notyes Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Καλησπερα εχω μια απορια οποιος θελει μπορει να με βοηθησει... λοιπον εχω ενα πινακα που εχω βαλει τις ονομασιες των δωματιων ενος νοσοκομειου καθως και τν αριθμο κρεββατιων >//sunartisi gia tn eisagwgi dwmatiou public static void insertRoom(){ if (t<15000){ roomPinakas[t]=new Room(); roomPinakas[t].setNumbername(input.readString("Dwse ton arithmo tou dwmatiou:")); roomPinakas[t].setNumBeds(input.readPositiveInt("dwse ton arithmo twn krevatiwn tou dwmatiou")); t++; } στην συνεχεια θελω να ρωταω τν χρηστη αν θελει να κανει καποια κρατησει και μετα να ελεγχω αν το δωματιο που εχει επιλεξει ειναι ηδη κρατισμενο για συγκεκριμενη ημερομηνια και σε περιπτωσει που δεν εχει κανει κρατησει καποιος σε αυτο το δωματιο την συγκεκριμενη ημερομηνια να μπορει να γινει η κρατησει εγω εχω κανει το παρακατω >public static Object reserv(){ StandardInputRead input=new StandardInputRead(); //if (l<15000){ //Reservation[l] =new reservation(); StandardInputRead reader; String roomname=reader.readString("Dwse ton arithmo tou dwmatiou:"); String lastclientname=reader.readString("Dwse to epi8eto tou pelati"); //String datein=reader.readString("dwse tn imerominia eisodou"); String dateout=reader.readString("dwse tn imerominia eksodou"); for(int x=0;x<15000;x++){ if(roomname!=roomPinakas[x]){ System.out.println("den uparxei auto to dwmatio opote den mporei na ginei kratisi"); roomname=reader.readString("Dwse ton arithmo tou dwmatiou:"); } else{ if(datein!=datein+1) System.out.println("yparxei ayto to dwmatio twra ginetai elegxos gia to ean einai diathesimo"); } }
virxen75 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 θεωρητικά (αφού δεν έχω όλες τις κλάσεις) το if(roomname!=roomPinakas[x]){ μάλλον πρέπει να γίνει if(!roomname.equals(roomPinakas[x].getNumbername())){
notyes Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 Μέλος Δημοσ. 22 Απριλίου 2010 αυτο ηταν,thanks να ρωτησω κατι ακομα για να κανω κρατηση βαζω μια ημερομηνια εισοδου και τν αριθμο δωματιου... αν ξαναεκτελεσω το προγραμμα και ξαναβαλω το ιδιο δωματιο και τν ιδια ημερομηνια εισοδου πως θα μπορω να ελεγχω ωστε στο ιδιο δωματιο να μν υπαρχουν ιδιες ημερομηνιες εισοδου για διαφορετικους ασθενεις?? σκεφτηκα να βαζω τις ημερομηνιες εισοδου σε εναν πινακα και μετα να τις ελεγχω αλλα δεν μ φαινεται σωστο....
virxen75 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 από τον λίγο κώδικα που έστειλες φαίνονται πολλά λάθη. Στείλε όλο τον κώδικα να δω τις κλάσεις σου, πως αποθηκεύεις τα δεδομένα σου και θα σου πω. Αν δες θες να τον στείλεις εδώ ,κάνε το με pm.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.