Προς το περιεχόμενο

Δεν τον αναγνωριζει...

vounisios

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια καλησπερα.Θελω τα φωτα σας.Στον υπολογιστη που εχω στο σπιτι,προσφατα εκανα μια μικρη αναβαθμιση.Περαν των αλλων, εβαλα εναν νεο σκληρο δισκο 500GB,τον χωρισα στα 2[απο 250] & αφησα ακομη εναν παλιο 150 GB,σαν εσωτερικο και αυτον.Δηλαδη ο 500αρης & 150αρης μεινανε σαν εσωτερικοι.Ολα οκ μεχρι εδω.Στη συνεχεια αυτον που εβγαλα απο το PC ειπα να τον εχω σαν Εξωτερικο.Ειναι SATA 300 GB,αγορα μαζι με τον υπολογιστη το 2004.Αγοραζω και το απαραιτητο κουτι για τη συνδεση, αλλα τιποτα.Δεν αναγνωριζεται.Εχω τα WIN 7 Ultimate.Σε ενα φιλο μου που πηγα και εχει τα WIN XP τα βλεπει και ειναι ΟΚ.Διαβασα καπου εδω μεσα στο Φορουμ,οτι ο εξωτερικος σκληρος δισκος δεν αναγνωριζεται παντα? απο τα WIN 7.Που βρισκεται η αληθεια & αν ναι τι κανουμε τωρα? Ευχαριστω πολυ.

Δημοσ.

Drivers από win7 μεριά δεν χρειάζεται,το θέμα είναι ότι κάποιες μητρικές δεν βλέπουν εξωτερικούς σκληρούς λόγου bios,όταν πήρα εγώ εξωτερικό τον είδε κατευθείαν από τα windows αλλα όταν έκανα επανακίνηση δεν ξεκινούσε ο pc,έψαξα στο google και είδα ότι ήθελε update το bios.

Δημοσ.
Drivers από win7 μεριά δεν χρειάζεται,το θέμα είναι ότι κάποιες μητρικές δεν βλέπουν εξωτερικούς σκληρούς λόγου bios,όταν πήρα εγώ εξωτερικό τον είδε κατευθείαν από τα windows αλλα όταν έκανα επανακίνηση δεν ξεκινούσε ο pc,έψαξα στο google και είδα ότι ήθελε update το bios.

Δηλαδη εγω τι ειναι σωστο να κανω τωρα?

Δημοσ.
ψάξε το μοντέλο τις μητρικής σου με το cpu-z καρτέλα mainboard,και ψάξε στο google αν είναι συμβατή με εξωτερικούς usb σκληρούς

ok, αυτο θα κανω τωρα.

Δημοσ.

Τελικα προχωρησα στο αυτονοητο.Τον εκανα εσωτερικο & δουλεψε κανονικα.Αρκετα μας ζαλισε.Σας ευχαριστω πολυ για την βοηθεια σας.

Δημοσ.

(btw έκανα κεφάλι με το πρώτο μισό του αρχικού ποστ...Τί μας χρειάζεται βρέι σε πόσα partition έκανες έναν δίσκο που τελικά δεν είναι το θέμα; :P)

...Αν και "έλυσες" πρόχειρα το θέμα, παρ' ολ' αυτά, μπορείς να τσεκάρεις στο BIOS Setup αν βλέπεις κάπου να αναφέρει "Legacy USB Support", και αν είναι σεταρισμένο ως "enable", ξε-enable το, βγες σώζοντας, και ξαναδοκίμασε με τον δίσκο στο εξωτερικό κουτί.

Δεν σου εξασφαλίζει ότι αυτό είναι το ζόρι που τραβάει, αλλά είναι μια καλή πιθανότητα.

Παίζει επίσης να παίζουν διάφορα (σε περίπτωση που το παραπάνω δεν έχει αποτέλεσμα) άλλα, γι' αυτό, κάτι ακόμη "εύκολο" που μπορείς να δοκιμάσεις, για να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα, είναι να δοκιμάσεις έναν άλλον εξωτερικό.

Δημοσ.
(btw έκανα κεφάλι με το πρώτο μισό του αρχικού ποστ...Τί μας χρειάζεται βρέι σε πόσα partition έκανες έναν δίσκο που τελικά δεν είναι το θέμα; :P)

...Αν και "έλυσες" πρόχειρα το θέμα, παρ' ολ' αυτά, μπορείς να τσεκάρεις στο BIOS Setup αν βλέπεις κάπου να αναφέρει "Legacy USB Support", και αν είναι σεταρισμένο ως "enable", ξε-enable το, βγες σώζοντας, και ξαναδοκίμασε με τον δίσκο στο εξωτερικό κουτί.

Δεν σου εξασφαλίζει ότι αυτό είναι το ζόρι που τραβάει, αλλά είναι μια καλή πιθανότητα.

Παίζει επίσης να παίζουν διάφορα (σε περίπτωση που το παραπάνω δεν έχει αποτέλεσμα) άλλα, γι' αυτό, κάτι ακόμη "εύκολο" που μπορείς να δοκιμάσεις, για να βγάλεις κάποιο συμπέρασμα, είναι να δοκιμάσεις έναν άλλον εξωτερικό.

Σε ευχαριστω παρα πολυ για τη βοηθεια σου.Την κραταω στα υποψη μου.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...