Krokodilos Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Χαχαχα οκ οκ στην οθονη! Για να ακριβολογουμε βεβαιως βεβαιως Ωραια (κινουμενη) εικονα(μολις μπειτε καντε κλικ καπου και παρτε το ποντικι εκτος οθονης αμεσως). Απλως κοιταξτε το κεντρο για περιπου 20 δευτερολεπτα αλλά και οχι μονο το κεντρο αλλα και λιγο πιο εξω απο αυτο. Μην κοιταξετε πουθενα αλλου ομως και συγκεντρωθειτε σε αυτο που βλεπετε στο κεντρο. Και μετα κοιταξτε το χερι σας ή τους τοιχους. Θαυμασια! http://www.neave.com/strobe/
Moderators stormrain Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Moderators Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Εγώ τις βλέπω διασταυρώνοντας τα μάτια μου. Δηλαδή το σημείο που εστιάζω είναι πιό μπροστά από την επιφάνεια της εικόνας. Ενας απλός τρόπος είναι να βρεις δύο μοτίβα/σχήματα στην εικόνα που να είναι ολόιδια και δίπλα-δίπλα (εύκολο, όλες έτσι είναι), και να "αλλοιθωρίσεις" για να φέρεις το ένα "πάνω" στο άλλο (δηλαδή να εστιάσεις πιό μπροστά, όπως είπα πριν). Αν κρατήσεις τη ματιά σου έτσι για 2-3" θα δεις την εικόνα να αναδύεται. Να ξέρεις ότι μερικές είναι σαφώς πιό δύσκολες από άλλες. Μερικά από αυτά είναι αρκετά εύκολα για μένα. Ναι, αν μαθεις τον τροπο ειναι ευκολο να το καταφερεις. Οι πιο δυσκολες ειναι αυτες που η αρχικη τους εικονα (2D) εχει πολλα χρωματα και πολλα διαφορετικα σχηματα. Εν τω μεταξυ την προηγουμενη εβδομαδα σκεφτομουν να παρω καποια ποστερ με στερεογραμματα και τωρα μου το ξαναθυμισατε @krokodilos: Wow!
timekeeper Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Ωραια (κινουμενη) εικονα(μολις μπειτε καντε κλικ καπου και παρτε το ποντικι εκτος οθονης αμεσως). Απλως κοιταξτε το κεντρο για περιπου 20 δευτερολεπτα αλλά και οχι μονο το κεντρο αλλα και λιγο πιο εξω απο αυτο. Μην κοιταξετε πουθενα αλλου ομως και συγκεντρωθειτε σε αυτο που βλεπετε στο κεντρο. Και μετα κοιταξτε το χερι σας ή τους τοιχους. Θαυμασια! http://www.neave.com/strobe/ Μου θύμησες βράδια με περισσή τεκίλα...
little loulou Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 προσπαθω αλλα δεν ξερω κι αν το κανω σωστα μπορει καποιος να μου δωσει ενα παραδειγμα? π.χ.να ποσταρει μια εικονα και να μου πει τι βλεπει μετα το "αλληθορισμα"?
De@th L0rd Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Eγώ πάντως αληθωρίσω δεν αληθωρίσω τα ίδια βλέπω. 3D Δεν έχω δει ακόμη
noasgr Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Eγώ πάντως αληθωρίσω δεν αληθωρίσω τα ίδια βλέπω. 3D Δεν έχω δει ακόμη Το αυτό..
arxaggelos Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δοκιμάσετ αυτή που έχει εύκολο σχήμα σχετικά. Βγαίνει ένας αστερίας. Αλλοιθωρίστε αργά. Η εικόνα από το δεξί μάτι θα αρχίσει να πηγαίνει προς τα αριστερά και η αριστερή προς τα δεξιά αλλα ΜΗΝ θολώνετε τα μάτια σας, απλά κοιτάξτε την εικόνα χωρίς να είστε συγκεντρωμένοι όπως όταν κοιτάμε κάτι και αφαιρούμαστε και σκεφτόμαστε κάτι άλλο. Όπς κινούνται οι εικόνες από κάθε μάτι η μια προς την άλλη, μόλις κάποιο σχήμα ειναι ίδιο τα μάτια σας θα το καταλάβουν, θα σταματήσουν το αλλοιθώρισμα και θα εστιάσουν κανονικά. Κρατήστε τη ματιά στο κέντρο και δείτε την 3D εικόνα με περιφερειακή όραση, γιατί αν μετακινήσετε τα μάτια σας θα προσπαθήσουν να ξαναεστιάσουν και φτου κι απ την αρχή.
De@th L0rd Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δε ξέρω εγώ έχω μυωπία και αστιγματισμό, μπορεί να φταεί κι αυτό. Παίζει να μη μπορεί το μυαλό μου να τα διορθώσει όλα αυτά.
timekeeper Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δε ξέρω εγώ έχω μυωπία και αστιγματισμό, μπορεί να φταεί κι αυτό. Παίζει να μη μπορεί το μυαλό μου να τα διορθώσει όλα αυτά. Κι εγώ είμαι "κάτοχος" των παραπάνω αλλά τις βλέπω...
Lucifer Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Λοιπόν, χθες έπεσα πάνω σε αυτό. http://en.wikipedia.org/wiki/File:Stereogram_Tut_Animated_Shark.gif Πλησιάστε πολύ την οθόνη (πολύ όμως) και αφήστε τα μάτια σας εντελώς ελεύθερα. Μην προσπαθήσετε να αλληθωρίσετε ενεργητικά, απλώς χαλαρώστε τα ΕΝΤΕΛΩΣ. Μην εστιάζετε πουθενά και μην "ψάχνετε" να το δείτε. Όταν εμφανιστεί είναι φοβερά εντυπωσιακό ε, δεν είναι απλώς "μια εικόνα που εμφανίζεται" είναι σα να είστε μέσα στην οθόνη, ή αυτό έξω από αυτή, δεν ξέρω. Είναι τέλειο πάντως. Εγώ στην αρχή είχα την αίσθηση πως το χρώμα ξεθώριαζε, μετά κάτι σαν "σπιράλ" να εμφανίζεται και στο τέλος η εικόνα. Αλλά αυτά μπορεί να αλλάζουν στον καθένα. Πολύ κοντά και εντελώς χαλαρά μάτια -μπορεί να πάρει κοντά στο λεπτό η διαδικασία αλλά αξίζει.
panospc Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Κλείστε το δεξί μάτι και βάλτε την αριστερή παλάμη κάθετα κοντά στο αριστερό μάτι και τοποθετήστε την έτσι ώστε να βλέπετε μόνο την αριστερή εικόνα. Κάνουμε το ίδιο πράγμα και με το δεξιό μάτι και παλάμη ώστε με το δεξί μάτι να βλέπουμε μόνο τη δεξιά εικόνα. Ανοίγουμε τα μάτια τα αφήνουμε ελεύθερα και μετά από λίγη ώρα η δύο εικόνες θα αρχίσουν να ενώνονται σε μια, αν το έχουμε κάνει σωστά θα βλέπουμε την εικόνα σε 3D. Αν δεν σας πετυχαίνει δοκιμάστε από διάφορες αποστάσεις. Δεν ξέρω αν λειτουργεί σε αυτούς που φοράνε γυαλιά
Moderators stormrain Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Moderators Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Λοιπόν, χθες έπεσα πάνω σε αυτό.http://en.wikipedia.org/wiki/File:Stereogram_Tut_Animated_Shark.gif Πλησιάστε πολύ την οθόνη (πολύ όμως) και αφήστε τα μάτια σας εντελώς ελεύθερα. Μην προσπαθήσετε να αλληθωρίσετε ενεργητικά, απλώς χαλαρώστε τα ΕΝΤΕΛΩΣ. Μην εστιάζετε πουθενά και μην "ψάχνετε" να το δείτε. Όταν εμφανιστεί είναι φοβερά εντυπωσιακό ε, δεν είναι απλώς "μια εικόνα που εμφανίζεται" είναι σα να είστε μέσα στην οθόνη, ή αυτό έξω από αυτή, δεν ξέρω. Είναι τέλειο πάντως. Εγώ στην αρχή είχα την αίσθηση πως το χρώμα ξεθώριαζε, μετά κάτι σαν "σπιράλ" να εμφανίζεται και στο τέλος η εικόνα. Αλλά αυτά μπορεί να αλλάζουν στον καθένα. Πολύ κοντά και εντελώς χαλαρά μάτια -μπορεί να πάρει κοντά στο λεπτό η διαδικασία αλλά αξίζει. Tρελο! Δεν ηξερα πως υπαρχουν και κινουμενες εκδοχες. Με λιγη εμπειρια παντως τις βλεπεις αμεσως! Εχω την αισθηση πως τις κινουμενες πρεπει να ειναι πιο ευκολο να τις δεις καθως θολωνουν απο μονες τους. Εγω τον τροπο για να τις δεις θα τον περιεγραφα ως εξης: Σκεφτειτε οταν διαβαζατε το πιο βαρετο μαθημα του σχολειο/πανεπιστημιου/whatever, κοιταζατε την σελιδα σε φαση φθορας χωρις να διαβαζετε ομως. Τα γραμματα καποια στιγμη θολωναν και εστιαζατε στο κενο. Ειναι ακριβως η ιδια αισθηση μονο που στο κενο σχηματιζεται μια εικονα. Οταν αρχισει να σχηματιζεται (και εδω ειναι το τρικ), μην εστιασετε πανω της και θα εμφανιστει πληρως. Ελπιζω να ειχατε τετοιες εμπειριες με βαρετα μαθηματα γιατι αλλιως παιζει το παραδειγμα να ειναι εντελως αποτυχια παρεμπιπτοντως.
Morticia Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δημοσ. 23 Απριλίου 2010 Δε ξέρω εγώ έχω μυωπία και αστιγματισμό, μπορεί να φταεί κι αυτό. Παίζει να μη μπορεί το μυαλό μου να τα διορθώσει όλα αυτά. Και εγώ έχω και από τα δύο και μπορώ να τις δω. Αλληθώρισε και σιγά σιγά (θέλει εξάσκηση) γύρισε τα μάτια σου στην κανονική θέση. Θέλει πολύ σιγά. Το λάθος που κάνουν όλοι είναι ότι μόλις αλληθωρίσουν, κατευθείαν κοιτάνε μπροστά ψάχνοντας κάτι μέσα στην εικόνα. ---------- Προσθήκη στις 23:17 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:15 ---------- Λοιπόν, χθες έπεσα πάνω σε αυτό.http://en.wikipedia.org/wiki/File:Stereogram_Tut_Animated_Shark.gif Πλησιάστε πολύ την οθόνη (πολύ όμως) και αφήστε τα μάτια σας εντελώς ελεύθερα. Μην προσπαθήσετε να αλληθωρίσετε ενεργητικά, απλώς χαλαρώστε τα ΕΝΤΕΛΩΣ. Μην εστιάζετε πουθενά και μην "ψάχνετε" να το δείτε. Όταν εμφανιστεί είναι φοβερά εντυπωσιακό ε, δεν είναι απλώς "μια εικόνα που εμφανίζεται" είναι σα να είστε μέσα στην οθόνη, ή αυτό έξω από αυτή, δεν ξέρω. Είναι τέλειο πάντως. Εγώ στην αρχή είχα την αίσθηση πως το χρώμα ξεθώριαζε, μετά κάτι σαν "σπιράλ" να εμφανίζεται και στο τέλος η εικόνα. Αλλά αυτά μπορεί να αλλάζουν στον καθένα. Πολύ κοντά και εντελώς χαλαρά μάτια -μπορεί να πάρει κοντά στο λεπτό η διαδικασία αλλά αξίζει. Καταπληκτικό!!! (χωρίς να θέλω να τσαντίσω εκείνους που δεν τα βλέπουν ) ---------- Προσθήκη στις 23:21 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:17 ---------- Έχει οδηγίες
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.