Προς το περιεχόμενο

Περιεργες εικονες!

sotos81

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα.Μηπως ξερει κανεις πως λεγονται εκεινες οι εικονες που στην αρχη αν τις ριξεις μια ματια δεν βλεπεις τιποτα το ιδιαιτερο μονο απλα σχηματα και γραμμες,αλλα αν κατσεις και τις κοιτας πολλη καρφωμενος παρατηρεις οτι υπαρχουν σχεδια μεσα πχ (ζωα.ανθρωποι)κτλ!Αν εχετε πετυχει καμια ριχτε κανενα link!Ευχαριστω!

ΥΓ :Οχι αυτες που τις βλεπεις και νομιζεις οτι κοινουνται!

• Απαντ. 57
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Αν πατησεις στο google stereograms στην αναζητηση εικονων θα σου βγαλει παμπολλες. Στον υπολογιστη παντως ειναι πολυ κουραστικο να τις δεις.

Παλια ειχα παρει ενα βιβλιο που ειχε τετοιες και ειχα δεινοπαθησει μεχρι να μαθω τον τροπο να τα βλεπω 3d :-)

• Moderators
Δημοσ.
να ρωτησω τι ακριβως κανουν αυτα τα στερεογραμματα?:o

Bασικα ειναι μια abstract εικονα. Αν την κοιταξεις ομως με τον σωστο τροπο βλεπεις πως η εικονα ειναι συγκεκριμενη και μαλιστα τρισδιαστατη.

Δημοσ.

ναι,απλα..βοηθανε σε κατι τα στερεογραμματα?

εγω το μονο που καταφερα ηταν να αλληθορισω:o

• Moderators
Δημοσ.
ναι,απλα..βοηθανε σε κατι τα στερεογραμματα?

εγω το μονο που καταφερα ηταν να αλληθορισω:o

Μισο, γιατι σε εχασα.

Τι εννοεις αν βοηθανε σε κατι? Εικονες ειναι που χαιρεσαι οταν τις βλεπεις γιατι ειναι τρισδιαστατες και δεν το εχεις συνηθισει ξερωγω. :-)

Ειδες ομως την τρισδιαστατη εικονα πισω απο αυτην των δυο διαστασεων πριν αλληθορισεις?

Δημοσ.

δεν ξερω..μπορει να θεωρειται ασκηση για τα ματια..να καταφερεις να απομονωσεις το μερικο απο το συνολο...κατι μαγικο τελοσπαντων!

προς το παρον δεν εχω καταφερει να διακρινω τιποτα:-(

Δημοσ.
δεν ξερω..μπορει να θεωρειται ασκηση για τα ματια..να καταφερεις να απομονωσεις το μερικο απο το συνολο...κατι μαγικο τελοσπαντων!

λουλου δεν εισαι με τα καλα σου βραδιατικα!!!παλι πηρες τους δρομους?

• Moderators
Δημοσ.

Εχω ακουσει πως λειτουργει και σαν ασκηση, δεν ειμαι σιγουρος. Τιποτα το μαγικο, για να τις δεις δεν πρεπει να εστιασεις καπου στην εικονα. Απλα την κοιτας εντονα, και μολις αρχισει να θολωνει δεν πρεπει να εστιασεις, αλλα να συνεχισεις να κοιτας θολα. Δεν ειμαι πολυ σαφης αλλα δεν ξερω πως αλλιως να στο περιγραψω.

Για αρχη, κολλησε το προσωπο σου στον υπολογιστη (στην ευθεια φυσικα) και απομακρυνσου σιγα σιγα απο την οθονη. Ο περισσοτερος κοσμος ετσι μαθαινει να τις βλεπει (σε χαρτι βεβαια ειναι λιγοτερο γελοια αισθηση ΛΟΛ).

Δημοσ.

ειπα μηπως..:o

δεν γνωριζα για τα στερεογραμματα κατι..

σορρυ..σορρυ..

---------- Προσθήκη στις 00:43 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:40 ----------

Εχω ακουσει πως λειτουργει και σαν ασκηση

χα!!ακους linkinp?!:P

]Για αρχη, κολλησε το προσωπο σου στον υπολογιστη (στην ευθεια φυσικα) και απομακρυνσου σιγα σιγα απο την οθονη. Ο περισσοτερος κοσμος ετσι μαθαινει να τις βλεπει (σε χαρτι βεβαια ειναι λιγοτερο γελοια αισθηση ΛΟΛ).

ok!!βρηκα τι θα κανω ολο το βραδυ!:-D

• Moderators
Δημοσ.
Στον υπολογιστή ε, όχι στο μόνιτορ.

Χαχαχα οκ οκ στην οθονη! Για να ακριβολογουμε βεβαιως βεβαιως :lol:

Δημοσ.

Εγώ τις βλέπω διασταυρώνοντας τα μάτια μου. Δηλαδή το σημείο που εστιάζω είναι πιό μπροστά από την επιφάνεια της εικόνας. Ενας απλός τρόπος είναι να βρεις δύο μοτίβα/σχήματα στην εικόνα που να είναι ολόιδια και δίπλα-δίπλα (εύκολο, όλες έτσι είναι), και να "αλλοιθωρίσεις" για να φέρεις το ένα "πάνω" στο άλλο (δηλαδή να εστιάσεις πιό μπροστά, όπως είπα πριν). Αν κρατήσεις τη ματιά σου έτσι για 2-3" θα δεις την εικόνα να αναδύεται.

Να ξέρεις ότι μερικές είναι σαφώς πιό δύσκολες από άλλες. Μερικά από αυτά είναι αρκετά εύκολα για μένα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...