Προς το περιεχόμενο

Περίεργο έντομο

yayawoot

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όποιος συμπαθεί αυτά τα συγκεκριμένα έντομα, φαίνεται πως είναι παιδί της πόλης. Δε χρειάζεται να τα προκαλέσεις, είναι τόσο μαλακισμένα από μόνα τους που πετούν σα μεθυσμένα,μπορεί να πέσουν πάνω σου και τσιμπάνε (δαγκώνουν) σα διαολεμένα. Πονάνε 10 φορές περισσότερο από μέλισσα η σφήκα. Εσείς που τα λυπάστε σας εύχομαι να σας τσιμπήσει ένα ολόψυχα. Και να μη φταίτε εσείς που το αναστατώσατε. :P Είμαι όχι 100 αλλά 200% σίγουρος οτι θα αλλάξετε άποψη για το συγκεκριμένο. Ακόμα κ ο σκορπιός έχει καλύτερη ανατροφή κι ας είναι θανατηφόρος.

• Απαντ. 79
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Εδώ στην πόλη δεν ξέρουν πως είναι το τσίμπημα του κουνουπιού, θα ξέρουν και του "περίεργου μαύρου εντόμου"? :lol:

Για όλα κ όλους υπάρχει η πρώτη φορά! :P

Δημοσ.
Όποιος συμπαθεί αυτά τα συγκεκριμένα έντομα, φαίνεται πως είναι παιδί της πόλης. Δε χρειάζεται να τα προκαλέσεις, είναι τόσο μαλακισμένα από μόνα τους που πετούν σα μεθυσμένα,μπορεί να πέσουν πάνω σου και τσιμπάνε (δαγκώνουν) σα διαολεμένα. Πονάνε 10 φορές περισσότερο από μέλισσα η σφήκα. Εσείς που τα λυπάστε σας εύχομαι να σας τσιμπήσει ένα ολόψυχα. Και να μη φταίτε εσείς που το αναστατώσατε. :P Είμαι όχι 100 αλλά 200% σίγουρος οτι θα αλλάξετε άποψη για το συγκεκριμένο. Ακόμα κ ο σκορπιός έχει καλύτερη ανατροφή κι ας είναι θανατηφόρος.

Πολυ ασχημα λογια για ενα τοσο συμπαθητικο εντομο που επιπλεον εχει αναλαβει το τοσο σημαντικο εργο της επικονιασης των φυτων και δικαιως ανηκει στη κατηγορια των ωφελιμων εντομων.

Οσο για το τσιμπημα εγω απλως να επαναλαβω οτι σπανια γινονται επιθετικα και συνηθως οταν συμβει αυτο τοτε μαλλον πιστευουν οτι βρισκεται σε κινδυνο η φωλια τους.

ΥΓ Για τον ανθρωπο γινονται απειλητικα οταν οι μεν αντρες φορουν after save με αρωμα βατομουρου ή ινδικης καρυδας και οι γυναικες coco chanel 5αρι.

Δημοσ.

Αυτό είναι αδερφούλα μπροστά σε αυτό:

246379557_b9d2e301ba_m.jpg

King of pain λέμε. Και από κοντά, ο κλασσικός μαύρος μπάμπουρας, γνωστός και ως DeathStar.

Δημοσ.
Αυτό είναι αδερφούλα μπροστά σε αυτό:

246379557_b9d2e301ba_m.jpg

King of pain λέμε. Και από κοντά, ο κλασσικός μαύρος μπάμπουρας, γνωστός και ως DeathStar.

Αυτό φαίνεται (και είναι) πιο τρομακτικό απο τον μαύρο. Και τα 2 ορμάνε σε ντουζίνες εδώ στο χωριό.

Δημοσ.

Μιας και αρχίσαμε για τα χωριά μας , εμείς αυτά το κοκκινο-κιτρινα της φωτό έχουμε στην Αρκαδία . (ή παρόμοια δεν ξέρω αν είναι το ίδιο είδος ακριβώς ) . Μαυρο δεν έχω δει ποτε

Α ναι και αυτά τα κοκκινο-κιτρινα εμείς στο Χωριό μου τα λέμε "σκούρκους" :P . Και είναι τεράστια και κάνουν καμικαζιές και σκανε πάνω σου . Και είναι παντου και πολλά . Ακόμα και μέσα στο καφενείο σκάνε . Αν σε τσιμπήσει την γ@@σες . Αλλά συμβαίνει σπάνια . Ισως γιατι τρέχουμε γρήγορα να ξεφύγουμε

Δημοσ.

200 ονόματα έχουν, το πιο πετυχημένο θεωρώ είναι του παππού μου που τα αποκαλεί "κοκκινόκωλους".

Το επίσημο όνομα είναι Vespa Orientalis.

Δημοσ.

Το συγκεκριμένο που πόσταρε ο Lucifer ορμάει περισσότερο στα φρούτα. Κάθε καλοκαίρι ρημάζει το κλήμα του παππού, και καταστράφει τα σταφύλια.

Δημοσ.

Χμμ.. αυτο το τελευταιο, η μεγαλη σφήκα, ειναι γνωστο ως σερσένι.

Κάνει πολυ μεγάλη ζημια στις κυψέλες με τις μελισσες και αποτελει πραγματικα μαστιγα στα μελισσοκομεία.

Δεν ειναι V. orientalis που ειπώθηκε, αλλα V. crabro.

Οι orientalis είναι οι γιγάντιες σφήκες της Ιαπωνίας και είναι πραγματικά καταστροφικές....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...