά απλά κούναγα τα πόδια πάνω κάτω στους μαρσπιέδες για να κυκλοφορήσει το αίμα και να φύγει το δηλητήριο ξερωγώ, μέχρι να φτάσω ούτε που ένιωθα κάτι. Τι να πείς.
Lucifer Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Είμαστε τόσο άντρες που δεν αξίζουμε σε καμία γυναίκα φρη. Επίσης σήμερα είδα στον ύπνο μου ως αποκάλυψη τη σωστή προφορά του νικ σου.
freedubus Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Ναι θα 'πρεπε να μας ταριχεύσουν και να μας βάλουν σε προθήκες ή να γίνουμε επιβήτορες της ευγονικής. Επίσης σήμερα είδα στον ύπνο μου ως αποκάλυψη τη σωστή προφορά του νικ σου. Μη το αποκαλύψεις γιατί μετά χωρίς αυτό το πέπλο μυστηρίου θα είμαι γυμνός.
Lucifer Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Το ξέχασα, δεν ήθελα να είμαι το δοχείο τέτοιας γνώσης.
washcloud Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 Δημοσ. 26 Απριλίου 2010 ξαφνικά άκουσα στο μπαλκόνι έναν ήχο σαν κάποιος να ρουφάει κάτι..βγαίνω έξω και βλέπω αυτό το πράγμα: http://img90.imageshack.us/img90/3090/dsc0024gp.jpg ...σταδιάλα...... Με το που το διάβασα, περίμενα να δω κάτι τέτοιο,,,τουλάχιστον :
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.