Προς το περιεχόμενο

καρτα ηχου για z-5500

stelios_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Δες το λινκ που έδωσες γιατί μάλλον θες να συνδέσεις τα 5500 στο αυτοκίνητο :)

δεν θα με χαλαγε.. :P χαχα .. δεν μου επιασε το ctrl +c και αυτο ηταν καπια αντιγραφη που θα εκανε ο αδερφοσ μου πριν .. χαχα

http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.702257&u=TERRATEC-AUREON-5.1-USB-MK-II

οριστε το λινκ

Δημοσ.
http://www.cubiccapacity.com/wp-content/uploads/2008/04/nissan_qashqai2_2.jpg

λεω να παρω αυτην γιατι θελω εξωτερικη καρτα.. θα παιζουν καλυτερα απο οτι με την motherboard πιστευετε?

Εάν τα έχεις συνδέσει με ψηφιακή σύνδεση με τη Mobo…. Δε θα δεις διαφορά που να δικαιολογεί την τιμή της νεότερης κάρτας.

Αλλά για πες, πως έχεις τη σύνδεση και τσέκαρε και λίγο καλύτερα τις δυνατότητες της Onboard σου (από το manual)

Δημοσ.

Για πιο λόγο την θέλεις σε USB; Πως θα την συνδέσεις με τα ηχεία αναλογικά ή ψηφιακά;

Βασικά έχω τα 5450 και τα έχω συνδέσει ψηφιακά με μια x-fi και με έχει βοηθήσει πολύ το dolby live που μετατρέπει τον πολυφωνικό ήχο σε ψηφιακό dolby σήμα. Δεν βλέπω κάτι τέτοιο από την κάρτα που μου δείχνεις και δεν ξέρω αν το θέλεις ή όχι.

Πάντως βρήκα ελάχιστα πράγματα στο δίκτυο για την κάρτα αυτή, ούτε chipset ούτε τα λοιπα ηλεκτρονικά, αν και σε ψηφιακή σύνδεση δεν έχουν τόση σημασία.

---------- Προσθήκη στις 15:51 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 15:49 ----------

Βασικά η onboard καταναλώνει επεξεργαστή για την λειτουργία της και δυστυχώς και οι usb έχουν το ίδο πρόβλημα.

Δημοσ.

Βασικά η onboard καταναλώνει επεξεργαστή για την λειτουργία της και δυστυχώς και οι usb έχουν το ίδο πρόβλημα.

Απλά τώρα πια συνήθως μιλάμε για απειροελάχιστο φόρτο …. 1%

Δημοσ.

κοιταχτε να δειτε.. εχω και οπτικη ινα στην motherboard αλλα και coxial. το θεμα ειναι οτι τα παλια 5500 που ειχα στην οπτικη ινα επεζαν σε στερεο χ2 για να παικσουν πιο δυνατα..

τωρα που μου τα αντικατεστισαν τα καινουργια θελω να τα συνδεσω αναλογικα για να μου παιζει και το κεντρικο για να εχω ακομα πιο δυνατο ηχο .. εξαλου ολα τα ηχεια τα εχω μπροστα μου γιατι θελω τον μεγιστο δυνατο ηχο ( απο ποιοτητα δεν με ενδιαφερει ) αλλα με την αναλογικη συνδεση στην μητρηκη μου παιζουν πολυ χαμηλα ... και θελω usb για να τα συνδεω και με ενα λαπτοπ. αυτη ειναι καλη ? ενοω πιστευετε οτι εχει να δωσει δυναμη στα ηχεια ?

Δημοσ.

Το ψηφιακό σήμα δεν είναι ενισχυμένο, αν και μπορείς να αλλάξεις την στάθμη του από τον Mixer των windows. Tο πιο λογικό είναι από τον μίκτη του προγράμματος που χρησιμοποιείς να ανεβάσεις την ένταση.

Σε εμένα το stereo παίζει πιο σιγά από το dolby και το DTS πιο σιγά και από τα δύο. Δεν ξέρω γιατί αλλά είναι σταθερό θέμα.

Δημοσ.

Το θέμα μεταφέρεται εδώ από την ενότητα Hardware Γενικά. Ελέγχετε προσεκτικά τις περιγραφές των ενοτήτων στην κεντρική σελίδα του forum ώστε να επιλέγετε αυτήν που είναι καταλληλότερη για να φιλοξενήσει το θέμα σας.

Δημοσ.

Κανονικά το ψηφιακό σήμα έρχεται ήδη κωδικοποιημένο οπότε η όποια ενίσχυση γινεται στον τελικό ενισχυτή δηλαδή στα 5500. Οπότε όποιο κάρτα και να βάλεις διαφορά δεν θα δεις. Βσικά οι ψηφιακές εξόδοι είναι pass through, απλά μεταφέρουν το σήμα.

Έτσι όποια κάρτα κι αν βάλεις αν είναι ψηφιακό σήμα διαφορά δεν θα δεις. Το μόνο πράγμα που μπορεί να αλλάξει την κατάσταση είναι να συνδέσεις και αναλογικά το PC ή να πάρεις κάρτα με DD live ή DTS interactive που να μετατρέπουν το αναλογικό σήμα σε ψηφιακό και να το βγάζουν από τις ψηφιακές εξόδους. Με αυτόν τον τρόπο θα δουλεύει και το volume των Windows.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...